Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Sheivaan kasvoni

12.07.2018 32 kommenttia

Ei – ne eivät kasva kahta paksumpana ja pidempänä takaisin ja kyllä – se kannattaa. Kerron nyt miksi.

MIKSI SHEIVAAN KASVONI?

Itseasiassa sheivaan muutkin osat kasvoistani kuin vain ”parta osan”. Se on samalla myös kotona tehtyä Dermaplaningia, eli kevyttä kuorintaa, joka poistaa kuollutta ihosolukkoa. Tietenkin se poistaa myös sen untuvaisen karvoituksen, johon muuten vaan tarttuu turhaan meikki ja lika. Huomaan, että ihonhoitokin menee kunnolla perille, kun olen sheivannut.

MIKSI KASVOJEN SHEIVAUS ON HYVÄ JUTTU?

Untuvainen karvoitus kerää tietenkin helpommin likaa kasvoilla. Myöskään meikki ei mene kasvoille yhtä kauniisti ja tällöin iho ei näytä niin kuulaalta kuin se voisi. Huomaan välillä myös työssäni, että varsinkin huulen yläpuolen karvoihin meikki kerääntyy melko helposti, jos siinä on vähänkään tuuheampaa untuvikkoa. Tällöin meikki näyttää siinä kohtaa tummemmalta ja viiksimäisyys korostuu. Eli yksinkertaisesti se ei näytä nätiltä, jos toivotaan virheetöntä lopputulosta.

Kun ihon sheivaa, se näyttää kirkkaammalta ja se on pehmoisempi sekä tasaisempi. Tietenkään meillä blondeilla muutos ei ole niin hurja, mutta brunetet huomaavat jo varmasti hurjan eron.

Kuva on on muuten vain kuvituskuva, koska en käytä ihollani mitään muuta kuin vettä silloin kuin sheivaan. Varmistan, että iho on puhdas ja käyn sen yleensä läpi kulmakarvaterällä tai kuvassa näkyvällä shaverilla (esim. Duroylla on kulmakarvateriä ja hinta on Sokoksella muutaman euron). Tällä on muuten helppo poistaa kulmakarvojen alapuolella kasvava haalean vaalea kervoitus. Niitä kun on vaikea nyppiä ja vahaamiseen en ryhdy herkän ihoni vuoksi.

Sheivaatteko te kasvoja? Kertokaahan kokemuksistanne.

Kommentit

Kommentoi
 1. Reetta

  Siis mä olen miettinyt tätä pitkään. Mutta en ole vain uskaltanut. Pelkään kait että tulee haavoja.

  • Miia Ezen

   Haavoja ei tarvi pelätä! 🙂

 2. Tiia

  Joo, sheivaan kyllä ja olenkin miettinyt oonko tän asian kanssa yksin koska ei kaverit kyllä sheivaile 😁 huojentava tieto, että muutkin tekee tätä. Mä oon aina aatellu et oon jotenki tavallista karvasempi kun muut 😂

  • Miia Ezen

   Heippa! Hih.. no hyvä tietää etten ole ainoa. 😀

 3. Hilla

  Hip hei täällä myös J oon miettiny, oonko ainoo?!? 😀 Leukaperistä oon vedellä tuolla kulmakarvaveitsellä, mutta vähän arastellut koko kasvojen/poskien sheivausta… Jos kerran toimii sulla, niin kai sitä voi itsekin jatkossa vedellä vaikka koko naaman. Ei oo karvan kasvu mun mielestä näissä kohdissa muuttunu sheivauksen myötä mitenkään. Kysymys, ootko vedelly kulmaveitsellä myös märkänä? Mä oon aina kuivana sheivannu, pitäiskö mielummin kastella iho?

  • Miia Ezen

   Heippa Hilla! Jo nimeomaan märkänä sheivaan. Vedellä vaan kastelen. 🙂

 4. -K-

  Tekisi mieli sheivata, mutta en uskalla! Pelkään niin tuota myyttiä, että karvat kasvaisi entistä näkyvämpänä takaisin.

  • Miia Ezen

   Heippa K ja muutkin! En ole dermatologi, mutta lukenut paljon aiheesta. Joka puolella sanotaan, ettei karva kasva paksumpana takaisin. Sheivaaminen ei lisää karvan kasvua tai karvatuppien määrää. Lisäksi meidän testosteroni tasot eivät riitä parran kaltaiseen kasvuun. Tätä on tehty jo 50-luvulta asti, mutta tästä ei vaan ole puhuttu. Sheivaus ei myöskään vaikuta keratin soluihin (onko se tämä suomeksi?), jotka luovat itse karvan.

   Ei ne hiuksetkaan ala kasvaa jouhena, jos ne leikkaa millin sänkeen. Tämä on niin myytti kuin olla ja voi! 😀

 5. Hanna

  Ah ihanaa ku postasit tän! Mä oon meinannu kysyä sulta tästä asiasta (oot mun paras ja luotettavin kauneusasiantuntija) kun on häät tulossa ja tuntuu että just ylähuuleen tulee aina tosi tunkkainen meikkikerrostuma! Tällä suosituksella uskaltaudun siis (salaa) sheivaamaan 😁

  • Miia Ezen

   Joo siitä vaan! Tätä tehdään kyllä maailmalla paljon. 🙂

 6. Elisa

  Onpa hyvä tietää! Oon miettinyt kanssa tätä asiaa paljon kun kasvaa ylähuulella karvaa ja ”partaa”. Eli karva ei kasva tummempana takaisin vaikka sheivaa? En oo oikeen uskaltanut tehdä noille naamakarvoille mitään siinä pelossa, että kasvavat tuuheampana/tummempana takaisin. Tuota kulmakarvaveitseä voisin kyllä ensin kokeilla!

  • Ella

   Itse kyllä kävisin mieluummin ammattilaisella sokeroinnissa ottamassa ylähuulen karvoituksen pois. Sheivatessa karva leikkaantuu paksummasta päästä poikki jolloin karvat takaisin kasvaessaan voi näyttää paksummalta ja tummemmalta, vaikka karvanpoisto ei itse karvaan ja sen kasvuun vaikutakaan. Sokerilla tai vaikka nyppimällä karva lähtee kokonaan irti ja kasvaa luonnollisena ja hentopäisenä takaisin joten se on ihan yhtä näkyvä tai näkymätön kuin ennen sokerointiakin. Jos sheivaat kerran, niin joudut sheivaamaan luultavasti sitten jatkossakin säännöllisesti, ettei ruma sänki jää näkyviin :/

 7. Pamela

  Täälläkin sheivataan koko kasvot juurikin samaisella Duroyn terällä, parasta on ehkä just se kuorinta minkä saa samalla. Todellakin tuotteet ja meikki levittyy aivan eri tavalla. 👌😊 Meitähän siis löytyy muitakin jotka sheivaa kasvoja

 8. Kosmetologi

  Ei, ei, ei… Tolla sheiverillä siis. Kulmakarvaveitsi vielä menee kun on sen verran hellävaraisempi. Sokerointi/vahaus on hellävarainen, ja sopii myös herkemmälle iholle.

  Useamman kerran on tehnyt mieli korjata väittämiä, mutta nyt oli ihan pakko kommentoida!
  Ihan syystä on sheiverit erikseen kainaloon/intiimialueelle, sekä kasvoille omat menetelmät.

  • Miia Ezen

   Heippa! 😀 Joo sheiverillä ei tosiaan sen vuoksi ole hyvä, kun siinä on kaksi terää ja jostain luin, ettei aluetta saisi käydä montaa kertaa läpi yhdella sheivaus kerralla. Tämä tosin taitaa koskea enemmänkin bikinirajan karvoja ettei karva kasva sisään päin. Vai olenko ihan väärässä? Mutta hyvä tietää, että kosmetologi hyväksyy karvojen sheivaamisen kasvoilta. 🙂 Tai sitten tietty sokerointi tai vahaus. 🙂

 9. Armiida

  Joo sama täällä. Kuinka usein teet tuon sheivauksen ja teetkö ihan koko kasvojen alueen otsaan asti ? Ite oon vaan poskien alueelta enkä ole uskaltanut ylähuulen päältä siinä pelossa että jonain aamuna on kunnon viikset 😀

  • Miia Ezen

   Heippa Armiida! Joo teen ihan koko naaman. Tietty en silmien ympäryksiä. Otsan käyn läpi ja eron huomaa heti vaikkei siellä mitään näkyvää karvaa itselläni olekaan. 🙂

 10. Johanna

  Joo täällä yks sheivaaja lisää😅! Ja ei todellakaan kasva karva paksumpaa takaisin. Karva katkeaa sheivatessa ihon päältä, jolloin se ei vaikuta itse karvan juureen josta karva ihon alla kasvaa. Sama asia kun hiukset leikkaa niin ei nekään jatka ”keskeltä” kasvua vahvempina. On vaan vanha myytti. 😁

 11. Pauliina

  Kasvaako se karva takaisin ”sänkenä” ja kuinka usein sheivaat? Olen miettinyt vahaliuskoja huulen yläpuolisen karvan poistoon. Onko sinulla kokemusta siitä?

  • Miia Ezen

   Heippa Pauliina! Joo siis ainahan, kun minkä tahansa karvan leikkaa niin kärjestä tulee terävämpi. Mutta ei sitä sänkeä huomaa kuin miehillä. Sheivaan ehkä kerran parissa viikossa. Noista vahajutuista mun iho on alkanut punoittamaan.

 12. Mia

  Musta sheivaaminen (varsinki pelkällä vedellä :o) tuntuu jotenki hirveen tönköltä ja naama tuntuu reagoivan kaikkein negatiivisemmin juurikin sheivailussa. Tiedän jopa tapauksen, jossa vuosien naaman sheivaus on tehny jopa pigmenttivirheitä. Toki karvan laatu on saattanut olla silloin jotain muuta kuin untuvaa ja oikeanlaista jälkihoitoa/ihonhoitoa ei olla osattu tehdä.

  Mä sokeroin naamakarvat. Silloin ne pysyy kauemmin poissakin ja kuollut ihosolukko lähtee myös mukana. Toki mulla karvat ei oo pelkkää untuvaa, vaan ihan oikeaa paksua kovaa karvaakin löytyy, varsinkin leuassa. Suosittelen kokeilemaan, vaikka on tosi paljon työläämpää ku sheivaus 🙂

 13. Ulla

  Hei! Kiitos postuksesta. Taidan alkaa sheivaamaan poskiuntuvia. Sokeroinnissa käyn ja siellä poistetaan viikset ja leukakarvat. Minun poskille ei sokerointi käynyt. Toistuvasti nousu rakkulat, jotka kutisivat viikon ajan. Oli eri tekijät ettei pitäis olla tekniikasta tai muusta kiinni. Näinkin voi siis käydä. Hyvää kesää kaikille!

 14. Terhi

  Mä olen aloittanut tämän nukan epiloimisen kasvoepilaattorilla. Todella kätevää käydä illalla sillä kasvot läpi pari kertaa kuussa. Eikä tule sänkeä.

 15. Tanja

  Iiik itse ruskeaverisenä eli tumma pigmentti, mutta vaalea iho niin en todellakaan sheivaa enkä tummille suosittelisi…aloitin kasvojen sokerointi ja myöhemmin lisättiin valoimpulssi-hoito enää tarvii kerran vuodessa käydä…3vuotta sitten kavin noin 4krt vuodessa…kiitos Riikka Katinkosmetik, nyt ihokarvoja ei enää ole….

  • Miia Ezen

   Hyvä tietää sun kokemuksista. 🙂 En tiedä kuinka tumma olet, mutta esim aasiassa tätä tehdään paljon ja varsinkin tummille. Ainakin omien tutkimusten mukaan. 🙂

 16. Lene

  Kyllä tulee sheivattua kasvotkin paitsi etten ole nähnyt tarpeelliseksi sheivata otsaa. Huomannut kyllä, että iho näyttää kuulaammalta ja meikki paremmalta sileällä iholla. Olen tumma, joten ylähuulelle on vanhemmiten alkanut kasvaa myös paksumpia karvoja. Ne nypin siinä toivossa, että se heikentäisi kasvua. Taitavat johtua enempi hormooneista tms. kuin sheivaamisesta. Lisäksi mulla on valoimpulssilaite, jota olen käyttänyt kasvoille silloin tällöin. Voi olla, että laite ihan toimisikin, mutta olen ollut laiska käyttämään. =D Ainakin jalkojen karvoitus on lähes hävinnyt epilaattori+valoimpulssilaite -yhdistelmällä näin kesällä.

 17. PauliinaH

  Kiitti vinkistä. En ole tehnyt tätä, mutta kuukausi sitten meikkejä poistuessani havahduin siihen, että meikkivoide ylähuulen päällä oli tummunut. Pistin meikkivoiteen piikkiin, että oli hapettunut ja muualta naamasta olin paperilla blotannut, mutten ylähuulen päältä. Menee siis kokeiluun.

 18. hannamanna

  moikka! ostin tuommosen kulmakarvaterän ja kokeilin tätä mutta karvat lähti tosi huonosti nii kaipaisin vähä vinkkejä. eli vedetäänkö terä vaaka- vai pystysuunnassa ihoa vasten ja myötä- vai vastakarvaan? esimerkiksi nenästä ei onnistunut ollenkaan vaikka miten päin yritin. kiitos aina yhtä kivasta blogistasi!<3

  • Miia Ezen

   Heippa! 😊 Terä pidetään vaakasuunnassa niin, että terä osoittaa alas päin. Ja vedot tehdään ylhäältä alas päin. Ja itse en ole kyllä nenää sheivannut, koska siinä ei ole untuvikkoa. Onko sulla? 😊 YouTubessa on muuten aiheesta paljon videoita hakusanalla facial shaving for women.

 19. Yasmina

  Itsekin poistan ihokarvat kasvoista säännöllisesti. En tekisi sitä sheivaamalla, koska terä ei ole hyväksi kasvoille ja tulee sänki itselleni ainakin jo kahdessa päivässä. Braunilla on tosi kiva kasvoepilaattori, jota käytän. Itselläni karva on myös vaaleaa, mutta näkyy minusta kyllä kesäisin tosi selvästi auringossa.

 20. Oona

  Haluaisin kyllä sheivata kasvoni, mutta jos sheivaisinkin, kasvaako ihokarvat takaisin paljon tummempana ja/tai nopeasti? Yritän vain olla varovainen, koska en halua tehdä jotain jota tulen katumaan koko loppuikäni. 😅

  • Miia Ezen

   Ei kasva 😊 eihän hiuksetkin kasva jouhrna takaisin, jos ne sheivaan. Eli sheivaus ei vaikuta geeneihin. 😉

   Blogini on muuttanut ja jatkossa en enää pääse vastaamaan tänne tulleisiin kommentteihin. Uusi osoite miiaezen.com

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä