Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Baby style

Kun lähdimme lomallemme sain kuulla paljon kommenttia ja ihmettelyä siitä, miten hulluja olemme kun lähdemme pienten lasten kanssa lomalle. Osa ihmisistä naureskeli ja jopa vitsaili kustanuksellamme sillä, että nytpä meillä tulee olemaan “rentouttavat” pari viikkoa edessämme. Minua ei vitsailut tai toisten mielipiteet aiheesta harmittaneet vaan lähinnä saivat miettimään ja ihmettelemään näinkin jyrkkää asenetta lasten kanssa matkustamista kohti, sillä itse olen aiheesta aivan toista mieltä. Emme varmasti ole ainoa perhe, joka matkustaa lomalle (pienten) lasten kanssa.

Ymmärrän kyllä osittain saamamme kommentit “hulluudestamme” matkustaa pienten lasten kanssa, sillä onhan perhearki helpompaa tutuissa arkirytmeissä ja tutuissa ympäristöissä. Me olemme kuitenkin tehneet sen päätöksen, että haluaisimme matkustaa lastenkin kanssa mahdollisimman paljon. Jotkut reissut ovat olleet raskaampia kuin toiset, mutta jokaisesta reissusta olemme oppineet jotain. Jokaisen loman tai ulkomaanmatkan myötä olemme oppineet mitkä asiat toimivat meidän perheelle parhaiten ja mitä asioita emme tee lastemme kanssa. Täytyy myös muistaa, että kaikki lapset ovat erilaisia, joten se mikä saattaa toimia jollekin perheelle, ei tulisi kuuloonkaan jonkin toisen perheen kohdalla.

Yksi tärkeimmistä asioista lasten kanssa matkustaessa on ehdottomasti vanhempien oikeanlainen asenne. On hyvä ymmärtää ja muistaa se, että lasten kanssa lomailu on erilaista ja lasten kanssa tehdään erilaisia asioista kuin mitä tehtäisiin aikuisten kesken. Lapset tuskin jaksavat kierrellä kaupoissa, maata rannalla tai istua ravintoloissa pitkiä aikoja. Kun tekee asioita, joista lapset nauttivat ovat kaikki osapuolet onnellisempia. Kun lapsi viihtyy, aikuinen viihtyy. On hyvä asennoitua jo ennen lomaa siihen, että lasten ehdoilla mennään ja lasten jaksamisten mukaan mennään. Mielestäni ei kannata suunnitella liikaa ohjelmaa yhdelle päivälle, sillä pienet reissaajat väsyvät helpommin. On myös hyvä muistaa, että lasten kanssa saattaa tulla yllättäviä tilanteita ja suunnitelmat muuttua hyvinkin nopeasti.

Jaettu vastuu lapsista on supertärkeää. Ainakin itse olen kokenut asian niin. Se, että molemmat huolehtivat ja ottavat tasapuolisesti vastuuta lapsista ja heidän hoidosta on tärkeää. Kun tekee yhdessä koko ajan, ei toinen vanhempi kuormitu liikaa. Me pyrimme myös mieheni kanssa antamaan toisillemme omaa aikaa aina lomillakin. Se, että saa hetken hengähdystauon ja pääsee lomalla tekemään jotain “aikuisten juttuja” on tärkeää. Se voi olla lenkki, kahvihetki tai vaikka, että pääsee rauhassa tekemään hetkeksi töitä. Jotain missä saa olla rauhassa ja tehdä itselle jotain mielekästä, ilman hälinää ja vilskettä! #hengähdystauko

Olen myös huomannut sen, että kun itse on lomalla (lue: saa elää hetken ilman kalenterin aikatauluja) on oma mieli luonnollisesti paljon rennompi. Silloin pystyy ottamaan lasten oikkuilut tai muut kiukut leppoisammin vastaan ilman sen kummempia hiusten repimisiä. En tiedä onko se vaan minä, mutta ainakin omassa kiireisessa arjessa pinna saattaa olla välillä turhankin kireällä ja stressaan asioista helpommin. Lomamielellä on helpomaa ottaa lapsiperheen haasteita vastaan. Ja hei – kyllähän tuo auringonpaistekin on vain ihmeidentekijä. On aika helppoa pysyä hyvällä, leppoisalla tuulella, kun saa joka aamu herätä valoisaan, kauniiseen auringonpaisteeseen <3

Mitä mieltä te olette aiheesta? Onko lasten kanssa lomailu lomaa vai onko se vain arjen siirtämistä jonnekin toiseen paikkaan?

Tähän postauksen loppuun haluan vielä sanoa, että arvostan myös todella paljon aikuisten omaa aikaa ja vanhempien kahdenkeskistä aikaa. Jos vain aika ja perhe antaa myöden, pyrimme ottamaan myös kahdenkeskistä aikaa jos/kun siihen tulee mahdollisuus. Parisuhteen eteen pitää nähdä vaivaa ja antaa aikaa ja huomiota myös toiselle <3 Siksipä ensimmäistä kertaa ikinä, meillä on lastenhoitaja lomallamme mukana vajaan viikon ajan! Halusimme kokeilla miten tällainen järjestely toimisi meidän perheelle. Ihana, tuttu lastenhoitajamme lensi siis tänne pari päivää sitten ja tulee olemaan perheemme mukana täällä vielä muutaman päivän. Hän mahdollistaa sen, että saamme ottaa mieheni kanssa hieman kahdenkeskistä aikaa ja pääsemme esimerkiksi muutaman iltana ihan kahdestaan syömään. Luksusta!

 

 

 

 

 

Reilu kuukausi sitten tein “10 faktaa tyttärestäni postauksen” (voitte lukea sen täältä!) ja sen jälkeen toivoitte samantyylistä postausta myös pojastani. Tässä siis tulisi nyt samantyylinen postaus eli kymmenen faktaa pojastani.

* Olen todella iloinen, nauravainen ja hyväntuulinen poika! Naurussa suin elämä on  vain yksinkertaisesti niin paljon mukavampaa!

* Suhtaudun uusiin ihmisiin varauksetta ja innostun uusista asioista nopeasti.

* Rakastan palloja (ja ei, en vain isäni ammatin vuoksi vaan muutenkin).  Jos jossain on pallo, minä huomaan sen ja minun on saatava se käsiini. Yksi asia, mikä minua suuresti harmittaa onkin juuri se, jos esimerkiksi puistossa jollain toisella lapsella on pallo enkä minä saa sitä itselleni. Miten maailma voi olla niin epäreilu! 😀

* Olen aina ollut hyvä syömään. Syön kaikkea ja kaiken mitä eteeni laitetaan.

* Opin 10 kuukautisena kävelemään ja sen jälkeen minulla on ollut sata lasissa 24/7. Juoksen joka paikkaan pää kolmantena jalkana ja vanhemmillani onkin todellinen haaste pysyä perässäni. Juoksen miellään myös autoteille, karkuun kaupassa tai vaikka puistossa koiran perään. Tykkään vain mielummin juosta eri paikkoihin kuin olla hetkeäkään paikoillani.

* Tykkään kaikista leluista, joista tulee jokin ääni. Mitä kovempi ääni, sen parempi! Rakastankin juuri imureita ja hiustenkuivaajia, sillä niistä lähtee todella kova ääni. Kun mamma tai pappa ottaa äänekkäästi hurisevan “lelun” minulta pois, silloin suutun!

* Rakastan sitä kun sisko jaksaa joskus leikkiä kanssani. Hän yleensä lukee minulle kirjaa tai sitten piirrämme yhdessä. En kuitenkaan kauaa jaksa moiseen keskittyä, vaan mielummin leikin hänen nukkekodillaan, joka on täynnä houkuttelevan pieniä hahmoja ja esineitä. Sisko ei tästä tykkää, mutta hän ei tiedäkkään, että käyn välillä salaa leikkimässä nukkekodilla hänen ollessaan dagiksessa. Hih!

* Olen mammanpoika. Tai ainakin niin mamma haluaa uskoa <3

* Rakastan vettä ja kylpemistä! Voisin kylpeä joka päivä monta kertaa. Monesti kannan itse (!!) oman ammeeni kylpyhuoneesta esille siinä toivossa, että joku laittaisi siihen taas vettä.

* Kun siskolla menee tunteisiin, hän itkee tai häntä harmittaa, minä tykkään lohduttaa häntä ja olla läsnä. Menen hänen luokseen ja yleensä nauran. Se saattaa auttaa, mutta joskus suututtaa se häntä vain entisestään. Haluan kuitenkin olla hänen lähellään, jotta hänelle tulisi parempi mieli.

Loppuun vielä pakko sanoa tai lähinnä ihmetellä sitä, miten erilaisia lapset (ja nimenomaan sisarukset!) voivatkaan olla keskenään? Vaikka samat vanhemmat ja samat geenit, lapsemme ovat kuin yö ja päivä. Mutta kai se on ihan normaalia, sillä harvemmin sitä kuulee kenenkään vanhemman kertovan, että kaikki heidän lapsensa olisivat ihan samanlaisia…

Miten teidän perheissä? Ovatko lapsenne aivan erilaisia keskenään? Tai oletko sinä mahdollisesti ihan erilainen/eriluontoinen verrattuna omiin sisaruksiisi?

 

Photos: Niki Strbian

 

Tänään vietettiin tämän pikku-ihanuuden 3-vuotis syntymäpäiviä. Kotiimme kokoontui muutamat sukulaiset ja lähimmät ystävät juhlistamaan prinsessaamme. Uskomatonta, että tyttäreni on jo 3-vuotias! Aika rientää ja pikkutyttöni ei enää olekaan niin pieni. Mihin se aika rientää? Liliasta on kasvanut osaava, huolehtiva, huomaavainen, tunteita rohkeasti näyttävä ja niin uskomattoman hauska tyttö. Hän naurattaa meitä päivittäin hullun hauskoilla jutuillaan ja oivalluksillaan. On liikuttavaa katsoa kuinka Lilia pitää myös huolta pikkuveljestään ja on aina opastamassa ja auttamassa häntä <3

Paljon onnea rakas Lilia, we love you to the moon and back <3

Today we celebrated my daughters third birthday, hurray! I can`t believe that my baby girl is already three! Unbelievable how fast time goes by. Lilia has grown to be a very skillful, considerate and extremely funny little girl. She is also the most amazing big sister to Lucas. She is always there to teach and help him. I`m so incredible proud of her. Happy birthday mommy`s little princess. I love to the moon and back! <3

 

 

Vaikka blogini pääsääntöisesti käsitteleekin muotia ja kauneutta olen pitkään halunnut toteuttaa blogissani myös täysin eriaiheista sisältöä. Minulta todella usein kysellään lapsiarjestani ja siihen liittyvistä asioista ja nyt halusin vastata tähän kysyntään. Tällä kertaa luvassa video, jossa keskitytään vanhemmuuteen, työ- ja lapsiarjen yhdistämisen haasteisiin sekä siihen aivan perus lapsiarkeen. Koska tietoisesti tuon näitä asioita blogissani esille suhteellisen harvoin, voi elämästäni saada ainoastaan blogin perusteella hieman vääristyneen kuvan. Kun todellisuudessa täällä ruudun toisella puolella eletään aivan normaalia lapsiarkea – elämäni ei todellakaan koostu vain erilaisista kuvauksista ja pr-lounaista 😀 Pyysinkin ystävääni Hannaa mukaan tähän videoon, sillä hän on pitkälti samassa tilanteessa kuin minä. Hänkin kun tekee bloggaajantyötä kotoa käsin pienten lasten kanssa. Olemme puhuneet videolla käsittelemistämme aiheista miljoonat kerrat kahdestaan ja nyt halusimme jakaa ajatuksiamme kamerankin edessä. Toivottavasti tykkäätte!

Olisi mahtavaa kuulla kommentiiboxissa mitä mieltä olitte videosta ja etenkin valitsemastamme aiheesta? Ehkäpä tunnistatte tai osaatte samaistua joihinkin meidän videolla kertomiin fiiliksiin?

Alan muuten nyt tekemään paljon erilaisia videoita blogiini, joten muistakaahan seurata minua myös youtubessa, niin saatte ensimmäisenä tiedon kun olen julkaissut uuden videon! Otan todella mielelläni vastaan myös ideoita uusille videoilleni, joten jos teillä on mitään toiveita tai ideoita niin kertokaahan kommenteissa! Kaunis kiitos ja rentouttavaa sunnuntaita kaikille! <3

Videoon pääsette tästä!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä

[ap_instagram_slider]