Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

SYÖTKÖ IKINÄ MITÄÄN?

16.06.2017 157 kommenttia

 

Niin… jos saisin euron aina siitä kun joku heittää minulle “syötkö ikinä mitään” –kommentin, olisin varmasti miljonääri nyt. Ihmisiä jaksaa aina kiinnostaa vartaloni, syömiseni ja varsinkin painooni liittyvät asiat. Olen useita kertoja ajatellut kirjoittaa tästä aiheesta blogiini, mutta sitten muutaman päivän aihetta mietittyäni, olen kuitenkin aina päättänyt jättää tekstin kirjoittamatta. Miksi? Vaikka haluaisinkin jakaa välillä aiheita pintaa syvemmältä ja kirjoittaa henkilökohtaisemmista aiheista, turhautuminen kaikista (luultavasti) tulevista negatiivisista kommenteista estää minua avaamasta aiheita enempää. Olen itsevarma ihminen ja kritiikin kestän, mutta tavallaan en itse viitsisi kaivaa verta nenästä kirjoittamalla aiheista, joihin tiedän ihmisillä olevan kärkkäitä mielipiteitä. Jokaisella saa ja pitääkin olla oma mielipide, mutta sen esilletuomisen (tai tuomattomuuden!) voi hoitaa niin monella tavalla. Valitettavan moni tekee sen väärällä tavalla.

Nyt päätin kuitenkin tarttua härkää sarvista ja kirjoittaa aiheesta, joka on nostettu esille julkisuudessa ja josta minulle lähetellään henkilökohtaisesti tasaisin ajoin viestejä: painoni.

Olen aina ollut ruumiinrakenteeltani todella hoikka. Olen lapsesta asti ollut se tyttö, jonka pituuskäyrä huitelee jossain korkealla plus-käyrillä kun taas painoindeksi loimuilee alhaalla. ”Saat laittaa kunnolla voita leivän päälle” on varmaan ollut terveydenhoitajan yleisin kommentti koko peruskoulun ajan. Ja vaikka lapsena ja nuorena olen aina syönyt aivan tavallisesti, en koskaan ole saanut niitä muutamia extra kiloja, joita terveydenhoitajat, mummot tai muut niin kovasti olisivat minulle toivoneet. Itselläni ei ole asian kanssa koskaan ollut mitään ongelmaa, mutta niillä muilla.

Aikuisiällä tilanne ei ole juurikaan muuttunut. Olen edelleen hoikka vaikka syön mitä haluan, niin paljon kuin haluan. Toki tykkään syödä terveellisesti, mutta se ei liity millään tavalla painooni tai hoikkana pysymisen tavoitteluun. Syön terveellisesti yksinkertaisesti siitä syystä, että siitä tulee itselleni niin hyvä olo! Ravitseva ja terveellinen ruokavalio ovat osasyy energiseen oloon, jota rakastan ja kahden pienen lapsen äitinä tarvitsen! Terveellisellä ruokavaliolla on myös äärimmäisen positiivinen vaikutus hyvinvoivaan ihoon, mikä on itselleni tärkeää. Mutta kyllä – rakastan myös herkuttelua ja teen sitä aina silloin kun tekee mieli. Joskus useammin, joskus harvemmin. Hyvä balanssi on tärkeää.

Mutta miksi sitten kuitenkin aina ulkopuolelta kuuluu kritiikkiä ja kommentointia painostani. On ihmeellistä miten itse olen niin sinut oman kroppani kanssa, mutta tuntuu, että jotkut muut ympärillä yrittävät tehdä siitä ongelman. On spekulaatioita syömishäiriöistä, vaikka koskaan minulla ei ole syömisen kanssa ollut mitään ongelmia. Se on ikävää, mutta ajan myötä olen oppinut päästämään asiasta irti. Ihmisten mielipiteisiin, spekulaatioihin ja juoruihin kun on niin vaikea vaikuttaa. Ja itse asiassa ei minulla siihen ole ollut tarvettakaan… Ikävään sävyyn kirjoitetut kommentit jäävät kuitenkin joskus mietityttämään; ”Voisit olla kaunis jos et olisi niin laiha” tai ”näyttäisit paremmalta parin lisäkilon kanssa”. Sanoisitko koskaan hieman pyöreämmälle ihmiselle, ”voisit olla kaunis jos et olisi noin lihava”? Niinpä, et tietenkään.

Olen aina ollut sinut kroppani kanssa ja varsinkin raskauksien myötä kunnioitus omaa kehoa kohtaan on noussut entisestään. Ihan uskomatonta mihin naisten kroppa pystyy, huh! Joidenkin silmissä saatan näyttää liian hoikalta, mutta itse viihdyn omassa kropassani erinomaisesti. Kunnioitan vartaloani ja kannan sitä itsevarmana niin kuin jokaisen naisen pitäisi. Joku meistä on hoikempi, joku pyöreämpi, joku siltä väliltä. Vartaloita mahtuu tähän maailmaan ihan yhtä monta erilaista kuin meitä ihmisiä. Toisen vartaloiden arvosteleminen on tökeröä, sillä koskaan kukaan ei voi tietää mitä asioita taustalla saattaa olla. Loppujen lopuksi kaikista tärkeintä on ainoastaan se, että itse viihtyy omassa kropassaan, oli se sitten minkälainen tahansa. Kenenkään toisen ei saisi antaa vaikuttaa ajatuksiisi omasta vartalostasi. Se on sinun!

Kommentit

Kommentoi
 1. Anniina

  jes, just näin metti! <3

  • Metti Forssell

   Kiitos Anniina! <3

 2. Elina

  Ihana kirjoitus, kiitos Metti! Olet todella kaunis juuri sellaisena kuin olet, kuten me kaikki olemme. Sinun hoikkuutesi varmasti myös aiheuttaa kateutta meissä “persjalkaisissa” Suomalaisissa jotka ovat vankkarakenteisia, itseni mukaan lukien 🙂 Pidin etenkin kohdasta “Kenenkään toisen ei saisi antaa vaikuttaa ajatuksiisi omasta vartalostasi. Se on sinun!” Se on juuri näin! 🙂 Ihanaa ja aurinkoista kesäpäivää sinulle <3

  • Metti Forssell

   Kiitos kommentistasi Elina! <3 Tärkeintä on, että itse viihtyy omassa kropassaan! Toisten mielipiteiden ei saa antaa vaikuttaa omiin ajatuksiin omasta kropasta 🙂 Ihanaa kesää myös sinulle!

 3. Tanja

  Olen Metti pitkään lukenut blogiasi ja nyt vasta kommentoin ensimmäistä kertaa. Kirjoitit täyttä asiaa! Olen usein lukenut blogisi kommentteja ja aivan käsittämätöntä mitä ihmiset kirjoittavatkaan sinulle välillä. Olet todella kaunis nainen niin sisältä kuin ulkoakin <3 kiitos ihanasta ja positiivisesta blogistasi ja ihanaa kesää sinulle ja perheellesi!

  • Metti Forssell

   Hei Tanja! Kiitos tuhannesti kauniista kommentistasi ja kiitos, että tulit kommentoimaan <3 Niin, negatiiviseen sävyyn kirjoitetut kommentit jollain tasolla "kuulivat asiaan" ja niihin täytyy vain osata suhtautua oikealla tavalla 🙂 Ilkeät kommentit kun kertovat itse kommentoijista niin paljon enemmän… Ihanaa kesää myös sinulle <3

 4. Sonja

  Olet kaunis ja elinvoimaisen näköinen! Jokainen olkoot juuri sen kokoinen ja näköinen, kun itsestä hyvältä tuntuu.

  • Metti Forssell

   Se on juuri näin! Kiitos Sonja <3

 5. Marja

  Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta, kun jätän kommentin blogiisi. En voi ymmärtää, miksi joillain on tarve kommentoida toisen ihmisen painoa. Toiset ovat luonnostaan todella hoikkia, toiset eivät. Kenelläkään ei pitäisi olla tarvetta jatkuvasti muistuttaa jonkun painosta. Hienoa, että kirjoitit aiheesta, etkä välitä muiden ikävistä kommenteista. Kunpa kiinnitettäisiin enemmän huomiota siihen, miten ihminen käyttäytyy, eikä ulkonäköön tai erityisesti painoon.

  Kiitos rohkeasta tekstistäsi!

  • Metti Forssell

   Hei Marja! Kiitos, että kommentoit <3 Niimpä, toisen ihmisen painon/ulkonäon arvosteleminen on tarpeetonta ja olen kanssasi täysin samaa mieltä, että ihmisten sisäinen kauneus on vain 100 kertaa tärkeämpää 🙂 Keskityttään siis siihen 🙂 Ihanaa kesää!

 6. Eea

  Ihmiset ovat vain kateellisia! Joillakin on vain sellainen ruumiinrakenne eivätkä voi sille mitään. Itsekkin mieluusti vaihtaisin oman lyhyen ja hieman tanakan vartaloni tuollaiseen. Olet Metti upea ja täydellinen juuri tuollaisena! ?

  • Metti Forssell

   Kiitos tuhannesti Eea! <3 Olemme kaikki uniikkeja ja kauniita omilla tavoillamme 🙂

 7. Haidi

  Aamen! Täydellinen teksti, olet Metti upea <3

  • Metti Forssell

   Kiitos paljon Haidi <3 Olen niin iloinen teidän kaikista upeista kommenteista. Niin upeita lukijoita mulla mukana, kiitos <3

 8. Tyllerö

  Hyvä kirjoitus. Itsellä oli sama ongelma ala- ja yläasteella. Monesti äitini sai vastailla terv.hoitajan kysymyksiin syökö tuo tyttö mitään. Huoh. Sittemmin olen saanut ne muutamat lisäkilot ja enää vain mummot ovat huolissaan painostani. 😀
  Mutta tosiaan kaikki me ollaan kauniita juuri sellaisina kuin ollaan. 🙂

  • Metti Forssell

   Juurikin näin! Olemme kaikki uniikkeja ja kauniita omilla tavoillamme <3 Kyllä munkin vanhemmat ovat aina saaneet kuulla terkkarin huolia/kritiikkiä ja nyt näin aikuisena ja itse vanhempana ymmärrän kuinka ikävää se on varmasti heillekin silloin ollut…

 9. Jenni

  Vau, upea teksti! Olet kyllä todella upea nainen!
  Kirjoitit näin: Sanoisitko koskaan hieman pyöreämmälle ihmiselle, ”voisit olla kaunis jos et olisi noin lihava”? Niinpä, et tietenkään. -Minulle eräs tuttu sanoi juurikin noin. Annoin hänen kommenttinsa olla vaan sillä minulla oli todettu kilpirauhasen vajaatoiminta mikä nostaa painoa paljon lyhyessä ajassa ja aikaisemmin kroppani on ollut urheilullinen ja olen ollut normaali painoinen. Kirjoitit myös, että koskaan ei tiedä tarinaa painon takana. Se pitää paikkansa ja varsinkin omalla kohdalla. Itse en pahoita mieltäni vaan kuljen hymyssäsuin ja nautin, sillä joku päivä sairauden myötä tulleet kilot ovat lähteneet.
  Ihanaa kesän jatkoa! 🙂

  • Metti Forssell

   Kiitos Jenni kommentistasi <3 Todella ikävää, että olet joutunut kuulemaan tuollaista. Onneksi kuitenkin sinä itse tiedät mikä olet etkä anna tuollaisten typerien kommenttien vaikuttaa. Ihmisten painon arvosteleminen on kamalaa eikä kommentoijat monestikaan ymmärrä, että heidän pikku "heitto" voi jättää syvemmätkin arvet 🙁 Onneksi kirjoitit, että et pahoita mieltäsi tällaisista kommenteista. Osaat antaa mennä ne toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, hyvä! Ihanaa kesää sinulle <3

 10. JohannaN

  Upea kirjoitus ja upea sinä! 🙂
  Saan itsekin aika usein kommentia siitä että olenko nyt syönyt tarpeeksi ja monta ateriaa päivässä. Vaikka liikunta on jäänyt viime aikoina vähälle ei kiloja ole onneksi tullut lisää. Minulla vain on hyvät geenit ja hyvä aineenvaihdunta, niin sen kaikille perustelen. Minustakin on todella ikävää että siroille ihmisille kommentoidaan heidän pienuudestaan, eihän kukaan mene sanomaan lihavalle päin naamaa että ‘oletpa iso’. Pitäkööt jokainen asiansa omana tietonaan ja oman kroppansa omanaan. Kehua saa ja pitääkin, mutta ikävän kommentoinnin voi jättää omaan tietoon!

  • Mm

   Jos olet kovin hoikka, miksi olet sitä mieltä, että kun liikunta on jäänyt vähemmälle, et ONNEKSI ole saanut kiloja lisää? Luulisi, että voisit olla iloinen muutamasta lisäkilosta, jos ne tulee tarpeeseen…..Vai haluatko olla niin hoikka, että ihmiset
   kyselevät, syötkö tarpeeksi? En halua nyt olla ilkeä, en vaan ymmärrä.

   • TEH

    Täytyy kompata tätä.. useesti kuulee hoikkien ihmisten suusta että koska oon aina tällänen ja kun en vaan liho vaikka söisin mitä. Mutta silti stressataan jos muutama kilo tulee lisää ja pahin pelko on että reidet joskus koskettaa toisiaan tai paino nousee 50 paremmalle puolelle. Jos ihminen on valmiiksi alipainonen, niin minkä takia sitä muutamaa lisäkiloa pitää pelätä koska nekään ei tee sinusta ylipainoista, pysyt luultavammin edelleen siellä alipainon puolella. Itse olen normaalipainoinen ihminen, heilun varmaan jopa lievän ylipainon puolella, en koskaan väitä että laihaa saisi bodyshameta yhtään sen enempää kun lihavaakaan, tai väitä että laihalla ei voisi olla ulkonäköpaineita MUTTA oon vaan tullut todistaneeks sen, että hoikat ihmiset pelkää niitä lisäkiloja tuplasti enemmän kun isompikokoset ihmiset, vaikka näillä isompikokosilla ihmisillä itse näen siihen enemmin syytä, ihan terveyden kannalta.
    Mutta, en oo koskaan ollut niin hoikka kun he kenestä puhun, enkä halua yleistää tai puhua toisten puolesta, tuon vaan esille pointin minkä oon huomannut. Ehkä myös kun on saanu seurata vierestä anorektikon sairastumista ja on huomannu miten häilyvä se terveellisen ja sairaalloisen hoikan raja on, niin senkin puoleen oon näissä painoasioissa kärkkäänä.

    Anyway, hyviä pointteja, tuollaiset syötkö mitään kommentit on varmasti inhottavia jos tietää että niihin ei oo syytä, mut haluaisin että muistettais silti ettö hyvin harva niitä vittullaikseen viljenee, vaan niissä on aito huoli ja välittäminen sinun terveydestä takana. Ja ihan samalla tavalla kun minulle ylipainoiselle huomautetaan lääkärissä niistä kertyneistä kiloista, halutaan varmistaa toisen mahdollisen terveellinen elämä, tuntuu että tää usein.unohdetaan ja kaikki kommentti otetaan negatiivisesti vastaan.

    • Metti Forssell

     Kiitos kommentistasi. Uskon, että tässä oli kyse ainoastaan siitä, että jos on ns. “hyvät” geenit ja nopea aineenvaihdunta, niin niitä lisäkiloja on vaikeampi saada vaikka joskus urheilukin jäisi vähemmälle. Ja mitä tulee tuohon kommentointiin, en itse usko, että negatiiviset kommentit olisivat ainoastaan kommentoijien huolta ihmisten ali/ylipainosta. Ehkä ne ilkeät kommentit loppupeleissä kertovat itse kommentoijasta enemmän…

    • Irmeli

     Todella? Onko se vain normaalipainoisten ja ylipainoisten oikeus kommentoida omaa vartaloaan ja painoaan negatiiviseen sävyyn? Itse olen ollut aina hoikka ja suorastaan kyllästynyt siihen, että jos parhaimmille ystäville (joille nyt ainakin oletettavasti voi kaikesta puhua, huoletta.) mainitsee turvotuksestaan huokausten kera, niin se kuitataan vain “no sä oletkin niin laiha ettei pieni turvotus mitään haittaa!” -tyylisillä kommenteilla. Miksi minä en saisi kritisoida omaa vartaloani siinä määrin, kuin muutkin sitä tekevät itselleen? Miksi laihan ihmisen päämääränä ei saisi olla tavoite pysyäkin hoikkana, vaikka siihen ei erityisesti ponnisteluja tarvittaisi. En voi vaan käsittää. Siinä ei ole kyse anoreksiasta, anoreksia on sairaus, joka ei automaattisesti tule siitä että on laiha.

     Olisin aina toivonut, että minut otettaisiin ihmisenä, eikä tervehtiessä sanottaisi, että ihan kuin lipputankoa halaisi. Ja tiedoksi: ei ole ok olla sosiaalisesti tökerö jos näet hoikan ihmisen. Deal with it. Useimmiten me ihan itsekin olemme asian kanssa enemmän kuin sinut.

  • Metti Forssell

   Geenit ja nopea aineenvaihdusta vaikuttavat myös itsellani hoikkuuteen. Ja olen samaa mieltä kanssasi JohannaN, että jokainen voi pitää negatiiviset ajatukset omana tietonaan, toisten ulkonäon arvosteleminen negatiiviseen sävyyn on kamalaa.

 11. Aurora Binder

  Upeeta, että kommenteista huolimatta itsevarmana kirjoitit aiheesta! Kenenkään ei kuuluisi toisen kehoon puuttua, ei sitten milloinkaan! 🙂

  • Metti Forssell

   Ihan totta! Kiitos <3

 12. Krista

  Aivan älyttömän hieno kirjoitus! Olet upea ? Olen aina kummastellut sitä, miksi on “okei” arvostella hoikkuutta kun ylipainoisuudesta ei saa puhua?Jokaisen naisen tulisi olla ylpeä omasta kehostaan ja pitää siitä huolta, sekä myös kunnioittaa muita sellaisena kuin he ovat, erilaisuus on rikkaus.

  • Maria

   Varmaan joo löytyy yksittäisiä ihmisiä, joiden mielestä hoikkuutta saa arvostella mutta ylipainoa ei, mutta niin niitä löytyy toisinkin päin vino pino. Yleisesti ottaen ei se hoikkien arvostelu sen hyväksytympää ole.

   • Metti Forssell

    Ihmisten painon arvostelu on aina tökeröä, oli kyseessä sitten minkäkokoinen ihminen tahansa.

  • Metti Forssell

   Juurikin näin Krista! Olen ihan samaa mieltä 🙂 Kiitos kommentistasi <3

 13. Elina

  Olet todella fiksu nainen, koita olla välittämättä muiden sanomisista. Useimmiten ilkeän kommentoinnin takana on kateutta. Olet myös erittäin kaunis, juuri sellaisena kun olet. Tärkeintä on se, että olet itse itseesi tyytyväinen. <3 Niin moni tässä maailmassa ei ole. Aurinkoa päivääsi! 🙂

  • Metti Forssell

   Kiitos Elina kauniista kommentistasi <3 En anna ilkeiden kommenttien vaikuttaa lainkaan, sillä itse viihdyn omassa kropassani mitä parhaiten <3 Ihanaa kesää sinulle!

 14. Sara Löyttyniemi

  Upea teksti <3 Pliis kirjoita lisää syvemmistä aiheista, sun vaikutusvallalla voit saada ihmeitä aikaan. Tämäkin teksti pistää varmaan jotkut ihmiset ajattelemaan!

  • Metti Forssell

   Kiitos tuhannesti Sara! <3 Olen niin onnellinen ja positiivisesti yllättynyt tämän tekstin vastaanotosta! Tämä ehdottomasti rohkaisee minua kirjoittamaan syvällisimmistä aiheista myös uudestaan. kiitos <3

 15. Maria

  Hei Metti! Pakko kommentoida sillä postauksesi osui ja upposi. Lähtökohta minulla on hieman eri ja olen aina ollut jokseenkin himan pullukka, kunnes 3 vuotta sitten innostuin salilla käymisestä ja sen jälkeen tuli mukaan ammattivalmentaja ja olen myös kisannut bikinifitneksessä. Silloin, kun söin roskaruokaa ja elämäntavat olivat muutenkin huonot ei kukaan sanonut mitään, mutta nyt kun rasvakerros on vaihtunut lihaksiin olen ollut ns. vapaata riistaa kommenteille. Olen mm. saanut kuulla kuinka ei ole naisellista jos vatsalihakset tai hauis näkyy liikaa ja olen sairas, kun kannan omat eväät töihin. Käsittämätöntä! Lääkärissä on tutkittu projektin aloittamisen jälkeen veriarvot ja olen terve kuin pukki ja ennen kaikkea minulla itselläni on nyt hyvä olla ja olen itsevarma ja onnellinen 🙂 Tästä tuli nyt pitkä tarina, mutta halusin vain kertoa oman kantani, että kyllä sitä arvostelua aina vaan saa olit minkä koinen hyvänsä. Onneksi ne voi jättää omaan arvoonsa. Ihanaa kesää sinulle 🙂

  • Metti Forssell

   Moikka Maria! Kiitos kun tulit kommentoimaan ja jaoit omia kokemuksiasi <3 Niin, monesti olen itsekin pannut merkille, että jos ihminen kiinnittää huomiota syömisiinsä (juuri esim, että itse tekee eväät, seuraa tarkkaa ruokavaliota yms.) silloin joutuu paljon helpommin kritiikin kohteeksi kuin henkilöt, jotka eivät oikeastaan välitä siitä mitä suuhunsa pistävät? En ymmärrä, sillä sehän on vain positiivista jos kiinnittää syömisiinsä huomiota terveellisellä tavalla 🙂 Toivottavasti osaat antaa ikeiden kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos! Jos olet itse tyytyväinen varataloosi ja sinulla on vartalossasi hyvä olla – se on tärkeintä!! <3 Ihanaa kesää myös sinulle 🙂

 16. Terhi

  Voit varmasti kuvitella kuinka paljon olen saanut kommentteja painostani… Olin muutama vuosi sitten sairasloisen ylipainoinen. Laihdutin (liikunnalla ja ruokavaliolla ilman lihavuusleikkausta) 90 kiloa. Ensin olen liian lihava. Nyt liian laiha. Syötkö mitään? Syötkö koskaan herkkuja? Voitko syödä herkkuja? Miksi liikut noin paljon? Varo ettei tule anoreksiaa? Kommentteja riittää…
  Kyllä ihmiset kommentoi sitä ylipainoa myös. Ihan tuntemattomat ihmiset sanoo että oletpa lihava. Tai kuinka näyttäisit ihan sievältä jos vähän laihduttaisit. Tai nyt olet kaunis kun olet laihduttanut.
  Koskaan ei voi tiedä mitä on taustalla ja kuinka vaikea tai arka asia on.

  Sinä olet upea Metti ❤️ Ja vaikka en sinua tunne niin kauniin ulkokuoren lisäksi vaikutat erittäin lämpimältä ja kauniilta ihmiseltä myös sisäisesti.

  Ihanaa kesää koko teidän perheelle ?

  • Metti Forssell

   Hei Terhi! Kiitos kauniista kommentistasi <3 Upeaa, että olet pystynyt tekemään tuollaisen upean suorituksen, respect! Voin vain kuvitella kuinka paljon kommentteja satelee… Se on todella harmillista, mutta toivottavasti pystyt jättämään ne omaan arvoonsa. Tärkeintä on, että sinulla on hyvä olla kropassasi! Iloista kesää 🙂

 17. pauliina

  Upea teksti ?
  Kunpa me kaikki naiset muistaisimme tämän!

  • Metti Forssell

   Kiitos paljon Pauliina! <3 Tätä minäkin toivon!

 18. Riikka

  Hei Metti!
  Vahva kirjoitus ja keskustelunavaus tärkeästä aiheesta – enkä nyt puhu ollenkaan painostasi, vaan (some)käyttäytymisestä yleensä ja toisten ihmisten elämäntapojen ja valintojen sekä olemuksen kunnioittamisesta. Jos toisen onni tai tapa suhtautua elämään on omasta pois, ollaan surullisessa tilanteessa. Kirjoituksistasi huokuu itsevarmuus ja avoimuus sekä avarakatseisuus muita kohtaan. Blogikirjoituksesi ovat inspiroivia ja on hienoa, että nostat tämänkaltaisia asioita keskusteluun – siten saadaan maailmaa muutettua. Kiitos siis sinulle, ja aurinkoista kesää perheellesi! 🙂

  • Metti Forssell

   Hei Riikka! Kiitos upeasta kommentistasi, lämmittää mieltäni että ajattelet noin <3 Ajattelet upeasti kun puhut ihmisten elämäntapojen, valintojen ja ulkonäön kunnioittamisesta. Olen kanssasi täysin samaa mieltä! Ihanaa kesää sinulle <3

 19. Nina

  Vau, nyt oli kyllä ihan tykki postaus, ASIAA! 😀 Luin tätä tekstiä iho kananlihalla ja väliin hoin mielessäni, että juuri näin, jes! Nostin jopa jossain kohtaa nyrkkiä vaistomaisesti ylös x) Olet upea, rohkea ja aito ihminen. Loistava esikuva nuoremmille naisenaluille 🙂 #gogirl #respect

  • Metti Forssell

   Voi kiitos niin paljon upeasta kommentistasi <3 KIITOS! Olen niin onnellinen miten hyvän vastaanoton teksti sai <3

 20. Soikku

  Loistava kirjoitus Metti! Kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiinsä, mutta ei kaikkea tarvitse tuoda julki. Mihin ovat kadonneet käytöstavat? Jokainen vartalo on erilainen ja hyvä niin!

  • Metti Forssell

   No niimpä niin – omat ajatukset toisen ulkonäöstä voi kyllä pitää ihan omana tietonaan 🙂 Ihanaa kesää ja kiitokset kommentista 🙂

 21. Janna

  Mahtavaa, että joku uskaltaa ottaa täällä meillä suomessa tämän asian esille. Suomalaiset monesti ovat aika minimalistsia kaiken suhteen ja usein itsevarmuutta paheksutaan.

  • Metti Forssell

   Niin, se on todella harmillista jos itsevarmuutta ei arvistettaisi saatika, että sitä paheksuttaisiin. Itsevarmuutta ei saa kuitenkaan sekoittaa itsekkyyteen tai koppavuuteen. Niin kuin tekstissä kirjoitinkin olen itsevarma ihminen ja ylpeä siitä 🙂 Tämä on myös asia, jonka haluan opettaa lapsilleni <3 Kiitos kun tulit kommentoimaan ja ihanaa kesää <3

 22. Minna

  Metti, kiitos kirjoituksestasi. Minä itse monien joukossa olen kokenut vastaavankaltaista kommentointia jopa ihan fiksuilta pitämiltäni ihmisiltä. On ikävää, että hoikat ihmiset joutuvat puolustamaan itseään vakuuttamalla, että syö ja liikkuu “normaalisti”. Joskus olen kysynyt kommentojalta, onko hänen tarkoituksensa olla loukkaava vai tekeekö hän sen siksi, että on oikeasti huolissaan. Yleensä ihmistä alkaa hävettää, ja hän ehkä jatkossa hieman paremmin arvioi, mikä on kohtelista ja ihmisystävällistä käytöstä. Ihanaa kesää kaikille ja kaikenvartaloisille lukijoille : )

  • Metti Forssell

   Kiitos kommentistasi Minna! Niin, en itsekään jaksa usko, että ilkeät kommentit olisivat vain huolta toista kohtaan. Jos ihminen olisi oikeasti huolissaan, uskon, että hän ilmaisisi itseään hieman toisella tavalla 🙂 Ihanaa kesää sinulle <3

 23. Ritva

  Olet timanttia!

  • Metti Forssell

   Kiitos Ritva! 😀

 24. Saara

  Minusta oli tärkeää, että kirjoitat että vaikka olet tosi hoikka, kyseessä ei ole anoreksia vaan se että ihmiset vaan ovat erilaisia ja -mallisia. Kolmen tytön äitinä olen tosi huolestunut siitä, että mediassa ja kauniissa muotikuvissa (kuten sinulla) näkyy pääasiassa kauniita, alipainoisen ja jopa anorektisen näköisiä tyttöjä/naisia, joita nuoret tytöt ihaillen katsoo, seuraa somessa jne. Siis nythän tässä kävi ilmi että sun elämäntavat okeasti on esimerkilliset, mutta mun suurimpia pelkojani on, että omat sopusuhtaiset tytöt ryhtyisi laihduttamaan super-hoikkien esikuvien takia, ja kun suurin osa ei kuitenkaan ole yhtä hoikkia kuin sinä ilman jonkinlaista syömishäiriötä. Siis ajatus siitä että monien julkisuudessa olevien kauneuden ja hoikkuuden (siis että on selvästi alipainoinen) taustalla onkin anoreksiaa ja että se malli tarttuisi nuoriin, normaalipainoisiin tyttöihin tai vaikka meihin kaikkiin naisiin, huolettaa. Mun mielestä (ja varmasti kaikkien, myös kateellisten) olet tosi kaunis sellaisena kuin olet, mutta mä ymmärrän myös huolen anoreksian ihannoinnista, ja siksi tämä oli hyvä, selventävä kirjoitus.

  • Minna

   Niin, Metti on oikeasti aina ollut juuri noin hoikka (jos ette muuten usko, niin googlettakaa vaikka hänen kuviaan) ja maailmassa on aina ollut olemassa laihoja, hoikkia, rotevampia ja pulskempia ihmisiä.

   Se millaisena nuoret tytöt tämän maailman ja naisihanteen näkevät lähtee kyllä hyvin pitkälle siitä, miten äiti ja isäkin kotona asiaan suhtautuvat. Erityisesti äidin tehtävä on kertoa tyttärilleen, että maailmassa on erilaisilla vartaloilla varustettuja ihmisiä, ja jokaisen tulee hyväksyä ja rakastaa itseään sellaisena kuin on, eikä lähteä tavoittelemaan jotakin sellaista jota ei fysiologisesti voi saada. Ratkaisu nuorten naisten minäkuvaongelmiin ei voi olla se, että ei enää näytetä kuvia ihmisistä joilla on erilainen vartalo vaan ratkaisu on siinä, että tyttäret opetetaan pienestä pitäen rakastamaan omaa kehoaan juuri sellaisena kuin se on.

   Kolmen lapsen äitinä koen lapsen minäkuvan tukemisen olevan ihan yhtä tärkeä osa kasvatusta kuin potalle opettaminen, oikeanlaiseen syömiseen ohjaaminen tai ehkäisyvalistuksen antaminen. Minun tehtäväni on opettaa tyttärilleni itsensä hyväksyntää, sitä tehtävää ei voi ohittaa kieltämällä erivartaloisten ihmisten esiintymistä julkisuudessa. Jos tyttärelläni on kehoimago-ongelmia, niin vika on kyllä perimmäisenä minun.

   • Saara

    Aamen. 🙂 Joo olen ihan samaa mieltä kanssasi kasvatuksesta ja minäkuvan kehityksestä, hyvin sanottu.

    • Metti Forssell

     Eikö totta! Samaa mieltä 🙂

   • Metti Forssell

    Kiitos Minna upeasta kommentistasi <3 Olen täysin samaa mieltä kanssasi! Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi <3

  • Metti Forssell

   Kiitos kommentistasi Saara 🙂 Minna vei kommentissaan sanat suustani sanomalla, miten tärkeää on se, miten omat lapset opetetaan pienestä pitäen rakastamaan omaan kehoaan juuri sellaisena kuin se on. Sillä somet, lehdet ja “koko maailma” tulee aina olemaan täynnä kuvia näistä superhoikista malleista, kuten itsekin sanoit ja koen, että olisi lähes mahdotonta sulkea lapsiltaan pois tällaiset… Enkä koe, että olisi tarvettakaan, sillä itsevarmuus ja oman kehon rakastaminen ja arvostaminen lähtee kyllä jostain ihan muualta. Samaan hengenvetoon täytyy vielä sanoa, että lehdissä, mainoksissa, julkisuudessa yms. voisi kyllä tuoda enemmän esille erilaisia vartaloita, jolloin lapset ja nuoret oppisivat ymmärtämään, että kaikki erilaiset vartalot ovat yhtä ok ja yhtä upeita! 🙂 <3 Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi <3

 25. Essi

  Tosi hyvä kirjoitus ja hienoa kun uskalsit asiasta kirjoittaa, mitä tahansa ihmiset olisivatkaan mieltä. On niin epäkunnioittavaa puhua toisten painosta tai vaikkapa pituudesta, joka ei kuitenkaan muille kuulu. Ei kukaan tiedä oletko tyytyväinen juuri noin, vai kamppailetko asian kanssa että haluaisit lisää painoa, mutta sitä ei tapahdu. Itseäni on pilkattu koko elämäni sen vuoksi, että olen lyhyt. Mitä siitä, jos olen lyhyt ja mitä siitä, jos jotkut lapsetkin ovat pitempiä? Hauskasti aina minua on kutsuttu kääpiöksi, vaikka ylitän 150 cm:n pituuden muutamalla sentillä.

  Joskus ajattelen, että muilla on niin paha olo itsensä kanssa, jonka vuoksi he haukkuvat. Myös kateellisuus on selkeästi osa pilkkauksen syytä.

  Kanna vartaloasi juuri niin, minkälainen se on. Kun itse on tyytyväinen, niin se on tärkeintä.

  • Metti Forssell

   Juuri näin Essi! Tärkeintä on ainoastaan se, että itse on tyytyväinen <3 Jokainen on upea omalla tavallaan! Toisten painon, pituuden tai ylipäätänsä ulkonäön kommentoiminen on epäkunnioittavaa ja täysin turhaa. Kehua saa, mutta omat negatiiviset ajatukset kannattaa pitää omana tietonaan.
   Ihanaa kesää sinulle <3

 26. Heini

  Kyllä me muutkin kommentteja saadaan. Itse olen saanut kuulla useasti, miten oisin kaunis jos olisi kapeampi lantio/eri mallinen vartalo/pyöreämpi takapuoli. Meillä monilla suomalaisnaisilla kun tuppaa olemaan leveähkö lantio lattapepulla rasvojen kertyessä reisiin ja lantiolle. Siksi varmaan moni kommentoi sinun painoa, koska sinulla on poikkeuksellisen hoikat reidet meihin taviksiin verrattuna.

  Samaa mieltä siitä, ettei kenenkään pitäisi koskaan kommentoida negatiivisesti toisen ulkonäköä. Kommentointi kertoo aina enemmän kommentoijasta itsestään!

  • Metti Forssell

   Hei Heini! Ihan varmasti kommentteja satelee oli sitten henkilö minkä kokoinen tahansa – toisen ulkonäön kommentoiminen ilkeään sävyyn on aina väärin ja todella epäkunnioittavaa toista kohtaan. Mutta nämä ilkeät kommentit kertovat vain kommentoijista itsestään, aivan kuten sanoit! 🙂
   Ihanaa kesää sinulle!

 27. Veera

  Niin hyvä teksti! Mahtavaa, että päätit tarttua tähän aiheeseen. Itseäni ärsyttää suunnattomasti juuri se, että hoikkien naisten painosta puhumista ei pidetä minään, mutta jos vähän pyöreämpää ihmistä kommentoi, niin se onkin sitten eri asia. Ollaan kaikki kohteliaita toisillemme ja pidetään törkeät ulkonäköön viittaavat kommentit omana tietona!

  Ihanaa kesää ja juhannuksen odotusta Metti!

  • Metti Forssell

   Jes, just näin! Oon Veera kanssasi niin samaa mieltä – koskaan ei ole toisen ulkomuodon arvostelu oikein, oli kyseessä minkälainen vartalo tahansa 🙂
   Kiitos, ihanaa kesää myös sinulle!

 28. :)

  Hei, hyvä juttu kun asiasta kirjoitit. Olen itse myös luonnostani hoikka, tosin sentit ovat myös aivan eri käyrällä kuin sinulla 😀 …eli pieni kaikin puolin. Olen aina ihmetellyt, miten aivan tuntemattomatkin voivat kommentoida painoani, kun sen ei katsota olevan sopivaa ylipainoisten kohdallakaan. Ylipainoon voi kuitenkin usein helpommin itse vaikuttaa, toki ei aina, jos sairaus/lääkitys lihottaa. Toisille on vain vaikea saada lisää massaa, itsekin kun tällä hetkellä imetän, niin en kerrassaan saa painoani nousemaan vaikka sitä yritän. Pääasia, että itse tiedät kuinka voit, ja tosiaan olet kuitenkin kaksi lastakin saanut maailmaan, joten se kertoo hyvää kroppasi hyvinvoinnista!

  • Metti Forssell

   Kiitos kommentista! No näinhän se juuri menee. Kyllä jokainen itse tietää voiko kehossaan hyvin vai ei. Tähän ei tarvita ulkopuolisia analysoimaan 🙂 Minullakin imettäminen kulutti todella paljon molempien lasten kanssa, mutta tämäkin on niin yksilöllistä miten menee eri naisten kohdalla 🙂
   Ihanaa kesää 🙂

 29. emma

  Ensinnäkin kiitos ihanasta, laadukkaasta ja aidosta blogistasi ❤ Kirjoituksesi oli mahtava, ei ihme että palautetta sataa ovista ja ikkunoista (ig storystasi päätellen siis)! En voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi. Itse asiassa muistan sinut yhteisten tuttujemme kautta jo pidemmältä ajalta ja olet aina ollut ruumiinrakenteeltasi hoikka, joten tuntuu pahalta lukea arvostelevia kommentteja ulkonäöstäsi (tai kenen tahansa) ihmisiltä, jotka eivät sinua tunne muuta kuin ehkä somen perusteella. Tuntuu, että blogin kirjoittaminen tms antaa ihmisten mielestä oikeuden kommentoida miten tahansa, ja ylipäätään huono käytös tai jopa vihapuhe netissä on nykyään niin vastenmielisen yleistä ja ilkeää, että huhhuh. Siksi on niin hienoa, että uskalsit puhua tästä ääneen! Itse olen ruumiinrakenteeltani aina ollut enemmän päinvastainen eli pyöreähkö lapsesta asti, mutta kyllä kommentteja saa silti. Ymmärtäisin, jos kyse olisi todella huonoista elämäntavoista, mutta olen aina ollut liikunnallinen ja rakastanut terveellistä(kin heh) ruokaa. On uskomatonta, minkälaisen jäljen esim. terveydenhoitajan “olet (painoindeksin mukaan) ylipainoinen” -kommentti jättää nuoren tytön itsetuntoon. Luulen, että hoikkuuden kommentointi on ollut siksi ehkä vielä avoimempaa, koska hoikkuutta on yleisesti ihannoitu viime vuosikymmenet. Toivon kuitenkin todella, että kaikenlaisesta ulkonäön arvostelusta päästäisiin eroon (ellei todella ole tarvetta huolestua ali- tai ylipainosta), ja että vartaloa arvostettaisiin juuri sen perusteella mihin kaikkeen se pystyy 🙂

  • Metti Forssell

   Kiitos upeasta kommentistasi Emma! 🙂 Nyökkäilin vain koko ajan kommenttiasi lukiessani, sillä olen kaikesta ihan samaa mieltä 😀 Aikuisiällä ihmiset varmasti ymmärtävät sen, että vartaloita on erilaisia ja oppii arvostamaan sitä omaa kehoaan juuri sellaisena kuin se on, mutta nuorille olisi mielestäni tosi tärkeä painottaa tätä sanomaa vielä entisestään. Nuorena kun itsetunto on vielä monilla aika nollassa ja silloin kaikki ulkonäköön tai painoon liittyvillä kommenteilla on suuremmat vaikutukset ja seuraukset kun monet ehkä osaisivat kuvitellakaan.. Ne voivat jättää ikuisia henkisiä arpia. Toivottavasti sulle ei ole jäänyt syvempiä traumoja terkkareiden tökeröistä kommenteista tai ainakin olet päässyt niistä yli? 🙂 Koska pääasiahan kuitenkin on se, että itsellään on hyvä olla omassa kehossaan <3 Ihanaa kesää sinulle xx

 30. Äiti

  Tämän hoikan 176 cm varren kantaja on älykäs, huumorintajuinen, kaunis, hyvä käytöksinen, ahkera, ihana ja huolehtivainen äiti. Lisäksi hän on minun rakas tyttöni <3.
  Tänään hän tulee perheineen syömään äidin herkkupöytään ja todennäköisesti syö itsensä ähkyyn.
  Ihanaa viikonloppua kaikille!

  • Paula

   Ihanaa iltaa teille , syökää hyvin ja rentoutukaa !

  • Minerva

   Mahtava kommentti! ? Hyvää kesää Meten äidille ja muullekin perheelle! ?

  • Terhi

   Äidit on parhaita <3
   Ihana kommentti. Hyvää kesää myös sinulle Meten äiti 🙂

   • Aino

    Hieno kirjoitus Metiltä ja kauniita sanoja äidiltä tyttärelle 🙂
    Tykkään tästä blogista hirveesti – tulen hyvälle tuulelle ja nautin laadukkaista kuvista ja pukeutunisvinkeistä 🙂 Aurinkoista kesää ja hyvää mieltä meille kaikille ❤

  • Metti Forssell

   ÄITI <3 😀

 31. kikka

  Hieno kirjoitus Metti❤❤❤ olet hieno nainen??

  • Metti Forssell

   Kiitos kauniista sanoistasi Kikka! 🙂

 32. Maria

  Erinomainen kirjoitus aiheesta, josta ei voi liiaksi tänä aikana kirjoittaa.
  Ylipainoisena on pakko takertua tuohon, että kyllä meillekin kehdataan möläytellä päin naamaa enemmän tai vähemmän asiattomuuksia. Kutsuilla jotkut katsovat merkitsevästi kuinka ison kakkupalan ottaa ja yleisesti ottaen kysellään dieeteistä. Huutelua saattaa tulla uimarannalla ventovierailta.
  Oikeastaan sisältö on päinvastainen, mutta jossain määrin yhtenevä kuin hoikilla.

  Koskaan ei voi olla riittävä kaiken maailman arvostelijoille, oli keho millainen tahansa, joten tärkeintä olisi itse hyväksyä itsensä ja kehonsa. Itsevarmuus on pahinta myrkkyä kritisoinnille.

  • Metti Forssell

   Kiitos kommentistasi Maria! Tekstissä tarkoitinkin juuri sitä, että on törkeää miten sitä arvostelua ja kommenttia tulee ihan joka kokoiselle ja näköiselle. Sellaisten juttujen on vain parasta antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Se on juurikin noin niin kuin sanoit – on tärkeintä, että itse hyväksyy itsensä ja kehonsa <3 Ihanaa kesää 🙂

 33. Jennifer

  Kiitos että kirjoitit tämän tekstin! Pystyn todella samaistumaan sinuun ja ymmärrän tunteesi täysin. Olen aina ollut hoikka ja tulen varmaan aina olemaan. Vaikka syön normaalisti ja myös herkuttelen. Ja olen synnyttänyt lapsen. Saan viikoittain kuulla miten hoikka olen. Niin olen.

  • Metti Forssell

   Ihanaa kuulla Jennifer, kiitos <3 Niin, kyllä siitä hoikkuudesta aina huomautellaan. Ellei kommentti ole suoraan ilkeä, otan aina hoikkuus kommentit kehuina 🙂

 34. Krista Partanen

  Hyvä kirjoitus, koska olen itse kokenut samaa koko ikäni… En koskaan kysyisi einiinhoikalta ihmiseltä, että “syötkö sinä koko ajan?” No, mutta pääasia, että itse on tyytyväinen itseensä 🙂

  • Metti Forssell

   Aivan – koska eihän se toisen ihmisen syömiset ulkopuolisille kuulu 😀 Tämänhän pitäisi olla täysin selvä juttu 😀 Kiitos kommentista 🙂

 35. Marko

  Toi on niin totta. Olen 29-vuotias mies, mutta koko ikäni olen ollut alle oman tavoitepainoni vaikka mitä tahansa olen yrittänyt syödä. En ymmärrä miksi se olisi jotenkin vähäisempi juttu kuin ylipaino ja helpommin muiden arvosteltavissa. Näin se silti tuppaa olemaan.

  • Metti Forssell

   Niin… En halua yleistää, mutta välillä tuntuu, että hoikalle voi sanoa mitä vain.. Eihän se aina kivalta tunnu, mutta uskon, silti että osa ihmisistä tarkoittaa sillä ainoastaan myös ihan hyvää 🙂

 36. Katju

  Minä olen myös sitä mieltä, että on jokaisen oma asia millaisen kropan kanssa elää. Ainoa mistä minä olen erimieltä on se, että Metti näyttäisit huomattavasti kauniimmalta kun sinulla olisi 5-7 kiloa enemmän painoa. Olet kaunis ja näyttävä nainen, ja omaat hyvän tyylitajun. Nyt vaatteet eivät istu kauniisti ylläsi vaan suurin osa roikkuu tyhjän päällä, kun sinulla ei ole muotoja esim. takapuoli. Kokonaisuus olisi huomattavasti naisellisempi ja näyttäisit paljon paljon paremmalta kun sinulla olisi hieman lihaa luiden päällä. Enkä missään nimessä halua loukata enkä sano tätä loukatakseni, tätä mieltä minä vaan olen.
  Sitä, että olet kaunis nainen, ei kai kukaan voi kyseenalaistaa.

  • Sanna

   Olen myös itse pitkä ja laiha näihin sinunkin tyyppisiin kommentteihin. Olkoot vaikka kuinka oma mielipiteesi, mutta tarvitseeko sitä sitten erikseen tulla ääneen kertomaan? Tiedätkö kuinka vaikeaa kaupoista on edes löytää hyvin istuvia vaatteita, jotka eivät ole liian lyhyitä, huonosti istuvia tai auttamattomasti liian isoja. Mikäli omaat tekstinlukutaitoa, niin ensi kerralla kannattaa jättää kommentoimatta.

  • Jk

   Ja sitten kommentoimaan tulee hän, jolta pointti on selkeästi mennyt ohi..

   Olet upea, aina ollut. Aurinkoa ja onnea elämääsi.

  • Metti Forssell

   Kiitos kommentistasi Katju! Olen itse tyytyväinen kroppaani vaikka joidenkin silmään näytän “liian” hoikalta. Kuten olen täällä moneen kertaan kommentoinut, tärkeintä on ainoastaan se, että itsellä on hyvä fiilis oman kehonsa kanssa. 🙂

 37. Sanni

  Olen täysin samaa mieltä sun kanssa. Oon aina ollut hoikkarakenteinen ja pahimmat painoon liittyvät kommentit ovat juuri tulleet koulun terveydenhoitajilta. Ala-asteen terkkari soitti jopa äidilleni ja kysyi antaako hän ruokaa minulle ollenkaan. Hän myös laittoi minut 5 luokan päätyttyä anoreksia tarkkailuun ja jouduin käymään pari kertaa kesällä painotarkkailuissa. Se että haukutaan laihaksi on aivan sama kun haukkuisi toista läskiksi. Tärkeintä on se että viihtyy itse omassa kehossaan! Keep going girl??

  • Metti Forssell

   Kiitos Sanni kommentista! Tosi kurjaa, että sulle on käynyt näin ja ei ole kyllä varmasti ollut helppoa sun vanhemmillakaan tällainen tilanne. Kuten tuolla aikaisemmin kommentoitiin, esimerkiksi juuri näillä kouluterveydenhoitajien sanoilla voi olla syvempikin merkitys nuoren itsetuntoon… Tottakai he varmasti tarkoittavat vain hyvää, mutta voisivat ilmaista itseään hieman korrektimmin. Toivottavasti kaikki pahimmat painoon liittyvät kommentit ovat jo takanapäin 🙂

 38. Iina

  Hei Metti,
  Voin kuvitella miten pahalle tuntuu tuollainen, ja varsinkin syömishäiriöepäilyt 🙁 Mun mies on melkein 190cm pitkä ja todella hoikka. Aina ollut, ihan lapsuuskuvistakin huomaa. Hänen äidilleen oli aina huomauteltu, että “etkö syötä poikaasi” jne ilkeitä kommentteja, vaikka oli syöttänyt poikaa sen minkä ehti. Jopa juottanut kermaa ruokajuomana! Ja näin aikuisenakin miehelleni hoikkuudesta huomautellaan, vaikka hän syö ihan normaalisti ja herkutteleekin aika paljon. Jostain syystä ihmiset ei ymmärrä, että hoikkuudesta huomauttelukin voi sattua. Mieheni on sanonutkin, että mieluusti olisi vähän enemmän lihaa luiden ympärillä, mutta minkäs teet 😀 Joillain vaan on geeneissä hoikkuus, ihan samalla lailla kun vaikka tummahiuksisuus. Harmi, että meidän yhteiskunnassa hoikkuudesta kauhistelu on hyväksyttävämpää, kuin lihavuudesta. Vaikka hoikkuus (jos ei ole todella alipainon puolella) ei aiheuta terveysongelmia tai lyhennä elinikää millään lailla.
  Tsemppiä ja mukavaa kesää 🙂

  • Metti Forssell

   Hei Iina! Kiitos kommentista ja kiitos, että kerroit teidän tarinan 🙂 Niin, se on todella harmi, että hoikkuudesta huomauttelu koetaan jollain tavalla hyväksytymmäksi vaikka ei se kyllä oikeasti ole! Toisen ihmisen painon kommentoiminen ei ole mielestäni koskaan hyväksyttävää.

 39. Hentsu

  Myös pienenä ja hoikkana naisena pakko kommentoida että just näin!!! Olen aina ollut hoikka, liikun paljon ja syön paljon. Ja olen itseeni tyytyväinen just tälläisenä 😉

  • Metti Forssell

   Hienoa! Niin sen pitääkin olla 🙂

 40. Maria Ihanaista

  Mulla on ollut sama ongelma koko elämäni tämän painoasian kanssa – taidetaan olla aika saman ikäisiäkin sun kanssa, joten todellakin I feel you! Niiin tutut kuin tuntemattomat ovat huomautelleet laihuudesta ja kyselleet juuri näitä “syötkö sä mitään?” -kysymyksiä. Nyt viime vuosina oon sentään saanut itseeni muutaman kilon lisää (vaikka varmaan vieläkin jossain käyrillä ollaan alipainon puolella :’D) mutta on kommentointi sentään hiukan vähentynyt. Silti olen sitä mieltä, että jos sattuu olemaan luonnostaan laiha niin tyhmäähän se on, että sitä joutuu hirveästi selittelmään. Aina oon kyllä ihmetellyt just sitä, että laihuudesta on ihan ok huomauttaa tuntemattomalle ihmiselle, mutta auta armias kun sanoisit lihavalle, samalla tyylillä painosta niin sehän on heti loukkaus…

  • Metti Forssell

   Ihan totta! En ymmärrä miksi hoikille ihmisille painosta huomauttaminen olisi millään tasolla hyväksyttävämpää kuin hieman pyöreämmälle ihmisille? Painosta huomauttaminen ei ole koskaan oikein.
   Olen myös koko ikäni saanut näitä “syötkö ikinä mitään” -kommentteja, joihin aina vastaan vain hymyissä suin, että “joo…” Nyt blogin myötä tällaiset kommentit räjähtää käsiin ja sen vuoksi päätin aiheesta kirjoittaa. Ei vaan yksinkertaisesti ole ok kommentoida painoa – oli paino sitten mitä tahansa!

 41. Mimmi

  Toisten painon kommentoiminen on ihan käsittämätöntä, missään tapauksessa. Vielä omituisempaa se on kun kyse on terveellisesti elävästä hyvinvoivasta ihmisestä, mutta kateutta se kai monissa pitkälti on.
  Luulen, että kenkä puristaa siitä, jos itsellä ei ole itsekuria siihen tasapainoon. Pahastuu “olen aina ollut” ja “voin syödä mitä vaan” kommenteista, eikä ymmärrä sitä toista puolta, kuinka se itsekuri muuttuu jossain vaiheessa elämäntavaksi. Ei kukaan pysy laihana syömällä viittä suklaalevyä päivässä, mutta “voin syödä mitä vain” on suhteellinen käsite, toiselle se meinaa sellaista herkuttelua, mikä toiselle on vain murto-osa päivän epäterveellisistä valinnoista.
  Itse omaan muutamat raskauden jälkeiset sitkeät liikakilot, minkä syyt tiedän kyllä varsin hyvin. Keskityn kuitenkin ihailemaan itsekuria millä terveellinen elämä on saavutettu, ehkä sillä esimerkillä saisi omankin ruokavalion tasapainoiseksi ja tästä tasapainosta tulisi joku päivä elämäntapa, minkä eteen ei tarvitsisi nähdä vaivaa.

  • Metti Forssell

   Kiitos paljon kommentistasi Mimmi! 🙂 Ihan totta, nämä “voin syödä mitä vain”-kommentit ovat toki suhteellisia ja tarkoittavat toiselle ihmiselle toista ja toiselle toista riippuen esimerkiksi ruokailutottumuksista. Minultakin usein kysytään, että miten pidät itseni näin hoikkana ja että seuraanko jotain tarkkaa ruokavaliota ja syönkö aina terveellisesti? Mutta kuten tekstissä kirjoitin, en tee sitä hoikkana pysymisen takia vaan ainoastaan hyvänolon vuoksi. Terveellisistä elämäntavoista on tullut elämäntapa! 🙂

 42. SatuJii

  Metti ? jos arvostelijoiltasi kysyttäisiin, veikkaan, että suurin osa vaihtaisi vaikka heti sinun vartalonsi itselleen! Kateus se on se yksi kummallisimmista ominaisuuksista, joita meille on annettu ? Hienoa, että uskalsit ottaa asian puheeksi! Aurinkoisia päiviä sinulle ja perheellesi!

  • Metti Forssell

   Kiitos paljon SatuJii! <3 Ihana kommentti, joka lämmittää mieltäni suuresti – kiitos <3 Ihanaa kesää sinulle xx

 43. amie

  Hyvä kirjoitus, mutta voi kuule, kuinka me pyöreämmät (varsinkin myöhemmällä iällä lihoneet) saadaan kuulla siitä kuinka oisit nätimpi jos et ois noin lihava/olit niin nätti silloin kun olit laiha jne. Satuttaa nekin kommentit varsinkin kun kilot ovat tulleet sairauksien myötä. Hyväksytään toisemme ulkonäöstä riippumatta, jookos? 🙂

  • Metti Forssell

   Kyllä – ihan varmasti kaikki saavat ulkonäköönsä liittyen kommentointia, mikä on ikävä asia. Tärkeintä on se, että itse on sinut itsensä kanssa eikä anna ulkpuolisten kommenttien vaikuttaa mitenkään omaan minä-kuvaan. Kaikki me olemme uniikkeja ja täydellisiä juuri sellaisina kuin olemme <3

 44. Anna Sofia

  Metti, I feel you! Kirjoitin itse samasta aiheesta muutama vuosi sitten:

  http://www.style-plaza.com/2014/11/body-image.html

  Mikä tosin edelleen hämmästyttää on se miten ihmiset luulevat heidän mielipiteen toisesta henkilöstä olevan niin tärkeä, että se pitää päästää ilmoille. Kommentit jotka alkavat “Minun mielestäni…” ja sitten jauhetaan miten heidän mielestään toinen on kauniimpi jos olisi enemmän sitä tai tätä, niin ei vaan voi ymmärtää…
  Ne täytyykin vain päästä yhdestä korvasta sisään ja toisesta ulos! Tai vielä parempi, lopettaa kuunteleminen tai lukeminen heti alkuun, heh.

  Ihanaa viikonloppua 🙂

  • Metti Forssell

   Kiitos ihana! 🙂 Niin, olen samaa mieltä ja ihmettelen usein, että mistä se suuri tarve tulee päästä sanomaan ja kommentoimaan toisen ulkomuotoa? Negatiiviset kommentit kun saisi mielellään pitää ihan omana tietonaan ja tietysti näinhän yleensä fiksut ihmiset toimivatkin 🙂

 45. L

  ❤️❤️❤️

  • Metti Forssell

   <3

 46. Salla

  Tuttuni on malli, lähes 190 cm ja luonnostaan todella, todella hoikka ja sirorakenteinen. Nuorempana häntä kiusattiinkin asiasta. Hän kertoo myös monesti vaivaannuttavista ja oudoista tilanteista, kun joskus tuntematon nuori tyttö tai aikuinen nainen suoraan silmäilee ja käy katseella läpi hänen vartaloaan vaikka uimahallissa, vaikka ei sanokaan mitään. Jotkut nuoret ja aikuisetkin naiset ovat tulleet kyllä joskus jopa kehumaan hänen kroppaansa “ihanan laihana”, ja miten yrittävät itse laihduttaa, eikä kuulemma ole aina kuulostaneet keinot enää kovinkaan terveiltä.
  Eli juurikin niin kuten Metti totesit, että vartaloita mahtuu tähän maailmaan ihan yhtä monta erilaista kuin meitä ihmisiä ja toisten vartaloiden arvosteleminen on tökeröä!

  • Metti Forssell

   Kiitos kommentistasi Salla! Tosi harmillista, että ystäväsikin on joutunut tällaisen kritiikin kohteeksi :/ Harmi, etteivät ihmiset aina ymmärrä, että vaikka ihminen olisi hoikka ei hän silti halua välttämättä, että siitä huomautetaan. Jokaisen pitäisi kunnioittaa toisten yksityisyyttä jättämällä kommentoinnit pois.

 47. Honey

  Mikään ei ole naisessa yhtä upeaa ja viehättävää kuin itsevarmuus. Ruumiin muodoilla ja painolla ei ole mitään varaa painia asennetta vastaan. Kuinka kannat itsesi, kuinka sinusta huokuu positiiviset vibat ja kuinka vaikutat muihin olemassaolollasi ? Olen myös saanut usein kommentteja, kuten “Etkö ole ollut riittävän usein äidin lihapatojen äärellä?” ja “Millaista dieettiä noudatat?”. Pystyn syömään mitä vain ja kuinka paljon. Mieltymyksiini kuuluu myös terveelliset ruuat ihan vain juuri sen hyvän fiiliksen vuoksi. Tykkään myös herkutella milloin tahdon. Painoni pysyy alhaalla ja pituuteni huitoo korkeuksissa, niin on aina ollut. Ja olkoot. Tai ihan sama. Kohan viihtyy omassa kropassa ja tuntee olonsa elinvoimaiseksi ja terveeksi. Eikai sitä voikkaan muuta vaatia. Rakkautta Metti! ❤

  • Metti Forssell

   Olen niin samaa mieltä Honey! Itsevarmuus kunniaan ja sisäinen kauneus on miljoona kertaa tärkeämpää kuin ulkomuoto! Kiitos ihanasta kommentistasi, sinustakin huokuu mahtava itsevarmuus <3 Mukavaa kesää xx

 48. Mandau

  Olet Metti gassellimaisen siro ja hoikka , täydellinen nainen.
  Sinun päällä istuu vaate kuin vaate.
  Negatiivisen palautteen antajat ovat varmasti kateellisia hoikkuudestasi, sillä kukapa ei haluaisi olla täydellisen hoikka vaikka herkutteleekin silloin tällöin.
  Sinun hyvin voiva kehosi käyttää kaikki ravintoaineet eivätkä ne kerry kuonan tai rasvan tavoin kehoosi.

  • Metti Forssell

   Kiitos paljon <3 Kateutta tai ei, toisen vartalon kommentointi negatiiviseen sävyyn on aina hieman ajattelematonta ja niin turhaa.. Kiitos kuitenkin rohkaisevista sanoistasi ja ihanaa kesää sinulle 🙂

 49. Heini

  Tämä kirjoitus meni niin ihon alle. Kiitos tästä 🙂

  • Metti Forssell

   Ihana kuulla! Kiitos tuhannesti Heini <3

 50. Ssss

  Maailma olisi todella tylsä paikka, jos me kaikki ihailisimme samoja ominaisuuksia ja olisimme kuin samasta muotista. Onneksi olemme kaikki yksilöitä ja omannäköisiämme. Toiset ovat hoikkia, toiset eivät, mutta kumpiakaan ei saa arvostella omien ihanteidensa pohjalta, vaan jokainen tulisi kohdata sellaisena kuin tämä on. Tärkeintä on kuitenkin, että henkilö hyväksyy itse itsensä sellaisena kuin on. Sä olet ymmärtääkseni kohdannut jos jonkinmoista ennakkoluuloa ja saanut kommenttia ties mistä, mutta onneksi olet sinut itsesi kanssa niin ennakkoluulot ja kommentit eivät toivottavasti satuta niin paljoa kuin ne voisivat jotain epävarmempaa satuttaa. Olet tarpeeksi itsevarma ja rohkea, jotta uskallat kohdata sen mitä ikinä vastaan tuleekaan ja jatkaa eteenpäin juuri sellaisena kuin olet. Tämä on ominaisuus, jota sinussa erityisesti ihailen. Kiitos rohkeasta ja tärkeästä tekstistä!

  • Metti Forssell

   Samaa mieltä – on rikkaus, että tähän maailmaan mahtuu niin paljon eri kokoisia ja näköisiä ihmisiä <3 Kyllä itsekin koen, että itsevarmuus ja hyvä fiilis itsestään toimivat "suojana" negatiiviselle kritiikille. Ilkeät sanat eivät satuta, kun itse tietää kuka on ja viihtyy hyvin omassa kehossaan 🙂 Kiitos rohkaisevasta ja kauniista kommentistasi <3 Mukavaa kesää sinulle xx

 51. Piia

  Voin niin samaistua tekstiisi ja on hyvä, että tästä puhutaan! Täytän tänä vuonna 20 ja painoni ei ole sitten yläasteen muuttunut sen kummemmin. Jo yläasteella opettajat kyselivät anoreksian perään vaikken missään vaiheessa ole ollut “sairaalloisen” laiha. Vain vähän pienempi ja laihempi kuin muut ikäiseni. Itselläni ei ole ikinä ollut ongelmaa oman painoni ja kroppani kanssa, mutta muilla tuntuu olevan senkin edestä. Juuri puoli vuotta sitten hakeuduin lääkäriin selkäkipujen kanssa (minulla on skolioosi) ja lääkäri pisti minut jatkotutkimuksiin, koska hän oli huolissani painostani… Ruoka ja syöminenkään ei ole ollut minulle koskaan ongelma ja jatkotutkimuksissakin ravitsemusterapeutti painotti ettei minussa tai minun painossani ole mitään vikaa. Syön hyvin, olen terve eikä minussa ole mitään syömishäiriöön viittaavaa, joten mitään syytä huoleen ei ole. Hänkin painotti sanoen, että ongelmana on vain muiden “huoli” ja tarve puuttua, mikä on ihan turhaa. Kunpa ihmiset ymmärtäisivät sen, että miksi kommentoida hoikan ihmisen vartaloa ja painoa kun he eivät kommentoisi lihavammankaan!

  • Metti Forssell

   Kiitos, että kerroit oman tarinasi Piia <3 Toivottavasti ihmiset ympärilläsi ymmärtäisivät, että olet vain luonnostaan hoikka eikä mitään syytä huoleen ole. Ja tärkeintähän on ainoastaan se, että tiedät tämän itse. Sitten voit aina ulkpuoliselle kertoa kuinka hyvä fiilis sulla itsellään on ja kuinka terveeksi ja hyvinvoivaksi itsesi tunnet. Se on tärkeintä <3

 52. Suvi

  Hyvä kirjoitus, johon voin täysin samaistua. Olen myös pitkä ja hyvin hoikka nainen ja olen saanut kuulla kaikki mahdolliset “syötkö ikinä mitään” -kommentit. On ihan älytöntä kuinka ihmiset kehtaavat sanoa milloin mitäkin, oli kyse sitten lihavuudesta, laihuudesta tai jostain muusta ulkonäöllisestä asiasta. Oikeesti, ollaan armollisia ja kannustavia itsellemme ja toisillemme!

  • Metti Forssell

   Sepä se! Voi kun tämän kaikki muistaisivat 🙂 Aina saa ja pitääkin kehua jos siihen on aihetta, mutta negatiiviset kommentit ihmisten ulkonäöstä ja painosta saa kyllä jättää ihan omaksi tiedokseen. Monesti ihmiset eivät ymmärrä, että pienetkin huomautukset toisen ulkonäöstä saattavat jättää isoja henkisiä arpia pitkäksikin aikaa… Se ei ole oikein!

 53. Johanna

  En oo aiemmin kommentoinut mut nyt oli sykähdyttävä postaus. Täyttä asiaa koko teksti! Sä oot upea nainen ja kannat ittes täydellisesti! Pystyn samaistumaan tähän postaukseen täysin, ite oon myös luonnostaan pitkä ja hoikka ja saanut kuunnella siitä kommentteja joka puolelta lapsesta nyt 24-vuotiaaksi asti. Ja kommenteista päätellen meitä on muitakin! ;D Kiitos kun kirjoitit tän postauksen ja ihanaa kesää sulle ja perheellesi <3

  • Metti Forssell

   Kiitos paljon kommentistasi Johanna! 🙂 Joo on kyllä ihan mahtavaa lukea teidän ihania kommentteja ja kuulla teidän vastaavanlaisia tarinoita. Ei olla kukaan yksin tämän asian kanssa <3 Ihanaa kesää myös sinulle xx

 54. Marjaana

  Ei se ole ihme jos ei paino nouse jos juot vaan smootheja ja syöt salaattia. Minusta ei ole normaalia, että aikuinen nainen, joka on kaksi lasta synnyttänyt on noin hoikka kuin sinä.

  • Metti Forssell

   Kyllä minä muutakin syön 🙂 Olen vain ruumiinrakenteeltani hoikka – ollut aina! Iloista kesää 🙂

 55. Suvi

  Moi. Mulla on sama ongelma. Olen aina ollut hoikka ja saan noita samoja kommentteja. “Paljon syöt” “syötkö ollenkaan” “voisit painaa 5 kiloo enemmän” yms. Syön paljon, mutta se ei näy mussa ollenkaan. Enkä voi sille mitää, nii en oikein ymmärrä, että miksi se on vaikea asia muille.

  • Metti Forssell

   Totta! Niin kuin itsekin tekstissä kirjoitin, että itselläni ei ole koskaan ollut oman painoni kanssa ongelmaa, mutta tuntuu, että muut ihmiset ympärilläni yrittävät tehdä painostani ongelman. Miksi? Paino ja ulkonäkö muutenkin ovat mielestäni henkilökohtaisia asioita, joihin ulkopuolisten ei pitäisi puuttua. Kiitos kun tulit kommentoimaan ja ihanaa kesää sinulle 🙂

 56. Sarru

  Hei! Olen ollut myös aina todella hoikka ja urheilullinen ja yrittänyt lihottaa itseäni teini-iästö lähtien. Mielestäni vaan muodokkaammalle istuvat vaatteet paljon paremmin. Ennen kaupoista oli lähes mahdoton löytää xs-kokoisia vaatteita joissa olisi olkut tarpeeksi pitkät lahkeet/hihat/selkä.. Nykyisin viihdyn jo kropassani, ehkä pari lisäkiloa on sen saanut aikaan 🙂 mutta minulle on jäänyt myös mieleen ikävänö se kummastelu, että syönkö yhtään mitään, vaikka todellisuudessa vedin rekkamiehen annoksia 😀 ja varsinkin kun yritän välttää liikaa sokeria ja rasvaa kun iho alkaa heti kukkimaan. Tämä sai läheisetkin kaverit kyselemään millä dietillä sitä oikein ollaan. Huooh.. en ole ikipäivänä kommentoinut kenenkään painoa päin naamaa, miten ne käytöstavat voi olla tässä asiassa niin vaikeita?!

  • Metti Forssell

   No sanoppas muuta – välillä kyllä itsekin ihmettelen, että haloo ihmiset, missäs on ne ihan perus käytöstavat?! 😀 Toisen syömisiin puuttuminen tai ulkonäön kommentoiminen on todella epäkunnioittavaa ja tökeröä. Toivottavasti et ole antanut näiden typerien kommenttien liittyen syömisiisi tai painoon vaikuttaa sinuun. Itse kuitenkin tiedät parhaiten onko sinulla kehossasi hyvä olla vai ei.

   Ja totta – minullakin on usein ongelma, että xs-vaatekoon vaatteissa lahkeet tai hihat ovat liian lyhyet. Onneksi nykyään tarjontaa on jo niin paljon, että en ole koskaan kokenut minkäänlaista ongelmaa löytää itselleni sopivan kokoisia vaatteita 🙂

   Kiitos kun tulit kommentoimaan ja oikein ihanaa kesää sinulle xx

 57. Reettuli

  Upeaa, että nostit asian esille. Olen itsekin miettinyt jo jonkin aikaa, että miksi on jotenkin hyväksyttävämpää kommentoida hoikan ihmisen ulkomuotoa, kun taasen ylipainoisia tulee ylikorostetusti kunnioittaa ja hyssytellä sitä että ovat lihavia. Antaa kaikkien kukkien kukkia, toiset kokevat olonsa mukavaksi 48 kiloisina ja toiset 88 kiloisina.

  • Metti Forssell

   Kiitos paljon kommentistais <3 ja näimpä – kyllä meitä kaikenkokoisia mahtuu tähän maailmaan 🙂

 58. Helena

  Huoli toisen, myös julkisen ihmisen hyvinvoinnista ei ole aina kateutta.
  Olen itse edelleen todella hoikka vaikka 50 tuli jo täyteen. Olen läheltä seurannut kuinka vaarallisesti sydän kärsii jos ravintoa ei saa riittävän monipuolisesti, syö liian terveellisesti. Sisareni ja tyttäreni on diagnosoitu anorektikoiksi. En edes arvele että sinulla olisi syömishäiriötä mutta tiedät itsekin paineet joita sinulla on näin suuren joukon seuraamana. Käsitys omasta itsestä ja kehon hyvinvoinnista ei näy peilistä, sitä ei itse huomaa. Luulen, ettei kukaan alipainoinen ihminen näe itseään realistisesti. Sinä olit hoikka ja todella kaunis nainen, häiden alla laihduttamiseen asti myös normaalipainoinen.
  Toivottavasti todella nautit julkisuudesta ja osaat jättää ilkeät kommentit pois mielestäsi, et anna niiden vaikuttaa siihen kuka sinä olet.

  • Metti Forssell

   Hei Helena! Kiitos, että tulit kommentoimaan. Voin vain kuvitella, että huoli hoikkia ihmisiä kohtaan on sinulla suuri kun lähipiirissäsi on ollut tällaisia tapauksia. Toisten (ventovieraan) ihmisen painon kommentoiminen, arvostelu tai “huolehtiminen” ei kuitenkaan mielestäni ole koskaan oikein (enkä sanokaan että olisit niin tehnyt). Uskon, että jos on oikeasti huolehtimista vaativa tapaus, silloin se on henkilön itsensä ja hänen lähimmäisten tehtävä tehdä asialle jotain 🙂

   Mitä tulee minun laihduttamiseen häittemme alla, haluaisin korjata sinua hieman. Olin siis raskaana ja synnytin tyttäremme toukokuussa 2014 ja menimme saman vuoden elokuussa naimisiin. En laihduttanut häiden alla, mutta imettäminen kulutti ja vein oman osansa painostani. Lapseni imettäminen oli minulle tärkeää ja se, että se vei minulta kiloja oli sivuseikka.

   Iloista kesää sinulle 🙂

   • Helena

    Kiitos Metri suloisesta, ystävällisestä vastauksestasi. Ihanaa, että oikeasti luet kaikki kommentit ❤
    Ihan parasta kesää teille!

    • Helena

     …ja autokorrektori muutti sun nimen, anteeksi Metti!

 59. Vivaladiva

  Ihmettelen kuinka sun painosta kommentoidaan. Olet varmasti todella urheilullinen siinä missä sun puolisokin ja urheilette paljon yhdessä. Taatusti myös syötte tosi terveellisesti. Mikäli ihminen liikkuu paljon ja on luonnostaan tiimalasivartaloinen, niin ei välttisti ole isonkaan työn alla saada tosi hyvää vartaloa. Se on ihan itsestä kiinni minkälaisia ruokia syö ja kuinka paljon liikut. Mä välillä syön salaattia vain iltaruoaksi enkä todellakaan ole anorektinen tai syömishäiriöinen. Suomalaiset on vaan monet tosi pullukoita ja kateellisia kun joku näyttää hyvältä..

  • Metti Forssell

   Kiitos kommentistasi. Toki tykkään syödä terveellisesti ja liikkua, mutta kuten sanoin, teen sen ainoastaan hyvän olon vuoksi. Tykkään vartalostani juuri tällaisena kuin se on ja sehän on tärkeintä 🙂 Toisten syömisiin ei saisi puuttua ja jos haluaa syödä salaatin illalla niin why not 😀 Tuskimpa se on keneltäkään muulta pois, haha! Iloista kesää xx

 60. Sara

  Tosi hyvä kirjoitus, Metti! Niin niin monesti olen pohtinut samaa; mikä oikeus muilla on kommentoida jonkun ihmisen hoikkuutta tai pyöreyttä? Mä olen myös aina ollut hoikka tai joidenkin mielestä sitten kai laiha ja olen saanut myös kokea kaikenmaailman kommentit painoon liittyen. Aiemmin ne kommentit sai mut ajattelemaan ettei hoikka ihminen olisi niin hyvä tai kaunis kuin ns. normaalipainoinen (mitä ikinä se sitten kenellekin tarkoittaa). Painoani mä en ole ikinä pitäny minään ongelmana; mulla on aina ollu yhtä hyvä olo ja olen ollut hyvässä kunnossa ja mikä tärkeintä – terve. Ihmetystä herättää aina myös se, että syön usein hyvinkin paljon, monien mielestä “miestenannoksia” enkä siitä huolimatta näytä siltä, että söisin niin paljon. Miltä mun sitten kuuluis näyttää kun syön “niin paljon”? Voi kun ihmiset vaan oppis ymmärtämään, että jokainen kroppa on omanlaisensa eikä vertailu kannata. Ihanaa, että toit tämän asian esille. Kiitos!

  • Metti Forssell

   Kiitos paljon kommentistasi <3 Niin, ehkä ihmiset eivät ymmärrä, että kyllä se hoikankin ihmisen syömisiin puuttuminen on tökeröä. Pääasia on kuitenkin se, että itse viihtyy kehossaan ja tuntee itsensä hyvinvoivaksi!! Täytyy vain osata jättää ihmisten negatiiviset kommentit omaan arvoonsa ja yrittää unohtaa koko juttu! Olet upea juuri tuollaisena <3 Ihanaa kesää!

 61. Minerva

  Nelikymppinen lukijasi kommentoi!

  Olen itsekin ollut aina todella hoikka, ja minulla on pitkät raajat. Varsinkin yläasteella tästä huomauteltiin, ja minua kutsuttiin “tikkujalaksi”. Ei tuntunut hyvältä. Käytin jopa vuoden pari kesää talvea housujen alla pitkiä kalsareita, jotta jalkani olisivat näyttäneet paksummilta – voitteko kuvitella! Sitten tulivat huippumallit, ja yhtäkkiä hoikkuus ja laihuus olikin jotain hienoa ja ihannoitua. Omakin kroppa tietysti muuttui aikuistuessa, ja sittemmin hoikkuuttani onkin aina vain ihailtu. Syömällä en itseäni isokokoiseksi saa edelleenkään, mutta toki ikä ja kokemukset jo näkyvät kropassa, joskaan eivät varsinaisena ylipainona, vaikka syönkin mitä mieli tekee – ja paljon, enkä todellakaan terveellisesti. Hoikimmillani kuitenkin aikuisiässä olen ollut silloin, kun kaksi lastani olivat ihan pieniä – eli kuten sinulla nyt! Tämä siis erityisesti huomiona edelliselle kommentoijalle 😉

  • Metti Forssell

   Kiitos Minerva, että tulit kommentoimaan <3 Täytyypä itsekin tunnustaa, että aina yläasteella ihastelin muiden päällä Mic Macin farkkuja, mutta omille "tikkujaloilleni" heidän pieninkin koko oli liian iso… Muistan kun yksi talvi laitoin alle juurikin paksut sukkahousut kun lähdin farkkukaupoille ja se tunne, kun yhdet 24-tuuman Mic Macit istuivat minulle! Oi sitä riemua 😀

   Tottakai keho muuttuu iän myötä ja voi olla, että itsellänikin on menossa nyt se hoikin vaihe, kahden pienen lapset raskauksien, imetysten ja hektisen elämän kanssa. Mutta sehän ei haittaa 🙂 Tulee sitten lisää kiloja tai lähtee kiloja, olen edelleen tyytyväinen itseeni juuri sellaisena kuin olen 🙂

   Iloista kesää 🙂

 62. Vanhempi rouva

  Jos on itselleen on rehellinen ja syö normaalisti ja on hoikka, antaa muiden puheet jättää omaan arvoonsa. Kateuttakin se voi joskus olla. Olin lapsena ja nuorena aina hyvin hoikka ja täti-ihmiset aina kyselivät ja kauhistelivat hoikkuuttani. Se loukkasi ja itketti minua. Sitten toisen lapseni synnytyksen jälkeen koin ahdistuksen ja paniikkihäiriön oireita, johtuinevat hormoonien vaikutuksesta. Kaikki elämässä oli hyvi, terveet 2 lasta, hyvä mies ja kaunis koti. Olin jotenkin ahdistunut ja söin liikaa sen vuoksi. Lihoin 10 kiloa ja ne samat tädit ottivat taas kantaa ulkomuotooni. Onneksi sain laihdutettua. Toinen tyttäristäni on aina ollut hoikka ja syö normaalisti, toinen on herkempi lihomaan, mutta ei ole ylilihava. Tunteet säätelevät paljonkin syömistä. Olet fiksu ja kaunis nainen ja suloiset ovat lapsesi.

  • Metti Forssell

   Kiitos kommentistasi 🙂 Kuten tekstissä kirjoitinkin toisen ihmisen ulkomuodon komentoiminen on epäkunnioittavaa ja tökeröä jo senkin vuoksi, ettei koskaan voi tietää mitä asioita ulkomuodon taustalla saattaa olla. Ne ovat henkilökohtaisia asioita, joihin ulkopuolisilla ei saisi olla mitään sanottavaa. Ihmisiä on erilaisia ja erikokoisia ja olemme kaikki ihania ja uniikkeja juuri sellaisina kuin olemme <3

   Iloista kesää sinulle ja perheellesi 🙂

 63. M

  Hei Metti! 🙂 Kiitos ihanasta blogista ja aivan huippuhyvä kirjoitus! <3 Näytät upealta juuri tuollaisena. Mitä tulee ihmisten syömishäiriöepäilyihin ihan ylipäätänsä, niin ne kyllä suututtavat. Vaikuttaa siltä, että monet ihmiset eivät oikeasti tiedä syömishäiriöiden olevan psyykkisiä sairauksia, joiden puhkeamiseen ei voi itse millään muotoa vaikuttaa. Aivan, kuin esimerkiksi anoreksiaan sairastuminen olisi jonkun oma valinta? Ja mitä jos joku, jolle letkautat, että "Oletko joku anorektikko?" onkin oikeasti ja kovasti yrittää siitä parantua? :/ Ihmiset osaavat olla niin ajattelemattomia, eivätkä selvästikään ajattele, miltä tuollaiset kommentit itsestä tuntuisivat. Itsekin olen ollut koko elämäni hoikka ja juuri siksi minuunkin kohdistuneet syömishäiriöepäilyt ovat tuntuneet pahalta, joten voin samaistua fiiliksiisi täysin! Itsestä huolehtiminen ja terveelliset elämäntavat tulisi jokaisen ihmisen muistaa.

  Ihanaa kesän jatkoa sinulle ja perheellesi! 🙂

  • Metti Forssell

   No näimpä!! Sen vuoksi onkin niin epäkohteliasta kysyä tai kommentoida kenenkään ihmisen painoa, koska ei voi ikinä tietää mitä juttuja siellä taustalla saatta olla :/ “Pienikin” negatiivinen letkautus tuntemattomalta saattaa jättää pahoja henkisiä arpia ja tuntua todella ikävältä, jos esimerkiksi itsekin tiedostaa asian ja yrittää siitä “parantua”.
   Toivottavasti olet antanut sinulle tulleiden paino-kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Itse tiedät kuitenkin parhaiten minkälaisessa kehossa sinun on hyvä olla. Ihanaa kesää sinulle xx

 64. K

  Kiitos tekstistä! Pitäisi lähettää tämä kaikille ihmisille mun ympärillä. Teininä sain tosi pahoja “luuranko” kommentteja ja nousin yöllä syömään jotta lihoisin. Olen pitkä ja hoikka, aina ollut. Aikuisiällä olen pystynyt suhtautumaan kommentteihin paremmin mutta välillä ne sattuttavat. Raskauskilot lähtivät nopeasti ja siitä sain kuulla paljon muilta, mutta eniten satuttaa jotenkin vieläkin se että tutut puhuvat selän takana että pakko olla syömishäiriö. Onneksi näitä ei ole paljon. Syön todella PALJON ja toki perhe tietää kaiken tämän, välillä mun mies myös väsyy kommentteihin ja heittää että syön kuin hevonen. Mutta eivät ne varmaan usko kuitenkaan 😀 sen takia varmaan paras olla vaan hiljaa. Kiitos vielä, samastuin niin täysin. Ps. Olet upea!!

  • Metti Forssell

   Kiitos paljon kommentistasi! Olen kuullut näitä samoja kommentteja koko ikäni ja itsekin olen ihan täysin väsynyt “todeistelemaan” ihmisille ympärilläni, että kyllä minä hyvin syön! Loppupeleissä kun eihän se muille kuulu, oli ruumiinrakenne mikä tahansa. Olen itse oppinut päästäään asiasta irti ja hyväksymään sen, että ihmiset saavat olla mitä mieltä haluavat, jätän niiden ajatukset ja kommentoinnit omaan arvoonsa.
   Kiitos, että jaoit ajatuksiasi ja ihanaa kesää sinulle <3

 65. Tytti

  Kiitos❤
  Kymmenenvuotias tyttäreni saa tänään lukea kirjoituksesi.
  Hän on juuri samaa mallistoa kanssasi, terkka ja muut viisaat jo aiheuttaneet tosi paljon pahaa mieltä ?
  Mieheni omaa samat geenit ja muistaa vieläkin lapsuudesta ihmisten sanat.. Sana kuin ylipainoisten kokoa olisi oikeus ihmetellä ja naureskella ääneen!

  • Metti Forssell

   Oi, kiitos ihanasta kommentistasi Tytti! <3 Toivottavasti tyttäresi ei teini-iän aikana kärsi saamistaan paino-kommenteista. Itsellänikin on nimittäin äitinä tuollainen haaste edessä, sillä olen jo 99% varma, että oma tyttäreni tulee olemaan samanlainen hoikkeliini kuin minä koko elämänsä. Lapsille onkin tärkeää opettaa jo pienestä pitäen hyväksymään ja rakastamaan omaa kehoaan juuri sellaisena kuin se on <3
   Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi 🙂

 66. Camilla

  Sä olet ihana! Teksti veti kylmätväreet nilkoista poskiin asti ja tajusin nyökytteleväni tekstiä lukiessani ihan fiiliksissä. 😀 Puit niin näppärästi sanoiksi ne omatkin ajatukset. Hoikkuus tuntuu olevan liian monelle punainen vaate, joka oikeuttaa julkiseen arvosteluun. Myönnän tulistuvani, kun joku hyväksyttää toisen ulkomuodon arvostelun sillä perusteella, että se on hänen mielipiteensä?!
  Pitäisi ihmisille jo lapsuudessa opettaa, että ellei ole mitään hyvää sanottavaa, niin pidä mölyt mahassasi. 😉

  Itse ottaisin mielelläni upeat gasellisääresi koska vain! Kaunis olet, niin ulkoa, kuin sisältä. <3 Jatka samaan malliin.

  • Metti Forssell

   Voi kiitos ihana Camilla! <3 Olen samaa mieltä – kaikilla saa olla oma mielipide, mutta miten sen tuo esille on ihan eri juttu!! Useimmissa tapauksissa sen oman mielipiteen saisi kyllä pitää ihan omana tietonaan… 😀 Ja tämä on just sellainen asia, mikä pitäisi opettaa jo lapsesta asti – toisten ihmisten kunnioittaminen.
   Ihanaa kesää xx

 67. No joo

  Hyvä kirjoitus toki, mutta toisaalta ymmärrän senkin, että ihmisiä välillä huolettaa toisten puolesta. Äärimmäinen laihuus, kuten Metillä, tuo mieleen väistämättä syömishäiriön. Mutta hienoa kuulla ettei siitä ole kyse. Monen masentuneen paino taas alkaa nousta, joten lihavuus aiheuttaa toisenlaisia huolia. Ilkeät kommentit erityisesti tuntemattomilta on tietysti asia erikseen, mutta on ihan luonnollista ja omasta mielestäni ihan ok, että lähipiiri ja koulu on kiinnostunut miten menee. Monesti vartalokin siitä kuitenkin antaa osviittaa.

  Itselläni on se tilanne, että olen aina ollut todella normaalipainoinen, en laiha enkä lihava.. silti saan aina kuulla parin kilon heittelyistä kommenttia että kylläpä näytät hyvältä kun on näköjään pari kiloa lähtenyt pois. Onhan se ihan älytöntä.. kun mieluummin toivoisi että kysyttäisiin miten menee, eikä vain sitä painoa joka kerta kommentoitaisi. En edes ajattele painoani muuten kun jos joku siitä kommentoi, enkä käy vaa’alla, vaan kuuntelen omaa itseäni ja mikä tuntuu hyvältä. Kun ihmisen elämä ja terveys on tasapainossa, niin näin pitäisi saada ollakin.

  • Metti Forssell

   Kiitos kommentista! 🙂 Tottakai ihan lähipiiri voi esittää huolensa, mutta ehkä tässä olikin kyse juuri niiden tuntemattomien ilkeistä huomautteluista ja kommenteista, mikä ei missään nimessä ole hyväksyttävää.
   Ja hyvä pointti – ei ole kiva, että ensimmäinen asia, josta sanotaan on painosi eikä esimerkiksi kysellä, että mitä kuuluu? 😀 Ihan hullua! Tällaisiin asioihin täytyy vain suhtautua tietyllä tyyneydellä, koska kuitenkin itse tietää parhaiten minkälaisessa kehossa onn hyvä olla ja jättää muiden tökeröt kommentit omaan arvoonsa! 🙂

 68. Lina Simojoki

  Oon noin vuoden ajan lukenut sun blogia ja nyt vasta tuli mieleen kommentoida :D. Pakko ihan ensimmäiseksi sanoa että sun blogi on IHANA <33. Luen sun vanhoja postauksia uudestaan ja uudestaan ja tästä koko blogista, sekä tekstistä että kuvista tulee niin hyvä mieli, oli takana sitten millainen päivä tahansa. Kuulostat niin vahvalta persoonalta kun osaat yhdistää sun arkeen työt, lapset, sosiaalisen elämän, velvollisuudet ja opiskelun, huhhuh isot pisteet siitä! Mun mielestä sä oot hyvä roolimalli :)!
  Nyt itse asiaan: Oon aina ihmetelly mitä ihmisten päässä liikkuu ku sun henkilökohtaisia asioita on nostettu julkisuuteen. MIKSI?? Mua ärsyttää ku googlaan sun nimeä (lähinnä sen takia että haluan lukea susta ja Miklusta artikkeleita, on muuten superhyviä ollu!) niin ehdotuksina tulee: Metti Forssell paino, Metti Forssell anoreksia etc. Se asia ei kuulu todellakaan muille, joten miksi näitä asioita kauhistellaan niin vauva.fi:ssä kuin MTV:n nettilehdessä? Voin vaan kuvitella miltä susta tuntuu, mutta tärkeintä on se että et välitä niistä enään <3. Tuntemattomat ihmiset jotka tällaisia asioita kirjoittelee ei todellakaan tiedä mistä puhuu. ISO kiitos tästä kirjoituksesta! Tykkään siitä kun kirjoitus ei ollut tyylillä "Ei se niin paljon haittaa vaikka ihmiset kommentoi" vaan että nimenomaan sanoit "En ymmärrä miten muut ihmiset jaksaa tällaista kommentoida". Sanoit asiat suoraan mutta kerroit myös että osaat jättää taakse tuollaiset kommentit, just näin asiat kuuluis ilmaista! Oon myös itse hoikempi ruumiinrakenteeltani mut en ole sairastanu minkäänlaista syömishäiriötä. Syön monipuolisesti ja terveellisesti ja liikun säännöllisesti, joskus pienen herkuttelun tasapainoittamana ja mun itsetunto on todella korkealla eikä laskua näy :). Mä en ite ole kohdannu terkkarilta tai koulukavereilta tollasia kommentteja mutta oon pari kertaa kuullu sellasta "Ei pahalla mut oot ehkä vähän alipainonen". Ekaks tuntuu pahalta mutta oon osannu jättää omaan arvoonsa tollaset kommentit. Tämä postaus pitäis lukea terveystiedon tunneilla koulussa koska tuntuu siltä että ihmiset ajattelee että hoikemmille saa huudella kommentteja kun taas isomman kokoisille ei….. Oma kroppa on oma ja sen tuntee itse kaikista parhaiten! Kiitos tästä kun kirjoitit näin tärkeän kirjoituksen <33. Jatka sun upeaa bloggaustyyliä jatkossakin, se tuo paljon sisältöä ja iloa ainakin mun elämään :*.

 69. Metti Forssell

  Wow, kiitos upeasta kommentistasi ja ihanista sanoistasi Lina <3 Tämä todella lämmitti mieltäni <3
  Niin, onhan se todella ikävää, että ihmiset vetävät omia johtopäätöksiään minusta esimerkiksi pelkän painoni tai ulkonäköni perusteella, mutta ajan myötä siitä on oppinut päästämään irti ja antamaan muiden mielipiteiden tai ilkeiden kommenttien mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos… Olen sinut itseni kanssa ja tiedän, että olen ihana juuri tällaisena kuin olen 🙂 Se, että itsellä on hyvä olla omassa kropassaan on kaikista tärkeintä! <3
  Tosi ikävää, että sinuakin on huomauteltu painostasi, se ei ole missään nimessä oikein. Toivottavasti osaat blokata ilkeät kommentit pois mielestäsi ja jättää ilkeilijät omaan arvoonsa.
  On mahtava kuulla, että tekstini herätti näin vahvoja tunteita myös teissä lukijoissa <3 Teksti tuli minulta suoraan sydämmestä ja olen enemmän kuin onnellinen miten mahtavan vastaanoton se sai <3 ISO kiitos siitä!
  Ihanaa kesää sinulle ja kiitos kun seuraat <3

 70. Tia

  Kiitos tästä kirjoituksesta! Löysin sattumalta ja samaistun täysin kokemuksiisi. Lapsesta lähtien lähipiiri kantanut huolta laihuudesta ja ihmettelyjä suurista ruokamääristä pieneen kokooni nähden tulee edelleen. Tämä antaa voimaa, kiitos ❤

 71. Perhonen

  Hyvä kirjoitus ja kaunis olet juuri tuollaisena. 🙂 Vartalotyypilleen harvoin kukaan mahtaa mitään ja hoikkuudesta/laihuudesta useat ihmiset ihan haaveilevatkin. On se ainakin yleisesti tavoiteltavampaa ja arvostettavampaa kuin ylipaino.

  Mediaa seuratessani ja yleistä mielipidettä kuunnellessani väkisin vaan tulee mieleen, että hoikkuutta/laihuutta ihannoidaan ja jopa normaalipainoista ihmistä pidetään herkästi ylipainoisena. Olen itse suht hoikka (en kuitenkaan laiha) ja lyhyt 155 cm nainen. Tulee niitä päähän taputtelijoita ja niitä, jotka toteaa heti ensimmäisenä, että et sitten ole tuon pidemmäksi jakasanut kasvaa – joskus on annettu myös ymmärtää, että olen jotenkin alikehittynyt tai jäänyt lapsuudessa vaille riittävää ravintoa. Minua on nimitetty myös kääpiöksi.

  Jotenkin myös tuntuu, että on ok kommentoida lyhyitä ihmisiä persjalkaisiksi (myös tämän jutun kommenteissa pari ihmistä nimitti lyhyitä persjalkaisiksi). Itseasiassa lyhyys ei tee kestään persjalkaista ja koko nimitys on naurettava. Jalkojen pituus on suhteessa koko vartalon pituuteen. Olen nähnyt pitkiä ihmisiä, joilla on hyvin pitkä selkä ja suhteessa siihen lyhyet jalat ja lyhyitä ihmisiä, joilla on selkään suhteessa pitkät jalat tai ovat sopusuhtaisia, eivät mitenkään persjalkaisia.

  Oman kokemukseni mukaan lyhyydestä saa enemmän negatiivisia kommentteja. Lyhyt nainen ei kelpaa edustusvaimoksi eikä malliksi mihinkään, vaikka olisi sopusuhtainen ja hyvännäköinen. Tosin oman epävarmuuden hetkinä poikaystäväni on muistuttanut minua siitä, että maailman seksikkäimmät naiset ovat lyhyitä (Jennifer Lopez, Shakira, Eva Longoria, Kylie Minogue). Tiedä häntä 😀

 72. Nina Adore

  Täällä hoikka nainen komppaa kaikkea sanomaasi👍😘 Koko elämäni olen kuullut naljailua ja pilailua hoikkuudestani. Siihen ei vaan totu, vaikka kuinka kovettaisin itseni… Mielestäni ihan perus-sivistykseen kuuluu, ettei toisten painoa kommentoida. Ja silti esim.itse, kuulen letkautuksia hoikkuudestani miltei päivittäin. Itselläni ei koskaan, siis koskaan, tulisi mieleen sanoa yli-painoiselle että oletpa lihava.
  Ystävällisin terveisin jäätynyt pulkan-naru.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Toimitus suosittelee

Tilaa Elle

Seuraa Elleä