Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

TAVOITTEENI VUODELLE 2019

07.01.2019 15 kommenttia

Uusi vuosi, uudet tuulet? Vuodenvaihde on erinomainen aika pienelle kertaamiselle; mitä asioita teki hyvin viime vuonna? Mitä huonosti? Mitä asioita oppi ja missä asioissa olisi vielä kehitettävää? Vuodenvaihde on myös loistava aika asettaa tavoitteita uudelle vuodelle. Tavoitteiden asettaminen vaatii rehellistä itsetutkistelua ja todellisuuden kohtaamista – on pohdittava kysymystä “missä olen nyt” ja “missä haluan olla tämän vuoden (tai x ajan) lopussa”? Tavoitteet voivat olla pieniä tai suuria tai jotain siltä väliltä. Tärkeintä on tunnistaa itselleen tärkeimmät tavoitteet ja alkaa edistämään juuri niitä. On myös oleellista miettiä, millä keinoilla saavuttaa asettamasi tavoitteet. Sillä tavoitteet, joiden eteen ei tee töitä tai aseteta konkreettisia toteuttamiskeinoja, ovatko ne puhtaasti vain unelmia?

Mitkä ovat tavoitteeni vuodelle 2019? 

Taito delegoimaan muille – Iso kompastuskivi minulle on vaikeus delegoida asioita muille. Oli kyse sitten jostain töihin- tai henkilökohtaiseen elämään liittyvästä asiasta, tykkään hoitaa pitkälti kaikki asiat itse. Tänä vuonna haluan kuitenkin oppia delegoimaan asioita myös muille. Halaun vähentää omaa taakkaani ja päästä eroon perinteisestä “minun on hoidettava kaikki itse” -tyylistäni eroon. Olenkin ottanut jo isoja askelia kohti tavoitettani. Niistä lisää myöhemmin blogissa!

Liikunta – Iso tavoite ensi vuodelle! Liikkuminen on aina ollut itselleni valtavan tärkeää, joten tällä hetkellä harmittaa, ettei aikaa liikkumiselle tunnu löytyvän. Ja tiedän, että kyllä liikunnalle löytyisi aikaa, jos sitä vain järjestäisi. Viime vuosina on vain tuntunut siltä, että aina on jotain vieläkin tärkeimpiä asioita hoidettavana ja lopulta lenkki tai muu urheilu saa väistyä näiden muiden kiireiden tieltä. Tänä vuonna haluan kuitenkin palata takaisin vähintään 3 kertaa viikossa urheilurytmiin! Who`s with me? Kiinnostaako teitä muuten urheiluun liittyvät postaukset? Jos kyllä, mitä siihen liittyvää haluaisitte nähdä blogissa?

Raja työn ja vapaa-ajan välille – Asia, jota olen nyt “harjoitellut” kolme vuotta, mutta ajoittain tuntuu, että vieläkin työ- ja vapaa-ajan rajat häilyvät. Työni luonne tekee rajan vetämisestä hieman haasteellista, mutta samalla vaikuttajantyötä jo vuosia tehneenä, olen oppinut monia hyviä keinoja työn- ja vapaa-ajan rajan vetämiseen. Tänä vuonna haluan kuitenkin ottaa vielä selvempiä askeleita kohti tavoitettani ja yksi merkittävä apu tässä onkin juuri tuo taito delegoida osa töistä muille.

Parempi ruokarytmi – Olen aina ollut huono syömään aamiaista. Ruoka ei yksinkertaisesti maistu heti herättyäni, vaan minun täytyy olla hereillä muutama tunti ennen kuin saan mitään muuta kuin kahvia alas kurkustani. Joskus jätän aamiaisen kokonaan välistä ja hyppään suoraan lounaaseen, koska siinä vaiheessa kun nälkä alkaa kurnia, on kello jo lähempänä lounasaikaa. Tiedän, ettei tämä ei ole hyvä saatika terveellinen ruokailurytmi, joten tähän haluan ehdottomasti muutoksen.

Halu kehittää itseäni – Elämä on loputon oppimisen ja kehityksen matka. Ihminen ei koskaan ole niin täydellinen, etteikö se voisi oppia jotain uutta tai kehittää itseään vieläkin parempaan suuntaan. Viime vuonna keskityin paljon itsetutkiskeluun ja tuntuu, että vuosi vuodelta opin enemmän itsestäni ja sitä kautta myös ympäristöstäni. Viime vuonna tein virheitä, mutta koen, että näiden virheiden kautta opin taas enemmän itsestäni ja ympärilläni olevista ihmisistä, työnnän itseäni eteenpäin, haastan itseäni, kokeilen uusia asioita ja myös muutan itseäni parempaan suuntaan. “You don`t need to be better than anyone else, you just need to be better than you used to be.”

Photos:  Taru Vuonamo-Pallasvirta / edit by me

 

 

 

 

Kommentit

Kommentoi
 1. Karoliina

  Tosi hyviä ja mielenkiintoisia tavoitteita! ☺️Todellakin kiinnostaa sun treenijutut myös! 👍 Hyvää uutta vuotta!

  • Metti Forssell

   Hei mahtavaa, että treenijutut kiinnostaisi 🙂 Täytyy siis alkaa ideoimaan minkälaisia toteuttaisi täällä blogin puolella! Hyvää uutta vuotta sinullekin 🙂

 2. S

  Hui miten paljon juot kahvia!Eikö sua pelota yhtään tuo kahvin määrä ja sen vaikutukset terveyteesi? 😳

  • Petra

   Eihän tässä mainittu päivittäistä kahvimäärää 🤔

   • Metti Forssell

    Moi Petra! Kirjoitin aluksi postaukseen, että juon kahvia noin 3 kuppia päivässä, mutta otin sen tekstistä pois, koska tosiaan kahvimääräni vaihtelevat niin paljon etten voi heittää tuollaista arviota 🙂

  • Metti Forssell

   Kahvin määrä vaihtelee itselläni tosi paljon riippuen päivästä… En koe kuitenkaan, että tämä nykyinen määrä olisi haitallinen omalle terveydelle 🙂

 3. Maria

  Mukava postaus, on aina inspiroivaa nähdä, mitä tavoitteita muilla on – varsinkin, kun 4/5 voisi hyvin olla myös omia tavoitteitani 😀 (ainoa, mitä en allekirjoita on ruokarytmi, omalla kohdallani aamiainen on aterioiden aatelia 😉 Olisi hauska kuulla myöhemmin päivitys, miten näitä konkretisoit. Se on aina se hankala osuus, joten kaikki käytännön vinkit ovat aina hyödyllisiä 🙂

  • Metti Forssell

   Kiitos kommentistasi Maria! Ehdottomasti – teen vaikka parin kolmen kuukauden jälkeen sellaisen “tavotteiden update” -postauksen, jossa katsotaan miten olen edistynyt tavoitteiden kanssa – mahtava idea kiitos 🙂

 4. kata

  Joo todellakin liikuntapostaukset kiinnostaa! Se on vähän harmillista kuinka usein itsekin karsii ensimmäisenä juuri siitä liikunnasta vaikka liikunnalle juuri pitäisi varata aikaa. Se on ehdottomasti mun tämän vuoden projekti palauttaa liikunta SÄÄNNÖLLISEKSI osaksi arkea. <3

  • Metti Forssell

   Hei Kata! Kiva kuulla, että liikunta-aiheiset postaukset olisivat mieluista luettavaa 🙂 Täytyy alkaa suunnittelemaan sellaisia! Ehkä yksi postausidea voisi olla “miten tehdä liikunnasta osa arkipäivää” perustuen ihan käytännön vinkkeihin! 🙂

 5. Helena

  Hei Metti! Vai on 3 kuppia kahvia päivässä paljon:0. Minä juon 4 kuppia tummapaahtoa päivässä ja en koe, että se olisi liikaa vaan juuri sopivasti:). Kahvihan on hyväksi aivoillekin ja selkiyttää kivasti ajatuksia, kun täytyy keskittyä johonkin tärkeään asiaan.

  Liikunta- ja ruokapostaukset olisivat kivoja. Miten saat tarpeeksi vihanneksia viikossa, ruoan yhteydessä vai erikseen? Entä hedelmiä? Mitä rasvoja suosit ja mitä vältät? Tykkäätkö syödä lihaa ja jos niin mitä? Syötkö vitamiineja purkistä? Liikuntaan liittyvät postaukset motivoivat kivasti ja olisi kiva saada kaikenlaisia vinkkejä.

  • S

   Hei Helena, kahvi ei kyllä ole millään mittakaavalla terveellistä. Aiheuttaa mm. paljon uniongelmia ja on haitaksi suolistolle ja sydämelle. Kauhistelin tekstiä sen takia koska Metti kirjoitti aluksi että hänen aamut alkaa 3 kupilla kahvia.

 6. Annette

  Hei Metti, olet ihanasti päivettyneen näköinen näissä kuvissa. Käytätkö jotain itseruskettavia voiteita yms? Toivoisin suosituksia hyvistä itseruskettavista sekä kasvoille että keholle tarkoitettuja. Kiitos paljon!

 7. Jennimbus

  Treenijutut kiinnostaa kovasti ja itselläni on sama tavoite vuodelle 2019, että alkaisin taas liikkumaan vähintään kolme kertaa viikossa! Treenipostausideoita esim. parhaat treenivaatteet omasta mielestäsi? Miten ylläpidät motivaatiota liikkumiseen? Kuinka yhdistää liikunta lomamatkoihin? Lempiliikuntalajit tällä hetkellä ja mitä haluaisit vielä kokeilla? Sinun suosikkisi terveellisistä välipaloista ja palautusaterioista urheilun ympärillä? Kotitreenit, puolesta vai vastaan? Käytkö hiihtämässä tai luistelemassa talvisin?

  Tällaisia aiheita tuli mieleen, jotka ainakin itseäni kiinnostaisi 🙂

 8. Amalia

  Eksyin pitkästä aikaa blogiisi (olen podia kyllä kuunnellut) ja täytyy sanoa että olet aivan ihana ja sydämellisen oloinen tyyppi! Keep it up! On myös kiva lukea ns. syvällisemmistä aiheista kuten omista kehityskohteista, update-postaus olisi super!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä