Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Outfits

Varhain eilen aamulla suuntasimme mieheni kanssa Vaasaan. Meidät oli kutsuttu Vaasan kaupungintalolla järjestettyyn Harvest-tapahtumaan, jossa meillä molemmilla oli tunnin mittainen puheenvuoro. Miklu kertoi oman tarinansa menestykstä ja motivaatiosta ja minä puolestaan puhuin vaikuttajamarkkinoinnista ja henkilöbrändäyksestä. Oli aivan mahtavaa päästä puhumaan tästä verrattain uudesta alasta sekä omasta työstäni somevaikuttajana hieman isommalle yleisölle. Lavalle meno jännitti aluksi hieman, mutta jännitys hälveni hyvin nopeasti. Yllätyin hieman itsekin miten rennosti pystyin esiintymään. Ehkä kun pääsi lavalle puhumaan itselle niin rakkaasta ja vuosien mittaan tutuksi tulleesta aiheesta, ei siinä sitten mitään jännitettävää ollut, haha. Esiintymisestäni teki helpomman myös paikalla ollut upea yleisö, jolta sain ihan valtavasti positiivista energiaa ja hymyä. Kaikin puolin esiintymisestä, puheesta sekä koko tapahtumasta jäi itselleni todella hyvä fiilis.

Omien esiintymistemme jälkeen jäimme kuuntelemaan tilaisuuteen vielä muutaman muunkin puheen, esimerkiksi sijoittaja Kim Väisäsen mielenkiintoisen puheen yrttäjyydestä. Tapahtuman päätyttyä suuntasimme vielä mieheni kanssa loppuillasta syömään Gustav Wasa -nimiseen ravintolaan, jota todella monet teistä meille suosittelivat. Sen jälkeen nopeasti pehkuihin, sillä edessä odotti jokaisen vanhemman ultimate dream – heräämättömät yöunet.

Zara Knit / Nili Lotan Skirt / Chanel Bag / Zara Boots

Valtavan iso kiitos kaikille niille, jotka saavuitte paikan päälle kuuntelemaan meitä sekä iso kiitos Harvestin järjestäjille, että halusitte juuri meidät tapahtumaan puhumaan. We had a blast! 

 

 

 

Vero Moda Coat / Massimo Dutti Turtleneck / Bershka Jeans / Gucci Bag / Mango Shoes

Varmasti jokainen on joskus kokenut huonoja hiuspäiviä? Minä koen sellaisen aika usein, varsinkin silloin jos väsyneenä ei jaksa esimerkiksi pesun jälkeen föönata hiuksia. Lopputulos aamulla on K-A-M-A-L-A ja siinä vaiheessa on enää valitettavan vähän tehtävissä. Ainoa mahdollisuus suhteellisen siistiin lopputuloksen aikaansaamiseksi on yksinkertaisesti sitoa hiukset kokonaan kiinni.

Useimmiten päänvaivaa hiustenlaitossani aiheuttavat etuhiuksissani olevat kierteet. Tuntuu, että ne aina pyöräyttävät hiukseni väärään suuntaan. Tämän syksyn trendikäs hiusasuste kuitenkin pelastaa itseni pahimmilta hius(kierre)päiviltä. Silloin kun tuntuu, ettei pyörteiden vuoksi hiukset oikein pysy paikoillaan, on erittäin helppoa kiinnittää etuhiuksiin muutama suloinen pinni. Pinni paitsi auttaa hiuksia pysymään paikoillaan on se myös hurjan söpö. Minulla oli ala-asteella keskeltä päätä jakaus ja aina (and I mean always!) molemmilla puolilla ohimoita pinnit. Se oli niin mun juttu! Jokaisessa ala-asteen koulukuvassa muistaakseni minulta löytyi pinnit, haha. Viimeksi rokkasin siis tätä lookia 15-20 vuotta sitten ala-asteella, joten olikin korkea aika ottaa pinnit takaisin käyttöön!

Pics: Taru Vuonamo-Pallasvirta

 

 

Taas on se aika kuukaudesta – nimittäin menkat. Tuo ihanan kamala asia, josta tottakai me naiset olemme kiitollisia, mutta silti joka kerta kun ne alkavat, tulevat myös vaivat ja valitus. Sillä ovathan menkat nyt – no ainakin omalla kohdallani valitettavan epämiellyttävät. Minulla alkoivat kuukautiset verrattain myöhään (15-vuotiaana), mutta aina tuosta päivästä lähtien kuukautiseni ovat olleet säännölliset, runsaat ja todella kivuliaat.

Zara Coat / Sandro Dress / Ray Ban Sunglasses / Chanel Bag / Mango Shoes

Miksi otan menkka-aiheen käsittelyyn näin viikon alkuun? Syystä, että tämän viikon uudessa podcast -jakossa, minä ja Hanna puhumme menkoista (uusi podcast-jakso julkaistaan muuten aina maanantaisin klo 07.00). Jaksossa jaamme omia kuukautiskertomuksiamme aina menkkojen alkamisesta niihin kaikista noloimpiin muistoihin. Jaksossa puhutaan kaikkea maan ja taivaan väliltä menkoista sekä luonnollisesti myös hieman asian vierestä.

Yksi asia, mitä emme kuitenkaan nostaneet podcast-jaksossa kovinkaan paljoa esille on miten kuukautiset ovat (vieläkin) jollain tasolla vähän tabu-aihe. Vaikka kyseessä on maailman luonnollisin asia, ei kuukautisista kuitenkaan niin paljon puhuta. Itse koen hyvin luonnolliseksi puhua kuukautisista tyttökavereiden/naisten keskuudessa, mutta isommassa porukassa mielummin vaikenen asiasta. Mediassa on viime aikoina pyörineet erilaiset kampanjat ja buustaukset menkkojen normalisoinnista, mikä on mielestäni hyvä askel kohti kuukautisten normalisointia, sillä kyseessä ei missään nimessä ole asia, jota tarvitsisi hävetä tai piilotellakaan. Itse en koe tarpeelliseksi tuoda menkkojani esille julkisesti, mutta hyvä askel eteenpäin olisi se, että voisi esimerkiksi työpaikalla (tai jossain muualla missä on paikalla sekä miehiä että naisia) julkisesti sanoa, että “tänään olen vähän allapäin, koska minulla on kuukautiset”? Tässä ei tarvitsisi olla mitään hävettävää, sillä kuukautiset ovat luonnollinen ja normaali asia. Mutta miksi silti mielummin sitä sanoisi “anteeksi – minulla on vähän pää kipeä ja siksi en ole ihan täydessä vedossa”.

Miten te koette tämän asian? Onko teidän mielestä kuukautisista helppo puhua julkisesti tai koetteko siihen ylipäätään tarvetta?

Mikäli kuukautis-aihe kiinnostaa enemmän, kuunnelkaa ihmeessä uusin jaksomme tästä alhaalta!

Photos: Taru Vuonamo-Pallasvirta / edit by me

 

 

 

 

 

Zara Top & Skirt / Vero Moda Coat / Alighieri Earrings / Chanel Bag / Zara Boots

Syyspukeutumisessa hauskinta on kerrospukeutuminen sekä väreillä leikittely. Olen yleisesti hieman huono käyttämään värejä, mutta tänä syksynä olen yrittänyt tsempata asian kanssa. Tällä kertaa rakensin asukokonaisuuden tuon kuvissa näkyvän sinapinruskean vaatteen ympärille. Itse tykkään hurjasti tuosta hieman erikoisesta sinapinruskeasta sävystä, mutta erään ystäväni mielestä väri muistutti lähinnä vauvan kakan sävyä.. 😀 Well…. jokaisella on oikeus mielipiteeseen, hehe. Kyseessä on itse asiassa erillinen toppi ja hame, mutta tykkään käyttää niitä yhdessä settinä. Kuukausi takaperin käytinkin tätä “mekkoa” illallisjuhlissa piikkikorkkareiden kanssa, mutta nyt halusin stailata vaatteen myös enemmän arkikäyttöön sopivaksi. Niimpä päätin yhdistää kokonaisuuteen arkisemmat saappaat sekä uuden Vero Modalta saadun ruudullisen villakangastakin. Mielestäni villakankainen ruututakki tuo asukokonaisuuteen klassista trendiä sekä kaivattua arkisuutta. Lookin yleisilme olisi ollut ihan erilainen jos takiksi olisi valikoitunut esimerkiksi nahkarotsi. Laukulla halusin tuoda vähän väriä asukokonaisuuteen, joten valitsin ihanan tummanpunaisen Chanelin, joka sopii mitä täydellisimmin juuri tähän vuoden aikaan.

Mitä mieltä te olette asusta?

Photos: Taru Vuonamo-Pallasvirta / edit by me

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zara Coat & Sweater / Iro Paris Skirt / Prada Bag / Ray Ban Sunglasses / Zara Boots

Kuten tällä viikolla julkaistussa “syystrendit” -podcast jaksossa jo kerroinkin, tänä syksynä on tullut käytettyä erityisen paljon ihania eri ruskean- ja beigen sävyjä. Vaikka olen vannoutunut harmaan ja mustan käyttäjä nyt kummallisesti silmä ihastuu huomattavasti enemmän näihin rusehtaviin lämpimiin syyssävyihin. Suosikkiasu koostuu tällä hetkellä eri ruskeidensävyjen sekoittelusta tai jopa pukeutumalla rohkeasti yhteen väriin päästä varpaisiin.

Viime viikolla poikkesin suomalaisen Andiatan pressitilaisuudessa. Päällä minihame ja neule yhdistettynä tämän hetken lempisaappaitteni kanssa. Olin aikaisin liikkeellä, joten pitkä vuoreton takki ei ollut ollenkaan huono valinta asukokonaisuuden kaveriksi. Mitä tykkäätte kokonaisuudesta?

Pics: Hanna Väyrynen/ edit by me

 

 

 

 

Zara Suit / Filippa K Sweater / Prada Bag / Ted Baker Shoes

Siivoilin eilen vaatehuonetta läpi ja järjestelin vaatteitani uudelleen. Johtuukohan syksystä, mutta jostain syystä juuri eilen oli pakko aloittaa huolellinen vaatteiden läpikäyminen ja suorittaa vaatehuoneen perinpohjainen siivous. Siivouksen ohella sain myös idean laittaa vaatehuoneen järjestyksen uusiksi ja laittaa vaatteet roikkumaan värijärjestykseen. Nyt vaatehuoneen rekeillä paidat, mekot ja jakut roikkuvat värijärjestyksessä. Ensimmäisestä siivouskerrasta laitoin jo viisi jättikassillista vähälle käytölle jääneitä vaatteita sivuun, joita olen laittamassa ensi kuun alussa myyntiin (ilmoitan myöhemmin missä ja milloin vaatteet menevät myyntiin)

Siivouksen lomassa huomasin, että muutaman viime vuoden aikana vaatekaappiini on “mysteerisesti” kerääntynyt paljon jakkupukuja. Olen kyllä aina tykännyt jakkupuvuista ja mielestäni on ihanaa, että nykyään jakkupukuja käytetään paljon muuallakin kuin pelkästään toimistoissa. Vaaterekilläni roikkuu paljon ruutukuosillisia jakkupupukuja, löytyy perus mustia ja valkoisia sekä muutama astetta räväkämpi vaihtoehto, kuten esimerkiksi tyylikäs kirkkaanpunainen sekä herkullinen vaaleanpunainen. Nyt uusimpana jakkupukuna tiensä vaatehuoneeseen on löytänyt tämä kuvissa näkyvä ihana kamelin värinen jakkupuku. Tänä syksynä olen erityisesti hurahtanut erilaisiin ruskean sävyihin, joten tämä(kin!) jakkupuku oli saatava. Onneksi jakkupuvut ovat niin monikäyttöisiä, kun molempia vaatekappaleita voi käyttää niin yhdessä kuin myös erikseen. Housuja olen pitänyt muhkean neuleen kanssa ja bleiseri on puolestaan näyttänyt superhyvältä vaaleansinisten farkkujen kanssa. Lisää kuvia asuista tulossa myöhemmin blogiin!

Photos: Hanna Väyrynen / edit by me

 

Acne Sweater / Theory Skirt / Alighieri Earrings / Chanel Bag / Christian Louboutin Heels

Kuka muu fiilistelee tätä ihanaa syksyn alkua? Näin instagramissa muutama päivä sitten hauskan memen, jossa oli kuvattuna kaksi tämän hetken ihmistyyppiä; toisessa kuvassa tyyppi oli pelkkä esiliina päällä grillailemassa takapihan terassilla kun taas toisessa kuvassa hän istui kynttilöiden ympäröimänä olohuoneessa paksujen vilttien alla teekuppi kädessä. Haha. Nämä tilanteet kuvasivat mielestäni hauskasti sitä, miten jotkut eivät millään halua päästää irti kesästä kun taas toiset jo fiilistelevät syksyjuttuja vähän turhankin innokkaana ottaen huomioon, että ulkona lämpöasteet pyörivät vielä noin parinkympin hujakoilla.

Itse rakastan syksyä, joten myönnän kuuluvani tähän jälkimmäisenä mainittuun “lajityyppiin”. Olen varsinainen syksyintoilija ja myönnän jo useina iltoina syttäneeni kodin täyteen tunnelmallisia kynttilöitä ja käpertyneeni pehmoisiin viltteihin. Oh well… Kuluneella viikolla lähdin myös muutamaan otteeseen aivan väärillä (lue liian kuumilla) vaatteilla ulos, koska toiveikkaana ajattelin cashmereneuleiden ja pitkien bootsien olevan jo oikeanlainen asuvalinta tähän vuoden aikaan.

Olen kuitenkin päässyt jo hieman fiilistelemään syksyn pukeutumista yhdistämällä näitä rakastamiani paksuja neuleita kevyempien alaosien kanssa. Kuvissa yksi suosikkilookini, kun yhdistin paksun off-shoulder neuleen kevyen silkkihameen pariksi. Tykkään hurjasti asukokonaisuuden kontrastista, jossa muhkea tumma neule kohtaa vaalean silkkihameen keveyden.

Toimiiko teidän mielestänne neuleen ja silkkihameen yhdistelmä keskenään? Entäpä kumpaan “lajiin” te kuulutte; vielä-on-kesää-jälkellä vai syksyintoilija -tiimiin?

 

 

 

Zara Top, Skirt & Boots / Gucci Bag / Alighieri Earrings / Ray Ban Sunglasses

Edellisessä postauksessa esittelin kahdeksan suosikkiasuani viime syksyltä. Oli hauska huomata miten paljon elementtejä viime vuoden muodista löytyy vielä tänäkin vuonna. Viime vuoden asuista pystyi selvästi huomaamaan ihastukseni ruutukuosiin eikä roihuava rakkaus tätä ihanaa kuosia kohtaan ole loppumassa vielä tänäkään vuonna. Mikä poikkeaa viime vuodesta, tänä vuonna on värit ovat ehdottomasti enemmän pinnalla sekä myös erilaisten printtien sekoittelu. Esimerkiksi kukkaprintti yhdistetään yleensä vahvasti kevääseen ja kesään, mutta nyt se on varsin suosittu myös syksyllä. Omasta mielestäni syksyyn sopivatkin täydellisesti hieman tummemmalla pohjalla olevat kukkakuosit, sillä niissä on ihan eri tavalla syksyfiilistä kuin vaaleissa kuoseissa.

Tällä kertaa yhdistin trendikkään kukkakuosisen yläosan viime vuonna hankitun ruutuhameen pariksi. Jalkaan vielä hetken it-kengät, eli valkoiset bootsit, jotka omasta mielestäni istuvat asukokonaisuuteen täydellisesti! Jotta printtien ihana sekamelska olisi taattu, yhdistin asuun vielä Guccin ruskean printtilaukun. Ehkä jonkun mielestä asukokonaisuus on hot mess, mutta omaan silmääni printtien sekoittelu toimii kivasti.

Photos: Kaisa Turunen / edit by me

 

 

 

 

 

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä