Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Food & Health

 

*Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Dr Oetkerin kanssa

Perjantai-ilta on ajankohta, jolloin pitkän viikon jälkeen ei jaksa tehdä mitään muuta kuin vain rentoutua. Silloin varsinkin ruoanlaitto on yksi arjen askare, josta meidän perhe luistaa mielellään. Meille onkin enemmän sääntö kuin poikkeus, että perjantaisin haetaan take-awaytä tai mennään jonnekin ulos syömään. Viime viikonloppuna Dr Oetker halusi kuitenkin tarjota meille helpon viikonlopun aloituksen, tarjoamalla heidän uutuus Veggie pizzojaan päivälliseksi. Oli ihanaa kun ei tarvinnut tuskastella ruoanlaiton suhteen vaan nopea ja maukas päivällinen valmistui helposti. Täydellinen aloitus viikonlopulle!

Kirjoitin blogissani vuoden alussa, että aion vähentää lihansyöntiäni huomattavasti tänä vuonna. Tästä syystä olinkin enemmän kuin iloinen kun pääsin blogin kautta testaamaan näitä Dr Oetkerin Veggie pizzoja. Meillä oli illallispöydässä tällä kertaa Aromatic Dream Veggie pizza, jossa täytteenä on käytetty “vegejauhelihaa” eli venhäproteiinia. Tämän lisäksi pizzasta löytyi muita kasvisherkkuja kuten paprikaa ja maissia. Rehellisesti sanottuna olin aluksi hieman epäileväinen pizzan maun suhteen, mutta maistettuani sitä oli täysin myyty! Hennosti tulinen texmex-vegepizza sai minulta täydet pisteet! Harvoin valmispizzassa (saatika vegepizzassa) on näin runsaasti täytettä ja paljon makua.
Koska mieheni on varsinainen “lihansyöjä”, en viitsinyt hänelle edes sanoa, että syömme illalliseksi vegepizzaa. Kerroin hänelle, että syömme jauhelihapizzaa ja hyvällä ruokahalulla hän söikin koko pizzan. Hieman naurahdellen totesin hänelle jälkeenpäin, että syömämme pizza oli muuten vegepizzaa. Reaktio oli sama kuin minulla, todella yllättynyt! Voin kyllä lämpimästi suositella testaamaan Dr Oetkerin vegepizzaa. Maku on ihana ja samalla saat hieman helpotusta arjen keskelle kun voit skipata yhden ruoanlaittokerran. Tämä pizza varmasti maistuu koko perheelle!

Kurkista myös upean Char & the Cityn blogiin, jossa veggie pizza pääsi tarjolle hänen järjestämillään illanistujaisilla.

Tähän aikaan vuodesta meistä monet saattavat olla pimeyden vuoksi uupuneempia ja stressaantuneempia kuin yleensä. Myös vastustuskykyämme koetellaan kovasti kun flunssat ja muut taudit jylläävät ympärillämme jatkuvasti. Tämän vuoksi on tärkeää takankata kehoomme hyviä ravintoaineita ja vitamiineja. Suosin omassa ruokavaliossani paljon luonnon omia superfoodeja kuten esimerkiksi marjoja, pähkinöitä, pinaattia, avocadoa ja parsakaalta. Enkä tankkaa näitä kehooni vain niiden terveysvaikutteiden vuoksi vaan ihan yksinkertaisesti myös maun vuoksi. Terveellinen on myös herkkua! 🙂

Espanjassa olessamme söin kerran yhdessä lounasravintolassa herkullisen superfood salaatin ja aina siitä lähtien olen yrittänyt jäljennellä parhaani mukaan tätä herkullista salaattia. Nyt haluan jakaa myös teille oman versioni tästä salaatista. Itse laitoin salaattiin hurjan määrän erilaisia raaka-aineita, mutta vähempikin riittää. Suosittelen kuitenkin näkemään vähän vaivaa ja paahtamaan porkkanaa (tai bataattia, punajuurta palsternakkaa yms.) uunissa, sillä se tuo ihanan makeahkon lisän salaattiin. Suosittelen myös fetana käyttämään “kunnon” kreikkalaista fetaa, jonka voi murustaa salaattiin. Se sopii maultaan mielestäni paremmin tähän kuin tavalliset salaattifetakuutiot. Ravintorikas lounas olkaas hyvä:

Superfood Salad

Tuoretta pinaattia / Fresh spinach

Parsakaalta / Broccoli

Porkkanaa (paahdettuna uunissa) / Carrots (roasted in the oven)

Avocadoa / Avocado

Fetaa / Feta Cheese

Quinoaa / Quinoa

Granaattiomenaa / Pomegranate

Cashew pähkinöitä / Cashews

Pekaani pähkinöitä / Pekans

Aurinkonkukan siemeniä / Sunflower seeds

 

 

 

Löysimme aikaisemmin tällä viikolla Marbellasta aivan ihanan uuden aamiaspaikan – Celicioson. Olin kuullut tästä paikasta sosiaalisen median kautta ja törmännyt heidän kauniisiin kuviin muun muassa instagrammissa. Nyt halusin ehdottomasti päästä testaamaan paikan, kun kerran täällä ihan lähellä lomaillaan.

Onneksi suuntasimme Celiciosoon tarpeeksi hyvissä ajoin, että kerkeän käymään siellä aamiasilla ja brunsseilla vielä monia kertoja ennen paluutamme – oli se nimittäin niin ihana paikka <3 Ensinnäkin tärkeimpänä tietenkin se, että ruoka oli todella herkullista, terveellistä ja ihanan tuoretta! Kuinka hyvältä maistuu vastapuristettu appelisiinimehu tai vihersmoothie? NAM! Mieheni oli aluksi hieman epäileväinen tätä ruokapaikkaa kohtaan, koska luuli sen olevan vähän liian “terveysmesta”.  Gluten free bakery -nimi saattaakin vähän hämätä, sillä listalta löytyy kyllä myös paljon ihan normaaleja viljatuotteita. Mieheni suosikiksi nousikin herkullinen eggs benedict ja tyttäreni kauhoi suuhunsa pannukakkuannoksen tuoreilla marjoilla ja vaahterasiirapilla. Olemme käyneet tuolla aamiaisella jo kolme kertaa ja itse olen päässyt testaamaan sekä acai- että matcha bowlit (matcha bowl is my favorite, yum!) sekä tuorepursitettuja mehuja ja smootheja. Celicioso tunnetaan ehkä parhaiten kuitenkin heidän makeista herkuistaan ja listalta löytyykin pitkä liuta erilaisia kuppikakkuja ja muita leivonnaisia – sekä gluteenittomana että normaalina.

Suosittelen lämpimästi testaamaan Celicioson, jos lomailette täällä päin! Jo pelkästään kahvin tai tuorepuristetun mehun nauttiminen tuossa uskomattoman kauniissa puutarhamaisessa miljöössä on kokeilemisen arvoinen juttu. Mieli lepää <3

(Btw, toinen Celicioso avattiin hiljattain Madridiin, eli sieltäkin tämän unelmakahvilan löytää!)

 

 

 

 

Joka päivä törmäämme Instagramissa kauniisiin kuviin upeista smoothie bowleista. Nuo täydelliset värit, täydellisesti asetellut hedelmät ja kauniit astiat kiinnittävät huomiomme. Saamme ideoita ja inspiraatiota omiin aamiaiskulhoihimme. Smoothie bowlit huokuvat terveellisyyden kuvaa, mutta tiesitkö etteivät ne kuitenkaan aina välittämättä sitä ole?

Smoothie bowleista on todella helppo tehdä terveellisiä, mutta usein niissä kuitenkin saattaa piileä huomattavasti enemmän kaloreita ja sokeria kuin osasit kuvitellakaan. Tietysti jos valmistat smoothie bowlisi itse tiedät tasan tarkkaan mitä sinne laitat, mutta esimerkiksi kahvilassa tilatessasi muka terveellisen smoothie bowlin, saattaa se todellisuudessa ollakin aikamoinen kaloripommi.

Kaikki lähtee pohjasta eli siitä mitä aineksia laitat blenderiin. Itse suosin aina mahdollisimman tuoreita raaka-aineita, se on kaiken a ja o! Kannattaa vältää tuotteita, joissa on paljon lisättyä sokeria (esimerkiksi jotkut jogurtit, mehut yms.). Makeutettujen tuotteiden sijaan kannattaa käytää maukeuttamattomia tuotteita, kuten esimerkiksi makeuttamatonta soijamaitoa vaniljamaidon sijaan tai pelkistettyä kreikkalaista jogurttia tavallisen sokeripommi-jogurtin sijaan. Jos haluat hieman lisämakeutta voit käytää hunajan sijaan esimerkiksi steviaa. Aina kannattaa myös heittää jotain superterveellistä ja tuoretta blenderiin, kuten esimerkiksi lehtikaalia tai pinaattia. Ne ovat huipputerveellisiä ja pienenä määränä smoothiessa et niitä edes maista.

Smoothie bowlin päällisetkin kannattaa valita huolella. Monet tykkäävät lisätä granolaa päälliseksi, mikä ei välttämättä ole kovin viisasta. Toki päälle voi ripotella esimerkiksi yhden ruokalusikallisen herkullista granolaa, mutta ainakin kaupan valmis granolat ovat hyvin kaloripitoisia ja sisältävät usein myös todella paljon sokeria. Granolan sijaan päälliseksi kannattaa laittaa esimerkiksi terveellisia marjoja, pähkinöitä tai muita superfoodeja kuten chia siemeniä tai siitepölyähiukkasia. Itse rakastan pähkinöitä ja lisään niitä aina smoothie bowlieni päälle. Omat suosikkini ovat pekaanipähkinät ja cashew pähkinät. Cashewt ovat todella hyviä esimerkiksi luustolle, iholle ja hiuksille ja aivan kuten muissakin pähkinöissä, niissä on paljon proteiinia.

Suosikki smoohie bowlini:

Pohja: 

1 banaani (jääkaappikylmä, mieluiten jäädytetty)

3 ruokalusikallista (kookos)soijajogurttia

1/2 dl herukka sekoitusta (pirkka pakasteallas, ihan superhyvää!! <3)

1/2 dl puolukoita (tuoreita tai pakasteallas)

loraus makeuttamatonta soijamaitoa

Päälle:

Puolikas banaani

Tuoreita vadelmia ja mansikoita

Tuoreita puolukoita

Pekaanipähkinöitä

Cashew pähkinöitä

Kookoslastuja

 

 

 

 

Smoothie on loistava aamupala tai välipala aurinkoisina kesäpäivinä. Tykkään tehdä erilaisia smootheja aina sen mukaan mitä kaapissa sattuu olemaan. Tämä vaalenkeltainen herkku on kuitenkin tällä hetkellä ylitse muiden ja ehdoton suosikkimakuni! Itselläni jostain syystä jogurttipohjaiset smoothiet tökkivät nyt pahasti, joten olenkin keskittynyt tekemään erilaisia mehupohjaisia smootheja viime aikoina.

Tarvitset:

1 banaani

tuoretta ananasta

1/2 dl kookosvettä/maitoa

1dl jäitä

(hunajaa lisämakutusta tuomaan halutessasi)

Vinkki: Itse haluan juoda smoothieni aina kylmänä, joten säilytän kaikki raaka-aineet aina jääkaapissa. Banaanit pilkon yleensä pilkon vielä edellisenä iltana pakasteeseen valmiiksi.

Vinkki: Tähän smoothieen voit hyvin lisätä myös erilaisia superfoodjauheita oman mieltymyksen mukaan. Normaalisti itsekin lisäilen niitä aina smoothiesiin, mutta nyt raskauden ajaksi olen jättänyt niiden käytön lähes kokonaan.

 

 

 

 

N.A.C London – 41 North Audley Street

Sateinen sunnuntai sai minut muistelemaan taannoista Lontoon reissuamme. Selailin ottamani kuvia koneelta ja huomasin, että en ole jakanut kanssanne mahtavaa ravintolavinkkiä. Jos satutte menemään Lontooseen, suosittelen testaamaan N.A.C -ravintolan Lontoon Mayfairissä. Kävimme pikku trippimme aikana tuossa ravintolassa parikin kertaa, kerran aamiaisella ja toisella kerralla lounaalla. Lista on täynnä herkkuja – aamiaiseksi esimerkiksi ihania granolakulhoja, suklaisia pannukakkuja tai suussa sulava eggs benedict. Aamiaisen kruunaa vastapuristetut tuoreet mehut, smoothiet sekä kuumat erikoiskahvit. Lounaalla puolestaan nautimme suolaisista tapaksista sekä maukkaista salaateista, nam! Lämmin suositus kaikille Lontooseen matkaaville.

 

 

 

Heräsin toissa aamuna kauheaan makeanhimoon. En luonnollisesti kuitenkaan halunnut aloittaa aamuani suklaalla, joten kehittelin jääkaapissa olevista tarvikkeista makeahkon, mutta kuitenkin terveellisen aamupalan. Blogeissa ja muissa sosiaalisissa medioissa on jo pitkään näkynyt erilaisia proteiinipannukakkuja sekä terveellisempiä vaihtoehtoja letuille. Niimpä kehittelin oman versioni moisista ja ai että miten hyviä niistä tulikaan! Kerta heitolla tämä herkku nousi yhdeksi suosikkiaamiaisekseni <3 Banaanipannarit saivat myös paljon kehua perheen muulta väeltä ja toiveena olikin saada tätä herkkua uudelleen aamiaispöytään mahdollisimman pian.

Tässä teillekin ohje. Oman annokseni päälle lorautin vielä vähän vaniljasoijajogurttia sekä tottakai paljon tuoreita marjoja, nam!

Tarvitset (n. kahdelle henkilölle):

2 banaania

4 kanamunaa (2 valkuaista ja 2 kokonaista kanamunaa)

2 rkl kookosjauhoja (voi käyttää myös kookoslastuja tai kookoshiutaleita)

1tl vaniljasokeria

loraus soijamaitoa

paistamiseen kookosöljyä

Riko kanamunat isoon kulhoon ja survo banaanit. Sekoita keskenään. Lisää joukkoon kookosjauhot sekä hyppysellinen vaniljasokeria. Lisää lopuksi joukkoon vielä loraus soijamaitoa.

“Taikinan” vamistamiseen menee noin minuutti, mutta paistamisessa voikin sitten vierähtää tovi. Kannattaa tehdä aika pieniä lettuja jos haluaa pitää ne joten kuten kasassa 😀 Pari ruokalusikallista taikinaa/per lettu oli mielestäni sopiva määrä.

 

 

 

 

 

 

Eilinen aamu startattiin maikeissa merkeissä. Pääsin nimittäin tutustumaan uuteen Yollibox-nimiseen Frozen jogurttiin, joka lanseerataan nyt Suomenkin markkinoille. Herkullinen brussi järjestettiin Southpark ravintolassa, joka sijaitsee Koffin puiston reunalla. Ravintola oli uusi tuttavuus minulle, sillä kaikesta hehkutuksesta huolimatta en ollut siellä vielä aikaisemmin kerennyt käymään. Ihanan brunssin kruunasi Yolliboxin herkulliset froyot, joista oma suosikkimakuni oli ehdottomasti Coconut Frozen Yogurt. Plussaa jäde saa siitä, että se on tehty kokonaan luomuraaka-aineista, yum!

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä