Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Vuoden 2019 ensimmäisen kuukauden viimeinen päivä. Täytyy sanoa, että tämä vuosi on alkanut poikkeuksellisen vauhdikkaissa merkeissä ja sen vuoksi varmaan onkin sellainen “tammikuu vain hujahti ohi” -fiilis. Toisaalta kun kevättä kohti ollaan menossa ei haittaakaan, että aika tuntuu kiitävän ohi – kevät tulee nopeammin (tavallaan :D)!

Ensimmäinen kuukausi on myös takana podcastimme kanssa. Ihan uskomatonta, että keväällä meille tulee jo vuosi täyteen podcastin kanssa! Tuntuu, että vastahan me aloitimme?! Podcast oli meille molemmille suhteellisen tuntematon kanava, mutta pikkuhiljaa olemme yrittäneet opetella ja sisäistää podcastin tuotannon mahdollisimman hyvin. Rehellisesti voin sanoa, että vielä on paljon kehitettävää, sekä sisällöllisesti että ihan omissa  puhetyyleissä/maneereissa, mutta uskon ja tiedän, että koko ajan tässä kehitytään. Haluan kuitenkin jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia teitä, jotka kuuntelette ja kommentoitte jaksojamme viikosta <3

Ajattelin nostaa tähän postaukseen muutamia aiheita, joista olemme viime aikoina podcastissamme ottaneet esille. Kaiken kaikkiaan meiltä on tullut ulos jo 44 jaksoa (selaa kaikki julkaistut jaksot tästä), mutta tämän vuoden puolella podcastin aiheena on ollut seuraavat neljä:

Kuuntele jakso 41. Uusi vuosi, uudet kujeet – tästä!

Kuuntele jakso 42. Seksi ja ruuhkavuodet – tästä!

Kuuntele jakso 43. Työhistoriaa – tästä!

Kuuntele jakso 44. Q&A – tästä! 

Meille saa todella mielellään laittaa toiveita aiheiden suhteen sekä muutenkin kommenttia/kehitysideoita! Me teemme tätä podcastiä nimenomaan teille, joten luonnollisesti haluamme julkaista sellaista sisältöä, joka teitä kiinnostaa. Jokainen kommentti/toive/idea ovat siis kullanarvoisia! <3

Photos: Niki Strbian

 

 

 

Käsi ylös kuinka moni seisoo usein vaatekaapin edessä ajatellen “minulla ei ole mitään päällepantavaa”? Tämähän on varsin yleinen ongelma meillä monilla, joilla kyllä oikeasti siellä vaatekaapissa on paljonkin päällepantavaa – ehkä liikaakin. Pukeutuminen saattaa tuntua ajoittain haasteelliselle jos vaatekaappia ei ole rakennettu oikein.

Täydellinen vaatekaappi ei rakennu yhdessä yössä. Se muodostuu pikkuhiljaa vuosien varrella ja oman tyylin kehittyessä. Jokainen ostos vie sinua kuitenkin lähemmäksi (tai kauemmaksi) kohti täydellistä vaatekaappia. Jokaista ostosta kannattaa harkita tarkoin ja miettiä mikä on vaatteen todellinen käyttötarkoitus. Tarpeen ja halun rajamaa hälvenee monesti vaatteita ostaessa, sillä onhan paljettimekon ostaminen paljon kivempaan kuin valkoisen kauluspaidan. Silti valkoisen kauluspaidan hankkimiseen kannattaisi panostaa – niin ajallisesti kuin rahallisestikin. Nuo niin sanotut perusvaatteet kun ovat vaatteita, jotka toimivat pohjana toimivalle ja tyylikkäälle vaatekaapille.

Aloita perusvaatteista

Klassiset vaatteet ovat toimivan vaatekaapin ydin. Kun “pohja” on kunnossa, on pukeutuminen tyylikästä ja helppoakin vielä! Tarkista löytyykö vaatekaapistasi mm. nämä vaatekappaleet (ja lisää jokaisen sanan eteen mielessäsi sanat “hyvin istuva”): klassinen toppi, o-aukkoinen t-paita (musta & valkoinen), musta bleiseri, nahkahousut, farkut (yhdet tummat & yhdet siniset), pikkumusta, valkoinen kauluspaita, villa/kashmirneule & -poolo.

Panosta laatuun

Yläpuolelle listaamilleni ns. “perusvaatteille” tulee luonnollisesti kaikista eniten käyttöä, joten niiden laatuun kannattaa myös panostaa. Vaikka hetkellisesti satsaus tuntuu suurelta, ajan myötä rahaa kuitenkin säästyy kun ei tarvitse ostaa koko ajan uusia.

Harmoninen värimaailma

Valkoisen ja mustan ohella suosi vaatekaapissasi (ainkin perusvaatteiden osalta) harmonisia sävyjä kuten harmaata tai beigen eri sävyjä. Varsinkin alaosissa suosittelisin keskittymään neutraaleihin värisävyihin, joita voi yhdistää monien erilaisten (ja väristen) yläosien kanssa.

Kiinnitä huomiota vaatteiden istuvuuteen

Hanki vaatekaappiisi ainoastaan hyvin istuvia vaatteita.

Mieti tarkasti trendihankintoja

Silmämme tottuvat erilaisiin trendeihin, kun niitä päivittäin somessa ja lehdissä näemme. Siispä aina kannattaa tarkkaan miettiä onko kyseessä sellainen vaate/asuste, jota ilman et oikeasti voi olla vai onko kyseessä vaate, johon ajan myötä kyllästyt?

Tee lista asioista mitä tarvitset vaatekaappiisi

Kirjoita lista vaatteista, joita kaipaisit vaatekaappiisi, mutta et välttämättä juuri tällä sekunnilla tarvitse. Tällä tavoin pysyt itse hyvin kartalla siitä, mitä hankintoja tulisi tehdä ja vältyt helpommin turhilta ostoksilta. Lista auttaa myös konkreettisesti seuraamaan oman vaatekaapin suunnan kehitystä. Omalla listallani on ollut jo pitkään musta kashmirpoolo sekä musta (isohko) bleiseri, mutta toistaiseksi täydellisiä yksilöitä ei ole tullut eteeni.

Vältä heräteostoksia

Vaate voi viehättää ainoastaan jo siitä syystä, että se on uusi. Uudenviehätys on kuitenkin häviävää ja varsinkin heräteostoksena tehdyt hankinnat menettävät viehätyksensä vieläkin nopeammin.

Vaatteiden kierrätys

Muista päivittää vaatekaappiasi tasasin väliajoin. Vaatekaappiin saattaa helposti kertyä vaatteita, jotka eivät enää istu samalla tavalla kuin ennen. Vuosien varrella on luonnollista, että vartalo muuttuu. Liian pienet tai isot vaatteet kannattaa laittaa kiertoon, sillä huonosti istuvat vaatteet jäävät vääjäämättä vähälle käytölle. Myöskin tyyli muuttuu vuosien varrella, joten jos jokin vaate ei enää miellytä silmää, kannattaa se laitaa kiertoon. Jos itse en ole käyttänyt jotain vaatetta viimeisen 6kk aikana kertaakaan (poissulkien vuodenaikoihin sidotut vaatteet, kuten toppatakit yms) joutavat ne kiertoon.

Kuvat: Kristina Pendonen / edit by me

 

 

 

 

Find here: 1. H&M / 2. Isabel Marant / 3. Mango / 4. H&M / 5. Mango / 6. Chloé / 7. Mango

Kaikkien trendivillitysten keskellä helmet ovat yksi klassisimmista ja tyylikkäimmistä koruvalinnoista. Pikkumustan tavoin eivät helmikorvakorutkaan ole koskaan poissa muodista. Helmikorvakorut voi pukea moniin eri tilaisuuksiin aina toimistolta iltamenoihin. Malleja on monia ja jokaisen tyyliin löytyy varmasti sopiva korvakorupari.

Tällä hetkellä yksi isoimmista korvakorutrendeistä ovat kultaiset korvakorut roikkuvalla helmiyksityiskohdalla. Tämän tyylisiä korvakoruja on näkynyt paljon niin muotilehdissä kuin muotivaikuttajien päällä ympäri maailmaa. Itse hankin omat “trendikorvakoruni” Alighlieri -merkiltä (kuvassa) viime kesänä ja olen käyttänytkin niitä lähes taukoamatta aina siitä lähtien. Korvakorut ovat juuri täydellisen kokoiset (ei liian suuret eikä liian pienet) ja sopivat moniin erilaisiin asukokonaisuuksiin aina arkisista juhlaviin. Aavistuksen roikkuvat korvakorut imartelevat kasvoja.

Yläpuolen kollaasiin olen kerännyt omia suosikkejani nettikauppojen valikoimasta. Tarkkasilmäisimmät huomaavat, että nuo Mangon roikkuvat korvakorut (numero 3) ovatkin minun asukuvissa jo vilahtaneet. Mitkä kollaasin korvakoruista on sinun suosikkisi? Vai iskeekö tämä kullan ja roikkuvan helmen kombinaatio ylipäätään sinuun yhtä palavasti kuin minuun?

 

Hyvää viikonloppua kaikille! Istuskelen juuri keittiönpöydän ääressä ja ihastelen ikkunassa näkyvää kaunista lumisadetta. Tämä kulunut talvi on kyllä ollut niin ihana, sillä “normaalin” loskaisen talvisään sijaan Etelä-Suomessakin ollaan saatu nauttia kunnon pakkasista ja runsaasta lumesta. Vaikka talvi tarjoileekin parhaimpia puoliaan juuri nyt, silti mieleni tekisi hetkeksi lämpöön… Olisi ihana päästä hetkeksi makaamaan altaalle ja nauttimaan auringosta! Olemme aina mahdollisuuksien mukaan olleet talvisin jossain lämpimässä lomalla, viime vuonna tähän aikaan olimme Thaimaassa. Tänä talvena meillä ei valitettavasti ole kuitenkaan mahdollisuutta pidempään kuin viikon lomaan (jos sitäkään) ja se luonnollisesti rajaa pois monia lomakohteita. Olemme olleet tammi/helmikuussa myös Meksikossa, mutta sinne on vähän turhan pitkä (ja raskas matka aikaeroineen) vain viikon lomalle.

Olisiko se sitten Dubai tai Abu Dhabi? Sinne kun lento on sen verran lyhyt, että viikon loma tuonne voisi toimia loistavasti? Onko teillä antaa vinkkejä minne kannattaisi matkustaa tähän aikaan vuodesta jos haluaa lämpöön, mutta aikaa lomailuun olisi maksimissaan viikko? Itsellä ei ole kokemusta Kanariansaarista (joskus lapsuudessa viimeksi olen ollut), mutta tuntuu, että monet lomailevat siellä ympäri vuodenkin? Onko siellä lämmin tähän aikaan vuodesta, kokemuksia?

Tässä muuten taas yksi “mustaton” asukokonaisuus taas, jee! Tykkään hurjasti tämän asun värimaaimasta. Muutama vuosi sitten ajattelin vielä, ettei liian vaaleat asut sopisi talveen, mutta tässä suhteessa olen kyllä muuttanut mielipiteeni täysin! Mielestäni nuo pehmoiset värisävyt sopivat mitä loistavimmin juurikin tähän kauniiseen lumiseen maisemaan. Mitä te tykkäätte asukokonaisuudesta ja sen pehmeän puuterisista värisävyistä?

Photos: Hanna Väyrynen / edit by me

Tasan viikko sitten juhlittiin Suomen menestyneimpiä urheilijoita Hartwall Areenalla järjestetyssä Urheilugaalassa. Urheilugaala on mahtava tapahtuma, joka kokoaa ison joukon urheiluhenkisiä ihmisiä yhteen juhlimaan huippu-urheilua. Oli aina iso ilo ja kunnia osallistua tähän vuotuiseen tapahtumaan yhdessä aviomieheni kanssa.

Urheilugaala on iltajuhla ja halusin kunnioittaa tapahtumaa pukeutumalla täyspitkään iltapukuun. Minulla oli mekko jo hankittuna, joten asun valinta ei tänä vuonna tuottanut ongelmia eikä “minulla ei ole mitään päällepantavaa” -klassikkostressiä omalla kohdallani ilmennyt. Vaatetuksen sijaan aavistuksen päänvaivaa aiheutti kuitenkin meikki ja hiukset. Yleisesti tykkään pitää hiukseni auki (ehkä löysillä kiharoilla) ja juhlameikissä suosikkilookini on smokey eye ja nudet huulet. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla jotain täysin erilaista. Minulla oli jostain syystä kova halu saada hiukset kokonaan pois kasvoiltani, joten tiukka nuttura (tai jossain vaiheessa mietin tiukkaa ponnariakin) tuntui hyvältä ja raikkaalra valinnalta. Meikkiä puolestaan arvoin kaikista pisimpään, mutta lopulta päädyin astetta neutraalimpaan silmämeikkiin ja punaisiin huuliin. Halusin kuitenkin silmissäkin olevan juhlavaa näyttävyyttä, joten silmiin tehtiin vahvat rajaukset. Ja tiedättekö mitä? Vaikka tämänkertainen look oli itselleni hieman erikoinen, tykkäsin siitä aivan valtavasti! Mielestäni valkoisen iltapuvun kanssa sopi täydellisesti klassiset punaiset huulet ja asukokonaisuuden viimeisteli kultaiset korut ja asusteet. Olin tosi tyytyväinen kokonaisuuteen!

Sain teiltä todella paljon ihania kommentteja sekä valtavasti kysymyksiä liittyen gaala-lookiini. Haluan vielä näin jälkeenpäin kiittää teitä kaikkia aivan ihanista kommenteista ja viesteistä <3 Yritän parhaani mukaan aina vastailla ihan jokaiseen storyn puolella tulevaan viestiin, mutta joskus viestitulva (niin kuin esimerkiksi tänä Urheilugaalailtana) on niin suuri, että en yksinkertaisesti kerkeä vastaamaan ihan jokaiseen kommentiin. Haluan kuitenkin, että tiedätte, että aina luen ihan jokaisen viestin ja arvostan niitä todella paljon! <3

 

 

 

 

Viimeisestä vlogista on vierähtänyt jo hyvä tovi, joten nyt korkea aika uudelle! Ajattelin, että monia saattaisi kiinnostaa miten Metti ja Hanna -podcastin jaksot syntyvät, joten tällä kertaa nappasin vlogikameran nauhoituksiamme taltioimaan. Tässä vlogissa pääsette siis seuraamaan miten podcast-jaksomme tehdään. Tätä kyseistä podcast-jaksoa varten ideointi- ja suunnittelutyö on jo tehty ja videolla keskitytään ainoastaan itse toteutusvaiheen. Jos teille herää lisäkysymyksiä podcastiin tai sen tekoon liittyen, vastaan niihin mielelläni kommenttiboxin puolella!

Olen siinä mielessä erittäin onnekkaassa asemassa, että olen aina saanut tehdä töitä, joista olen tykännyt. Minulla on aina ollut valtava kiinnostus muotiin ja vaatteisiin. Molemmat vanhempani ovat työskennelleet vaatealalla lähes koko elämänsä, joten olen pienestä pitäen päässyt vierestä seuraamaan eri vaatealojen toimintaa. Pikkutyttönä parasta oli jos pääsi äidin mukaan hänen työpaikalleen. Ne isot upeat toimistotilat ja loputtomat mallistorekit, olin kuin taivaissa kun pääsin sinne. Iän myötä kiinnostus vaatteisiin ja muotiin ei ole muuttunut. Nykyään saan edelleen olla tiiviisti tekemisissä muodin parissa vaikka en enää olekaan suoraan myyntipuolella. Nykyään oma työni on moniulotteisempaa ja luovempaa, mutta edelleen sen ytimessä kytee puhdas rakkaus muotiin ja pukeutumiseen.

Sain ensimmäisen kesätyöpaikkani Helsingistä, Boutique Lillystä, joka sijaitsee Korkeavuorenkadulla. Olin innoissani, että pääsin töihin vaateliikkeeseen, jossa vaatemyyjäntyö oli erittäin ihmislähtöistä. Toki työhöni kuului esimerkiksi vaatelähetysten purkua ja kassalla oloa, mutta suurin osa työstä oli kanssakäymistä asiakkaiden kanssa. Pääsin auttamaan ihmisiä heidän vaateongelmissaan sekä rakentamaan heille asukokonaisuuksia erilaisiin tarpeisiin. Ajastani Lillyssä teki myös erittäin mukavaa mitä ihanin työporukka, joka koostui upeista supernaisista!

Ensimmäisen vaateliikekokemuksen jälkeen pääsin näkemään ja kokeilemaan erilaista vaatealaan liittyvää työtä, kun vastaanotin paikan Philiposphy Blues Originalin assistenttityöhön. Jatkoin siis edelleen vaatealaa, mutta siirryin kuluttajapuolelta nyt sisäänostajan puolelle. PHO on tanskalainen vaatealanyritys, jonka tuotteita myydään eri paikoissa ympäri Suomen. Tuolloin pääsin assaritöiden lisäksi osallistumaan mallistojen myyntiin.

Lopetin assistentin työt PBO.lla, sillä en pystynyt vielä noin nuorella iällä sitoutumaan täyspäiväiseen yhdeksästä viiteen päivätyöhön. Työ oli todella antoisaa ja mielenkiintoista, mutta koin olevani vielä kuitenkin liian nuori aloittamaan täyspäivätyön. Opiskeluiden ohelle tarvitsin pikemminkin työn, jossa voisin tehdä iltapainotteisesti sekä tuntimääräisesti vähemmän töitä. Filippa K avasi juuri tuohon aikaan ensimmäisen kivijalkaliikkeen Helsingin Aleksanterinkadulle ja tämä osoittautui täydelliseksi vaihtoehdoksi minulle. Minulla kuitenkin oli jo paljon kokemusta myyntityöstä ja Filippa K vaatemerkkinä tuntui itselle täydelliseltä matchiltä. Filippa K.lla viihdyin erinomaisesti – työ oli monipuolista ja kivaa sekä työkaverini olivat ihan parhaita! Minulla on niin paljon lämpimiä muistoja Filippa K.n ajoilta. Työskentelin Filippa K.lla aina siihen asti, että tulin raskaaksi ja jäin pois töistä vuoden lopussa 2013.

Yläpuolella listattujen töiden sekä opiskelujeni ohella olen myös aina tehnyt keikkaluontoisesti mallintöitä. Ajauduin mallipiireihin isäpuoleni tuttavan kautta, jolla on oma mallitoimisto (Modelboom). Tein kaikkia mallintöitä aina erilaisista kuvauksista näytöksiin. Mallintyöstä en kuitenkaan koskaan kaavaillut päätyötäni. Tykkäsin kyllä siitä, mutta minulle riitti aivan hyvin, että tein niitä hommia epäsäännöllisesti kaiken muun ohella. Tuolloin en olisi voinut kuvitellakaan lähteväni esimerkiksi ulkomaille edistämään mallinuraani, sillä olin onnellinen Suomessa ja varsinkin parisuhteet pitivät minut tiukasti kiinni täällä. Ehkä nyt jälkeenpäin voisin sanoa, että olisi ehkä kannattanut kokeilla mallintöitä myös ulkomailla, mutta nythän sitä on enää turhaa jossitella.

Tänään julkaistussa Metti ja Hanna -podcast jaksossa avaamme työhistoriaamme. Minkälaisissa työpaikoissa olemme työskennelleet vuosien varrella? Mikä on ollut paras työpaikka? Entäpä kamalin työmuisto? Mitä työtä haluaisimme tehdä, jos emme työskentelisi bloggaajina? Nämä ja paljon muuta uusimmassa jaksossa! Jakson pääset kuuntelemaan tästä!

Photos: Kristiina Pendonen

Eilisessä postauksessa puhuin värienkäytöstä (talvi)pukeutumisessa. Jotenkin kun tuntuu, että tällä hetkellä huomioni kiinnittyy enemmän kirkkaisiin väreihin harmaiden ja mustien sijaan. Keräsin yläpuolen kollaasiin muutamia suosikkijuttuja, joita löysin nettikauppojen valikoimasta. Mieleni taitaa olla jo vahvasti keväässä kun kollaasin värimaailmaa katselee. Nuo kirkkaat värit ja pehmoiset pastellisävyt kun aina ihastuttavat keväisin. Tuo H&M.n vaaleanpunainen neule (*löydät täältä) on ollut minulla ahkerassa käytössä aina viime syksystä asti. Yhdistin tuon pinkin neuleen rohkeasti muun muassa rakastamani leohameen kanssa (asukuvat löydät täältä), mutta olen käyttänyt sitä arjessa paljon myös slip-hameiden tai farkkujen kanssa! Kirkkaissa värisävyissä pinkin lisäksi omia suosikkejani ovat erilaiset sinisen sävyt sekä keltainen.

Tilaa Elle

Seuraa Elleä