Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Meikkitaiteilija Ida Ekman on kosteuttamisen MacGyver

24.04.2018

Ida Ekman on paitsi meikkitaiteilija ja Instagram-vaikuttaja myös ihon kosteuttamisen konkari. Hän uskoo ihonhoidossa öljyihin, kosteuttaviin primereihin ja alkoholittomiin kasvovesiin.

Meikkaaja Ida Ekman uskoo ihon kosteuttamiseen ulko- ja sisäpuolelta. ”Veden juominen on klisee, mutta sillä on suuri vaikutus. Ihoni on merkittävästi huonommassa kunnossa silloin, kun en ole juonut paria litraa vettä päivässä.”

Ida Ekmanin viisi kauneussalaisuutta:

1. Tartu kasvoöljyyn.

”Levitän aamuisin kasvoille seerumin, kosteusvoiteen ja kosteuttavan primerin. Jos ihoni kaipaa ekstrakosteutusta, käytän öljyä primerin jälkeen, ennen meikkivoidetta. Se näkyy kauniina kuultona meikin läpi. Lisään sitä kuivimpiin kohtiin: poskille ja kasvojen reunoille. Olen monien ystävieni tavoin hurahtanut ACOn Renewing-kasvoöljyyn, joka sopii myös rasvoittuvalle iholle.”

2. Muista silmänympärykset.

”Aamuisin käytän ACOn Calming Eye Gel -silmänympärysvoidetta. Se on kevyt, geelimäinen tuote, jonka päälle meikki levittyy todenna nätisti. Yöksi valitsen Lumenen kosteuttavan silmänympärysvoiteen, sillä ihoni tarvitsee paksun, ravitsevan tuotteen.”

3. Putsaa tehokkaasti.

”Työjutuissa minulla on aina meikkiä, mutta pesen ne heti, kun tulen kotiin enkä meikkaa vapaa-ajallani. Rakastan sitä, miltä meikki näyttää, mutten sitä, miltä se tuntuu. Poistan silmämeikin vedenkestävän silmämeikin putsarilla, juuri nyt käytössä on Lumenen Waterproof. Levitän sitä vanulapulla taputellen, en koskaan hankaamalla. Koko naaman putsaamiseen käytän vaihdellen eri merkkien puhdistusgeelejä ja -öljyjä. Lopuksi lisään kasvovettä. Suosin tuotteita, joissa ei ole hajusteita tai alkoholia.”

4. Anna iholle aikaa.

”Nuorempana stressasin, jos iho meni huonoon kuntoon ja siihen tuli näppyjä. Viimeisen parin vuoden aikana olen tullut sinuiksi ihoni kanssa. Nyt suhtaudun zeniläisen rauhallisesti siihen, että ihoni ei ole kaiken aikaa parhaimmillaan. Pitkät lennot ja lyhyet unet näkyvät väkisinkin ihossa. Se ei ole maailman loppu.”

5. Muista kosteuttaa myös hiuksia.

”Käytin pitkään hiuksiini ihan mitä sattuu tuotteita. Pesin hiukseni halvoilla markettipurkeilla, koska ajattelin, ettei tuotteissa ole kovin paljon eroa. Lämpösuojatuotteita en käyttänyt ollenkaan. Kampaajani, vloggaaja Henry Harjusola laittoi tukkarutiinini ihan uusiksi. Hänen ansiostaan löysin IdHAIRin laadukkaat tuotteet, jotka kosteuttavat ja suojaavat tukkaa. Harjusola on myös tehnyt hiuksiini teippipidennykset. Luotan hänen ammattitaitoonsa täysin. Kun haaveilin sinisestä tukasta, hän sanoi tiukasti ei. Suunnitelma jäi heti siihen.”

Lue myös:

7 suomalaista kauneusgurua – seuraatko jo heitä?

Ihon kosteutus on nyt megatrendi – 10 askelta kauniiseen ihoon

Kauneushoitola kotona – 11 vinkkiä ihanaan hemmotteluiltaan

teksti Jenna Kämäräinen
kuva Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä