Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Food & Health

Rakastan pastaa ja tänään ajattelin blogin puolella jakaa muutamia suosikkireseptejäni!

Yksinkertainen pestopasta on aina kuulunut suosikkeihini. Monesti turvaudun kiireessä kaupan valmiisiin pestokastikkeisiin, mutta välillä rakastan tehdä pestokastikkeen ihan alusta asti itse. Rakastan valkosipulia, joten tykkään lisätä sitä omatekoiseen pestokastikkeeseen hieman normaalia enemmän. Pastan lisäksi pestokastike sopii loistavasti myös esimerkiksi leivän päälle voin korvikkeeksi.

Ihastuin lomallamme hotellin ravintolan menussa olleeseen pasta aioliin, jota olen jo kerran kerennyt kotonakin jäljittelemään. Pestopastan tavoin tässäkin pastassa raaka-aineet ovat hyvin yksinkertaiset ja yritit pääset oikeuksiinsa. Tosi herkullinen pasta kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Näiden kolmen reseptin perusteella voitte varmasti huomata, että tykkään valkosipulista. Se on kuitenkin helppo jättää pastakastikkeesta pois (tai ainakin vähentää sen määrää) mikäli valkosipuli ei ole sinun suosikki ainesosasi.

En syö paljon lihaa, mutta tykkään salamista. Joskus kun mieli tekee oikein maustettua ja suolaista ruokaa, salamipasta on täydellinen valinta. Jos ette ole vielä koskaan syöneet salamipastaa suosittelen lämpimästi testaamaan! Todella herkullista! Itse tykkään vielä heittää pastan päälle tuoretta rucolaa, joka sopii mielestäni hyvin juuri salamipastan kanssa!

 

Onko siellä ruudun toisella puolella pastan ystäviä? Mikä on teidän suosikkipastanne? Tai löytyykö teiltä inhokkipastaa? Oma inhokkini on pasta carbonara. Tiedän, että siitä monet kovasti tykkäävät, mutta omaan suuhuni pekoni ja muutenkin tuo kaikin puolin “raskas” pasta ei vaan maistu. Jos teillä on jotain ihania pastareseptejä, laittakaa niitä ihmeessä jakoon kommenttiboxin puolella. Ihanaa viikonloppua <3

 

 

 

Monet teistä tietävätkin roihuavan rakkauteni paistettuihin ruusukaaleihin. Kevään aikana ruusukaalit vilahtelivat instagram storyssani moneen otteeseen, jolloin sain teiltä aina valtavasti kyselyitä niiden valmistukseen. Nyt ruusukaalien rinnalle on noussut toinen kaaliherkku: grillattu varhaiskaali! Varhaiskaali grillissä on terveellinen ja herkullinen lisuke grilliin. Sen lisäksi se on vielä maailman yksinkertaisin valmistaa!

Näin valmistat varhaiskaalit grillissä:

1. Lohko varhaiskaali puoliksi. Sitten leikkaa puolikas kaali neljäksi lohkoksi.

2. Jätä kanta kaaliin kiinni, jotta kaalilohkot pysyvät paremmin kasassa.

3. Sivele kaalilohkojen pintaan (oliivi)öljyä ja grillaa lohkoihin kaunis paistopinta. Vain muutama minuutti grillissä riittää, jotta kaali saa paistopinnan sekä hieman pehmenee.

4. Mausta suolalla ja pippurilla grillauksen jälkeen. Halutessasi kaalilohkoja voi maustaa runsaamminkin tai tarjoilla kaali esimerkiksi herkullisen kastikkeen kera.

Anine Bing x Gina Tricot Leather Jacket / Gina Tricot Top / Bershka Jeans / Chanel Bag / Stradivarius Shoes

Kyselimme ennen Barcelonan reissua suosituksianne hyvistä ruokapaikoista ja laitoittekin niitä meille ihanan paljon tulemaan – iso kiitos! Pääsimme käymään monissa teidän suositelluissa pakoissa ja kolmen päivän aikana tulikin nautittua tapaksia niin paljon, että nyt hetkeen tekee jopa hieman pahaa ajatella koko ruokia 😀 Nyt on menaan sellainen tunne, että on tullut syötyä tapaksia koko vuoden edestä, haha!

Koska me saimme niin paljon erinmaisia vinkkejä ihanista ruokapaikoista Barcelonassa, ajattelin laittaa nämä hyvät vinkit kiertoon tänne bloginkin puolelle:

Tapas 24

Tämä oli ehdottomasti oma suosikkini kaikista vierailemistamme ravintoloista. Tässä hieman diner-tyyppisessä paikassa kaikki maistamme tapakset olivat todella herkullisia. Varsinkin mieleeni jäivät buffalo mozzarellalla ja tryffelillä mausteut bikini-leivät sekä legendaarinen peuna-annos Patatas Bravas. Talon oma punaviini oli myös todella kova!

La Luna

La Luna sijaitsee ihanalla El Bornin alueella Barcelonassa, joka on jo itsessään kiva alue mennä kävelemään ja kiertelemään. Me suuntasimme tähän suuntaan El Clasico pelin jälkeen illalliselle. Ravintolan ruokalistalta löyty kompakti määrä erilaisia herkullisia tapaksia. Listalta löytyi myös kivasti vege-tapaksia, mitä monista muista ravintoloista ei ollut saatavilla.

Cerveceria Catalana

Olimme saaneet valtavasti suosituksia tästä ravintolasta, joten se oli pakko päästä testaamaan. Vaikka paikka oli todella iso, jouduimme silti odottamaan pöytää reilusti yli tunnin verran. Kyseessä oli siis todella suosittu paikka. Jälkeenpäin ihmettelen hieman ravintolan suosiota, sillä ruoka ei ollut mielestäni kovinkaan erikoista. Ihan hyvää, mutta ei ehkä ihan niin makuhermoja räjäyttävää, mitä olisin odottanut kaiken sen hypetyksen jälkeen. Monet annokset kuulostivat listalla herkullisilta, mutta toteutus ei ollutkaan yhtä hyvä.

W Barcelona hotellin oma ravintola Bravo24

Viimeisenä iltana päätimme jäädä hotellin omaan ravintolaan illalliselle, sillä meillä oli seuraavana aamuna jo 05.30 herätys lentokentälle. Olimme saaneet jonkin verran suosituksia myös hotellin omasta ravintolasta, mutta valitettavasti meidän porukasta kukaan ei ollut tyytyväinen annoksiinsa. Suoraan sanottuna iso pettymys.

Tässä vielä muutama paikka, joita todella monet meille suositteli, mutta emme tällä reissulla kerenneet käydä:

Cera 23

Tapeo

El Cercle (kuulemma paras sushi ever!)

Photos: Hanna Väyrynen/ edit by me

 

 

 

 

Viime viikonloppuna kävimme mieheni kanssa testaamassa meille uuden ravintolan, Monkey Clubin. Olemme monta kertaa kävelleet kyseisen ravintolan ohi, sillä se sijaitsee aivan suosikkikahvilamme, Celicioson, vieressä. Liian usein suuntaamme meille jo valmiiksi tuttuihin ja hyviksi todettuihin ravintoloihin, mutta tällä kertaa päätimme kokeilla jotain uutta. Monkey Club osoittautui hyväksi kokeiluksi ja sen vuoksi ajattelin siitä teille täällä bloginkin puolella suositella. Ravintola sopii tunnelmaltaan täydellisesti niin treffi-iltaan kuin myös kaveriporukan hauskaan illanviettoon.

Ihastuin Monkey Clubin sisustukseen. Paljon tummaa, samettisia huonekaluja, hienoja lasiseiniä ja kauniita yksityiskohtia. Tuollaiset sammaleenvihreät samettinojatuolit haluaisin kotiinikin!

Ruoka oli hyvää. Meille molemmille osui alku- ja jälkiruoat täydellisesti nappiin, mutta pääruoassa olisi ollut hieman parannettavan varaa. Ehkä teimme huonot valinnat, sillä listalla oli kyllä vaikka mitä herkulliselta kuulostavia vaihtoehtoja. Ensi kerralla siis uudet pääruoat testiin.

Rakastin Monkey Clubin yleistä tunnelmaa. Minulle ravintolan sisustus ja yleinen fiilis ovat jo puoli ruokaa. Vaikka joskus ravintolan ruoka ei olisikaan ihan täydellistä, saatan kuitenkin mennä ravintolaan uudestaan ainoastaan sen ihanan tunnelman vuoksi.

 

 

 

Monet teistä pyysivät reseptiä pari päivää sitten tekemääni tomattikeittoon, joka näkyi instagram storieseni puolella. Halusin tehdä lounaaksi itselleni jotain nopeaa ja kevyttä ja päädyin tähän helppoon tomaattikeittoon. Keitot sopivat mielestäni erinomaisesti juuri tähän koleaan vuoden aikaa ja maistuvat ainakin meidän perheelle erinomaisesti.

Tarvitset:

1 Knorr “Chunky Tomato Soup” valmiskeitto

1 kesäkurpitsa

2 punaista paprikaa

1 sipuli

2-3 valkosipulinkynttä

suolaa & mustapippuria maustamiseen

Tämä keitto on sekoitus valmiskeittoa sekä tuoreita vihanneksia. Koska keitto valmistuu 15 minuutissa, sopii se erinomaisesti juuri arkiruoaksi kiireen keskelle. Aloita pilkkomalla vihannekset ja kuullottamalla ne pannulla runsaassa oliiviöljyssä. Kun kasvikset ovat saaneet hieman väriä, mausta ne suolalla ja pippurilla (pippurin kanssa saa olla aika maltillinen, jos ruoka on tarkoitettu koko perheelle). Lisää hienonnetut/murskatut valkosipulinkynnet kasvisten joukkoon pannulle (tässäkin oman maun mukaan, mutta suosittelen laittamaan ainakin kaksi). Kun vihannekset ovat saaneet väriä ja pehmenneet tarpeeksi, kaada ne pannulta syvään astiaan ja sekoita ne sauvasekoittimella hienoksi vihannesmössöksi. Laita valmistomaattikeitto kattilaan lämpenemään ja kaada paksu vihannesmössö valmiskeiton sekaan. Tarkista maku ja mausta tarpeen mukaan. Lämmitä miedolla lämmöllä siihen asti, että keitto on kuumaa. Tarjoile vaalean pehmeän leivän kanssa! Nam!

Iloista viikonloppua kaikille! xx

 

 

 

TOP 3 AAMIAISPAIKKAA

Celicioso

Oma suosikkini kaikista tähän asti käymissäni kahviloissa/ravintoloissa aurinkorannikolla. Celicioso on oikeastaan leipomo, joka on erikoistunut herkullisiin kuppikakkuihin. Sen lisäksi kahvilasta löytyy paljon terveellisiä herkkuja sekä klassisia aamiasherkkuja kuten avocadotoasteja ja erilaisia acai-kulhoja. Kahvilan yhteydestä löytyy myös Juice Bar, josta saa paljon erilaisia ihania tuoreita mehuja! Jos en ole kehunut paikkaa vielä tarpeeksi haluan vielä erikseen mainita kahvilan ihanan sisustuksen ja kaikinpuolin miellyttävän ilmapiirin. Suosittelen lämpimästi testaamaan mikäli liikutte Marbellan lähettyvillä.

La Canasta

Perinteinen espanjalainen leipomo/kahvila Marbellan keskustassa. Heiltä löytyy todella laaja skaala erilaisia annoksia, perinteisistä aamupaloista monipuolisiin lounaisiin. Heidän erikoisuutensa ovat niin makeat kuin suolaiset leivonnaiset, joita kahvilasta löytyy valtavasti. Ei ollenkaan “terveysmesta” vaikkakin listalta löytyy myös terveellisempiä vaihtoehtoja. Paikka kuhisee aina paikallisia. Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Natural Juice Bar

Puerto Banuksessa sijaitseva suloinen paikka, josta saa muun muassa ihania mehuja ja smoothieta. Toki kahvilasta löytyy muitakin aamiasherkkuja kuten herkullisia voileipiä ja erilaisia bageleita. Täältä nappaan usein smoothien to-go!

TOP 3 LOUNASPAIKKAA

The Fresh Food Cafe

Organic Food & Market

Manuka (La Canada kauppakeskuksen edustalla)

Kaikki nämä yllämainitut paikat tarjoavat ihania salaatteja ja muita ruokia, jotka ovat valmistettu raikkaista, tuoreista raaka-aineista. Kaikille vähänkään terveysintoilijoille nämä paikat ovat loistavia! Ruokalistoilta löytyy kuitenkin paljon myös tavallisempia annoksia, kuten hampurilaisia tai tortilloja. On mahtavaa, ettei mikään näistä ravintoloista tarjoile liian yksitoikkoista ruokaa, jolloin näihin paikkoihin on helpompi mennä perheen kesken tai isommalla porukalla, joiden keskuudesta löytyy eri makuja ruokien suhteen.

TOP 3 DINNERPAIKAT

Hard Rock Cafe

En ole koskaan Suomessa käynyt Hard Rock Cafessa, mutta aina Espanjassa ollessamme käymme Puerto Banuksen Hard Rock Cafessa ainakin muutaman kerran. Oma suosikkiannokseni siellä on Chicken Quesadilla, joka on ihan taivaallisen hyvää! Tietääkö joku saako tätä Suomen Hard Rock Cafessa? Ravintolassa on myös todella lapsiystävällinen, iloinen ja nopea palvelu, jota arvosta suuresti.

Mosh Fun Kitchen

Super ihana ravintola, joka on sekoitus baaria, ravintolaa ja vähän yökerhoakin. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta todella toimiva kombo kuitenkin. Menusta löytyy laajasti erilaisia ruokia ja ainakin kaikki mitä me olemme siellä koskaan syöneet ovat olleet todella herkullisia. Ehdottomasti aikuisten paikka.

Camuri

Ihana ravintola meren rannalla, vähän Marbella ulkopuolella. Listalta löytyy moneen eri makuun ruokia ja puitteet ovat ihanat. Meren lähellä voi istua vielä viilempinäkin kuukausina, sillä heillä on ihana katettu terassi lämpölamppuineen.

 

 

 

Kylminä ja koleina aamuina on ihana aloittaa päivät lämpimällä aterialla. Olen taas viime viikkoina innostunut uudelleen puuroista ja olenkin aloittanut aamuni lähes poikkeuksetta herkullisella kaurapuurolla. Kattilassa kiehuu helposti koko perheelle puuro, joskin perheen pienin ei vielä saa ateriansa joukkoon muuta kuin banaania ja tilkan maitoa. Perheen muiden jäsenten joukossa suosikiksi on noussut tämä kookos-taateli puuro, jota olen tehnyt jo useamman kerran. Ajattelin jakaa teillekin ohjeen, sillä kyseessä on todella helppo, nopea ja herkullinen aamiainen. Jokainen voi lisätä puuronsa päälle mitä haluaa, omien makumieltymysten mukaan. Itse lisään päälle yleensä soijajogurttia, tuoreita marjoja, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä tai erilaisia superfoodjauheita.

Kookos-taatelipuuro

Kaurapuuroa

Kookossoijamaitoa

Voimaruoka 360 Kookos (voi jättää halutessaan pois)

Nokare voita

Pehmeitä Taateleita

Keitä kaurapuuro kookossoijamaitoon kattilassa. Lisää halutessasi joukkoon kauhallinen (n.1dl) Voimaruoka proteiini- ja superfoodsekoitusta. Itse käytän yleensä vaniljan- tai kookoksenmakuisia Voimaruokasekoituksia. Kun puuro on kiehunut lisää joukkoon nokare voita sekä pilkotut taatelit. Lisää puuron päälle haluamiasi marjoja, hedelmiä, pähkinöitä yms. Ready to enjoy!

 

Suosikkiaamiaiseni on itsetehty smoothiebowl tuoreilla marjoilla ja hedelmillä. Näiden lisäksi tykkään ripotella smoothiebowlin päälle erilaisia pähkinöitä ja siemeniä. Olen etsinyt kaupasta terveellistä granolaa, joka sisältäisi mahdollisimman paljon siemeniä ja kuivattuja hedelmiä mutta mahdollisimman vähän viljaa tai lisättyä sokeria. En ole kuitenkaan löytänyt sopivaa vaihtoehtoa itselleni, joten päätin tehdä oman granolasekoituksen. Näin ainakin saa juuri sellaisen granolan, mistä itse tykkää. On muutenkin helpompaa tehdä kerralla isompi määrä valmista granolaa, sen sijaan, että joka kerta avaa kymmenen eri pussia siemeniä ja pähkinöitä erikseen.

My favourite breakfast is a smoothiebowl with fresh berries and fruits. I also like to add some nuts and seeds on top. I have tried to find a healthy granola mix with lots of nuts & seeds, but haven`t found anything I like. I feel that most of the granolas you can buy from stores, contain a lot of wheat and added sugar. That is why I decided to make my own granola mix! This granola contains all the ingredients I like. 

Minun suosikki granolasekoitus:

– cashew- ja pekaanipähkinöitä

– taateleita & kuivattua aprikoosia 

– mulpereita 

– kookos- ja manetelilastuja

– chia-, hampun- ja auringonkukansiemeniä

***

My favourite granola:

– cashews & pecans

– dates & apricots

– mulberries 

– coconut- & almond flakes

– chia-, hemp- and sunflower seeds

Tilaa Elle

Seuraa Elleä