Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Baby style

*Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä ACOn kanssa

Molemmat lapseni ovat kärsineet kuivasta ja atooppisesta ihosta koko pienen ikänsä. Kuiva ja hilseilevä iho sekä punaiset kutiavat läiskät lastemme vartaloissa, varsinkin jaloissa, ovat äityneet välillä niinkin pahoiksi, ettei lääkärikäynneiltä olla vältytty. Tyttäremme atooppinen ihottuma hellitti suhteellisen lyhyen ajan jälkeen säännöllisen rasvaamisen tuloksena, mutta vajaa 2-vuotias kuopuksemme kärsii tästä ikävästä vaivasta yhä. Hänen ihonsa on aina ollut todella herkkä ja jatkuvasti yritämme pohtia uusia helpotustapoja hänen iho-ongelmiinsa. Ajoittain olemme joutuneet ottamaan käyttöön myös aavistuksen antibioottia sisältäviä lääkerasvoja pahan tulehduksen lievittämiseksi. Näillä rasvoilla ihottuma on saatu hetkellisesti kuriin, mutta lähtökohtaisesti en itse tykkään käyttää (ainakaan paljoa) antibioottia sisältäviä lääkerasvoja lapsillani. Onneksi näitä ei enää tarvita, sillä nyt olen löytynyt ihanan ja turvallisen helpotuksen pienen lapseni atooppisen ihon hoitoon.

Ilokseni ja suureksi onnekseni pääsin yhteistyössä ACOn kanssa tutustumaan heidän uuteen Minicare -ihonhoitosarjaan. Kyseinen ihonhoitosarja on tarkoitettu erittäin kuiva- ja herkkäihoisille lapsille, joten voitte vain kuvitella kuinka innokkaana lähdin testaamaan sarjaan kuuluvia tuotteita lapsillani. Ihonhoitosarjaan kuuluvat muun muassa Minicare Wash Lotion pesuvoide, joka sisältää kosteuttavaa glyserolia ja pehmentäviä rasvoja, jotka suojaavat ihoa kuivumiselta. Ihan mahtava tuote juuri meidän kuopuksellemme, joka rakastaa kylpemistä. Olemme joutuneet karsia pikkumiehen kylpypäiviä juuri veden ihoa kuivattavan vaikutuksen vuoksi, mutta tämän tuotteen avulla kylpykertoja olemme voineet taas hyvillä mielin lisätä. Toki kylvyn jälkeisellä huolellisella rasvaamisella on myös todella suuri merkitys ihon hyvinvoinnin ja kuivumisen ehkäisyn kannalta. ACOn Minicare ihonhoitosarjaan kuuluu myös rasvainen ja mieto voide, Minicare Lotation, joka sekin sisältää kosteuttavaa glyserolia. Tämä voide on kehitetty minimoimaan epämukavaa tunnetta, ihoärsytystä ja kirvelyä.

Olen käyttänyt tuotetta pojallamme jokaisen peseytymiskerran jälkeen ja uskomattomalla tavalla hänen iho-oireensa ovat lieventyneet. Ihanan turvallisesti ja ilman vahvoja lääkerasvoja, poikamme iho voi todella hyvin. ACOn Minicare Lotion levittyy ja imeytyy iholle nopeasti ja pehmentää tehokkaasti ihoa. Voide on samalla ihanan mieto, mutta erittäin tehokas.

Yksi tuote, josta olen myös erityisen innoissani on tämä yläpuolen kuvassa näkyvä ACOn Minicare Diaper Rash Spray! Voi kun tällainen tuote olisi ollut saatavilla jo muutamia vuosia sitten kun esikoisenikin oli vielä vauva. Molemmat lapsemme ovat syntyneet kesäaikaan ja muistan kuinka aina olen paininut atooppisen iho-ongelmien lisäksi myös erityisesti vaippaihottumasta, joka sekin on varsin yleistä pienillä vauvoilla. Yritin lieventää vaippaihottumaan ilmakylvyillä, sillä muistan, että mitkään rasvaisemmat rasvat eivät vaippaihottumaan tainneet auttaa. Ne lähinnä tukkivat kaikki ihohuokoset ja saivat vaippaihottuman vain roihahtamaan entisestään huonostihengittävän vaipan sisällä. Nyt onneksi on tuotu markkinoille tämä loistava vaippasuihke, joka on pelastus näihin yleisiin vaippaihottumiin. Tuote sisältää mietoja raaka-aineita, jotka ovat hellävaraisia lasten herkälle iholle. Spray on kehitetty säännölliseen käyttöön ennaltaehkäisemään vaippaihottuma ongelmaa sekä suojaamaan ja kosteuttamaan ihoa. Tämä on siis ehdoton vaippakassin must-have tuote!

Mikäli teillä on kotona iho-ongelmia perheen pienimmillä, suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän ACOn uuteen kuiva- ja herkkäihoisille lapsille tarkoitettuun ihonhoitosarjaan. ACOn tuotteet löydät apteekeista ympäri Suomen! Saan myös tämän yhteistyön tiimoilta jakaa ihanan alekoodin. Yliopiston Apteekin nettikaupasta voi ostaa Minicare-tuotteita 20% alennuksella viikkojen 21-23 aikana (21.5-10.6). Alennuksen saa koodilla METTI20.

 

 

Kun lähdimme lomallemme sain kuulla paljon kommenttia ja ihmettelyä siitä, miten hulluja olemme kun lähdemme pienten lasten kanssa lomalle. Osa ihmisistä naureskeli ja jopa vitsaili kustanuksellamme sillä, että nytpä meillä tulee olemaan “rentouttavat” pari viikkoa edessämme. Minua ei vitsailut tai toisten mielipiteet aiheesta harmittaneet vaan lähinnä saivat miettimään ja ihmettelemään näinkin jyrkkää asenetta lasten kanssa matkustamista kohti, sillä itse olen aiheesta aivan toista mieltä. Emme varmasti ole ainoa perhe, joka matkustaa lomalle (pienten) lasten kanssa.

Ymmärrän kyllä osittain saamamme kommentit “hulluudestamme” matkustaa pienten lasten kanssa, sillä onhan perhearki helpompaa tutuissa arkirytmeissä ja tutuissa ympäristöissä. Me olemme kuitenkin tehneet sen päätöksen, että haluaisimme matkustaa lastenkin kanssa mahdollisimman paljon. Jotkut reissut ovat olleet raskaampia kuin toiset, mutta jokaisesta reissusta olemme oppineet jotain. Jokaisen loman tai ulkomaanmatkan myötä olemme oppineet mitkä asiat toimivat meidän perheelle parhaiten ja mitä asioita emme tee lastemme kanssa. Täytyy myös muistaa, että kaikki lapset ovat erilaisia, joten se mikä saattaa toimia jollekin perheelle, ei tulisi kuuloonkaan jonkin toisen perheen kohdalla.

Yksi tärkeimmistä asioista lasten kanssa matkustaessa on ehdottomasti vanhempien oikeanlainen asenne. On hyvä ymmärtää ja muistaa se, että lasten kanssa lomailu on erilaista ja lasten kanssa tehdään erilaisia asioista kuin mitä tehtäisiin aikuisten kesken. Lapset tuskin jaksavat kierrellä kaupoissa, maata rannalla tai istua ravintoloissa pitkiä aikoja. Kun tekee asioita, joista lapset nauttivat ovat kaikki osapuolet onnellisempia. Kun lapsi viihtyy, aikuinen viihtyy. On hyvä asennoitua jo ennen lomaa siihen, että lasten ehdoilla mennään ja lasten jaksamisten mukaan mennään. Mielestäni ei kannata suunnitella liikaa ohjelmaa yhdelle päivälle, sillä pienet reissaajat väsyvät helpommin. On myös hyvä muistaa, että lasten kanssa saattaa tulla yllättäviä tilanteita ja suunnitelmat muuttua hyvinkin nopeasti.

Jaettu vastuu lapsista on supertärkeää. Ainakin itse olen kokenut asian niin. Se, että molemmat huolehtivat ja ottavat tasapuolisesti vastuuta lapsista ja heidän hoidosta on tärkeää. Kun tekee yhdessä koko ajan, ei toinen vanhempi kuormitu liikaa. Me pyrimme myös mieheni kanssa antamaan toisillemme omaa aikaa aina lomillakin. Se, että saa hetken hengähdystauon ja pääsee lomalla tekemään jotain “aikuisten juttuja” on tärkeää. Se voi olla lenkki, kahvihetki tai vaikka, että pääsee rauhassa tekemään hetkeksi töitä. Jotain missä saa olla rauhassa ja tehdä itselle jotain mielekästä, ilman hälinää ja vilskettä! #hengähdystauko

Olen myös huomannut sen, että kun itse on lomalla (lue: saa elää hetken ilman kalenterin aikatauluja) on oma mieli luonnollisesti paljon rennompi. Silloin pystyy ottamaan lasten oikkuilut tai muut kiukut leppoisammin vastaan ilman sen kummempia hiusten repimisiä. En tiedä onko se vaan minä, mutta ainakin omassa kiireisessa arjessa pinna saattaa olla välillä turhankin kireällä ja stressaan asioista helpommin. Lomamielellä on helpomaa ottaa lapsiperheen haasteita vastaan. Ja hei – kyllähän tuo auringonpaistekin on vain ihmeidentekijä. On aika helppoa pysyä hyvällä, leppoisalla tuulella, kun saa joka aamu herätä valoisaan, kauniiseen auringonpaisteeseen <3

Mitä mieltä te olette aiheesta? Onko lasten kanssa lomailu lomaa vai onko se vain arjen siirtämistä jonnekin toiseen paikkaan?

Tähän postauksen loppuun haluan vielä sanoa, että arvostan myös todella paljon aikuisten omaa aikaa ja vanhempien kahdenkeskistä aikaa. Jos vain aika ja perhe antaa myöden, pyrimme ottamaan myös kahdenkeskistä aikaa jos/kun siihen tulee mahdollisuus. Parisuhteen eteen pitää nähdä vaivaa ja antaa aikaa ja huomiota myös toiselle <3 Siksipä ensimmäistä kertaa ikinä, meillä on lastenhoitaja lomallamme mukana vajaan viikon ajan! Halusimme kokeilla miten tällainen järjestely toimisi meidän perheelle. Ihana, tuttu lastenhoitajamme lensi siis tänne pari päivää sitten ja tulee olemaan perheemme mukana täällä vielä muutaman päivän. Hän mahdollistaa sen, että saamme ottaa mieheni kanssa hieman kahdenkeskistä aikaa ja pääsemme esimerkiksi muutaman iltana ihan kahdestaan syömään. Luksusta!

 

 

 

 

 

Reilu kuukausi sitten tein “10 faktaa tyttärestäni postauksen” (voitte lukea sen täältä!) ja sen jälkeen toivoitte samantyylistä postausta myös pojastani. Tässä siis tulisi nyt samantyylinen postaus eli kymmenen faktaa pojastani.

* Olen todella iloinen, nauravainen ja hyväntuulinen poika! Naurussa suin elämä on  vain yksinkertaisesti niin paljon mukavampaa!

* Suhtaudun uusiin ihmisiin varauksetta ja innostun uusista asioista nopeasti.

* Rakastan palloja (ja ei, en vain isäni ammatin vuoksi vaan muutenkin).  Jos jossain on pallo, minä huomaan sen ja minun on saatava se käsiini. Yksi asia, mikä minua suuresti harmittaa onkin juuri se, jos esimerkiksi puistossa jollain toisella lapsella on pallo enkä minä saa sitä itselleni. Miten maailma voi olla niin epäreilu! 😀

* Olen aina ollut hyvä syömään. Syön kaikkea ja kaiken mitä eteeni laitetaan.

* Opin 10 kuukautisena kävelemään ja sen jälkeen minulla on ollut sata lasissa 24/7. Juoksen joka paikkaan pää kolmantena jalkana ja vanhemmillani onkin todellinen haaste pysyä perässäni. Juoksen miellään myös autoteille, karkuun kaupassa tai vaikka puistossa koiran perään. Tykkään vain mielummin juosta eri paikkoihin kuin olla hetkeäkään paikoillani.

* Tykkään kaikista leluista, joista tulee jokin ääni. Mitä kovempi ääni, sen parempi! Rakastankin juuri imureita ja hiustenkuivaajia, sillä niistä lähtee todella kova ääni. Kun mamma tai pappa ottaa äänekkäästi hurisevan “lelun” minulta pois, silloin suutun!

* Rakastan sitä kun sisko jaksaa joskus leikkiä kanssani. Hän yleensä lukee minulle kirjaa tai sitten piirrämme yhdessä. En kuitenkaan kauaa jaksa moiseen keskittyä, vaan mielummin leikin hänen nukkekodillaan, joka on täynnä houkuttelevan pieniä hahmoja ja esineitä. Sisko ei tästä tykkää, mutta hän ei tiedäkkään, että käyn välillä salaa leikkimässä nukkekodilla hänen ollessaan dagiksessa. Hih!

* Olen mammanpoika. Tai ainakin niin mamma haluaa uskoa <3

* Rakastan vettä ja kylpemistä! Voisin kylpeä joka päivä monta kertaa. Monesti kannan itse (!!) oman ammeeni kylpyhuoneesta esille siinä toivossa, että joku laittaisi siihen taas vettä.

* Kun siskolla menee tunteisiin, hän itkee tai häntä harmittaa, minä tykkään lohduttaa häntä ja olla läsnä. Menen hänen luokseen ja yleensä nauran. Se saattaa auttaa, mutta joskus suututtaa se häntä vain entisestään. Haluan kuitenkin olla hänen lähellään, jotta hänelle tulisi parempi mieli.

Loppuun vielä pakko sanoa tai lähinnä ihmetellä sitä, miten erilaisia lapset (ja nimenomaan sisarukset!) voivatkaan olla keskenään? Vaikka samat vanhemmat ja samat geenit, lapsemme ovat kuin yö ja päivä. Mutta kai se on ihan normaalia, sillä harvemmin sitä kuulee kenenkään vanhemman kertovan, että kaikki heidän lapsensa olisivat ihan samanlaisia…

Miten teidän perheissä? Ovatko lapsenne aivan erilaisia keskenään? Tai oletko sinä mahdollisesti ihan erilainen/eriluontoinen verrattuna omiin sisaruksiisi?

 

Photos: Niki Strbian

 

Tänään vietettiin tämän pikku-ihanuuden 3-vuotis syntymäpäiviä. Kotiimme kokoontui muutamat sukulaiset ja lähimmät ystävät juhlistamaan prinsessaamme. Uskomatonta, että tyttäreni on jo 3-vuotias! Aika rientää ja pikkutyttöni ei enää olekaan niin pieni. Mihin se aika rientää? Liliasta on kasvanut osaava, huolehtiva, huomaavainen, tunteita rohkeasti näyttävä ja niin uskomattoman hauska tyttö. Hän naurattaa meitä päivittäin hullun hauskoilla jutuillaan ja oivalluksillaan. On liikuttavaa katsoa kuinka Lilia pitää myös huolta pikkuveljestään ja on aina opastamassa ja auttamassa häntä <3

Paljon onnea rakas Lilia, we love you to the moon and back <3

Today we celebrated my daughters third birthday, hurray! I can`t believe that my baby girl is already three! Unbelievable how fast time goes by. Lilia has grown to be a very skillful, considerate and extremely funny little girl. She is also the most amazing big sister to Lucas. She is always there to teach and help him. I`m so incredible proud of her. Happy birthday mommy`s little princess. I love to the moon and back! <3

 

 

Vaikka blogini pääsääntöisesti käsitteleekin muotia ja kauneutta olen pitkään halunnut toteuttaa blogissani myös täysin eriaiheista sisältöä. Minulta todella usein kysellään lapsiarjestani ja siihen liittyvistä asioista ja nyt halusin vastata tähän kysyntään. Tällä kertaa luvassa video, jossa keskitytään vanhemmuuteen, työ- ja lapsiarjen yhdistämisen haasteisiin sekä siihen aivan perus lapsiarkeen. Koska tietoisesti tuon näitä asioita blogissani esille suhteellisen harvoin, voi elämästäni saada ainoastaan blogin perusteella hieman vääristyneen kuvan. Kun todellisuudessa täällä ruudun toisella puolella eletään aivan normaalia lapsiarkea – elämäni ei todellakaan koostu vain erilaisista kuvauksista ja pr-lounaista 😀 Pyysinkin ystävääni Hannaa mukaan tähän videoon, sillä hän on pitkälti samassa tilanteessa kuin minä. Hänkin kun tekee bloggaajantyötä kotoa käsin pienten lasten kanssa. Olemme puhuneet videolla käsittelemistämme aiheista miljoonat kerrat kahdestaan ja nyt halusimme jakaa ajatuksiamme kamerankin edessä. Toivottavasti tykkäätte!

Olisi mahtavaa kuulla kommentiiboxissa mitä mieltä olitte videosta ja etenkin valitsemastamme aiheesta? Ehkäpä tunnistatte tai osaatte samaistua joihinkin meidän videolla kertomiin fiiliksiin?

Alan muuten nyt tekemään paljon erilaisia videoita blogiini, joten muistakaahan seurata minua myös youtubessa, niin saatte ensimmäisenä tiedon kun olen julkaissut uuden videon! Otan todella mielelläni vastaan myös ideoita uusille videoilleni, joten jos teillä on mitään toiveita tai ideoita niin kertokaahan kommenteissa! Kaunis kiitos ja rentouttavaa sunnuntaita kaikille! <3

Videoon pääsette tästä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Liberon kanssa

Pieni poikamme täytti juuri muutama päivä sitten seitsemän kuukautta. Näihin seitsemään kuukauteen on mahtunut hyvin paljon rakkautta, hellyyttä ja läheisyyttä. Tyttäremme ohella tämä pieni vesseli on tuonut elämäämme sanoinkuvailettoman paljon onnea ja iloa. Hän on niin ihanan nauravainen pikkuinen, joka hymyllään saa huoneessa kaikki muutkin ihmiset hymyilemään. Tästä pikkuisesta huokuu onnellisuus ja hyvä olo, jota hän antaa meille vanhemmillekin uskomattoman paljon. Hänen kehityksensä on huimaa ja uusia asioita opitaan ihan koko ajan. Elämää tutkitaan pyörimällä ympäri lattiaa ja maistamalla joka ikistä asiaa mikä saadaan käteen.

Näiden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana matkassamme on ollut mukana myös Libero. Kokeilin aikanaan tyttärellemme Libero Touch -vaippoja enkä sen jälkeen ole muita vaippoja tarvinnutkaan. Libero Touch vaipat ovat silkinpehmeitä, pysyvät erinomaisesti paikallaan ja istuvat vauvalle hyvin niin vatsan kuin reisienkin kohdalta. Vaipat on valmistettu laadukkaasta materiaalista, joka hengittää ja pitää vaipan kuivana ja ihanan pehmeänä lapsen herkkää ihoa vasten. Lisäplussaa minulta saa vielä vaippojen hento vaalea kuviointi, joka ei paista läpi vaaleiden bodyjen alta. Näiden vaippojen avulla voin taata pikkuiselleni mahdollisimman miellyttävän ja pehmoisen olon.

Enkä muuten ole yksin näiden ajatuksien kanssa. Libero suoritti hiljattain suuren vaippatestin pohjoismaalaisten vanhempien keskuudessa. Testiin osallistui kaiken kaikkiaan yli 63 tuhatta vanhempaa ja tulokset olivat seuraavat:

93% – 58 613 vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että Libero Touch -vaippojen istuvuus on hyvä tai todella hyvä

88% – 55 677 vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että Libero Touch -vaippojen kyky ehkäistä vuotoja on hyvä tai todella hyvä

97% – 61 114 vastanneesta vanhemmasta ajatteli, että Libero Touch -vaippojen pehmeys on hyvä tai todella hyvä

90% – 56 918 vastanneesta vanhemmasta
suositteli Libero Touch -vaippoja

 

 

 

 

Cos Coat

Zara Dress

Gugguu Scarf

Name it Tights

Zara Shoes

Mikä ihana ja aurinkoinen lauantai taas jälleen kerran. Meidän perhe suuntaa kaupungille ja halusin jakaa teille nopeasti pikkutyttäreni päivän asun. Eikö olenkin suloinen? <3 Lilialla on tällä hetkellä hyvin vahva “minä itse” -vaihe eli hän haluaa tehdä ihan kaiken itse. Tai ainakin yrittää tehdä. Toisaalta on todella hyvä, että häneltä löytyy kiinnostusta tehdä asioita ja innokkuutta oppia uusia juttuja koko ajan. Toisaalta taas en panisi pahitteeksi jos edes joskus hän vain kiltisti avaisi suuta syöttäessä tai antaisi pukea päälleen minun valitsemia vaatteita. Noup. Minä itse! Tänäänkin oli taas aikamoisen taistelun takana, että sain hänelle nämä haluamani vaatteet päälle… Ongelmatilanteita syntyy, kun hän haluaisi lähteä kaupungille pelkkä Frozen -yöpaita päällä ja kultatossut jalassa. Silloin minun on puututtava peliin. 😀 Tänään pääsimme kompromissiin, kun Lilia sai itse valita pinnit ja aurinkolasit asuun. Olemme “sopineet” Lilian kanssa, että päiväkotiin hän voi itse valita vaatteensa, mutta kun menemme kaupungille tai kylään silloin mamma päättää. Toistaiseksi tämä systeemi on toiminut. Paino sanalla toistaiseksi. Hän on nimittäin sen verran vahvaluontoinen pikku-neiti, että en ihmettelisi jos jo huomenna olisi eri ääni kellossa… En ymmärrä keneltä hän on tämän omapäisyyden perinyt?! 😀

Ehkä jotkut teistä huomasivatkin eilen instagramistani, että ihanan perhe-dinnerin jälkeen iltamme päättyikin sitten lääkärin vastaanotolle. Lilia hyppäsi sohvalta alas ja kolautti otsansa suoraan pöydän kulmaan. Hänelle tuli pieni vekki otsaan, jonka kävimme tikauttamassa. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja Lilia oli todella reipas <3 Aamulla koko asia oli unohtunut ja Lilia oli taas ihana iloinen itsensä!

Ihanaa viikonloppua kaikille! <3

 

Zara Dress

Lindex Tights

Hair Clips from USA

Zara Boots

Sunnuntai on ehdottomasti viikon lempipäiväni. Sunnuntaisin saamme nauttia pitkistä aamuista ja vain nauttia rennosta päivästä kun ei ole (yleensä) kiire minnekään. Me jokainen kun tarvitsemme ainakin sen yhden päivän viikossa kun meillä on lupa olla tekemättä mitään.

Sunnuntaisin meillä on myös tapana käydä vanhempieni luona syömässä. On ihanaa kun saa nähdä perhettä, vaihtaa viikon kuulumisia ja rauhassa nauttia yhteisestä olosta. Kuitenkin kun me kaikki olemme töidemme ja perhe-elämän kanssa niin kiireisiä arkena, on mahtavaa, että voimme sunnuntaisin kokoontua yhteen ja nauttia toistemme seurasta.

Ajattelin jakaa teille näin sunnuntai-illan piristeeksi oman asuni sijaan tyttäreni päivän asun. Tällä outfitilla hän lähti tänään sunnuntaipäivälliselle. Yritin napata kuvan kun hänellä oli päällään vielä asuun täydellisesti sopivat harmaa takki, mutta neiti oli taas jälleen kerran liian nopea ja viskasi takin pois ennen kuin sain kaivettua kamerani laukustani. Noh, sainpas kuin sainkin pikku-neidin istutettua penkiin pariksi sekunniksi, että sain räpsästyä muutaman kuvan hänen suloisesta asustaan. Vielä on minulla hiukan treenattavaa kameranäppäryydessä ja varsinkin nopeudessa… 😉

Ihanaa ja rauhallista sunnuntai-iltaa kaikille! xxx

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä