Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Lifestyle

Hei kaikille ja ihanaa uutta alkanutta viikkoa! Kuten saatoittekin ehkä instagram-storien puolelta huomata, viikonloppuni vierähti Tukholmassa. Olimme ystäväpariskunnan kanssa suunnitelleet yhteistä viikonloppureissua jo pitkään ja nyt Miklun synttäreiden ympärille meille molemmille avautui mahdollisuus lähteä matkaan. Oli niin ihana ottaa pieni irtiotto arjesta ja nauttia aikuisten ajasta ystävien kesken. Minäkin todella yritin parhaani mukaan rentoutua ja jätinkin ihan siitä syystä kameran kotiin. Olin päättänyt, että tänä viikonloppuna haluaisin keskityn kaikkeen muuhun paitsi työntekoon. Halusin antaa jakamattoman huomioni miehelleni ja ystävilleni ja oikeasti vain nauttia rennosta ajasta heidän kanssaan ilman aikatauluja.

Tukholmassa aurinko paistoi ihanan keväisesti vaikkakin ilma oli vielä todella kylmä! Yövyimme Nobis -hotellissa, joka sijaitsi loistavalla paikalla aivan keskustassa. Pari päivää kuluivat nopeasti rennosti kaupungilla ja kaupoissa kiertäen sekä hyvästä ruosta nauttien. En voi tarpeeksi hehkuttaa kuinka ihanan virkistävää oli viettää muutama päivä vain itseään ajatellen ja hengailla ystävien kanssa kiireettömästi ilman aikatauluja. Omaa aikaa ja kiireettömyyttä kun osaa arvostaa ihan eri tavalla nykyään. On aikamoista luksusta kun saa olla vastuussa vain itsestään ja saa mennä päivien läpi ilman suurempia suunnitelmia. Rentoutumisen ja kiirreettömyyden maximoinniksi jätin myös kameran kotiin. Kännykänrullalle tallensin muutaman kuvan, mutta sometuksenkin jätin minimiin koko viikonlopun ajaksi.

Kiitos ihanille ystävillemme reissusta sekä iso kiitos vanhemmilleni hoitoavusta viikonlopun aikana <3 Nyt akut ladattuina uuteen viikkoon!

 

Tänään alkaa piiitkästä aikaa viikonloppu, jota olemme suunnitelleet jo hieman pidemmän aikaa. Yleensä kaikki viikonloppusuunnitelmat (harvemmin edes suunnitelmia on) tehdään nopealla aikataululla ja todella extempore. Mutta nyt on tehty poikkeus ja tätä viikonloppua olemme päässeet suunnittelemaan jo hyvissä ajoin. Miklulla oli eilen synttärit ja halusin sen vuoksi järjestää jotain kivaa viikonlopuksi. Niimpä suuntaammekin huomenna aamulla yhdessä ystäviemme kanssa muutamaksi päiväksi Tukholmaan! Tukholma on ihana kaupunki ja kaikin puolin helppo kohde tällaiselle superlyhyelle visiitille. Matkustamiseen kun haluamme käyttää mahdollisimman vähän aikaa. Tänään illalla puolestaan kippistellään yhdessä ystävien kanssa kun menemme yhdessä porukalla syömään. Kuulostaa hassulta, mutta tätäkin päivää ollaan suunniteltu jo muistaakseni tammikuulta lähtien, kun neljän eri perheen aikataulut ja vapaat viikonloput ovat olleet hieman hankala sovittaa yhteen. Mutta sitten yksi kaikille sopiva perjantai löytyi maaliskuun puolesta välistä, joten nyt vihdoin tänään pääsemme viettämään yhdessä tätä kauan odotettua kids free– iltaa 😀

Nyt alan pakkaamaan lasten tavaroita ja lähden kohta viemään heitä mummin ja vaarin luo viikonlopuksi yökylään. Avasin äsken matkalaukun lastenhuoneen lattialle ja pyysin Liliaa pakkaamaan sinne tavaroita, mitä haluaa ottaa mukaan. Nyt hän tuli ilmoittamaan, että pakkaus on valmis ja voisimme lähteä. Kävelimme yhdessä lastenhuoneeseen ja huomasin, että isossa matkalaukussa oli kaksi unilelua sekä yhdet sukat. Enempää hän ei kuulemma tarvitse. Pitänee mennä hieman auttamaan pikkuneitiä näissä pakkausvalmisteluissa… 😀

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille! <3

Photos: Hanna Väyrynen/ edit by me

 

Olen vihdoin ja viimein elämässäni saanut itselleni ihanteellisen päivärytmin: aamulla aikaisin ylös ja illalla aikaisin nukkumaan. Lasten kautta elämään tulleet säännölliset aikaiset aamuheräämiset ovat varmaankin olleet yksi suurimmista tekijöistä siinä, että voin nykyään kutsua itseäni aamuihmiseksi. Olen ehdottomasti tehokkaimmillani heti aamusta, joten tykkään herätä aikaisin ja aloittaa päiväni hyvällä ja vauhdikkaalla energialla.

Tykkään kuitenkin mahdollisimman kiireettömistä aamuista, joten laitan kellon herättämään aina paljon aikaisemmin kuin oikeasti olisi tarvis. Tykkään herätä ennen muuta perhettä ja juoda rauhassa aamukahvini ja nauttia rauhallisesta kodista.

Arkemme on hyvin kiireistä ja sen vuoksi todella pitkälle suunniteltua ja organisoitua. Olemme koko perhe ihan hukassa, jos joka ikistä tapahtumaa, tapaamista, haastattelua, harrastusta yms. asiaa ei ole merkattu perheen yhteiseen isoon kalenteriin, joka löytyy jääkaappimme ovesta. Ei visuaalisesti maailman kaunein härpäke, mutta maailman tärkein.

Päivät menee töiden parissa, mutta iltaisin ja viikonloppuisin haluamme keskittyä perheen yhteiseen aikaan. Pulkkamäki, sisäleikkipuistot, urheilut, ystävät, mitä milloinkin. Lilialla on pari harrastusta viikossa, yhtenä päivänä temppukoulu ja toisena tanssi. Välillä myös perheen yhteinen ajanvietto ja rentoutuminen kotona on hyvin tärkeää.

Ehdottomasti epämiellyttävin kotityö mitä tiedän on lakanoiden vaihto. Mielummin imuroin, pesen pyykkiä tai IHAN mitä muuta vaan, kunhan saan aina nakitettua jonkun toisen vaihtamaan kaikkiin sänkyihin lakanat. Varsinkin pussilakanoiden vaihto on ärsyttävintä ever!

En ole koskaan tottunut tapaan valita seuraavan päivän vaatteita edellisenä iltana. Tiedän, että monet tätä tekevät (ja ihan syystäkin!), mutta itse en jostain syystä “osaa” tehdä tätä. Tämähän olisi tietysti opettelukysymys, mutta jotenkin tykkään päättää vaatteet vasta silloin kun oikeasti puen ne päälleni.

Vaikka nautinkin äärimmäisen paljon hyvästä ruoasta, en itse erityisemmin nauti kokkaamisesta. Lasten myötä on kuitenkin ollut pakko opetella tekemään helppoja ja hyviä kotiruokia. Lasten suosikkeja ovat mm. uunilohi, lihapullat/nakit & perunamuussi,  lohiketto sekä erilaiset pastat. Viime viikolla innostuin tekemään itsetehtyjä (kyllä!) kasvispihvejä lapsille ja nekin osoittautuivat menestykseksi! Meillä puolestaan jauheliha jostain syystä ei oikein kummallekaan maistu, joten sitä syödään harvemmin.

En koskaan käy aamuisin suihkussa vaan aina iltaisin.

Kaikki aina pilkkaavat ja nauravat minulle kun katsoin tv.stä mukamas niin noloja sarjoja. Tähän nolojen-sarjaan kuuluvat ainakin Suomen surkein kuski (best ever btw!), Shark Tank ja Poliisit 😀 Uskaltaako joku muukin tunnustaa katsovansa näitä? 😀

 Kuten todettu, tällä hetkellä elämä on todella kiireistä mutta kiitos upean tukiverkon saamme molemmat mieheni kanssa tehdä rakastamiamme töitä vaikka meillä onkin pienet lapset. Isovanhempien lisäksi, tyttäremme käy dagista ja Lucaksella on maailman ihanista ihanin lastenhoitaja, joka auttaa tarvittaessa noin muutamana päivänä viikossa.

Massimo Dutti Coat / Filippa K Shirt / Üterque Leather pants / Ray Ban Sunglasses / Prada Bag / Mango Boots
Photos: Kaisa Turunen / edit by me

 

 

 

 

Ihana parisuhde ei synny ilman vaivannäköä. Eläisi ihminen sitten pahimpia ruuhkavuosiaan tai ei. Hyvän parisuhteen edellytyksenä molempien osapuolten on haluttava panostaa suhteeseen. Parisuhde vaatii työtä ja toisen huomioon ottamista. Lasten tulon myötä toisen huomioiminen ja kahdenkeskinen aika luonnollisesti vähenevät. Enää ei pysty tehdä yhdessä samalla tavalla asioita extempore niin kuin ehkä aikaisemmin ja harmittavan monta kertaa joutuu kieltäytymään ystävienkin ehdottamista illanvietoista, kun lastenhoito ei vaan järjesty. Olen kuitenkin sitä mieltä, että pienellä panostuksella ja vaivannäöllä monet asiat ovat mahdollisia.

Päätimme mieheni kanssa jo ennen esikoisemme syntymää, että emme koskaan unohtaisi kahdenkeskistä aikaa lastentulon jälkeenkään. Nyt vajaa neljä vuotta olemme olleet vanhempia ja voin edelleen onnellisena todeta lupauksemme pitäneen. Vaikka vanhemmuus muuttaa ihmistä, ei se kuitenkaan poista tarvetta omalle ajalle tai parisuhdeajalle. Jokainen aikuinen tarvitsee omaa aikaa ja on täysin okei sanoa se ääneen. Ainakin itse voin myöntää olevani paljon jaksavaisempi ja omistautuneempi vanhempi sen jälkeen, kun olen saanut itselleni hetken hengähdystauon. Lastentulon jälkeen parisuhdeaikakaan ei tule helposti, joten sen eteen on nähtävä paljon vaivaa. Mutta vaivaa todella kannattaa nähdä, sillä onnellisen perhe-elämän perusta on vanhempien välinen vahva ja hyvä suhde.

Voisin kuvitella, että ruuhkavuosien aikana yksi isoimmista syistä parisuhdeongelmiin on niin sanottu toisen “unohtaminen”. Tässä elämänvaiheessa kun arjessa on niin paljon muitakin isoja asioita meneillään, ei aika vain yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Molemmat vanhemmat keskittyvät tiiviisti lapsiin ja töidenkin määrä saattaa juuri ruuhkavuosien aikaan olla runsaimmillaan. Parisuhteeseen voi olla vaikea löytää aikaa kaikkien muiden asioiden viedessä suurimman osan ajastasi. Ajattelen parisuhdetta ja siihen panostamista kuitenkin priorisointikysymyksenä. Aina elämässä on kiire ja paljon asioita meneillään samaan aikaan. Lapsia on siis tässä kohtaa turha laittaa ainoaksi syyksi kahdenkeskisen ajan vähäisyydelle, sillä helposti asiat, joita ei priorisoi tärkeiksi, unohtuu. Itse tiedostan kuinka tärkeää kahdenkeskeinen aika meidän parisuhteelle on, joten nousee se priorisointilistallamme hyvin korkealle. Tärkeää on, että molemmat osapuolet priorisoivat parisuhteen tärkeäksi. Ongelmia saattaa syntyä, jos toinen haluaisi panostaa suhteeseen enemmän kuin toinen. Kumppaniaan ei koskaan saa pitää itsestäänselvyytenä.

Meille yksi tärkeimmistä asioista parisuhteessa on läheisyys sekä toisen huomioon ottaminen. Kiireessä ja kalenterit kädessä viikon tapahtumia suunnitellessa voin kyllä rehellisesti myöntää, ettei se aina helppoa ole. Ainainen kiire on kuluttavaa ja kuormittavaa, niin meille yksilöinä kuin myös parisuhteelle. Itse koen yhdeksi tärkeimmäksi asiaksi parisuhteessa toisen huomioon ottamisen niillä pienillä arkisilla asioilla ja sanoilla. Pitkä halaus, puolison tekemä aamukahvi tai nopeat suukot siellä täällä ovat pieniä ja vaivattomia juttuja, joilla on kuitenkin todella suuri merkitys. Itse voin myöntää, ettei minua moninakaan aamuina hymyilytä kun herään taas jälleen kerran todella väsyneenä huonosti nukutun yön jälkeen. Mutta aamulla kauniit sanat puolison suusta tai pitkä halaus keittiössä aamukahvin äärellä ovat monesti kääntäneet päiväni ja mieleni aivan uuteen, positiivisempaan suuntaan. Tottakai kunnon treffi-illat tai kotiin kannetut ruusukimput ovat valtavan ihania, mutta aina siihen toisen huomioimiseen ei tarvita näinkään suurta panostusta. Ne on ne pienet jutut ja kauniit sanat, mistä kaikki lähtee.

Pidän myös kommunikointia ja hyvää vuorovaikutusta erittäin tärkeänä osana toimivaa parisuhdetta. Se voi olla ajoittain haastavaa lapsiarjessa, kun välillä tuntuu ettei lasten keskellä edes “heitä” kerkeä toiselle sanomaan. Mutta aina kuitenkin löytyy ne hetket, jolloin pystyy kumppaninsa kanssa puhumaan asioita läpi. On myös vapauttavaa kun voi joskus vuodattaa omaa uupumustaan puolisolleen tai yhdessä todeta, että ompas meillä nyt poikkeuksellisen rankka vaihe elämässä menossa. Vertaistuki on tärkeää ja jokaisella täytyy olla se henkilö elämässä, jolle saa myös ihan kunnolla valittaa. Sillä raskastahan tämä välillä on ja sekin on ihan okei sanoa ääneen.

Mutta – parisuhteelle pitää aina löytää aikaa ja panostusta, sillä se on kuitenkin se suurin voimavara, jonka avulla jaksamme tsempata läpi ruuhkavuosien (ja läpi elämän!) – yhdessä <3

Photos: Niki Strbian

 

 

 

 

 

 

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä

[ap_instagram_slider]