Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Outfits

Viime kuukaudet ovat olleet kiireisiä. Tuntuu välillä, että aika loppuu kesken, kun tarkastelee kalenteria, aikatauluja ja tekemättömien töiden määrää. Miten to-do listalle taas ilmestyi viisi uutta hoidettavaa asiaa, kun juuri sain sieltä kolme valmiiksi? Varmasti tuttu tunne monelle.

Kerroinkin ig-storyni puolella, miten stressi vaikuttaa itseeni. Minulla stressin  konkreettinen oire on asioiden unohtelu. Asiat vain yksinkertaisesti tippuvat päästäni. Muutama esimerkki viime viikolta: Puhelimeni soi. Kampaaja soittaa minulle ja tiedustelee missä olen, kun minua ei näy sovittuna aikana. Olin unohtanut kampaaja-aikani täysin. Ihan kuin en olisi sitä koskaan varannutkaan. Esimerkki 2: Soitan isälleni kolme viikkoa sitten ja kerron, että järjestämme Lilialle syntymäpäiväkahvit x ajankohtana. Istun kotona koneella töitä tehden kun ovikellomme soi. Ihmettelen kuka ovella, koska en muista sopineeni mitään. Oven takana seisoo isäni lahjapaketit sylissään tulossa Lilian syntymäpäiville. Ainiin HUPS, unohdin ilmoittaa hänelle, että emme järjestäkään synttäreitä alkuperäisesti sovittuna päivänä. Viime viikolle mahtui myös autoni hukkaaminen, sillä en vain yksinkertaisesti muistanut minne olin sen viimeksi parkkeeraannut. Kysyin myös puhelimessa pakettilähetiltä “mikä viikonpäivä tänään on?”. Ja tässä tosiaan asioita, joita tapahtui viime viikon aikana. En edes lähde listaamaan unohtelujani viime kuukausien ajalta, sillä vähemmästäkin alkaa jo hävettämään.

En suhtaudu asiaan kevyesti tai humoristiseen “hups unohdinpa taas” -tyyliin. Olen tarkka sovituista aikatauluista enkä halua tuhlata toisten (saatikka omaa) aikaa pelkän unohtamisen vuoksi. Nämä ruuhkavuodet ovat opettaneet minulle yhtä sun toista, mutta yhtenä tärkeimpänä asiana juurikin tämän – sovittujen menojen ja aikataulujen kunnioittamisen. Ennen lapsia unohdettu meno ei ollut niin iso juttu, mutta tänä päivänä unohdettu meno ei olekaan heti tai niin helposti korjattavissa. Voi olla aikamoinen palapeli saada esimerkiksi se unohdettu kampaajakäynti uudelleen sovittua ja toteutettua. Varsinkaan nopealla aikataululla.

Toisaalta sitä sanotaan myös, että stressi lisää tehokkuutta. Jos on paljon tehtävää, täytyy antaa itsestään 110%, jotta saa asioita tehdyksi. En siis koe, että stressistä olisi ainoastaan haittaa. Tietysti jos on tunne, että ei pääse stressin ja kiireen vastineeksi rentoutumaan ja latailemaan akkuja tarpeeksi usein, voi kuormittava “suoritusvaihe” jäädä päälle. Ehkä itselläni juuri tämä on se ongelma.

Photos: Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography

Miten teillä ilmenee stressi? Olisi kiinnostavaa (ja tarpeellista!) myös kuulla teiltä parhaimmat stressinhallinta vinkit? 

 

 

 

 

Olen vilukissa, jota ei saa kovimmissa helteissäkään lähtemään kotoa ilman takkia tai jotain paksumpaa neuletta. Eilen olin kuitenkin aivan hiestä märkä, kun asioin kaupungilla bleiserissä ja saappaissa. Kesä on virallisesti täällä ja nyt viimeistään on kaivettava esille kaikki ihanat kesämekot ja sandaalit. Ihanaa!

Ajattelin tämän päivän blogipostaukseen koota yhteen minulta tällä hetkellä eniten kysyttyjä kysymyksiä. On ihana saada paljon viestejä ja kommentteja ig-storyn puolella ja sitä kautta kommunikoida teidän kanssa päivittäin. Ainoa huono puoli siinä on se, ettei viestit ja vastaukset näy kaikille, joka tarkoittaa sitä, että samoista asioista tulee kymmeniä ja kymmeniä viestejä. Toki osa viesteistä on ihan hyvä pitää ihan yksityisinä, mutta monia arkisempia kysymyksiä olisi kätevää jos pystyisi samanaikaisesti näyttämään monille silmäpareille. Tässä postauksessa koottuna muutamia kysymyksiä, joita olen useammilta saanut viime kuukausien aikana.

ULKONÄKÖ:

Kuinka pitkä olet?

– 177 cm

Mitä hiustenhoitotuotteita käytät / Miten saat hiuksesi näyttämään niin hyvältä?

– Ensi viikolla teen blogiin oman hiusaiheisen postauksen, sillä hiuksistani kysytään valtavasti. Tällä hetkellä minulla on käytössä Kerastasen Blond Absolue hiustenhoitosarja, jossa on paljon hyviä ja hoitavia tuotteita nimenomaan vaaleille ja värjätyille hiuksille.

Onko sinulla volyymiripset?

– Kyllä, mutta ei kovin pitkät volyymit. Ripsipituuteni vaihtelee 11mm – 13mm välillä.

Paljonko painat?

En edes muista milloin viimeksi olisin mitannut painoni. Meillä ei kotona ole vaakaa, enkä koe tarpeelliseksi nähdä konkreettista lukua painostani. Minulle tärkeämpää on hyvä olo niin henkisesti kuin fyysisesti. Kroppaani kuunnellen luotan siihen, että oli painoni mikä tahansa, jos minulla on hyvä olla, on se paino juuri oikea ja hyvä minulle. En siis syö terveellisesti ja liiku paljon sen vuoksi, että tavoittelisin tiettyä painoa, vaan sillä on 100% merkitys ainoastaan yleiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Luulen, että painoni olisi jotain 52-53 kg luokkaa.

Missä käyt hampaiden valkaisussa? 

En ole koskaan käynyt hampaiden valkaisussa.

Mitä mieltä olet kauneusleikkauksista?

Jokaisen oma valinta. Kaikki lähtee siitä, että itsellä on hyvä olla itsensä kanssa ja jos jokin kauneusleikkaus voisi tässä asiassa auttaa niin miksipä ei. Itse en halua tai koe tarvitsevani kauneusleikkausta, mutta en kuitenkaan sano “ei koskaan”.

PUKEUTUMINEN JA MEIKKI:

Mitä huulipunia käytät?

Käytän todella monia eri huulipunia ja – kiiltoja, mutta yleisesti kaikki rosahtavat nudensävyt ovat suosikkejani. Tällä hetkellä useimmiten käytössäni on huulituotteita Macilta, YSL.ltä ja Maxfactorilta. Maxfactorin tuotteissa on uskomattoman hyvä hintalaatusuhde, YSL.n meikkituotteet ovat laadukkuudessaan vertaansa vailla ja Macin huulituotteet ovat pitkäkestoisimpia/huulilla parhaiten pysyviä tuotteita mitä tiedän.

Ostatko paljon vaatteita?

Ostan maltillisesti ja mietin käyttöaikaa. Työni puolesta olen onnekkaassa asemassa, että minulla on mahdollisuus saada hetken trendijuttuja myös lainaan kuvauksia varten. Toki voisin ostaa itselleni vaatteita vieläkin vähemmän, mutta olen hyvin sinut tämän hetkisen kulutus/ostokäyttäytymiseni kanssa.

Mitä luomivärejä käytät?

Paljon erilaisia, mutta viime aikoina minulla näkynyt paljon punertavan ruskeaa silmämeikkiä, josta tulee aina valtavasti kysymyksiä. Urban Decayn Naked paletit, Huda Beauty, YSL ja Zoeva ovat muutamia lemppareitani luomivärien osalta.

Suosikkivaatemerkit?

Ketjuliikkeistä suosikkejani ovat H&M, Zara, &Other Stories ja Massimo Dutti. Jos tarvitsen johonkin hienompaan tilaisuuteen mekkoa tai juhlavaatetta katson ensimmäiseksi Self-Portraitin valikoiman. Espanjassa olessamme minun on pakko aina kurkata läpi Sandro ja Maje, joista monesti tarttuu mukaan jotain ajattomampaa vaatetta. Luksusmerkeistä suosikkejani ovat on Chanel, Dior ja Jimmy Choo.

PERHE & YKSITYISELÄMÄ

Haluatteko lisää lapsia?

Emme ainakaan tällä hetkellä. Toki en poissulje sitä mahdollisuutta tai varmana sano, että ei. Olemme kuitenkin todella onnellisia ja kiitollisia kahdesta lapsestamme. Tällä hetkellä on vahva tunne, että perheemme on nyt kokonaisuudessaan tässä.

Paljonko parisuhde aikaa on riittävästi? 

Jokaisen parin täytyy itse määrittää mikä parisuhdeaika on riittävästi. Meidän parisuhdeaika vaihtelee viikoittain perheemme aikataulujen mukaan. Joskus aikaa on enemmän ja joskus vähemmän. Pääasia meille kuitenkin on se, että molemmat haluavat ottaa parisuhdeaikaa ja on valmiita satsaamaan siihen. Jo pelkkä tieto siitä, että toinen haluaa mennä kanssasi treffeille ja nähdä pientä vaivaa yhteisen ajan eteen, riittää.

Itsevarmuuden ja positiivisuuden salat?

Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet. Ruoki positiivisuutta keksittymällä positiivisiin asioihin ja ihmisiin ympärilläsi. Ole joka päivä kiitollinen elämän pienistä ja suurista asioista. Älä anna ulkopuolisten mielipiteiden vaikuttaa itseesi tai omiin toimintatapoihisi, vaan luota omaan intuitioon. Seiso vahvasti omien mielipiteiden takana, mutta ole aina valmis kuuntelemaan sekä hyväksymään muiden, omasta mielipiteestäsi, eroavat näkemykset. Ole ystävällinen. Rakenna itsellesi arki, josta nautit 110% (ainakin suurimman osan ajasta!)

 

Jos minun pitää kuvailla tyyliäni muutamalla sanalla, kuvailen yleensä sitä aina näin: “Tyylini on klassinen ja naisellinen, jota maustan hetken suosikkitrendeillä”. MUTTA, rehellisesti sanottuna on paljon muitakin tyylejä, joita rakastan ja joista otan vaikutteita pukeutumiseeni. Ihailen esimerkiksi bohotyyliä valtavasti. Katseeni kiinnittyy aina ihmisiin, jotka osaavat tyylikkäällä tavalla yhdistää rentoa bohomaisuutta arkityyliinsä kokonaislookin menemättä kuitenkaan liian hipahtavaksi.

Ulkomailla ollessani, varsinkin Espanjassa, huomaan ottavani pukeutumiseni erityisen paljon vaikutteita rennommasta bohotyylistä. Käytän paljon löysiä mekkoja, pitsiä, mokkaa, bootseja ja esimerkiksi monenlaisia hattuja, joita Suomessa käytän suhteellisen harvoin. Outoa sanoa, mutta tuntuu, että en tunne bohotyyliä lainkaan omakseni kaupungissa, mutta etelän lämmössä se on melkeinpä ykkösvalintani. Koen, että kaupungissa tunnen oloni kotoisammaksi ryhdikkäissä bleisereissä, hyvin istuvissa farkuissa ja naisellisissa hameissa ja mekoissa.

Nämä asukuvat on otettu taannoisella Espanjanreissulla. Yhdistin valkoisen pitsimekon pariksi käärmebootsit ja päähän heitin huopahatun. Asusteina boheemit korvakorut sekä punottu vyö. Asukokonaisuus on minusta aivan ihana ja sopii täydellisesti porottavan kuuman Espanjan auringon alle, mutta en silti tiedä lähtisinkö tässä lookissa köpöttelemään pitkin Helsingin katuja? Toisaalta miksipä ei. Mitä mieltä te olette? Pitäisikö minun alkaa rohkeammin soveltamaan bohotyyliä jokapäiväiseen tyyliini? 

Photos: Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography

 

 

 

 

Tämän viikon torstai vierähti Tukholmassa Gantin 70-vuotisjuhlissa. Oli mahtavaa olla osana pitkäaikaisen yhteistyökumppanin tärkeää merkkipäivää. Päivällä pääsimme tutustumaan Gantin toimitusjohtajan, Brian Grevyn, johdolla Gantin pääkonttoriin. Pääsimme kurkistamaan Gantin toimintaan aina printtien luomisprossista vaatteiden laatu- ja istuvuuskontrolliin. Todella paljon eri osastoja ja satoja ammattitaitoisia ihmisiä saman katon alla. Saimme myös kuulla Gantin erilaisista sekä erittäin innovatiivisista kehitysprosesseista, joita he ottavat jatkuvasti huomioon jokapäiväisessä toiminnassaan. On mahtavaa, miten muotialan yritykset ottavat yhä enemmän huomiota kestävään kehitykseen ja vaatteiden kierrätykseen. Toisaalta tänä päivänä se on enemmänkin pakko kuin vaihtoehto. Yksi esimerkki oli esimerkiksi viime vuonna Gantin lanseeraama Beacons projekti, jossa olin itsekin mukana yhteistyön tiimoilta. Beacons projektin tavoitteena on parantaa merten hyvinvointia keräämällä sieltä ylimääräistä muovia ja roskaa. Beacons projektin tuotteet olikin valmistettu langasta, jonka valmistuksessa on käytetty merestä kerättyä muovia.

Illalla järjestettiin iso juhlatilaisuus, jonne mekin osallistuimme Suomi-tiimimme kanssa. Illan aikana pääsimme muun muassa prodeeraamaan ikonisia Gantin kauluspaitoja, tutustumaan Gantin “Flipping the Ladder” -dokumentiin sekä nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja juhlatunnelmasta. Kiitos todella paljon Suomen Gantin edustajat, Lasse, Jasmine ja Elina, että sain olla osana tätä mahtavaa päivää. Sekä iso kiitos ja onnittelut 70-vuotiaalle Gantille.

Valitettavasti iltatilaisuuden asukokonaisuudesta minulla ei ole kuvia, mutta päivä Tukholmassa vierähti tässä vaaleansävyisessä asukokonaisuudessa. Halusin pukea päälleni jotain kevyen raikasta ja keväistä, joten valitsin ihanan vaalean käärmekuosisen hameen, johon yhdistin klassisen valkoisen silkkipaidan. Ilma oli vielä  kuitenkin hieman viileä, joten Nanson vuoreton villakangastakki oli täydellinen pari ohuiden silkkivaatteiden kanssa. Sopi se myös värimaailmaltaan täydellisesti maanläheissävyisen asukokonaisuuden kanssa. Jalassa rakastamani Zaran valkoiset saappaat ja kädessä uusi Diorin laukku. Tykkäsin tästä kokonaisuudestani ihan valtavasti! Mitä mieltä te olette?

Photos: Didem Özgün / edit by me

 

 

Istun juuri parvekkeellamme, kahvikuppi edessäni, ja teen töitä koneella. Miten uskomattoman ihana fiilis, kun aurinko paistaa ja se jo ihan oikeasti lämmittää hieman poskipäitä. Kesä tulee, ihanaa! Mitä asioita te odotatte eniten tulevalta kesältä?

Minun ja Hannan podcast on muuten palanut tauoltaan! Uusin jakso käsittelee äidin itsekkyyttä ja sen voi käydä kuuntelemassa täältä!

Saimme valtavasti kyselyitä miksi pidimme taukoa. Tarvitsimme pienen hengähdyshetken, sillä halusimme vielä tarkemmin miettiä minkälaista podcastsisältöä haluamme tuottaa. Halusimme konseptoida podcastimme uudelleen, sillä podcastien tekeminen on tämän kuluneet vuoden aikana muuttunut ihan valtavasti. Enää ei riitä pelkkä höpöttely (ainakaan meille), sillä haluamme tuottaa mahdollisimman hyödyllistä ja laadukasta sisältöä kuuntelijoillemme. Metti ja Hanna -podcastin toisessa tuotantokaudessa keskitymme toki edelleen meille tuttuihin aihepiireihin, kuten esimerkiksi parisuhteeseen ja lapsiperheen arkeen, mutta pyrimme tuomaan esille jaksoissa monia näkökulmia ja tätä kautta sukeltamaan vielä pintaa syvemmälle.

Podcastissamme tulee olemaan jokaiselle kuukaudelle oma kattoteema, jonka alle kokoamme neljä mahdollisimman erilaista, mutta kuitenkin tämän saman kattoteeman mukaista, aihetta. Toisen tuotantokauden ensimmäisen kuukauden kattoteemana on “Minä ja hyvinvointi” ja ensimmäinen jaksomme käsittelee äidin itsekkyyttä. Miten ja miksi pitäisi muistaa olla terveellä tavalla itsekäs? Tulemme toukokuun aikana puhumaan myös muu muassa henkisestä hyvinvoinnista sekä esimerkiksi masennuksesta. Mikä saa mielen matalaksi?

Jos olette kuunnelleet jo ensimmäisen uuden jaksomme, kuulisin todella mielelläni mitä piditte siitä?

Photos: Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography

 

 

 

Safarihenkinen muoti vetää puoleensa. Maanläheinen väripaletti, rentoja mielenkiintoisia malleja, cargotaskuja ja nahkaa. Trendikäs tyyli syntyy helposti kun pukeudut päästä varpaisiin beigen sävyihin tai yhdistät asukokonaisuuteesi eläinkuosia. Tykkäänkin safaritrendistä juuri siksi, että sitä on äärimmäisen helppo yhdistää jokapäiväisiin asuihin sekä sopii se myös moniin erilaisiin tyyleihin. Safarityyliä ei siis tarvitse pukeutua päästä varpaisiin vaan trendiä voi yhdistää helposti tavallisten vaatekappaleiden kanssa, kuten esimerkiksi t-paitojen, farkkujen tai bleiserien kanssa.

Olen löytänyt Massimo Duttilta tänä keväänä muutamia todella kivoja safarityylisiä vaatteita. Yksi löytö on tämä kuvissa näkyvä ruskeansävyinen zebrakuosinen mekko, johon tykästyin erityisesti. Mekon eläinkuosi on trendikäs, mutta samalla klassinen ja hillitty, joten sille löytyy varmasti käyttöä myös suurimman safaritrendiaallon hellittäessä.

Pictures: Kristina Pendonen / edit by me

 

Se tunne, kun katsot kameran pikkuruisesta ruudusta juuri otettua kuvaa ja sinun on pakko kirkaista innostuksesta!! Tämä oli kiteytettynä fiilikseni, kun kuvasimme muutama viikko sitten Espanjan vuorilla asukuvia. Minulle työssäni on äärimmäisen tärkeää, että tunnen oloni inspiroituneeksi mahdollisimman suurimman osan ajasta. Koen, että jos itse olen inspiroitunut, välittyy se myös ruudun toiselle puolelle positiivisena asiana. Bloggaamisesta on tullut täyspäiväinen työni ja vuosien varrella työnkuva on muuttunut bloggamisesta monikanavaisemmaksi vaikuttamiseksi. Välillä kaikkien kanavien päivittäminen suhteellisen tiuhaan tahtiin on haastavaa ja kuormittavaa. Kun on kiire, deadlinet painavat päälle ja uutta sisältöä on jatkuvasti tuotettava on varmasti suhteellisen helppoa arvata mikä työn osa-alue ensimmäiseksi kärsii? No luovuus ja inspiraatio, ainakin itselläni.

Monet saattavat ihmetellä, miksi vaikuttajat matkustavat toisiin kaupunkeihin tai jopa toisiin maihin pr-reissuille tai omakustanteisille kuvausmatkoille. Näillä reissulla on työn lisäksi (ainakin itselleni) myös paljon suurempi merkitys. On ihanaa päästä näkemään ja kokemaan uudenlaisia paikkoja ja tätä kautta löytää innostavaa ja uudenlaista inspiraatiota omaan työntekoon. Minulle Espanjassa kuvaaminen oli niin inspiroivaa. Fiilistelin esimerkiksi itselleni hyvin normaaleista street style katukuvista poikkeavia vuoristolokaatioita. Fiilistelin safarihenkisiä ja bohotyylisiä asuja, jotka nekin ovat itselleni raikasta vaihtelua suhteellisen skandinaaviselle ja modernille tyylilleni. Oli inspiroivaa kokeilla jotain uutta ja erilaista. Espanjankuvausreissu oli taas yksi muistutus siitä kuinka äärimmäisen kiitollinen olen siitä, että saan tehdä JUURI tätä työkseni.

Photos: Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kokovalkoinen look on itselleni asukokonaisuus, jossa viihdyn erinomaisesti. Kokovalkoinen on elegantti ja tyylikäs, mutta samalla siinä on ihanaa nuorekkuutta ja raikkautta. Valkoinen väri sopii niin arkeen kuin juhlaan. Liehuvat valkoiset housut tai valkoinen naisellinen mekko ovat olleet luottovaatteitani kesäjuhliin jo vuosien ajan. Valkoiset farkut tai valkoinen bleiseri ovat puolestaan oman vaatekaappini klassikkovaatteita, joita vedän päälleni kesäisin lähes päivittäin.

Pyörähdimme ystäviemme kanssa Marbellassa pikaisesti Stradivarius vaateliikkeessä, jossa ihastuin tähän päälläni näkyvään valkoiseen lyhyeen toppiin. Paita oli mielestäni suloinen, joten päätin napata sen liikkeestä mukaani! Rakastan korkeavyötäröisiä farkkuja ja juuri esimerkiksi niiden kanssa lyhyet yläosat toimivat hyvin. Vilukissana en suostu lähtemään ulos ilman bleiseriä tai villatakkia, joten nappasin mukaani hetken suosikkibleiserini H&M.ltä. Tämä aivan ihana ylisuuri beige bleiseri on päässyt käyttöön jo monesti ja tulee varmasti olemaan kesän käytetyin “takkini”. Tämä bleiseri sopii ihanasti myös erilaisten mekkojen kanssa tai sitten myöskin näin rennommin ihan farkkujen ja sandaalien kanssa.

Mitä tykkäätte tästä kesäisemmästä valkoisesta lookista?

Photos: Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography
Tilaa Elle

Seuraa Elleä