Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Lifestyle

Viime viikolla teillä oli mahdollisuus esittää kysymyksiä lastenhoitajallemme instagramissa. Saan niin paljon yksityisviestillä kysymyksiä lastenhoitojärjestelmästämme (varsinkin täällä lomalla), joten tiedän, että aihe kiinnostaa monia. Siksi ajattelin tehdä aiheesta ihan oman kysymys & vastaus -postauksen, jotta vastaukset näkyisivät mahdollisimman monelle silmäparille. Ajattelin, että postaukseen tulisi hauska twisti, jos minun sijaan lastenhoitajamme vastaisi kysymyksiin. Olisi hauskaa ja mielenkiintoista nähdä miten hän kokee asiat. Hänenkin mielestään kyseessä oli kiva idea, joten hän otti mielellään vastaan kysymyksiä. Alla siis teidän esittämiä kysymyksiä, joihin vastaukset on kirjoittanut ihana lastenhoitajamme.

Mikä olet koulutukseltasi? Oletko au pair vai koulutettu lastenhoitaja? Onko lastenhoito päätyösi vai teetkö jotain muutakin?
Opiskelen erityispedagogiikkaa Helsingin yliopistossa. Tämän lisäksi olen tanssija ja opetan tanssia lapsille, nuorille ja aikuisille. Lastenhoito ei ole siis päätyöni, enkä ole myöskään au pair tai koulutettu lastenhoitaja.
Miten olet päätynyt hoitamaan Forssellien lapsia? Mitä kautta olette löytäneet toisenne?<
Meidän yliopiston erityispedagogiikan opiskelijoiden ainejärjestön sähköpostilistalle tulee suhteellisen usein työtarjouksia liittyen muun muassa opettajan sijaisuuksiin, yksilöopetukseen ja joskus myös esimerkiksi lastenhoitoon liittyen. Otin yhteyttä eräseen lastenhoitoapua tarvitsevaan äitiin, mutta hän oli kuitenkin ehtinyt jo saamaan tarvitsemaansa hoitoapua ennen kuin yhteydenottoni ehti perille. Hän sanoi kuitenkin suosittelevansa minua ystävilleen, ja parin kuukauden päästä siitä Metti ja Miklu ottivat minuun yhteyttä.
Oletko vain lomalla mukana vai muutenkin jokapäiväisessä elämässä Forssellien luona Suomessa?
Olen lomalla mukana ja myös Suomessa mukana heidän elämässään. Varsinkin viime syksyn ja kevään hoidin Lucasta tiiviisti monena päivänä viikossa. Nyt kun Lucas on dagiksessa, hoitokertoja on luonnollisesti vähemmän, ja ne painottuvat enemmän iltoihin.
Minkä ikäinen olet?
Olen 24v.
Miten hoidat kahden eri-ikäisen lapsen päiväunet? Nukkuvatko yhtäaikaa?
Lilia harvemmin nukkuu päiväunia. Täällä lomalla esimerkiksi sillä välin, kun Lucas nukkuu, puuhastelemme kaikkea rauhallista Lilian kanssa.
Palkkauksesta; Maksetaanko lomalla jotain extraa matkan/lentojen/majoituksen lisäksi?
Edellä mainittujen lisäksi tuntipalkka ja ruoka.
Asutko yhdessä Forssellien kanssa Espanjassa?
Kyllä asun. Minulla on asunnossa oma huone, jossa voin olla rauhassa vapaa-ajallani, jos haluan.
Kuinka monta tuntia päivässä hoidat lapsia?
Täällä lomalla hoidan usein noin 5-6h päivässä, joinain päivinä hieman vähemmän/enemmän. Mulla on myös yksi vapaapäivä, jolloin voin keskittyä rentoutumiseen/urheiluun/opiskeluun tms.
Minkälainen on tyypillinen lastenhoitopäivä lomalla?
Usein hoitopäivä lähtee käyntiin klo 10, jolloin lähdemme lasten kanssa pyörillä puistoon leikkimään ja rannalle tekemään hiekkakakkuja. Ulkona vietämme aikaa suunnilleen pari tuntia, jonka jälkeen tulemme takaisin kotiin syömään lounasta. Lucas menee päiväunille lounaan jälkeen, jonka aikana Lilian kanssa puuhailemme yhdessä kaikkea kivaa rauhallista: teemme esimerkiksi helmikoruja, piirrämme, väritämme tai leikimme jotain kivaa.
Oliko teillä heti samanlainen idea reissun toteutuksesta? (Lastenhoitajan työ vs vapaa-aika?)
Kyllä vain, sekä minun että Metin ja Miklun ajatukset loman lastenhoidon ja vapaa-ajan toteutuksesta ovat menneet hyvin yhteen ja kaikki ovat tyytyväisiä 🙂 Koen, että olemme kaikki joustavia, joten nopeatkin muutokset aikatauluihin tai päivän ohjelmaan onnistuu molemmin puolin. Olen ollut myös viime keväänä mukana lomalla heidän kanssaan, ja toistamme suunnilleen samaa onnistunutta ”kaavaa” kuin viime kerralla.
Minkä verran sinulla on kokemusta lastenhoidosta?
Kun aloin hoitaa Lucasta, hän oli vasta 1-vuotias. Minulla ei niin pienen lapsen hoitamisesta ollut oikeastaan kokemusta ennen Lucasta. Olen kuitenkin erittäin lapsirakas ja koen lasten kanssa olon luonnolliseksi, enkä pelännyt ottaa vastuuta niin pienestä. Olin hoitanut isompia lapsia jonkin verran aiemmin ja ollut lasten kanssa tekemisissä monia vuosia: nyt koulutukseni puolesta sijaisuuksia tehdessä (opettajan työ), ja tanssinopettajana olen opettanut pieniä lapsia tanssimaan viikoittain. Minulla on myös seitsemän vuotta nuorempi pikkuveli, minkä vuoksi olen tottunut hoivaamaan pienempiä pienestä pitäen, ja oma kummipoika, jonka kanssa vietän aikaa mahdollisimman paljon.
Onko sinulla vapaa-aikaa, kun olet Forssellien mukana reissussa?
Kyllä on: hoitopäivän jälkeen ilta on vapaa. Usein menemme syömään illalla johonkin koko porukalla, tai muuten vietämme aikaa esimerkiksi vierailemalla eri kaupungissa. Voin myös hyvin tehdä omia juttujani vapaa-ajallani, jos haluan omaa rauhaa. Jos taas hoidan illalla lapsia, aamupäivä ja päivä ovat vapaita. Minulla on myös vähintään yksi kokonainen vapaapäivä loman aikana.
Miten kuvailisit Liliaa ja Lucasta (vaikka kolme adjektiivia molemmista?)
Olen hoitanut Lucasta paljon, ja koen että hänen kanssaan meillä on aivan erityinen suhde. Lucas on hyvin aurinkoinen tapaus, ja se millä hymyllä hän ottaa minut vastaan (valehtelematta joka ikinen kerta, kun näemme), on sydäntä sulattava. Hän on vastaanottavainen ja reipas uusille asioille, ja ihaninta Lucaksessa on hänen innokkuutensa. Meillä on tosi hauskaa Lucun kanssa aina. Kolme adjektiivia, jotka kuvaavat Lucasta ovat energinen, sopeutuvainen ja vekkuli.
Liliaan olen tutustunut hieman hitaammin, koska viime vuonna Lucasta hoitaessa hän vietti päivät dagiksessa. Näimme kuitenkin hyvin usein Lilian kanssa hänen dagiksen jälkeen, ja hoidin molempia lapsia myös silloin tällöin iltaisin. Liliasta on tullut hyvin läheinen minulle, ja hänen kanssaan on ihana viettää aikaa ja hassutella. Hän on ihastuttava tyttönen, joka tykkää näpertää kaikkea pientä: hänellä on paljon pikkuisia leluja, joita hän keräilee pieniin rasioihin. Lilia on utelias luonne, ja hän kyselee paljon häntä kiinnostavista asioista. Hän on myös älyttömän nopea oppimaan hyvän muistinsa ansiosta. Yksi ihana puoli Liliassa on se, että hän aina haluaa varmistaa minulta ”tulethan sinäkin mukaan?”. Lilia välittää. Liliaa kuvaavat adjektiivit ovat utelias, välittävä ja nokkela.
Oletko mukana koko loman vai vaan tietyt päivät?
Olen mukana koko loman ajan. Viime lomalla lähdin muutamaa päivää aiemmin takaisin Suomeen kuin muut.
Oletko suomen- vai ruotsinkielinen?
Olen suomenkielinen, mutta puhun ja ymmärrän hyvin ruotsia.
Mikä on työssäsi haastavinta?
Kesti pitkään miettiä, mitä tähän kysymykseen vastaisin. En koe lastenhoitoa haastavaksi Lucaksen ja Lilian kanssa. Tietysti jotkut päivät ovat vähän raskaampia kuin toiset, ja siihenkin vaikuttaa monet asiat muun muassa lasten (ja myös oma) virkeys/väsymys, ruokahalu, sää ym. tilannetekijät. En koe mitään tiettyä asiaa haastavimmaksi, vaan haasteellisia tilanteita voi tupsahtaa silloin tällöin eri tilanteissa.
Kuinka kauan olet hoitanut Forssellien lapsia?
Aloitin vuoden 2017 syksyn alussa.
Jäikö sinua askarruttamaan jokin kysymys tai tuliko sinulla mieleen jotain, mihin yläpuolella ei tullut vielä vastausta! Lisää kysymyksiä saa mielellään esittää kommenttiboxin puolella!
(Kirjoitin itse “Lastenhoitaja mukaan lomalle” postauksen blogiini viime keväänä, joten kurkkaa ihmeessä se, mikäli aihe kiinnostaa!)

Minulta toivottiin postausta, jossa jakaisin Marbellan shoppailuvinkkejä. Missä liikkeissä haluan ehdottomasti käydä aina silloin kun olemme täällä? Marbellassa on lähtökohtaisesti todella hyvät shoppailumahdollisuudet. Täällä on paljon aivan ihania kivijalkaliikkeitä sekä myöskin hyviä kauppakeskuksia, joissa on kiva kierrellä esimerkiksi sadepäivän yllättäessä.

Puerto Banus & Puerto Banuksen satama

Jos Marbellassa päin liikkuu, kannattaa ehdottomasti suunnata Puerto Banukseen shoppailemaan. Puerto Banuksesta löytyy laaja valikoima kaikenlaisia liikkeitä, jokaiselle jotakin ehdottomasti. Keskustassa on kasoittain kivoja espanjalaisia ketjuliikkeitä, kuten esimerkiksi Bershka, Stradivarius ja Pull & Bear. Näistä liikkeistä löytyy paljon hetken trendituotteita sekä muodikkaita asusteita edulliseen hintaan. Vaikka haluankin aina kiertää kyseiset ketjuliikkeet läpi, harvakseltaan niistä kuitenkaan mitään ostan. Laatu on aika kehnoa ja monesti tällaiset ostokset osottautuvat hutiostoksiksi. Mielummin panostan hieman kalliimpaan ja laadukkaaseen tuotteeseen, josta on iloa pidemmäksi aikaa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö joskus sortuisi ostamaan ketjuliikkeistä hetken trendijuttuja.  Edellä mainituista liikkeistä Stradivarius on suosikkini. Heillä on kivojen vaatteiden lisäksi aivan ihania koruja, kenkiä sekä asusteita valikoimassaan.

Puerto Banuksen keskustassa on Marina Banus -niminen kauppakeskus, josta löytyy edellämainittujen ketjuliikkeiden lisäksi muita samantyylisiä liikkeitä, kuten Zara, Mango sekä Oysho. Oysho on aivan ihana liike, josta löydät mm. maailman pehmoisimmat oloasut, yöpaidat, tohvelit sekä alusvaatteet. Olen maailman mukavuudenhaluisin ihminen (mitä tulee kotivaatteisiin), joten Oyshosta tulee lähes aina ostettua uusia ihania yöpaitoja ja pehmoisia oloasuja. Oysho on niin ikään ketjuliike ja heidän liikkeitä löytyy ympäri Espanjaa.

Puerto Banuksen satama upeine jahteineen on jo nähtävyys itsessään. Vaikka shoppailu ja vaateliikkeet eivät niin kiinnostaisi, kannattaa silti satamassa käydä vaikka vaan kahvilla istuskelemassa ja ihailemassa upeita maisemia. Satama-aluetta reunustaa kävelykatu, jonka varrelta löytyy paljon luksusmerkkiliikkeitä, kuten Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Valentino, Dior, Hermes, Gucci ja Jimmy Choo muutaman mainitakseni. Juuri pari päivää sitten katua kävellessäni huomasin, että Saint Laurent oli myöskin avannut oman liikkeensä tänne. Ainoa merkki, joka täältä vielä toistaiseksi (ja valitettavasti) puuttuu, on Chanel.

Rannasta löytyy myös muutamia muita suosikkiliikkeitäni kuten Sandro, Maje sekä Intropia. Niissä on aina pakko käydä silloin kun olemme täällä. Sandro ja Maje on varmasti monille tuttuja ranskalaisia merkkejä. Molempien valikoimasta löytyy laadukkaita ja klassisia tuotteita, joita on maustettu hetken trendeillä. Intropia on puolestaan espanjalainen merkki, jonka malliston vaatteet ovat espanjalaiseen tyyliin todella naisellisia, värikkäitä ja kauniita. Sain paljon kyselyitä viime kesänä hääpäivänämme näkyneestä kirkkaanpunaisesta leveälahkeisesta haalaristani ja se mm. on Intropia- merkin.

La Cañada

Sadepäivän yllättäessä saatamme suunnata La Cañada  -kauppakeskukseen. Iso kauppakeskus on täynnä liikkeitä ja siellä saa helpostikin vierähtämään vaikka koko päivän.  La Cañadasta löytyy paljon erilaisia ketjuliikkeitä (monia mitä jo mainittu aikaisemmin postauksessa), kasa hyviä urheiluliikkeitä sekä paljon kivoja lastenvaateliikkeitä. La Cañadaan suuntaamme aina mm. ostamaan uusia lenkkareita koko perheelle, sillä siellä on todella laaja valikoima esimerkiksi Adidaksen ja Niken tuotteita.

Kauppakeskuksesta löytyy myös Üterque -niminen (niin ikään espanjalainen) liike, joka on yksi suosikkivaateliikkeeni. Sieltä löytyy kauniita vaatteita klassisesta tyylistä pitäville naisille. Olen ostanut sieltä mm. miljoonissa postauksissani näkyneet kapeat nahkahousuni. Üterquesta löytyy myös paljon erityisen ihania (ja trendikkäitä!) kenkiä ja muita asusteita!

El Corte Ingles

Puerto Banuksen keskustassa on “Espanjan Stockmann” eli El Corte Ingles. Jos haluaa löytää helposti kaiken saman katon alta, suosittelen suuntaamaan El Corte Inglesiin. Naisten-, miesten- ja lastenvaatesosatot ovat todella kattavat. Myöskin kosmetiikkaosasto on mieletön ja sieltä löytyy kaikki osastot aina Sephorasta luksuskosmetiikkamerkkien osastoihin. El Corte Inglesin sisustusosasto kannattaa myös käydä kurkkaamassa läpi. Varsinkin näin joulun alla osastolta löytyy toinen toistaan upeampia valoja, kuusia, kynttilöitä ja muista joulukoristeita.

Kuulisin mielellään myös teidän suosikkejanne sekä suosituksianne shoppailun suhteen aurinkorannikolla? Minne te suuntaatte shoppailemaan?

 

 

 

 

 

 

 

Tässä tulee seuraava vlogi olkaa hyvä! Kyselin teiltä viime videon julkaisun yhteydessä aihetoiveita tulevia vlogeja varten. Suuri osa teistä kertoi mieluiten katselevansa ihan tavallisia höpöttelyvideoita sekä arkisia “My Day” videoita. Siispä päätin jakaa samalla linjalla ja julkaista heti perään toisen “My Day” -videon, tällä kertaa tosin täältä Espanjan auringon alta.

Teknisten ongelmien vuoksi en saanut julkaistua uutta videoita heti aamusta, kuten aluperin lupailin… Isot pahoittelut siitä! Ilmeisesti todella surkean nettiyhteyden vuoksi video ei suostunut latautumaan. Lopulta kuitenkin sain videon latautumaan eri netillä ja on nyt katsottavissa! Vastaanotan taas enemmän kuin mielellään kommenttiboxin puolella teidän mietteitä uudesta videosta! 🙂

Ihanaa viikonloppua kaikille <3

Minulta on toivottu kovasti, että alkaisin taas tekemään vlogeja. Olen aina tykännyt tehdä videoita, mutta silti videoiden kuvaamisen ja editoinnin olen kokenut hieman haastavimmaksi itselleni. Tai ei ehkä niinkään haastava tarkoittaen vaikeaa, vaan pikemminkin haastavaa sen suhteen, ettei siihen ole kunnolla aikaa. Varsinkin kun blogin, instagramin, instagram storyn ja nyt uusimpana vielä podcastin sisältöjentuottaminen vie tällä hetkellä kaiken työaikani. Nyt kuitenkin kun kuopuksemme aloitti syksyllä päiväkodin, antaa se minulle taas uuden mahdollisuuden yrittää hypätä videoiden pariin. Toki olen tehnyt videoita aikaisemminkin, mutta nyt tarkoituksena olisi tuottaa videoita useammin ja tasaiseen tahtiin. Se kuinka useasti tulen videoita julkaisemaan on vielä kysymysmerkki.

Haluan pitää kuitenkin kaikki videoni hyvällä tavalla arkisina ja yksinkertaisina. Videoilla tulisi näkymään perusarkeani ja kuvaustyyli tulee olemaan rentoa ja yksinkertaista, ei liian hienosteltua tai mietittyä. Vlogeissa pääsette siis seuraamaan kaikkia eri osa-alueita elämässäni, milloin perhe-elämää, milloin työpäiviä, milloin ystäviä, milloin mitäkin.

Itse nautin todella paljon siitä, että saan tuottaa erilaista sisältöä eri kanaviini. Blogi & Instagram ovat minulle paikkoja, joissa haluan tuottaa huoliteltua ja kaunista sisältöä, josta toivon ihmisten saavan mahdollisimman paljon inspiraatiota niin muodin- kuin kauneuden saralla. Haluan jakaa tyyli- ja kauneusvinkkejä sekä tuoda esille omaa henkilökohtaista tyyliäni asukuvien avulla. Muoti on aina ollut itselleni se kaikista inspiroivin aihe käsitellä ja on sitä edelleen. Instagram story puolestaan näyttää jo vähän enemmän sitä omaa perusarkea, sillä siellä näkyy työjuttujen lisäksi myös enemmän perhettä ja lapsiani sekä muutenkin mitä teen vapaa-ajallani. Instagram story poikkeaa blogistani ja instagram feedistäni jonkin verran, sillä en mieti niin tarkkaan storyjen visuaalisuutta. Toki storykin on menossa jatkuvasti visuaalisempaan suuntaan, mutta toistaiseksi ainakin itse postailen sinne vielä suhteellisen rennolla otteella. Podcast-kanavana on puolestaan sellainen, jossa syvennytään usein henkilökohtaisempiin aiheisiin, joita otan käsittelyyn muissa kanavissani verrattain harvoin. Rakastan tehdä podcasteja juuri sen takia, että siellä pääsee oikeasti syventymään keskusteluihin ja jakamaan ajatuksiaan syvällisemmistä aiheista. Juuri puhuimme Hannan kanssa siitä, että aiomme jatkossa ottaa vielä askeleen eteenpäin podcastimme suhteen ja keskittyä siellä puhumaan nimenomaan enemmän henkilökohtaisista elämistämme. Haluamme ottaa siellä käsittelyyn myös arkoja aiheita, joista ei välttämättä yleisesti puhuta niin paljon.

Mutta hei, tässä tulisi linkki uusimpaan vlogiini! Käykää kurkkaamassa ja kertokaa mitä tykkäsitte. Arvostaisin todella paljon jos kertoisitte kommenttiboxin puolella myös minkälaisia videoita toivoisitte minun tulevaisuudessa tekevän? Haluatteko “my day” -tyylisiä videoita, vai mahdollisesti enemmän perheeseen liittyviä aiheita vai esimerkiksi q&a-tyylisiä videoita, yms? Kaikkia ideoita saa mielellään heittää ilmaan ja yritän toteuttaa juuri teidän toiveiden mukaisia videoita mahdollisimman paljon!

Tänään julkaistussa uudessa podcast-jaksossa otamme käsittelyyn aiheen, josta ainakaan itse en ole koskaan aikaisemmin puhunut julkisesti. Uusimmassa jaksossa keskustelemme nimittäin vanhempien avioerosta sekä nykypäivän avioeroista ylipäätään.

(Jakson pääsette kuuntelemaan tästä!)

Omat vanhempani erosivat kun olin 8-vuotias ja pikkuveljeni oli 5-vuotias. Kun kuulin vanhempieni eropäätöksestä olin samalla surullinen, mutta samalla tunsin myös pientä helpotuksen tunnetta. Vanhempani riitelivät paljon ja se tuntui pienestä tytöstä luonnollisesti todella kurjalta. Vaikka vanhempien eropäätös on iso elämänmuutos ei minulla kuitenkaan liity eroon tai eron jälkeiseen elämään kovinkaan monia negatiivisia muistoja. Isoin kiitos siitä luonnollisesti kuuluu vanhemmilleni, jotka tekivät omasta avioerostaan mahdollisimman kivuttoman meille lapsille. Koen, että he ovat aina tehneet kaikki päätöksensä “lapset edellä” -periaatteella. Koskaan ei ole ollut tunnetta, että olisimme millään tavalla olleet pikkuveljeni kanssa vanhempiemme “välissä” tai minkäänlaisina pelinappuloina heidän riidoissaan (tällaistakin kun valitettavan usein kuulee tapahtuvan). Vanhempani tekivät meille hyvin selväksi, että vaikka heidän suhteensa ja rakkautensa päättyykin, ei heidän vanhemmuus ja rakkaus meitä kohtaan muutu mitenkään.

Vanhempieni keskinäinen kanssakäyminen ja yleinen ilmapiiri muuttuivat eron jälkeen paljon parempaan ja positiivisempaan suuntaan, joka luonnollisesti oli kaikkien kannalta parempi vaihtoehto. Onnelliset vanhemmat, onnelliset lapset. Jotkut ajattelevat kuitenkin, että vanhempien ero saattaa varjostaa lasten koko loppuelämää ja sen vuoksi olisi parempi pysyä yhdessä – vaikka sitten onnettomana. Vanhempieni kemiat eivät toimineet yhteen ja olen nyt jälkeenpäin onnellinen heidän puolestaan, että “uskalsivat” tehdä päätöksen erota, vaikkakin olivat kahden pienen lapsen vanhempia.

Eropäätös ei saisi koskaan olla helppo ja ero pitäisi olla avioliiton vihoviimeinen vaihtoehto. Tietenkin on mahdotonta summata näin syvää asiaa yhteen tekstiin, mutta olen jonkun verran tiedustellut ystävieni ja lähipiirin tunteita asiaan liittyen, sillä skenaarioita on niin paljon erilaisia. Jos jotenkin pystyisi kiteyttämään lähipiiriltäni kuulemiani asioita, niin suurin osa niistä ”lapsista” (jotka jo nyt ovat aikuisia) ovat kiitelleet enemmän sitä, että vanhemmat ovat uskaltaneet erota. Monet olivat kokeneet lapsena paljon riitelyä ja kun se loppui, oli se monesti helpottava tunne. Niitäkin tarinoita olen kuullut, että vanhemmat ovat hampaat irveessä tapelleet avioliiton eteen lasten edessä ja lopulta ”selvinneet” ilman avioeroa. Noin puolet kertovat, että he olisivat jopa toivoneet, että vanhemmat olisivat eronneet, koska heille tappeluista on jäänyt jonkunmoiset arvet. Noin puolet ihmisistä oli puolestaan sitä mieltä, että riitely ja erilaiset vastoinkäymiset vanhempien avioliitossa ovat näyttäneet mallin omalle avioliitolle; elämässä ja avioliitossa tulee väistämättä vastoinkäymisiä, mutta niistä selvitään eikä heppoisin perustein tulisi erota.

Haluan vielä kerran painottaa, että tilanteita on niin monia, ettei yhtä ainoaa oikeaa reseptiä ole. Ikävintä on kun kuulee, että lapsena on joutunut tekemisiin vanhempien kanssa, joiden suhteisiin liittyy alkoholismia ja/tai väkivaltaa. Tuntuu, että näihin ongelmiin verrattuna ”normiriidat” tuntuu taas pieniltä. Itse havahdun omassa avioliitossa monesti siihen kun mieheni sanoo riitatilanteiden jälkeen: ”Oletko tosissasi, että riidellään juuri tuosta aiheesta!?”. Mitä hän sillä tarkoittaa? No sitä, että rehellisesti lapsiarjessa moni asia tuntuu raskaalta väsymyksen ja kiireen keskellä, mutta isossa kuvassa riidanaiheet ovat täysin mitättömiä.

Zara Coat

H&M Knit (*find here)

H&M Skirt

Hermés Bag

Jimmy Choo Boots

Olisi kiinnostavaa kuulla teidän mielipiteitänne aiheesta kommenttiboxin puolella. Onko avioero (oma, sukulaisen, läheisen ystävän yms.) koskettanut teidän elämäänne millä tavalla? 

 

 

Photos: Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography
(*adlinks)

 

 

Lasten suusta kuulee totuuden? Tiedättehän miten välillä Facebookissa kiertää erilaiset haasteet, joihin ihmiset voivat ottaa osaa. Nyt viimepäivinä olen törmännyt Facebookissa useaan otteeseen “lapsen suusta” -haasteeseen, jossa vanhemmat kysyvät pieneltä lapseltaan kysymyksiä ja kirjoittavat vastauksen juuri niillä sanoilla mitä lapsen suusta tulee. Olen ihan vedet silmässä naureskellut Facebook-ystävieni päivityksille, joten päätin toteuttaa itse saman haasteen ja julkaista vastaukset täällä blogin puolella.

Tässä siis tyttäreni Lilian (4v) vastaukset: (ja tosiaan kaikki vastaukset ovat sanatarkasti mitä tyttäreni suusta on tullut kysymyksen jälkeen)

1. Mitä mamma aina sanoo sinulle? – Laita paljon vaatteita päälle (…tainnut viime päivien jankkaukset jäädä pikkuneidillä päähän :D)

2. Mikä tekee mamman onnelliseksi? – Kun minä siivoan huoneen

3. Mikä tekee mamman surulliseksi? – Jos tekee jotain pahaa pikkuveljelle

4. Miten mamma saa sinut nauramaan? – Kun sä kutitat mua

5. Millainen mamma oli lapsena? – Sulla oli letit hiuksissa

6. Kuinka vanha mammasi on?(Ei vastaa mitään, mutta näyttää sormilla 10…20…& 6.)

7. Kuinka pitkä mamma on?(Ei taaskaan vastaa mitään, mutta levittää kädet kauaksi toisistaan)

8. Mikä on mammasi lempipuuhaa? – Ottaa musta hienoja kuvia

9. Mitä mamma tekee kun et ole itse paikalla? – Skrikaa, että Lilia tule tänne

10. Jos mammastasi tulisi tosi kuuluisa, niin minkäköhän takia? – Sen takia, että sinä tykkäät musta ja Lucaksesta (awwww.. <3)

11. Missä mammasi on tosi hyvä? – Tekemään blogia

12. Missä mammasi ei ole kovin hyvä lainkaan? – Värittämään (öööhm what?!)

13. Mitä mammasi tekee työkseen? – Tekee blogia

14. Mikä on mammasi lempiruoka? – Niitä vihreitä pieniä beanejä ja kalaa siinä päällä (oletan, että tässä tarkoitettiin sushia? :D)

15. Miksi olet ylpeä mammastasi? – Koska sä kokkaat kuin Juha (selvennykseksi sen verran, että Juha on lasten dagiksen kokki :D)

16. Jos mammasi olisi sarjakuvahahmo, kuka hän olisi? – Mami (termi “sarjakuvahahmo lienee hieman vieras vastauksen perusteella… :D)

17. Mitä sinä ja mammasi teette yhdessä? – Leikitään

18. Mitä samaa sinussa ja mammassa on? – Ylpeitä toisista ja rakastetaan yhdessä (oikeesti en kestä mikä vastaus <3 <3 <3)

19. Mitä eroa sinussa ja mammassa on? – Koska meillä on erilaiset vaatteet

20. Mistä tiedät, että mammasi rakastaa sinua? – Koska sä oot sanonu

21. Mikä on mammasi lempipaikka minne mennä? – Työpäivä (what? :D)

Jokaisella ihmisellä on oma tapansa rentoutua ja ladata akkuja. Toiset tykkäävät urheilla tai liikkua luonnossa kun taas toisille hieronnassa käyminen tai lukeminen auttavat rentoutumiseen. Tapoja on yhtä paljon kuin meitä ihmisiä. Viime viikot ovat olleet itselläni todella kiireisiä, jonka kruunasi vielä viime viikonlopun työreissu Kööpenhaminaan. Vaikka reissu oli kaikin puolin ihana ja antoisa, huomaan, että pitkään jatkuneiden hektisten päivien jälkeen kaipasin muutaman päivän tauon työntekoon. Siispä viikonloppu kului ainoastaan keskittymällä omaan hyvinvointiin ja rentoutumiseen.

Zara Blazer / Nili Lotan Skirt / Gucci Bag / Ray Ban Sunglasses / Zara Heels

Kirjoitin muutama viikko sitten blogiin ambiverttiudestani (voit lukea postauksen tästä, mikäli se on mennyt sinulta ohi). Lyhykäisyydessään kyse on siitä, miten huomaan oman persoonallisuustyyppini sujahtavan jonnekin intro- ja ekstrovertin välimaastoon. Yksi ambivertin ominaispiirteistä liittyykin nimenomaan näihin energiatasoihin ja siihen, miten hektisten ja tiiviiden sosiaalisten kanssakäymisten vastapainoksi ambivertti kaipaa rentoutumista, rauhoittumista ja joskus jopa yksinoloa akkujen lataamiseen.

Omien energiatasojen lataaminen ei valitettavasti ole yhtä helppoa kuin puhelimen akkujen lataus. Voi kuin olisikin… Tai kuinka mahtavaa olisikaan jos pystyisi suoraan näkemään oman varaustason? Kun joku ilmoittaisi sinulle, että nyt oma energiatasosi on 70% tai 30%? Toki tarkemmalla itsetutkiskelulla olisi mahdollista huomata erilaisia merkkejä energiatasoissaan ja näin arvioida omien akkujen varaustasoja.

Omia akkujani lataa ehdottomasti tehokkaimmin uni. Unen merkitys omalle fyysiselle ja psyykkiselle hyvinvoinnille ovat erittäin tärkeä. Huomaan myös unen olevan ehdottomasti yksin avaintekijöistä stressitasojeni lieventämiseen. Kaikki näyttää valoisammalta hyvien unien jälkeen. Unen lisäksi saan liikunnasta valtavasti hyvää energiaa ja jonkinlaisen vapautuneisuuden tunteen. Raikas ilma yhdistettynä sporttaamiseen on itselleni se paras yhdistelmä.

Myöskin kotona rentoutuminen ja rauhallisesti vietetty aika ovat omien energiatasojeni nostattajia. Rakastan viettää aikaa kotona, katsella sarjoja, leipoa tai vaan olla ja rauhoittua. Joskus jopa siivoaminen on itselleni rentouttavaa, ainakin silloin jos saan tehdä sitä omalla temmolla. Tiukoista aikatauluista johtuva paine aiheuttaa itselleni ehdottomasti eniten stressiä. Silloin kun ei ole kiire minnekään ja saa tehdä asioita omalla tahdillaan pystyn parhaiten rentoutumaan. Omaan rentoutumiseeni liittyy vahvasti myös hiljaisuus. Melu ja härdelli ovat itselleni kuluttavia asioita, joten aina kun pyrin rentoutumaan teen sen mielelläni täydellisessä hiljaisuudessa.

Miten sinä rentoudut parhaiten? 

Photos: Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography 

 

 

 

 

 

Terveiset aina ihanasta Kööpenhaminasta! Kiireisten päivien vuoksi en ole kerennyt olla kovin aktiivinen blogissa tai sosiaalisessa mediassa, sillä tosiaan tällä hetkellä olen Kööpenhaminassa työreissulla. Eilen juoksin kovalla sykkeellä tapaamisesta toiseen ja tänään päivä kuluu niin ikään työn merkeissä. Huomisen aamun ja aamupäivän aikana on kuitenkin hetki aikaa hengähtää ja nauttia tästä kauniista kaupungista. Kuulisinkin erittäin mielelläni suosituksia teiltä kivoista aamiais- sekä lounaspaikoista?

Ihanaa perjantaita kaikille <3

 

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä