Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Huippumeikkaaja Piia Hiltunen: ”Meikki-idolini on Marilyn Manson”

25.12.2018

Meikkaaja Piia Hiltunen, 36, keksi ratkaisun asupulmiin. Hän juhlii nykyään vain vaatteissa, joissa olo on kuin pyjamassa.

Teetän paljon vaatteita ompelijalla. Varsinkin juhlapukeutuminen tuottaa päänvaivaa, sillä saatan etsiä kauan jotain tiettyä vaatetta tuloksetta. Luotto-ompelijan löytäminen oli käänteentekevää. Itselle räätälöidyistä vaatteista tulee niin hyvä fiilis, sillä ne istuvat täydellisesti. Ideat asuihini putkahtelevat milloin mistäkin: viimekesäisiin ystävän häihin sain ajatuksen kuninkaallishenkisestä kokovioletista asusta.

Minulla on aina ollut vilkas mielikuvitus. Olin kiinnostunut vaatteista jo lapsena ja kokeilin uusia juttuja rohkeasti. Olin klassinen tyttöpoika, aina leikkimässä poikien kanssa. Innostus roolileikkeihin syntyi jo tuolloin, kun leikimme siskojeni kanssa laittautumista mummon vaatekaapilla. Äitini ja tätini myös ompelivat meille paljon vaatteita. Minulle oli jo ala-asteella tärkeää käyttää vaatteita, joita ei ole kellään toisella. Se pätee edelleen: pukeudun mieluummin uniikisti kuin massan mukana.

 

Pukeudun mieluummin uniikisti kuin massan mukana.

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tyylikokeiluihin ovat kuuluneet kaikki mahdolliset alakulttuurit punkkarivaiheesta rokkariin ja reivigoottiin. Reivigoottiaikaani kuului violetti tukka ja paljon lävistyksiä. Opiskelin tuolloin kampaajaksi, enkä saanut lupaa mennä kouluun, koska näytin kuulemma pelottavalta. Minulle sanottiin, etten sovi asiakaspalveluun ulkonäköni takia. Se tuntui ankealta.

Sittemmin tyylini on pehmentynyt, osin työni vuoksi. Muodin ja kauneuden parissa työskentely on kehittänyt tyylisilmääni. Vähän ennen kolmeakymppiä minulla oli tyylikriisi. Ajattelin, että minun pitää pukeutua ikäistäni vastaavalla tavalla ja harkitsin esimerkiksi luopuvani korvalävistyksistäni. Onneksi tajusin, että olen löytänyt oman tyylini, eikä minun pidä muuttaa sitä iän vuoksi.

piia hiltunen

Näytöksistä napattua

Työskentelen usein muotinäytösten meikkitiimeissä ja näen tulevien sesonkien vaatteet puolisen vuotta ennen muita. Esimerkiksi nämä Guccin aurinkolasit päätin hankkia heti bongattuani ne bäkkärillä. Takki on Ril’sin ja silmäpaita Discount Universen. Monkin farkut ovat uusin ihastukseni.

piia hiltunen

Luottofarkut

Grunge ja Nirvana vaikuttivat tyyliini paljon 90-luvulla, ja se näkyy yhä. Punainen ruutujakku ja Nirvanan bändipaita ovat vintagea, farkut Acnen ja kengät N°21-merkiltä.

Viimeinen silaus

Jos asu tuntuu ulos lähtiessä vajaalta, lisään punaista huulipunaa tai hatun. Eliurpin mustan punoshatun löysin Barcelonasta, ja käytin sitä kesällä ystäväni häissä. Nahkalippis on Moschinon ja lierihattu Johnny’s Got Hattituden.

Lempiteepparit

Suosin nettikauppoja, kuten Net-a-porteria ja Luisaviaromaa. Olen tilannut niistä rakkaimmat t-paitani, kuten nämä Guccin, Moschinon ja Alexander McQueenin printtipaidat.

Väriä kehiin

Värillisellä eyelinerilla on help­po piristää luottomeikkiä. Olen ihastunut vaalean­sinisiin rajauksiin, jotka teen Marc Jacobsin rajauskynän Deja Blue -sävyllä. Lempipunani on Macin Retro Matte sävyssä Quite the Standout. Korvakorut ovat pariisilaisesta suosikkiputiikistani, Violette & Léonie -secondhand-liikkeestä.

Lempiasioita

Diptyquen Vetyverio ja Tom Fordin Black Orchid ovat makuuni sopivan voimakkaita ja maskuliinisia tuoksuja. Olivia Kleinin ­Vitamin Spray Toneria käytän aamuin illoin ennen kosteusvoiteen levittämistä. Punaiset aurinkolasit ovat Poppy Lissimanin, luottolaukkuni on Guccin.

Takkihamstraaja

Olen heikkona takkeihin ja aurinkolaseihin. Tämä takki on Aino Heinion.

Kaikuja menneisyydestä

Käytän paljon nahkavaatteita, kuten mekkoja ja hameita. Ne ovat kaikuja rokkarivaiheestani. Nahkamekko on vintagea, kengät ovat Jeffrey Campbellin ja punainen pilkkupaita on Paskal-merkin.

Jo on markkinat

Australiasta ostettu ruusukvartsiriipus on rakkain koruni. Koluan lomareissuilla aina paikalliset markkinat ja korukaupat, vaikka en muuten innostu shoppailusta. Sex-kaulakoru on Vivienne Westwoodin, korvakorut Juslin Maunulan.

piia hiltunen

Voima-asussa

Muotisuunnittelijaystäväni Mert Otsamo vinkkasi minulle tästä leopardikankaasta, josta luotto-ompelijani Maris Keskylä sitten ompeli minulle housut ja bleiserin ystäväni häitä varten. Kengät ovat Minna Parikan, paita on Baum und Pferdgartenin.

teksti Jaana Forsberg
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä