Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Tältä näyttää miesten muoti vuonna 2019

12.12.2018

Vuoden 2019 miesten muodissa ei ole tietoakaan tylsyydestä. Hello olkalaukut, neonvärit ja kalastajanhatut – teitä on kaivattu.

miesten muoti bucket hat

1. Ihana, kamala bucket hat

Kalastajanhattu on oiva erimerkki siitä, kuinka rumasta tuleekin yllättäen tyylikästä. Klassikkohattu on vilkkunut tyylikkäiden festivaalijuhlijoiden päässä jo muutaman kesän, mutta nyt se vakiinnuttaa paikkansa myös arkipukeutumisessa. Kauden must-have asuste hankitaan mahdollisimman värikkäänä ja mieluiten koristeluiden kera.

 

Asukokonaisuutta miettiessäsi voit käyttää tyylimottoa ”mitä rumempi, sen parempi”.

 

miesten muoti shortsit

2. Shortsien uusi mitta

Shortsit ovat yksi kevään ja kesän 2019 avaintrendeistä, ja tästä syystä myös shortsivalikoima tulee olemaan laaja. Shortsimallin valinnassa pätee vanha viisaus: paljasta ja peitä. Paljaat sääret nimittäin kaipaavat peittävämmän yläosan tasapainottamaan kokonaisuutta ja luomaan asuun ryhdikkyyttä. Näytöslavoilta shortsien materiaalina nähtiin paljon värillistä nahkaa ja lahkeiden pituus oli hyvin lyhyt. Rohkea pukeutuja kopioi ideat omaan käyttöön viimeistään kesäkelien myötä.

miesten muoti neon värit

3. Neon-sävyjen paluu

Neonvärejä on kasarin jälkeen näkynyt melkeinpä vain urheiluvaatteissa, mutta vihdoinkin ne palasivat hohtamaan myös muuhun pukeutumiseen. Erityisesti neonvihreä pääsi lavoilla oikeuksiinsa – Versacen näytöksessä malli hohti päästä varpaisiin neonvihreässä. Kikka värin käyttöön: yhdistele vain samaa neonsävyä, ja vältyt liikennevalo-lookilta.

miesten muoti laukku

4. Olkalaukkujen aika

Kiitos sukupuolineutraalin ajattelutavan, rajat naisten ja miesten muodin välillä hälvenevät. Miehetkin tarvitsevat paikan, johon sujauttaa kännykän ja avaimet, ja miesten muodissa on siksi nähty viime vuosina paljon vyölaukkuja. Niitä on käytetty olan yli ristiin vedettyinä, ja siitä on varsin luontevaa siirtyä käyttämään trendikkäitä olkalaukkuja.

miesten muoti printti

5. Statement-printti-överit

Tästä trendistä on tylsyys kaukana ­– sarjakuvahahmot ja muut leikkisät printit pääsevät valloilleen miesten yläosissa. Iceberg nappasi kaksi trendiä yhdellä asulla ja yhdisti printtiin neonvärit. Lopputulos oli hyvin kasarivaikutteinen, mutta samalla tyylikäs. Kirjava yläosa rauhoittuu, kun yhdistät siihen yksivärisen alaosan. Muista, ettei käsite yksivärinen tarkoita vain mustaa: tässä trendissä vedetään mieluummin överit kuin vajarit.

miesten muoti solmuvärjäys

6. Solmuvärjäys mausteena

Aiemmin kammoksumamme trendit ovat järjestäen tehneet paluita katukuvaan, joten ei ole ihme, että myös lapsuudesta tuttu solmuvärjäys näyttää taas raikkaalta. Jos haluat välttää liialliset hippivibat, yhdistä kuosi muuten yksinkertaiseen ja neutraaliin asuun. Voit myös pukea kuosin päälle toisen paidan ja antaa kuosin vilkkua vain yksityiskohtana.

 

Vuoden 2019 trendejä etsiessäsi suuntaa erityisesti kirpputoreille.

 

miesten muoti farkut

7. Iskäfarkuista uusi lemppari

Trendikkäin farkkumalli? Se tulee olemaan niin sanottu iskäfarkku. Malli on väljä ja väri vaaleansininen. Tämän trendin parhaat ostopaikat ovat kirpputorit ja vintage-liikkeet. Oikean koon ja mallin löytämiseen voi mennä aikaa, joten älä lähde kirpparikierrokselle kiireen kera. Yhdistä iskäfarkut mustaan puuvillapaitaan, ja luottovaateongelmasi on ratkaistu.

miesten muoti taskut

8. Taskumania

Elle ennustaa: Vuonna 2019 tulemme näkemään miesten muodissa ennätysmäärän taskuja. Luit ihan oikein, taskut ja niissä olevat erilaiset vetoketjut ja muut sulkumekanismit tulevat olemaan yksityiskohtia, joilla tyylitietoinen säväyttää. Näytöslavoilla nähtiin erityisesti erilaisia liivejä taskuilla varustettuina. Tarkkaile siis kirpputorireissullasi myös mahdollisia metsästäjän- tai  kalastajanliivejä.

miesten muoti puku

9. Kaksiriviset puvuntakit

Pukutyyppi, huomio! Leveät pystykäänteet ja kaksirivinen napitus assosioidaan helposti vanhanaikaisiksi ja hieman pappamaisiksi – ja juuri siksi ne ovat nyt niin in. Giorgio Armani yhdisti kokonaisuuteen näiden kahden lisäksi vielä väljät lahkeet ja krepatun kankaan. Kenkäparin valinnalla saat asuun sen kaipaamaa keveyttä. Kisko siis jalkaan tennarit tai loaferit.

miesten muoti puku ilman paitaa

10. Puku ilman paitaa

Etsinnässä trendikäs puku valmistujaisiin tai muihin kauden juhliin? Harva löytää valmispuvuista itselleen täydellisesti istuvaa vaihtoehtoa. Jos harkitset puvun teettämistä ompelijalla, nappaa mukaan kuvakavalkadi Diorin ss2019-miestennäytöksestä. Homme-näytös oli huolitellun räätälöinnin ja eleganttien siluettien juhlaa. Puvun takkien kaula-aukot nousivat korkealle ja toimivat siten myös ilman kauluspaitaa – ihoa paljastui juuri sopivasti. Sopivan retrot tyylikeinot tekivät silueteista hyvin modernit.

Lue myös:

Nämä 10 tyyli-ideaa kannattaa varastaa miesten pukeutumisesta

Teemu Muurimäki tyylistään: ”En halua näyttää vakuutusmyyjältä”

Näyttelijä Eero Ritala ryhtyi vegaaniksi ja laihtui 15 kiloa

teksti REBEKKA SILVENNOINEN
kuvat IMAXTREE
Tilaa Elle

Seuraa Elleä