Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Beauty

Saan todella usein kysymyksiä lukijoilta liittyen hiuksiini ja niiden hoitoon, joten nyt ajattelin näin oman postauksen muodossa jakaa kanssanne kaikki tärkeimmät tukkasalaisuuteni!

Tähän alkuun haluan sanoa, että minulla on luonnostaan vahva, “jouhimainen” hiuslaatu. Monet hiusalan ammattilaiset ovat minulle kertoneet, että luonnollisesti hiusten pitkäksi kasvattaminen on helpompaa, jos hiuslaatu on luonnostaan vahva. Ohuet hiukset kun katkeilevat helpommin eivätkä näin ollen välttämättä kasva kovin pitkiksi. Vaikka jouhimaiset hiukseni saattavat olla pitkät, vaativat ne kuitenkin tietynlaista hoitoa, jotta hiukseni pysyvät hyväkuntoisena. Hiukseni olisivat yksi iso pöyhiintynyt takkukasa jos en sitä huolellisesti hoitaisi.

Vinkkini:

(Huom! Nämä asiat ovat sellaisia, joita itse teen, mutta välttämättä toimi kaikilla. Osa asioista saattaa edesauttaa hiustenkasvua, mutta on yksilöllistä kuinka tehokkaita ovat…)

1. Hiuksia kannattaa pestä mahdollisimman harvoin. Mitä vähemmän shampoota sen parempi. Shampoo nimittäin kuivattaa hiuksia ja poistaa hiuspohjasta hyviä luonnollisia öljyjä. Itselläni hiukset eivät rasvoitu kovin helposti, joten pesen hiukseni keskimääräisesti ainoastaan kaksi kertaa viikossa. Joskus jos minulla ei ole mitään tärkeää menoa/vapaapäivä, laitan vain hiukseni kiinni olivatpa ne kuinka likaiset/rasvaiset tahansa ja annan hiusten “nauttia” hiusten luonnollisista öljyistä.

2. Itse panostan hiustenhoidossa ehdottomasti eniten hyviin hoitoaineisiin ja hiusnaamioihin. Hoitoaine suojaa hiuksia ja tekee hiuksista pehmeämmät ja sileämmät. Noin 2-3 kertaa kuussa käytän hiuksissani vielä tehohoitona hiusnaamioita. Hiusnaamiot korjaavat vaurioita, joihin tavallinen hoitoaine ei välttämättä riitä. Itse esimerkiksi käytän paljon suoristusrautaa, fööniä yms, joten koen senkin vuoksi tehokkaasti hoitavien hiusnaamioiden käytön itselleni tarpeelliseksi. Hiusnaamio auttaa jo yhdelläkin kerralla, mutta itse tykkään käyttää hiusnaamioita säännöllisesti parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Itselläni on ollut käytössä mm. Moroccanoil Restroratiovi Hair Mask ja  BlondMe Tone Enhancing Bonding Mask (cool blondes).

3. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on luonnollisesti hyväksi kaikille ja kaikkeen, ja auttaa se myös hiustenkasvuun. Olen joskus myös itse syönyt lisäravinteena biotiinia, joka vahvistaa ja kiihdyttää hiustenkasvua. On myös olemassa muutamia hyviä “hiusruokia”, eli ruoka-aineita, joilla on luonnollisesti hyvä vaikutus hiusten terveyteen. Vihreät vihannekset, kananmuna, kala, pähkinä ja avocado ovat esimerkkejä tällaisista ruoka-aineista, joita itse käytän runsaasti viikoittain.

4. Päänahan hyvinvointi on tärkeää hiustenkasvun kannalta. En tiedä onko huuhaata, mutta olen kuullut, että päähieronta kiihdyttäisi hiustenkasvua. Totta tai ei, en koskaan kieltäydy ihanan rentouttavasta päähieronnasta.

5. Älä skippaa kampaajaa. Vaikka kuinka tekisi mieli olla leikkaamatta hiuksia, suosittelen säännöllisiä kampaajakäyntejä silti. Vaikka tykkäänkin pitää hiukseni mahdollisimman pitkinä, lähes joka kampaajakerralla huonokuntoiset latvat ja kaksihaaraiset leikataan pois. Näin hiusten yleisilme pysyy hyväkuntoisena ja kauniina.

6. Harja + märkä tukka = huono yhdistelmä. En koskaan harjaa hiuksia suoraan pesun jälkeen. Laitan hoitotuotteet hiuksiin vaikuttaa ja annan hiusten kuivua luonnollisesti noin viidentoista minuutin ajan. Sen jälkeen kuivaan hiukseni föönillä ja hellävaraisella harjalla. Hiuksia ei kannata koskaan harjata märkinä, sillä silloin hiukset katkeilevat paljon normaalia helpommin.

7. Hiusten huuhtelu kylmällä vedellä hiustenpesun lopussa. Muistan lukeneeni joskus kauan aikaa sitten naistenlehdestä, että hiukset kannattaa hiustenpesun lopuksi huuhdella kerran kylmällä vedellä (jos siis muuten olet peseytynyt lämpimällä/kuumalla vedellä). Kylmässä vedessä hiusten hiussolmut sulkeutuvat, jolloin hiukset pitävät paremmin kosteutta. Kuka tietää toimiiko tämä oikeasti, mutta itselleni on jäänyt tapa huuhtoa hiusket lopuksi nopeasti kylmällä vedellä.

 

 

 

 

Zara Top / H&M Skirt / Chanel Bag / Jimmy Choo Pumps

Yksi tämän työn ihanista puolista on kunnia osallistua erilaisiin lehdistö- ja pr-tilaisuuksiin, joissa pääsee ensimmäisten joukossa tutustumaan kaikkiin uusiin tuotteisiin ja erilaisiin tuotelanseerauksiin. Erilaisissa pr-tilaisuuksissa pääsee myös treffaamaan ihania kollegoja ja muita alan toimijoita ja vaihtaa kuulumisia inspiroivien ihmisten ympäröimänä.

Syksy on luonnollisesti erityisen kiireistä pr-aikaa, sillä tähän aikaan vuodesta lanseerataan paljon uutuustuotteita markkinoille. Juuri äsken palasin kotiin H&M.n Studio -malliston lanseeraustilaisuudesta (ig-storyssa lisää materiaalia sieltä) ja muistin, etten ollutkaan vielä julkaissut näitä kuvia viime viikon Lancomen tilaisuudesta Kulosaaren Kartanolta. Tilaisuudessa pääsimme tutustumaan niin Lancomen ruusuisiin uutuustuotteisiin kuin ihastelemaan heidän tuttuja, ikonisia tuotteitaan. Uutuustuotteista erityisesti mieleeni jäi Lancomen todella hienojakoinen kasvosuihke, joka sisältää kasvoja luonnostaan pehmentäviä ainesosia, kuten esimerkiksi ruusuvettä. Tämä luksussuihke tuo ihanan pehmeyden, raikkauden ja ihanan ruusun tuoksun kasvoille – must have tuote!

Pics of me: Hanna Väyrynen

 

 

 

 

 

 

Tykkään paljon luonnollisesta meikistä, mutta sitä vastoin tykkään myös näyttävistä meikkilookeista. Eri tilaisuuksiin sopivat erilaiset meikit ja itse rakastan sekä luonnollisia että näyttäviä lookeja. Kesällä käytin meikkiä yleisesti hyvin vähän, mutta muutamaan otteeseen tein itselleni hieman näyttävämmän meikin. Olen tällä hetkellä aivan hurmaantunut punertavansävyisiin luomiväreihin, jotka tuovat mielestäni upeaa hehkua ja uutta ilmettä kasvoille. Tykkään erityisesti eri oranssin-, punaisten- sekä pronssinsävyistä luomilla. Joka kerta kun tällainen hehkuvan punertava meikki näkyi instagram storyssani, sain teiltä valtavasti kysymyksiä käyttämistäni tuotteista. Sen vuoksi ajattelinkin jakaa nyt blogin puolella tietoa tällä hetkellä käytössäni olevista meikkituotteista sekä antaa vinkkejä tämän hehkuvan silmämeikin tekoon.

Silmämeikin teko kannattaa aina aloittaa levittämällä luomelle silmämeikin pohjustustuote (itselläni tällä hetkellä käytössä MACin 24-hour-extend eye base). Luomenpohjustuksella saa silmämeikkiin kestoa ja pysyvyyttä. Värisävyt tulevat kirkkaammin esille sekä luomivärit yksinkertaisesti pysyvät paremmin ja pitkäkestoisemmin luomella.

Pohjustuksen jälkeen levitän koko luomelle vaaleaa sävyä (esimerkiksi kuvan 5. paletin vaaleimpia sävyjä.) Valitsen joko mattasävyn tai helmiäissävyn riippuen minkälaisen lopputuloksen haluan saada.

Tämän jälkeen levitän astetta tummempaa sävyä luomivakoon. Tähän käytän yleensä lämpimän ruskean sävyä (esim 2. paletin lämpimän ruskea sävy tai 1. paletin vasemmanpuoleiset sävyt) Jos haluan todella hohtavan meikin saatan myös kuvassa näkyvää YSL.n paletin kultasen sävyä luomivakoon tai hohtavaa H&M pronssin sävyistä hohtavaa luomiväriä.

Silmämeikiin syvyyttä ja näyttävyyttä saadaan lisäämällä tummempia sävyjä luomen ulkonurkkaan. Punertavaa meikkilookia luodessa tykkään sekoittaa silmän ulkonurkkaan kuvassa näkyvän paletin kahta tumminta sävyä (tummin viininpunainen + tummanruskea). Käytän tummimman luomivärin levittämiseen ohutta sivellintä, jotta saan luomelle mahdollisimman tarkasti tehtyä haluamani muodon. Itse tykkään  hieman venytetystä, soikionmuotoisesta mallista. Kun haluttu muoto sekä luomivärin tummuus on saavutettu muista häivyttää silmämeikki isommalla siveltimellä!

Lisään vielä hehkuvaa pronssinsävyä sekä tummanruskeaa luomiväriä hennosti alaluomelle. Entistä intensiivisemmän lopputuloksen aikaansaamiseksi voi halutessaan käyttää alaluomella kajaalia.

 

 

 

 

 

 

Jokunen viikko sitten pyörähdin ohikulkumatkalla Aleksanterinkadun H&M.ssä. Kassan läheisyydessä silmiini osuivat suloisissa kultaisissa rasioissa olevat luomivärit. H&M.n luomivärejä minulla ei ole ollut sitten yläasteiän, mutta tämä upea ruusukultainen sävy houkutteli niin kovasti, että sitä oli pakko päästä testaamaan. Sävy sopii mielestäni täydellisesti nyt tulevaan kesään. Päivettynyt iho ja kaunis hohtava ruusukulta luomilla on täydellinen kombo. H&M.n luomiväri osoittautui positiiviseksi yllätykseksi ja pysyi luomilla todella hyvin, varsinkin kun käytin luomiväriä hyvän pohjustustuotteen kanssa.

Tässä meikissä olen käyttänyt siis ainoastaan kuvissa näkyviä kahta luomivärin sävyä. Toinen on tuo H&M.n uusi ruusukultaisen värinen luomiväri (sävy: “Penny”) ja toinen Estelle & Thildin luonnonkosmetiikkasarjasta oleva luomiväri (sävy: Cocoa). Silmämeikki on hyvin yksinkertainen tehdä: Ensiksi levitin ruusukultaista luomiväriä koko luomelle isolla sudilla Sen jälkeen korostin silmämeikin tummuutta ja näyttävyyttä lisäämällä luomen reunoihin tummempaa luomiväriä. Lopuksi huolellinen häivytys ja silmämeikki rajauksia vaille valmis!

H&M Eye Shadow “Penny”
Estelle & Thild “Cocoa”

 

*Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vichyn kanssa

Olen useita kertoja blogissani kertonut kasvojeni kuivasta ihosta, joka tarvitsee jatkuvasti huolellista hoitoa ja etenkin kosteutusta. Ilman ollessa vielä viileää ja viimaista, huomaan kuivan ihoni tarvitsevan entistä huolellisempaa huolenpitoa. Pääsinkin erittäin oivalliseen aikaan yhteistyössä Vichyn kanssa tutustumaan heidän uuteen ja erittäin innovatiiviseen kasvovoiteeseen nimeltä Slow Age Night. Tuote on palauttava yövoide, joka auttaa vahvistamaan ihoa yön aikana ja tekee ihon juonteista ja pigmenttimuutoksista vähemmän näkyviä. Voide auttaa myös suojaamaan ulkoisia tekijöitä vastaan. Se, mikä Vichyn Slow Age Nightista tekee uudenlaisen ja innovatiivisen, on sen käyttötapojen moninaisuus. Voidetta voi nimittäin käyttää kahdella eri tavalla; kasvoilla normaalina yövoiteena puhdistuksen jälkeen tai voiteesta on mahdollista tehdä itselleen myös tehokkaasti kosteuttava kasvonaamion.

Itselleni kuulas ja hyvinvoiva iho on kauneuden perusta. Tuotteen käytön jälkeen iho tuntuu todella kosteutetulta ja hyvinvoivalta. Tykkään nimenomaan tällaisista voiteista, jotka imeytyvät iholle helposti. Kasvot tuntuvat pehmoiselta ja kaikin puolin miellyttävältä, mikä on tärkeää myös esimerkiksi kauniin ja luonnollisen meikin aikaansaamisessa. Pidemmän ajan ja tasaisen käytön jälkeen tuote vähentää ikääntymisen merkkien näkymistä kasvoilla. Tuotteessa yhdistyy ihanasti laadukkaat luonnolliset ainesosat, tehokkuus sekä miellyttävä tuoksu. Rusehtava geelimäinen voide on innovatiivinen ja levittyy kasvoille sulavasti. Myöskin kasvonaamion teko voiteella oli itselleni uusi, mutta positiivinen kokemus. Annoin kevyen voidekerroksen olla noin 10 minuuttia kasvoilla ja sen jälkeen hieroin sen hellävaraisesti iholleni. Ylimääräisen voiteen (jos sellaista jää) voi vaikka pumpulilla pyyhkiä hellävaraisesti pois kasvoilta. Kannattaa ehdottomasti tutustua tähän uuteen ja innovatiiviseen tuotteeseen, mikäli kaipaat tehokasta ja monipuolista tuotetta, jonka käytön jälkeen iho tuntuu pehmeältä, sileämmältä ja hyvinvoivalta. Vichyn tuotteet löydät apteekeista.

Photos: Kaisa Turunen / edit by me

 

 

Kuinka monelle lukijoistani luonnonkosmetiikka on tuttua? Varmasti monille, sillä luonnonkosmetiikka ottaa enenevissä määrin jalansijaa niin päivittäiskosmetiikassa kuin ihonhoitotuotteiden puolella. Itse tutustuin ja testasin ensimmäisiä luonnonkosmetiikkatuotteita noin nelisen vuotta sitten, kun olin raskaana tyttärestäni. Silloin muutavat ystäväni vinkkasivat tutustumaan erilaisiin luonnonkosmetiikkatuotteisiin, sillä niitä olisi turvallisempi käyttää raskaana ollessaan sekä sitten myös myöhemmin pienen vauvan kanssa. Myöhemmin olen päässyt myös ihanien yhteistöiden puolesta tutustumaan vielä syvemmin tähän luonnonkosmetiikkatuotteiden lumoavaan maailmaan.

Mutta mitä luonnonkosmetiikka sitten oikeastaan on? Lyhyesti sanottuna luonnonkosmetiikassa kaikki raaka-aineet ovat niin luonnollisia kuin mahdollista. Esimerkiksi monet luonnonkosmetiikkatuotteet sisältävät erilaisia kasviöljyjä, kasviuutetta tai mineraaleja. Pääasiallisesti pyritään käyttämään raaka-aineita, jotka olisivat mahdollisimman vähän prosessoituja. Myöskin luonnonkosmetiikan valmistuksessa pyritään ottamaan huomioon ympäristöystävällisyys sekä kaikinpuolinen eettisyys aina tuotteiden valmistuksesta tuotteiden hävittämiseen.

