Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

MINÄ & KAHVI

08.10.2017 16 kommenttia

– Aamuni alkavat kahvilla. Saatan juoda monta kuppia aamulla ennen kuin syön varsinaista aamupalaa. Kahvini on siis aamupala numero 1 ja muutaman tunnin jälkeen tulee aamupala nuomero 2.

– En tykkää haaleasta kahvista vaan haluan juoda kahvini aina kuumana! Siksi kotona saatankin lämmittää samaa kuppia monta kertaa mikrossa, sillä haluan, että kahvini on aina kuumaa. Suomessa on totuttu laittamaan kahvin sekaan kylmää maitoa (en ymmärrä?!), jonka vuoksi aina kahvilassa/ravintolassa tilaankin oman kahvini erikseen kuumalla maidolla.

-Tilaamani kahvi on useimmiten kaura- tai soijamaitoon tehty latte, kahdella espresso shotilla!

– Rakastan Nespresso-kahvia ja meidän Nespressokone onkin runsaassa käytössä päivittäin. Meiltä ei edes löydy tällä hetkellä normaalia kahvinkeitintä, sillä olemme niin hurahtaneet Nespresson helpputeen ja makuihin. Omia suosikkejani Nespressonkahvivalikoimasta ovat keskivahvat Vanillo ja Rosembaya sekä tämän syksyn uutuusmaku Barosta Scuro.

– Juon kahvia pääsääntöisesti aamuisin, mutta välillä myös iltaisin. En ole huomannut, että pari kuppia myöhemmin iltapäivällä/illalla veisi yöuniani. Usein myös ravintolassa illallisen jälkeenkin tilaan vielä kuuman kahvin jälkiruoaksi.

– Rakastan suomalaista kahvilakulttuuria ja olen iloinen, että Helsingistäkin löytyy niin paljon ihania kahviloita. Muutamia suosikkejani ovat esimerkiksi Cafe Birgitta (auki vain kesäisin), La Torrefazione, Sis. Deli, Robert`s Coffee, Kuuma ja Cafe Esplanad.

Tunnistatteko itsenne jostain kohdasta? Mistä? 🙂

Photos: Hanna Väyrynen/edit by me

Kommentit

Kommentoi
 1. A-M

  Mikäkin pidän kahvista. En vain voi juoda sitä kovin paljon, enkä etenkään illalla. Meiltä löytyy “nescafe dolce gusto” kone. Kiva kun saa eri makuja, vaikka joskus kaipaan ihan normikahvia.

  • Metti Forssell

   Nespresso-, Nescafe- yms kahvikoneiden helppous on kyllä ihanaa. Varsinkin kun siihen touhuun tottuu 🙂 Ainoastaan jos meillä on kylässä hieman enemmän ihmisiä tai varsinkin juhlissa kahvikone ei oikein toimi… Olisi aika hidasta puuhaa 20 ihmiselle tiputella kahvi. Silloin kaivamme varastosta vanhan kunnon kahvinkeittimen esiin 🙂

 2. Iina

  Hih! Vähän kuin olisit minun suullani kirjoittanut 😀
  Ehdottomasti pitää olla kuumaa kahvia ja kookosmaito (alpron coconut for professionals on muuten loistava tuote ja vähäkalorinen!) mikron kautta vaahdotettuna kahvin päälle! Ai että! Aamukahvi on tärkeä ja sitten mun oma päiväkahvihetki, kun kuopus on päiväunilla ja esikoinen vielä koulussa…
  BTW-mikä nespresson keitin teillä on?! Itsekin miettinyt sellaisen hankkimista 🙂 Kivaa alkavaa viikkoa!
  Terkuin, Iina

  • Metti Forssell

   Moikka Iina! Meillä on sen verran vanha jo tuo meidän kahvikone, etten löytänyt netistä (enkä enää muista) sen nimeä… Meidän kahvikoneemme on kuitenkin tuollainen aika iso ja toiselta puolelta konetta löytyy höyrytin ja toisella puolella maidonvaahdotin (molempia käytämme todella harvoin itseasiassa).
   Nespresson helppous ja maku ovat vieneet minut kyllä täysin mukaanaan. Ja voin niin samaistua noihin sun fiiliksiin tuosta omasta täydellisestä kahvihetkestä kotona <3 Ah, mitä arjen luksusta! 🙂
   Ihanaa syksyä sinulle ja perheellesi!
   (Ja ps. Alpron kookosmaito on mustakin niin hyvää! :D)

   • Iina

    Kiitos samoin!
    Ps. Tilasin nyt hullareilta Nespresson expert&milk koneen. Että kiitos inspiraatiosta! Seuraavana vuorossa sitten kapselien tilaus Nespressolle. Vielä kun tietäisi että mitä laatuja sitä ottaisi 😀

    • Metti Forssell

     Hienoa! Et varmasti tule pettymään! Tosiaan tossa postauksessa ylhäällä listasin muutamia omia suosikkejani. Miehen suosikkeja ovat Ristretto ja Arpeggio kahvit, jotka ovat hieman vahvempia 🙂

 3. Laura

  Joo tuo kylmä maito kahviin kahviloissa harmittaa muakin tosi paljon! Monesti en kehtaa pyytää lämmittämään maitoa kahvia varten… mutta ehkä kannattaisi, jos meitä on paljonkin sitä kaipaavia! Hyvä että sinä tuot kahviloissa äänen kuuluviin 🙂
  Työpaikalla lämmitän kans useammankin kerran kahvikupillista mikrossa, haaleana sitä ei juo kuin väkisin.. 😀

  • Metti Forssell

   Haalea kahvi ei kyllä minuakaan houkuttele! Ja hei tottakai pyydät kahviloissa lämmitettyä maitoa – sinähän olet se maksava asiakas! 🙂

   Iloista uutta viikkoa <3

 4. Have an Ice Day

  Näin minunkin aamuni alkavat. Silmät auki, hampaiden pesu, Nespresso päälle ja eka kuppi kahvia niin saa silmät auki ja toisen kupin aikana lisänä voileipä. Meillä on ollut nyt Nespresso keitin vissiin 3 vuotta ja koko sinä aikana en ole kotona juonut tavallista kahvia. Nespresson helppous on ihan parasta.

  • Metti Forssell

   Kyllä! Nespresso on niin vaivaton, helppo ja kahvi on vielä niin hyvää. On myös kiva kun voi vaihdella kahvimakuja omien makumieltymysten mukaan. Viime talvena Nespressolla oli aivan ihana sesonkimaku “Amaretti” jota hamstrasimme mieheni kanssa valtavat määrät.. 😀 taitaa vieläkin löytyä kaapista muutama pötkö amarettia, haha 😀

   • Mm

    Viime talven mauista Sacher oli myös ihana! Mitähän kausimakuja sieltä tänä talvena tulee…..?

    • Metti Forssell

     Voi vitsit, multa jäi tämä maku maistamatta! Mutta eiköhän sieltä tule taas kivoja kausimakuja talveen 🙂

 5. Ilona

  Moikka Metti ❤️
  Upea looki, tosin niin kuin aina ?

  Mistä tämä kaunis hattu on hankittu? 😉

  • Metti Forssell

   Voi kiitos <3 Hattu on H&M.ltä! 🙂

 6. jeni

  Aa, kuinka ihana tyyli. Vika kuva sai heti miettii kuinka hienosti sulle sopisi polkkatukka <3

  • Metti Forssell

   Haha eikä 😀 Mietin aina välillä lyhyempää hiusmallia, mutta en sitten kuitenkaan uskalla 😀

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

Tilaa Elle

Seuraa Elleä

[ap_instagram_slider]