Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Mia Ehrnroothin uusi urapolku: näyttelijästä sukkayrittäjäksi

11.04.2018

Näyttelijä Mia Ehrnrooth kertoo Ellen haastattelussa uudesta arjestaan, johon kuuluu kaksi uutta roolia: äiti ja yrittäjä.

Näyttelijä Mia Ehrnroothilla, 31, on kaksi vauvaa. Toinen on jo syntynyt: Filip-vauva, jonka lempipaikka on Mian sylissä. Toinen vauva syntyy toukokuussa, kun Mia lanseeraa start up -yrityksensä tuotteen. Bisnesidea on simppeli: Mia on tehnyt sukan uusiksi. Hän kyllästyi siihen, että kaikki muu hänen asussaan oli loppuun asti mietitty, mutta sukat olivat mitä sattuu. Mia oivalsi, että markkinoilta puuttuu korkealaatuinen design-sukka, joka pysyy jalassa ja joka on helppo parittaa pyykkäämisen jälkeen.

Äiti ja yrittäjä. Roolit, joista Mialla ei ollut aavistustakaan vielä vuosi sitten. Näyttelijän, mallin ja sosiaalisen median konsultin töitä viime vuosina tehnyt Mia oli juuri tavannut nelikymppisen yrittäjän Joel Roosiin. He olivat ostaneet yhteisen asunnon ja suunnittelivat koiranpennun hankkimista. Sitten Mia teki positiivisen raskaustestin. Raskaus muutti suunnitelmat, ja Helsingin Eiranrannassa sijaitsevan asunnon remontti meni uusiksi. Vaatehuoneesta rempattiin huone vauvalle.

Plusmerkki raskaustestissä ei kuitenkaan pysäyttänyt ajatusta sukista. Neuvolakäyntien, raskaustreenien ja odotusajasta kertovan Mamma Mia –netti-tv-­sarjan nauhoitusten ohella Mia ravasi kasvavan vatsansa kanssa sijoitusneuvotteluissa ja palavereissa.

Kun sijoittaja löytyi, Mia oli helpottunut. Tämä oli hänen uransa isoin onnistuminen.

”Tuntui mielettömältä, että ulkopuolinen sijoittaja uskoi ideaani ja kykyyni saada se toimimaan. Projekti ei ollut enää vain minun visioni, vaan jotain, johon ammattilainenkin uskoo.”

Mia haluaa viedä suomalaista designia maailmalle ja aikoo tehdä sukkabrändistään kansainvälisen.

Hän päätti jo kauan ennen lapsen syntymää, ettei anna vauvan hidastaa menoa. Todistaakseen sen hän ajoittaa lanseerauspäivän keväälle, kun vauva on kolmikuinen.

”Vauva tuli osaksi meidän elämäämme, eikä toisinpäin”, Mia kiteyttää.

Lue koko haastattelu 11.4. ilmestyvästä Ellen 10-vuotisjuhlanumerosta!

Lue myös:

Sanni: Heti, jos kuvassa näkyy paljasta pintaa, saa se enemmän tykkäyksiä”

Matilda Morelius: Nukuin vauvana kangasrullien päällä äidin ateljeessa

Kaksi viikkoa pelkkiä proteiinipirtelöitä – Pihla Viitala kertoo alastonkohtausten taustoista

teksti Jaana Forsberg
kuvat Fabian Björk
meikki ja hiukset Piia Hiltunen
tyyli Suzanna Gembege
video Valtteri Sandberg
Tilaa Elle

Seuraa Elleä