Olen tutustunut vuosien varrella moniin luonnonkosmetiikkamerkkeihin, lähinnä erilaisten rasvojen ja muiden ihonhoitotuotteiden kautta. Tykkään monista rasvoista erityisesti niiden kevyen ja luonnollisen koostumuksen sekä miellyttävien tuoksujen vuoksi. Ja onhan se myös ihana tietää, että tuote on mahdollisimman turvallinen kun lapsieni kanssa olen läheisessä kosketuksessa päivittäin.

Puolestaan meikkipussissani luonnonkosmetiikka ei olla paljon nähty. Monien testaamieni luonnonkosmetiikkatuotteiden ongelmana on ollut kehno pigmentti ja/tai kestävyys iholla. Sain kuitenkin hetki sitten blogini kautta testiin Estelle & Thild -merkin meikkituotteita. Olen ollut positiivisesti yllättynyt niiden kestäviin pigmentteihin ja laatuun muutenkin. Tuotteiden sävymaailma myös miellyttää, sillä joukosta löytyy ihania pinkkejä ja nudeja huulituotteita sekä luomivärien joukosta erittäin kauniita ruskeansävyjä. Myöskin merkin aurinkopuuteri ja poskipuna saavat minulta plussaa. Zuii on toinen hyväksikoettu luonnonkosmetiikkamerkki, jonka tuotteet kestävät mielestäni kiitettävän hyvin iholla. Esimerkiksi tässä meikkipostauksessa käytin Zuii.n tuotetta silmämeikkini luomiseen.

Samaan hengenvetoon haluan kuitenkin sanoa, että vaikka luonnonkosmetiikkaa on kiva kokeilla, en silti usko, että se tulee korvaamaan synteettiset meikkituotteet (ainakaan omassa meikkipussissani). Silti on virkistävää kokeilla erilaisia tuotteita ja niiden joukosta mahdollisesti löytää muutamia uusia ja hyviä tuotteita omaan käyttöön.

Olisi kiva kuulla mitä mieltä te olette luonnonkosmetiikasta? Kuulisin myös erittäin mielelläni teidän vinkkejä hyvistä luonnonkosmetiikkasarjoista/tuotteista!

Tänään ajattelin jakaa teille vinkkejä hyvistä huulivoiteista. Iho kuivuu todella helposti varsinkin näin talvella, jolloin huolellinen ihonhoito ja kosteutus on entistä tärkeämpää. Ihonhoidon ohella täytyy myös muistaa ravita ja kosteuttaa huuliaan ikävien rohtumisten ehkäisemiseksi. Itse myönnän olevani lievästi huulivoideriippuvainen, sillä en tiedä kamalampaa tunnetta kuin liian kuivat ja rohtuneet huulet. Siispä laukussani kulkee aina mukana muutama huulivoide. Alle listasin viisi tämän hetken suosikkia.

Weleda – Lip Balm

Lumene Invisible Illumination – Lip Perfector Balm

Kun haluan huulilleni hienovaraista kiiltoa, kosteutusta ja luonnollisen heleän lopputuloksen turvaudun näihin kahteen huulivoiteeseen. Lumenen tuotteessa lopputulos on aavistuksen huulikiiltomaisempi kun taas Weledan huulivoiteessa lopputulos on enemmän sävyttävän huulirasvamainen. Molemmat hyviä.

Weleda – Skin Food

Tämä tuubi on varmasti monille kuluttajille tuttu. Itse tutustuin tuotteeseen kuitenkin vasta reilu puoli vuotta sitten, mutta siitä lähtien se ollut minulla käytössä päivittäin. Skin Food on luonnonmukainen yleisvoide, jota voi käyttää koko vartalolle, sinne kohtaan mihin hoitoa ja kosteutusta tarvitsee. Itse käytän tuotetta rohtuneiden huulten hoitoon sekä esimerkiksi kuiviin kyynärpäihin näin talvella. Olen käyttänyt tuotetta myös lapsilla. Hieman samanlainen koostumus kuin Bepanthenissa, mutta mielestäni vielä aavistuksen parempi. Iso suositus!

Lumene Harmonia – Skin Saviour Balm

Tämä tuote ei varsinaisesti ole huulituote, mutta käytän kosteusbalsamia eniten nimenomaan huulilla. Pohjoista pakurikääpää sisältävällä balsamilla on ihanan kosteuttava, rauhoittava ja hoitava vaikutus ihoon. Tuote ehkäisee hyvin ihon kuivumista. Plussaa hurmaavasta tuoksusta, erinomaisesta koostumuksesta sekä suloisesta purkista.

Yves Saint Laurent – Lip Perfector

Täydellinen huulivoide, joka suojaa ja ravitsee kuivia huulia pitkäkestoisesti. Miellyttävä koostumus ja tuoksu. Korostaa kauniisti huulten omaa väriä. Käytän tuotetta myös usein primerina huulilla. Kaunis tuubi, jonka mielellään kaivaa esiin käsilaukustaan.

 

*Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Babylissin kanssa

Eteisessä hoputteleva puoliso, jaloissa roikkuvat lapset tai muuten vain kiire; jokainen tietää tunteen kun sinun on laitettava itsesi valmiiksi todella nopeasti. Itselleni nopeasti laittautuminen onkin kyllä nykyään pikemminkin sääntö kuin poikkeus, sillä harvaan jää ne kerrat kun oikeasti olisi aikaa pitkän kaavan mukaan valmistautua eri tilaisuuksia varten. Ennen oli aikaa pyntätä itseään kauniiksi vaikka tunti tolkulla, mutta varsinkin äidiksi tulon jälkeen laittautuminen hoidetaan paljon ripeämmin, joskus jopa vain muutamissa minuuteissa. Mitä teen silloin kun laittautumiseen on vain vähän aikaa?

Kun minulla on kiire kaunistautua turvaudun kahteen asiaan; suoristusrautaan ja punaiseen huulipunaan. Vaikka kuinka kiharoista tykkäänkin, kiireessä hienojen kiehkuroiden tekeminen on lähes mahdotonta. Mielestäni ehdottomasti paras tapa siloittaa ja kaunistaa hiuksiaan nopeasti on suoristaa ne suoristusraudalla. Tällä hetkellä minulla on käytössä BaBylissin Digital Sensor -sarjan suoristusrauta, jolla saa todella nopeasti suoristettua hiukset. Rauta on sen verran tehokas, että ainoastaan yksi veto riittää suoristamaan paksutkin hiukset. Tässä uutuusraudassa on nimittäin älykkäät sensorit, jotka tunnistavat hiustyypin ja säätävät lämpötilan sen mukaan. Suoristusraudassa on myös LCD-näyttö, joka näyttää käytettävän lämpötilan. Minulla rauta näyttää yleensä 200-220 astetta (paksut hiukset), mutta raudan lämpötilaa voi myös säätää manuaalisesti aina 180-235 asteen välille. Esimerkiksi ohuempihiuksisille riittää mainiosti tuo 180 astetta ja luonnollisesti alhaisempi lämpötila myös vahingoittaa hiusta vähemmän.

Kuten mainittu, tämä suoristusrauta kuuluu uutta teknologiaa käyttävään BaBylissin Digital Sensor -sarjaan. Muutama viikko sitten kerroin teille samaiseen sarjaan kuuluvasta hiustenkuivaajasta, joka kuivaa hiukset extranopeasti, mutta kuitenkin erittäin hellävaraisesti. Tuon postauksen voitte halutessanne lukea täältä.

Hiusten nopean suoristamisen jälkeen lisään huuliini kirkkaanpunaista huulipunaa ja voilá! Pika-kaunistautuminen on valmis! Olen huomannut, että monet suoristusraudat saattavat tehdä hiuksista sähköiset (varsikin tähän aikaan vuodesta), mutta tämä BaBylissin ionisoiva suoristusrauta puolestaan ehkäisee sähköisyyttä ja jättää hiukset sileiksi ja kauniin kiiltäviksi. Erinomainen siis varsinkin kiireessä kun hiuksia joutuu vedellä raudalla tiuhaan tahtiin! Ja toki tällä suoristusraudalla sylinterimäisen muotonsa ansiosta loihdittua myös ne upeimmat kiharat!

(BaByliss Digital Sensor tuotteita myyvät Suomessa Gigantti-myymälät!)

 

 

 

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä