Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

 

*Postaus kaupallisessa yhteistyössä Calvin Klein Jeansin kanssa

Vaatekaappini kulmakiviin kuuluvat lukuisat hyvin istuvat farkut, suloiset farkkuhameet sekä erilaiset farkkutakit. Olen aina rakastanut farkkua, sillä siinä on samalla sekä klassisuutta että nuorekasta trendikkyyttä. Farkku materiaalina mielletään ehkä hiukan enemmän kesään, mutta itse tykkään käyttää sitä pukeutumisessa aina vuoden ympäri.

Olinkin erittäin iloinen, että pääsin yhteistyössä Calvin Klein Jeansin kanssa tutustumaan heidän syksyn uuteen mallistoonsa. Mallistosta löytyy nimensä mukaisesti paljon nuorekasta farkkua, joka sopii täydellisesti syksyn ruskeiden ja neuleiden pareina. Malliston ehdoton suosikkini on tämä kuvissa päälläni näkyvä farkkumekko, jonka olen päivittänyt syyskauteen sopivaksi lisäämällä mekon alle villapoolon. Poolo tuo mielenkiintoa lookiin sekä lisää asukokonaisuuden trendikkyyttä. Tämän syksyn yksi trendi kun on pukea ohut poolo esimerkiksi mekkojen, neuleiden tai kauluspaitojen alle. Kannattaa kokeilla, sillä tällaisella pienellä kikalla saa ihan uutta ilmettä asukokonaisuuksiin. Ihastuin farkkumekossa myös sen hauskoihin tilkku-yksityiskohtiin sekä siihen, että mekkoa voi käyttää myös pitkänä farkkutakkina!

Farkkumekon lisäksi ihastuin myös erityisesti Calvin Kleinin Jeansin farkkuihin, joita löytyy valikoimasta runsaasti. Itselleni on aina haasteellista löytää hyvin istuvia farkkuja, mutta tästä mallistosta löytyi yllättävän paljon erilaisia täydellisesti istuvia malleja. Omaksi suosikkiparikseni valikoituvat nämä korkeavyötäröiset farkut. Oli ilo huomata, että mallistosta löytyi paljon vaaleitakin farkunsävyjä vaikka ollaan menossa kohti talvea. Farkkuvaatteiden lisäksi ihastuin muun muassa tähän kauniiseen kukkamekkoon sekä näihin paksuihin lenkkareihin, joita löytyy useassa eri värissä. Nämä lenkkarit ovat ehdottomasti kivoimmat “daddy sneakerit”, joihin olen tänä syksynä törmännyt. Kovasti houkuttelisi hankkia kyseiset kengät myös itselleni valkoisina tai tässä leikkisässä syyssävyssä.

Calvin Klein Jeans Denim Dress / Calvin Klein Jeans Turtleneck (underneath) / Valentino Bag / Zara Boots

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolelta yhtä paljon farkkuun hurahtaneita? Mikä on sinun all-time-favourite farkkuvaate?

Photos: Karoliina Jääskeläinen / Valoon Photography

Kuka on ehdottomasti sitä mieltä, että emojit ovat ihan parhaita? Minusta ne ainakin ovat hurjan hauskoja ja tuovat viesteihin tarvittavaa(!) lisämaustetta. Viesti ystävälle on vain yksinkertaisesti paljon kivempi lähettää pienen sydämen kera ja viesti puolisolle suukkojen saattelemana. Ärsytyksenkin saa paremmin tuotua viesteissä esille räjähtävän pään tai höyryävien sieraimien avulla tai puolestaan pahoittelut surkean kyynelehtivät emojin ja särkyneen sydämen kera. Eikö vain? Itse en rehellisesti muista milloin viimeksi olisin lähettänyt puhelimellani mitään tekstiviestiä ilman jonkin sortin emojita. Monesti todella lyhyihin whatsupp -viestihinkin, kuten esimerkiksi “ok”, lisään ystävällisen hymiön. Tai emojien poisjättämisen sijaan, jätän mielummin pois itse tekstin ja vastaan vain lyhyesti ja ytimekkäästi pelkillä emojillä, esim peukulla ja hymiöllä.

Olen huomannut, että emojita käytetään runsaammin nykypäivänä myös tuntemattomien kesken ja jopa työviesteissä. Toki ala, jolla itse työskentelen saattaa olla tässä kohtaa aika lailla poikkeus, mutta emojien käyttö on nykypäivänä enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Mitä mieltä te olette? Voisiko (tai saatika haluaisiko) joku elää ilman emojeita? 

Katsoin puhelintani ja keräsin tähän alle muutamia omia eniten käytettyä emojeita. Olisi kiva kuulla kommenttiboxin puolella mitkä puolestaan ovat teidän käytetyimmät/suosikkiemojit ja miksi?

Useimmiten käytetyt emojini ovat:

Eriväriset sydämet: Tykkään käyttää viesteissäni paljon sydämiä ja näin tuoda lämpimämmän fiiliksen viesteihini. Kirkkaanpunainen sydän on all-time-favourite, mutta näin syksyllä on tullut käytettyä myös paljon uudehkoa oranssia!

Käsimerkit: Ihan suosikkejani! Käytän paljon tuota “täydellistä” käsimerkkiä, jossa etusormi ja peukalo tekevät ympyrän. Se ajaa saman asian kuin ylöspäin oleva peukku, mutta on mielestäni vielä astetta kivempi. Käytän myös paljon kädet ilmaan eli “yay” -emojita sekä kiitoksena käytän tuota kuvassa näkyvää kädet yhdessä emojita (toisten mielestä tämä kuvastaa rukoilua ja toisten mielestä se on high-five. Minusta se on “kiitos”). Myöskin äitinä supervoimat ovat tarpeessa, joten suhteellisen usein tulee lisättyä vähän muskeli-käsimerkkejä viesteihin! #igotthatpower

Apinan naamat: Kädet silmillä on yksi oma lemppari ja yksi käytetyimmistä, mutta kyllä nämä kaikki kolme apinan naamaa ovat usein käytössä viesteissäni.

Hymiöt: Oma suosikki-emoji kaikista on ehkäpä tuo suloinen sydämen suukottava hymiö. Sellaisen on kiva sekä lähettää että saada. Lämmin ja tärkeä fiilis välittyy heti! Toinen erittäin käytetty hymiö-emoji on minulla on naurava hymiö, jolla tippuu hikikarpalo otsalla. #lifewithkids

Kimalle & Satanen: Kaksi “merkityksetöntä” emojita, joita kuitenkin käytän hurjasti! Jos haluaa oikeasti hehkuttaa jotain on täydellistä heittää perään 100-emoji! Pieni kimallus puolestaan tuo aina kivaa piristystä viestiin, joten why not? (ja nyt tähän se ihmisemoji joka nostaa kädet ilmaan why not -tyyppisesti)

Sydämiä kaikille!

 

 

 

 

 

Usein ajatellaan, että ihmiset ovat joko sosiaalisia extroverttejä tai rauhallisempia introverttejä. Itse en kuitenkaan koskaan ole pystynyt lokeroimaan itseäni kumpaankaan persoonallisuustyyppiin, sillä koen, että minusta löytyy ominaisuuksia molemmista. Aloinkin lukemaan ja tutkimaan asiaa hieman tarkemmin, kunnes hyvin nopeasti eteeni pulpahti sana ambivertti. En ollut aikaisemmin moisesta termistä kuullutkaan, mutta hyvin nopeasti tunnistin itseni täydellisesti ambivertiksi. Ambivertti on siis introvertin ja extrovertin välimuoto, joka on luonteeltaan hyvin mukautuva; välillä sosiaalinen ja energinen, mutta toisinaan rauhalliseen yksinäänoloon vetäytyvä ihminen.

Massimo Dutti Turtleneck / Nili Lotan Skirt / Chanel Bag / Alighieri Earrings / Roberto Festa Pumps

Omassa työssäni vaaditaan paljon sosiaalisuutta ja energiaa. Ainoita rauhallisempia hetkiä ovat työhetket kotona koneen äärellä, silloin kuin esimerkiksi vastaan e-maileihin tai kirjoitan blogitekstiä. Iso osa omaa työtäni ovat kuitenkin erilaiset sosiaaliset tapahtumat, kuten valokuvaukset, asiakastapaamiset, erilaiset alan tapahtumat, tilaisuudet tai muut esiintymiset. Useammin kuin harvemmin työni heittää minut erilaisiin sosiaalisiin tilanteisiin, joissa small-talkin jalo taito on tarpeessa. Ekstrovertti osa minussa nauttii ja energisoituu näiden uusien ihmisten tapaamisesta ja sosiaalisoinnista, mutta väsyneisyys (varsinkin todella pitkään jatkuneiden sosiaalisten tapahtumien jälkeen) viestii pienestä introvertistä sisälläni. Kaipaan energiselle ja hyvin sosiaaliselle elämälleni vastapainoksi yksinoloa ja rauhaa. Sama pätee yksityiselämässänikin; yhtenä viikonloppuna näen paljon kavereita ja käyn ulkona, mutta toisena haluan vain sulkeutua yksin kotiin perheen kanssa rauhoittumaan. Olen aina nauttinut olla yksin, mutta liian pitkään jatkunut yksinolo puolestaan kyllästyttää. Olen välimuoto siis tässäkin suhteessa.

Oli suoraan sanottuna häkellyttävää kuinka selviä ambivertin piirteitä itsestäni tunnistinkaan, kun lueskelin aiheesta enemmän. Olen aina kokenut olevani hyvin mukautuva ihminen siinä mielessä, että tulen hyvin toimeen niin räiskyvien persoonien kuin rauhallisempienkin ihmisten kanssa. Omassa ystäväpiirissänikin on paljon sekä intro- että ekstrverttejä ja nautin jokaisen seurasta yhtä paljon. Oli myös häkellyttävää huomata, että ambivertin yksi ominaispiirre oli tulkitsevaisuus. Olen puhunut paljon (varsinkin podcastimme puolella), että olen hyvin empaattinen ja tulkitsevainen ihminen. Minulle ei siis tarvitse sanoa suoraan asioita, sillä pystyn helposti ymmärtämään ihmisiä sekä seuraamaan heidän ajatustenjuoksuaan.

Tähän alle listasin muutamia ambiverteillä luontaisia piirteitä

“Osaat tulkita ihmisiä hyvin”

“Jos olet liian pitkään yksin, tylsistyt. Toisaalta väsähdät, jos olet liian paljon muiden seurassa.”

“Avaudut helposti ihmisille, mutta luottamustasi ei ansaita hetkessä”

“Jotkut pitävät sinua hiljaisena, toiset super sosiaalisena”

“Olet hyvä kuuntelija ja tykkäät käydä syvällisiä keskusteluja”

“Enrgisoidut ihmiskontakteista, mutta tarvitset riittävän määrää myös palautumisaikaa niistä”

Tunnistatko itsessäsi enemmän fokusoituneen & kuuntelevamman introvertin vai sosiaalisen & aktiivisen ekstrovertin piirteitä? Vai onko persoonallisuustyyppisi kenties jotain näiden vältiltä?

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Zara / 2. Aquazzurra / 3. Steve Madden / 4. Mango / 5. Zara / 6. Zara / 7. Mango

Edellisessä postauksessa päälläni olleet käärmekuosiset bootsit ovat keränneet paljon kehuja. Totta puhuakseni, aluksi epäröin kenkien ostoa, mutta nyt yllätyksekseni olenkin käyttänyt nilkkureita hyvin paljon. Olen aina ollut leopardikuosin fani, mutta esimerkiksi käärme- ja seeprakuoseihin on minulla ollut hieman totuttelua. Tykkään kylläkin siitä, miten vivahteikkaat eläinkuosit tuovat klassisiin ja yksikertaisiin asukokonaisuuksiin mielenkiintoa ja hauskaa leikkisyyttä. Kuinka mukavaa piristystä mustan jakkupuvun kanssa tuovat esimerkiksi nuo kollaasissa vilahtavat seeprakuosiset korkokengät? Myöskin eläinkuosillinen laukku on täydellinen pari esimerkiksi syksyn ruskansävyisten neuleiden kanssa. Mikäli siis arastelee isoissa pinnoissa eläinkuosien käyttöä, voi asua kuitenkin maustaa eläinkuosillisilla asusteilla ja lopputulos on erittäin trendikäs!

 

Varhain eilen aamulla suuntasimme mieheni kanssa Vaasaan. Meidät oli kutsuttu Vaasan kaupungintalolla järjestettyyn Harvest-tapahtumaan, jossa meillä molemmilla oli tunnin mittainen puheenvuoro. Miklu kertoi oman tarinansa menestykstä ja motivaatiosta ja minä puolestaan puhuin vaikuttajamarkkinoinnista ja henkilöbrändäyksestä. Oli aivan mahtavaa päästä puhumaan tästä verrattain uudesta alasta sekä omasta työstäni somevaikuttajana hieman isommalle yleisölle. Lavalle meno jännitti aluksi hieman, mutta jännitys hälveni hyvin nopeasti. Yllätyin hieman itsekin miten rennosti pystyin esiintymään. Ehkä kun pääsi lavalle puhumaan itselle niin rakkaasta ja vuosien mittaan tutuksi tulleesta aiheesta, ei siinä sitten mitään jännitettävää ollut, haha. Esiintymisestäni teki helpomman myös paikalla ollut upea yleisö, jolta sain ihan valtavasti positiivista energiaa ja hymyä. Kaikin puolin esiintymisestä, puheesta sekä koko tapahtumasta jäi itselleni todella hyvä fiilis.

Omien esiintymistemme jälkeen jäimme kuuntelemaan tilaisuuteen vielä muutaman muunkin puheen, esimerkiksi sijoittaja Kim Väisäsen mielenkiintoisen puheen yrttäjyydestä. Tapahtuman päätyttyä suuntasimme vielä mieheni kanssa loppuillasta syömään Gustav Wasa -nimiseen ravintolaan, jota todella monet teistä meille suosittelivat. Sen jälkeen nopeasti pehkuihin, sillä edessä odotti jokaisen vanhemman ultimate dream – heräämättömät yöunet.

Zara Knit / Nili Lotan Skirt / Chanel Bag / Zara Boots

Valtavan iso kiitos kaikille niille, jotka saavuitte paikan päälle kuuntelemaan meitä sekä iso kiitos Harvestin järjestäjille, että halusitte juuri meidät tapahtumaan puhumaan. We had a blast! 

 

 

 

Vero Moda Coat / Massimo Dutti Turtleneck / Bershka Jeans / Gucci Bag / Mango Shoes

Varmasti jokainen on joskus kokenut huonoja hiuspäiviä? Minä koen sellaisen aika usein, varsinkin silloin jos väsyneenä ei jaksa esimerkiksi pesun jälkeen föönata hiuksia. Lopputulos aamulla on K-A-M-A-L-A ja siinä vaiheessa on enää valitettavan vähän tehtävissä. Ainoa mahdollisuus suhteellisen siistiin lopputuloksen aikaansaamiseksi on yksinkertaisesti sitoa hiukset kokonaan kiinni.

Useimmiten päänvaivaa hiustenlaitossani aiheuttavat etuhiuksissani olevat kierteet. Tuntuu, että ne aina pyöräyttävät hiukseni väärään suuntaan. Tämän syksyn trendikäs hiusasuste kuitenkin pelastaa itseni pahimmilta hius(kierre)päiviltä. Silloin kun tuntuu, ettei pyörteiden vuoksi hiukset oikein pysy paikoillaan, on erittäin helppoa kiinnittää etuhiuksiin muutama suloinen pinni. Pinni paitsi auttaa hiuksia pysymään paikoillaan on se myös hurjan söpö. Minulla oli ala-asteella keskeltä päätä jakaus ja aina (and I mean always!) molemmilla puolilla ohimoita pinnit. Se oli niin mun juttu! Jokaisessa ala-asteen koulukuvassa muistaakseni minulta löytyi pinnit, haha. Viimeksi rokkasin siis tätä lookia 15-20 vuotta sitten ala-asteella, joten olikin korkea aika ottaa pinnit takaisin käyttöön!

Pics: Taru Vuonamo-Pallasvirta

 

 

1. Jotex / 2. Meli Meli / 3. Jotex / 4. Marimekko / 5. Jotex

Tällä hetkellä sydämeni pamppailee vahvasti okrankeltaiselle värille. Miten tuo aikaisemmin hieman retro-viboja lähetellyt väri näyttääkin yllättäin niin modernilta. Meillä kodin sisustuksesta löytyy tällä hetkellä paljon harmaata, valkoista, kultaa ja marmoria ja mielestäni tämä okrankeltainen väri sopisi täydellisesti sisustuksemme  tuoden aavistuksen piristystä sen harmoniseen värimaailmaan. Bongasin viime viikolla instagramista tuon Meli Melin mielettömän kauniin nojatuolin, josta on vain muutaman päivän aikana nousut jonkin sortin pakkomielle. Nyt täytyy miettiä mihin huoneeseen (tällä hetkellä mietin eteistä tai olohuoneemme erkkeriä) nojatuoli(t) sopisivat parhaiten. Olen myös erityisen ihastunut noihin Jotexin keltasamettisiin koristetyynyihin. Pienelläkin muutoksella saisi ihanaa ilmettä esimerkiksi olo- tai makuuhuoneen ilmeeseen.

Mitä mieltä te olette tästä okrankeltaisesta? Sykkiikö sydämenne yhtä vahvasti tälle kauniille syysvärille kuin minun?

 

Taas on se aika kuukaudesta – nimittäin menkat. Tuo ihanan kamala asia, josta tottakai me naiset olemme kiitollisia, mutta silti joka kerta kun ne alkavat, tulevat myös vaivat ja valitus. Sillä ovathan menkat nyt – no ainakin omalla kohdallani valitettavan epämiellyttävät. Minulla alkoivat kuukautiset verrattain myöhään (15-vuotiaana), mutta aina tuosta päivästä lähtien kuukautiseni ovat olleet säännölliset, runsaat ja todella kivuliaat.

Zara Coat / Sandro Dress / Ray Ban Sunglasses / Chanel Bag / Mango Shoes

Miksi otan menkka-aiheen käsittelyyn näin viikon alkuun? Syystä, että tämän viikon uudessa podcast -jakossa, minä ja Hanna puhumme menkoista (uusi podcast-jakso julkaistaan muuten aina maanantaisin klo 07.00). Jaksossa jaamme omia kuukautiskertomuksiamme aina menkkojen alkamisesta niihin kaikista noloimpiin muistoihin. Jaksossa puhutaan kaikkea maan ja taivaan väliltä menkoista sekä luonnollisesti myös hieman asian vierestä.

Yksi asia, mitä emme kuitenkaan nostaneet podcast-jaksossa kovinkaan paljoa esille on miten kuukautiset ovat (vieläkin) jollain tasolla vähän tabu-aihe. Vaikka kyseessä on maailman luonnollisin asia, ei kuukautisista kuitenkaan niin paljon puhuta. Itse koen hyvin luonnolliseksi puhua kuukautisista tyttökavereiden/naisten keskuudessa, mutta isommassa porukassa mielummin vaikenen asiasta. Mediassa on viime aikoina pyörineet erilaiset kampanjat ja buustaukset menkkojen normalisoinnista, mikä on mielestäni hyvä askel kohti kuukautisten normalisointia, sillä kyseessä ei missään nimessä ole asia, jota tarvitsisi hävetä tai piilotellakaan. Itse en koe tarpeelliseksi tuoda menkkojani esille julkisesti, mutta hyvä askel eteenpäin olisi se, että voisi esimerkiksi työpaikalla (tai jossain muualla missä on paikalla sekä miehiä että naisia) julkisesti sanoa, että “tänään olen vähän allapäin, koska minulla on kuukautiset”? Tässä ei tarvitsisi olla mitään hävettävää, sillä kuukautiset ovat luonnollinen ja normaali asia. Mutta miksi silti mielummin sitä sanoisi “anteeksi – minulla on vähän pää kipeä ja siksi en ole ihan täydessä vedossa”.

Miten te koette tämän asian? Onko teidän mielestä kuukautisista helppo puhua julkisesti tai koetteko siihen ylipäätään tarvetta?

Mikäli kuukautis-aihe kiinnostaa enemmän, kuunnelkaa ihmeessä uusin jaksomme tästä alhaalta!

Photos: Taru Vuonamo-Pallasvirta / edit by me

 

 

 

 

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä