Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Zara Top / H&M Skirt / Chanel Bag / Jimmy Choo Pumps

Yksi tämän työn ihanista puolista on kunnia osallistua erilaisiin lehdistö- ja pr-tilaisuuksiin, joissa pääsee ensimmäisten joukossa tutustumaan kaikkiin uusiin tuotteisiin ja erilaisiin tuotelanseerauksiin. Erilaisissa pr-tilaisuuksissa pääsee myös treffaamaan ihania kollegoja ja muita alan toimijoita ja vaihtaa kuulumisia inspiroivien ihmisten ympäröimänä.

Syksy on luonnollisesti erityisen kiireistä pr-aikaa, sillä tähän aikaan vuodesta lanseerataan paljon uutuustuotteita markkinoille. Juuri äsken palasin kotiin H&M.n Studio -malliston lanseeraustilaisuudesta (ig-storyssa lisää materiaalia sieltä) ja muistin, etten ollutkaan vielä julkaissut näitä kuvia viime viikon Lancomen tilaisuudesta Kulosaaren Kartanolta. Tilaisuudessa pääsimme tutustumaan niin Lancomen ruusuisiin uutuustuotteisiin kuin ihastelemaan heidän tuttuja, ikonisia tuotteitaan. Uutuustuotteista erityisesti mieleeni jäi Lancomen todella hienojakoinen kasvosuihke, joka sisältää kasvoja luonnostaan pehmentäviä ainesosia, kuten esimerkiksi ruusuvettä. Tämä luksussuihke tuo ihanan pehmeyden, raikkauden ja ihanan ruusun tuoksun kasvoille – must have tuote!

Pics of me: Hanna Väyrynen

 

 

 

 

 

 

Jokaisella meistä on kohtia omassa kehossaan, joihin ei ole täysin tyytyväinen. Tuntuu, että monilla meillä on taipumus nostaa enemmän esille niitä oman kropan epäkohtia kuin kertoa rohkeasti ääneen asioita, joista itsessään pitää. Oman ulkonäön esille tuomisessa ei sinällään ole mitään väärää, mutta ulkonäkö ei saisi koskaan vaikuttaa negatiivisesti omaan itsetuntoon tai esimerkiksi siihen kuinka itsevarma olet.

Aihe tuli minulla mieleen, kun kuuntelin ystäväni höpinöitä (eli negatiivia kommentteja) hänen omasta ulkonäöstään muutama päivä sitten. Aluksi humoristiseen sävyyn alkanut keskustelu syveni lopulta vakavampaan analyysiin siitä, miksi niin monet ihmiset kokevat tyytymättömyyttä omaan kehoonsa ja kokevat jonkinlaisia ulkonäköpaineita. Olimme molemmat sitä mieltä, että tyytymättömyys omaan ulkonäköön ja siihen liittyvät paineet ovat harmillisen yleistyvä ilmiö, joka ilmenee kaikkien ihmisryhmien ja sukupuolten kesken. Ympäröivä kulttuuri luo ulkonäköpaineita eikä enää voida puhua siitä, että vain naiset valittaisivat omasta ulkonäöstään, sillä kaikki kokevat ulkonäköpaineita.

Uskon, että ulkonäköpaineet syntyvät ihmisille monista eri syistä. Joillekin epävarmuus on saattanut syntyä alun perin ulkopuolelta tulleen kommentoinnin tai kritiikin lopputuloksena, kun taas toisille ulkonäköpaineet saattavat muodostua vaikka ihan oman ystäväporukan/työporukan yms. sisällä, kun ihmiset vertailevat itseään muihin. Ulkonäkö kun on monille todella herkkä ja henkilökohtainen asia, saattaa kauan aikaa sitten tai puoliksi vitsilläkin heitetyt kommentit jättää syvemmätkin arvet. Itse olen esimerkiksi nuorempana saanut paljon kommentointia hörökorvistani ja majavanhampaistani ja vielä tänäkin päivänä juuri ne ovat asioita, joista kaikista vähiten pidän itsessäni. Jos olette koskaan miettineet miksi minulla on usein hiukset auki, johtuu se pitkälti siitä, että haluan saada isot korvani piiloon. En tiedä johtuuko oma epävarmuuteni hampaitteni tai korvieni suhteen puhtaasti tästä kommentoinnista, mutta voihan sillä olla jokin alitajuntainen vaikutus. Ehkä jotkut saattavat tässä kohtaa miettiä; “mitä ihmettä – miten niin isot korvat?!”, mutta niinhän se useimmiten meneekin – muiden ulkonäöllisiä epävarmuuksia ei aina tajua edes ajatella. Niitä ei edes huomaa, sillä ne saattavat olla niin kaukana omista kokemuksista.

Koenko itse ulkonäköpaineita? Olen aina tykännyt itsestäni juuri sellaisena kuin olen, vaikkakin olen saanut ajoittain aika rajuakin kritisointia ulkonäöstäni. Toki nuorempana koki enemmän painetta ja halua olla mahdollisimman samanlainen kuin muut, mutta jotenkin olen aina yrittänyt katsonut itseäni pinkkien aurinkolasien läpi enkä välittää siitä mitä muut ajattelevat. Eihän se mukavalta tunnu, kun ulkopuoliset haukkuu luurangoksi tai anorektikoksi, mutta minkäs sille omalle kropalleen voi. Olen opetellut rakastamaan itseäni juuri sellaisena kuin olen ja yrittänyt jollain tavalla myös luoda juuri siitä omasta kehostani sen täydellisen kauneusihanteen itselleni. Vaikka tänäkin päivänä kritiikkiä tulee, tulisin hulluksi jos ottaisin kaiken kommentoinnin itseeni saatikka antaisin sen vaikuttaa omaan minäkuvaani. Minkälaisen esimerkin antaisin lapsilleni, jos antaisin ulkopuolisen kritisoinnin vaikuttaa itseeni? Tärkeintä on, että itse hyväksyy itsensä.

Loppuun haluan vielä sanoa, että on todella yleistä kokea ulkonäköpaineita. Se on hyvin luonnollista ja inhimillistä eikä siinä ole mitään hävettävää. Kaikki kokee joskus paineita ja kaikilla on omia epävarmuuksiaan. On kuitenkin erittäin hyvä pitää mielessä, että vaikka itse kuinka paljon ajattelisi omaa ulkonäköään, harvaa ihmistä kuitenkaan loppupeleissä kiinnostaa toisten ihmisten ulkonäkö. Monesti sitä turhaan murehtii tai ottaa paineita omista epävarmuuksistaan, koska miksi? Eivät muut niitä edes huomaa.

 

 

Zara Top, Skirt & Boots / Gucci Bag / Alighieri Earrings / Ray Ban Sunglasses

Edellisessä postauksessa esittelin kahdeksan suosikkiasuani viime syksyltä. Oli hauska huomata miten paljon elementtejä viime vuoden muodista löytyy vielä tänäkin vuonna. Viime vuoden asuista pystyi selvästi huomaamaan ihastukseni ruutukuosiin eikä roihuava rakkaus tätä ihanaa kuosia kohtaan ole loppumassa vielä tänäkään vuonna. Mikä poikkeaa viime vuodesta, tänä vuonna on värit ovat ehdottomasti enemmän pinnalla sekä myös erilaisten printtien sekoittelu. Esimerkiksi kukkaprintti yhdistetään yleensä vahvasti kevääseen ja kesään, mutta nyt se on varsin suosittu myös syksyllä. Omasta mielestäni syksyyn sopivatkin täydellisesti hieman tummemmalla pohjalla olevat kukkakuosit, sillä niissä on ihan eri tavalla syksyfiilistä kuin vaaleissa kuoseissa.

Tällä kertaa yhdistin trendikkään kukkakuosisen yläosan viime vuonna hankitun ruutuhameen pariksi. Jalkaan vielä hetken it-kengät, eli valkoiset bootsit, jotka omasta mielestäni istuvat asukokonaisuuteen täydellisesti! Jotta printtien ihana sekamelska olisi taattu, yhdistin asuun vielä Guccin ruskean printtilaukun. Ehkä jonkun mielestä asukokonaisuus on hot mess, mutta omaan silmääni printtien sekoittelu toimii kivasti.

Photos: Kaisa Turunen / edit by me

 

 

 

 

 

 

Tämän syksyn ja viime syksyn muodista voi helposti bongailla samoja elementtejä. Isoimpana trendinä varmastikin ruukuosi, joka oli kovasti pinnalla jo viime syksynä. Keräsin tähän postaukseen kahdeksan suosikkiasuani viime syksyltä, jotka jokainen ovat sellaisia, jotka mielelläni pukisin päälleni vieläkin. Mikä asuista on sinun suosikkisi?

1. Sukkabootseissa

Sukkabootsit olivat ehdottomasti oma suosikkitrendi viime syksyltä. Sukkabootsit jakoivat hurjasti mielipiteitä, mutta omaan silmääni ne näyttivät todella hyviltä – ja näyttävät edelleen! Täydellinen valinta erityisesti erilaisten mekkojen ja hameiden kanssa.

(alkuperäinen postaus “Outfit from NYC” löytyy täältä!)

2. Lateksipökysyt

Yksi viime syksyn nouseva trendi oli kiiltonahka. Itse metsästin vaatekaappiini kiiltonahkaiset housut (kuvissa) sekä kiiltonahkaisen minihameen (asukuvat minihameen kanssa löydät täältä). Kiiltonahka on itsessään hyvin räväyttävä materiaali, joten sen kanssa halusin yhdistää pehmeämpiä ja klassisempia materiaaleja sekä värisävyjä, jotta asukokonaisuus pitäisi tyylikyytensä.

(alkuperäinen postaus “Tehdäänkö yhteistyötä” löytyy täältä!)

3. Korkeavyötäröiset ruutuhousut

Nämä Zaran korkeavyötäröiset housut olivat ehdottomasti yhdet käytetyimmistä housuistani viime vuonna. Ei pelkästään trendikkyyden vaan myös istuvuutensa puolesta. Kuvissa näkyy myös tuo ihana Guccin samettilaukku sekä roikkuvat pallokorvakorut, jotka molemmat olivat isoja trendijuttuja viime syksynä.

(alkuperäinen postaus “The comfiest pants I have ever owned” löytyy täältä!)

4. Ruutumini + printtipaidat

Printtipaitai tuo hieman nuorekkuutta asukokonaisuuteen ruutuhameen kanssa. Tässä asussa edelleen paljon elementtejä, joista tykkään hurjasti – pukisin päälleni heti uudestaan!

(alkuperäinen postaus “New York ensikertalaisen silmin” löytyy täältä!)

5. Pallokuosi

Ruutukuosin ohella pallokuosi oli viime vuoden toinen todella kuuma trendi. Itse alan jo olla hieman kyllästynyt pallokuosiin, vaikka siitä toki tykkään ja edelleen käytänkin. Viime syksynä tuli käytettyä sukkabootsien ohella paljon myös ylipolvensaappaita. Tänä vuonna saappaat ovatkin muodikkaampi vaihtoehto sukkabootseille.

(alkuperäinen postaus “Työasu + iso kiitos” löytyy täältä!)

6. Leopardi

Tänä vuonna eläinkuosit (varsinkin leopardikuosi) ovat todella trendikkäitä. Itse olen aina tykännyt leopardikuosista ja käyttänyt sitä oli se sitten muodissa tai ei. Viime vuonna yhteistyön tiimoilta pääsin pukeutumaan tähän superihanaan kissamekkoon, joka on edelleen yksi suosikki!

(alkuperäinen postaus “Leopard love” löytyy täältä!)

7. Vyötetty

Monissa viime vuoden asukuvissa, kuten tässäkin, näkyy syksyn ehdoton ykkösasuste; Guccin vyö! Itse rakastuin niin hurjasti tähän nimenomaiseen vyöhön, että hankin sen kahdessa sävyssä. Viime vuonna (kuten tänäkin vuonna) oli trendikästä kietoa vyötäröille erilaisia vöitä ja tällä tavoin tuoda vähän mielenkiintoa ja muotoa asukokonaisuuksiin. Yksi oma suosikki oli nimenomaan laittaa vyö bleserin päälle, kuten näissä kuvissa näkyy.

(alkuperäinen postaus “Guccin vyö käytössä” löytyy täältä!)

8. Jakkupuku

Jakkupuvut olivat (ja ovat edelleen) todella trendikkäitä. Näissä kuvissa yksi viime syksyn suosikkini – Zaran mustavalkoinen ruutukuosillinen jakkupuku. Jakkupuku on loistava ja monikäyttöinen vaatekappale, sillä housuja ja jakkua voi käyttää myös erikseen muiden vaatteiden kanssa.

(alkuperäinen postaus “Plaid pantsuit” löytyy täältä!)

 

 

Zara Blazer & Top / Tiger of Sweden Jeans (cut them myself) / Prada Bag / H&M Sunglasses / Alighieri Earrings / Louis Vuitton Necklace / Zara Heels

Ihanaa perjantaita kaikille! Viikko on tuntunut jostain syystä todella pitkältä, joten en voisi olla iloisempi, että viikonloppu alkaa tänään. Parin päivän rentoutuminen (ja pitkään nukkuminen) tulee tarpeeseen, jes! Meillä oli kylläkin mieheni kanssa ihana aloitus viikonlopulle tänään, kun kävimme yhdessä aamiaisella sekä sen jälkeen pelaamassa sulkapalloa. Päätimme muutamia viikkoja sitten, että haluaisimme ottaa tavaksi tehdä jokaisesta perjantaista “meidän päivän”. Tämä tarkoittaisi, että tekisimme aina perjantaisin jotain kivaa yhdessä. Jotain sellaista, mihin normaalisti ei ole aikaa, kuten esimerkiksi mennä päiväleffaan, lounastaa pitkään, sportata yhdessä tai tehdä sitä mikä juuri silloin tuntuu hyvälle. Tämä on ensimmäistä kertaa mahdollista nyt, kun molemmat lapsemme ovat päiväkodissa ja meillä molemmilla työt, joiden menoja pystymme pitkälti itse suunnittelemaan ja päättämään. Elämäntilanne tulee varmasti taas jossain kohtaa muuttumaan, joten nyt kun on mahdollista, nautimme tästä kahdenkeskeisestä luksusajasta täysin rinnoin <3

Eilisessä postauksessa vilahtikin jo tämä kuvissa näkyvä asu, mutta halusin jakaa vielä muutamia kuvia tästä mielipiteitä jakaneesta lookista. Instagram-storyn puolella kyselin saako pyöräilyshortsit teiltä ruusuja vai risuja ja lopputulos oli aika selvä – risuja tuli! Itse kuitenkin tykkään lookista paljon! Varsinkin kun pyöräilyshortsit yhdistää siistin bleiserin ja korkojen kanssa, lopputulos on mielestäni (yllättävänkin) tyylikäs? Mutta ymmärrän toki ettei nämä kynityt housut monille kolahda.

Nyt lähden ruokakauppaan ja toivottelen teille kaikille ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

Pictures: Kaisa Turunen / edit by me

 

 

 

Tässä trendi, joka taatusti kohauttaa ja jakaa ihmisten mielipiteet jyrkästi. Kyseessä on trendi, joka ehkä (kuka tietää) voi kasvaa yhtä isoksi boomiksi kuin legginssit aikoinaan – nimittäin pyöräilyshortsit! Pintaa nuolevat polven yläpuolelta pätkästyt tiukat housut ovat tällä hetkellä kovassa huudossa. Kyseinen trendi ei saa sydäntäni pompahtelemaan innostuksesta, mutta en sitä missään nimessä kammoksukaan. Pitkissä piukoissa shortseissa on mielenkiintoa ja leikkisyyttä. Tästä trendistä innostuneena päätinkin antaa yhdille vähälle käytölle jääneille farkuilleni uuden elämän leikkaamalla ne lyhyiksi “pyöräilyshortseiksi”. Mielestäni uusia trendejä on hauskaa kokeilla vaikka ne poikkeisivatkin täysin omasta perustyylistä. Tykkään lookista nyt, mutta luulen silti, että vuoden päästä kuvia katsellessani ihmettelen suuresti mitä olen päälleni laittanut…

Mitä mieltä te olette pyöräilyshortsi-trendistä?

Taannoin kerroin teille kuinka unettomat yöt meidän perheessä ovat viimein historiaa! Poikamme valvotti meitä pitkään öisin, kunnes kahden ikävuoden kilahtaessa mittariin päätti hän, että nyt yöheräilyt saavat riittää. Nyt olemmekin onnellisesti saaneet koko perhe nukkua viime viikot sikeästi.

Yöheräämisien loppuminen on luonnollisesti tehnyt jo itsessään ihmeitä energiatasolleni. Enää ei tee mieli vain sammuttaa herätyskelloa ja heittää peittoa korviin aamulla herätyskellon soidessa vaan sitä vastoin on ihana nousta ylös ja aloittaa uusi päivä hyvillä energioilla. Hyvät yöunet ovat luonnollisesti todella iso tekijä siihen, että aamu alkaa hyvin. On kuitenkin paljon muitakin pieniä asioita, joita tehdä tehdäkseen omista aamuista entistä parempia. Hyvin alkanut aamu asettaa tavoitteet ja yleisen fiilikseen tulevaan päivään. Haluathan, että päivästäsi tulee paras mahdollinen?

Minulle ihonhoito on tärkeää ja olen aina innoissani kun löydän hyviä ihonhoitotuotteita, jotka tekevät ihmeitä iholleni. Tärkeä osa omia aamujani ovat siis hifistely erilaisilla ihonhoitotuotteilla. Puhtaan raikas tunne kasvoilla heti aamusta on tärkeää.

Tässä muutamat tuotteet, jotka ovat olleet minulla käytössä jo pitkään. Aamulla levitän kasvoilleni puhdistuksen jälkeen Estelle & Thildin anti-age seerumia, joka on erityisesti tarkoitettu kirkastamaan ihoa sekä vähentämään tummia kohtia (esim. tummat silmänalukset) kasvoilla.

Iltaisin puolestaan käytän kasvoillani Estée Lauderin Advanced Night Repair -seerumia. Tuote tehostaa yöaikaan ihon luonnollista uusiutumisprosessia ja aamulla herätessä iho on edelleen ihanan pehmeä ja heleä!

Se ihana fiilis kun saat kömmittyä ylös sängystä ja saat ensimmäisen kuuman kahvikupposen käteen – parasta! Jo kahvin unelmallinen tuoksu saa olon mukavammaksi ja pirteämmäksi.

Vaikka rakastankin kahvia, olen yrittänyt vähentää kahvin juomista jonkin verran, sillä tiedän liiallisen kahvinjuonnin haittavaikutukset hyvinvointiin. Ennen aamukahvia juon ison lasillisen sitruunavettä, jolla on paljon erilaisia terveysvaikutuksia. Sitruunavesi mm. auttaa ruoansulatuksessa, ehkäisee flunssaa, kiihdyttää aineenvaihduntaa ja vähentää tulehduksia. Sitruunaveden juomisella on myös positiivinen vaikutus ihon hyvinvointiin. On myös suositeltavaa syödä tai juoda jotain ennen kahvin nauttimista, sillä kahvi tyhjään vatsaan nautittuna ei ole paras vaihtoehto.

Sitruunan lisäksi käytän paljon inkivääriä juomissani – varsinkin aamuisin. Käytän inkivääriä juomissa (esimerkiksi ihan vain kuuman veden kanssa), smoothiessa sekä mahdollisimman usein myös juon inkiväärishotteja! Varsinkin orastavan flunssan iskiessä inkiväärishotti aamuisin tekee terää!

Aamuni parantuivat huimasti kun päätin tehdä aamuistani somettomia. Minulla oli paha tapa aina herätessäni ottaa ensimmäiseksi puhelin käteen ja alkaa tsekkailla yön aikana tulleita viestejä tai vain yksinkertaisesti selailla somekanavia läpi. Sen lisäksi, että tällaiseen tuhraan pläräilyyn meni liikaa aikaa, alkoi minua yksinkertaisesti ärsyttämään oma tapani aloittaa päivä ensimmäiseksi somettamalla. Päätin, että herätyskellon sammuttamisen jälkeen en koske puhelimeeni koko aamun aikana – ja se oli paras päätös ikinä! Nyt koen, että aamuni ovat rauhallisempia sekä paljon organisoitueempia. Olen tehokkaampi (luonnollisesti) sekä somettamisen sijaan voin keskittyä muihin paljon tärkeämpiin asioihin aamulla.

Onko sinulla jotain hyväksi havaittuja vinkkejä miten tehdä jokaisesta aamusta astetta miellyttävämpi? 

Massimo Dutti Dress / Prada Bag / Alighieri Earrings / Mango Necklace / Zara Boots

Lähes joka kerta kun olen pukeutunut tähän ruskeansävyiseen pallomekkoon, olen saanut ympärillä olevilta ihmisiltä viittaavia kommentteja Pretty Woman -elokuvaan. Muistatteko sen kohtauksen, jossa Julia Roberts menee deittinsä kanssa katsomaan polo-matsia? Siinä hänellä on päällään tyylikäs ruskea mekko valkoisilla palloilla, vyötäröä korostaa paksu vyö ja päässä komeilee asuun sopiva lierihattu. Itse en mekkoa ostaessani tajunnut kyseistä referenssiä, mutta kyllä kieltämättä mekoissa jotain samaa on. Ainakin mekon kaunis lämpimänruskea värisävy sekä palloprintti, jotka ovat trendejä jo lähes 30 vuoden takaa. Nyt monet 90-luvun takaiset trendit inspiroivat tämän hetken muotia vahvasti.

Itse tykkään valtavasti monista tämän hetken 90-luvusta inspiroituneista trendeistä. Ehkä se johtuu siitä, että en itse vielä silloin 90-luvulla pukeutunut kyseisiin trendeihin. Sen ajan muoti on siis minulle vielä täysin uutta ja inspiroivaa eikä mihinkään trendiin liity mitään noloja flash back -muistoja. Esimerkiksi pyöräilyshortsit, vyölaukut, kissamaiset aurinkolasit, korkeat vyötätöt tai spagettiolkaimet ovat muutamia omia 90-lukua henkiviä suosikkitrendejäni.

Mitä mieltä te olette 90-luvun muodista? Mitkä näistä trendeistä ovat suosikkejasi, mitkä puolestaan inhokkeja? Entäpä mitä tykkäätte lookistani? Tuliko asusta mieleen Pretty Woman -elokuva?

Photos: Kaisa Turunen

 

Tilaa Elle

Seuraa Elleä