Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

TOP 10 matkailutrendit: Ilmastotekoja ja eksottisia kylpyjä

25.01.2019

Ennustamme, että vuonna 2019 reissaat yksin, elät autenttisesti paikallisessa kylässä ja koet kotikaupunkisi turistina. Trendikäs matkailija täyttää laukkunsa tuliaisten sijaan kokemuksilla.

1. Megatrendi: Soolomatkailu

Vuoden suurin matkailutrendi on soolomatkailu. Epämukavuusalueelle astuminen kannattaa: yksin matkustaessa voit keskittyä asioihin, joista vain sinä nautit. Kukaan ei valita vieressä, jos päädytkin museoissa käymisen sijaan nukkumaan hotellissa päivän kolmannet päiväunet.

2. Hyvästele turistikupla: Autenttisuus

Kyllästyttääkö turistikohteiden tungos ja sliipattu kuvaus kohdemaasta? Niin meitäkin. Siksi aiomme kokeilla tänä vuonna toisenlaisia matkailutapoja. Esimerkiksi matkailuyritys Duara Travels tarjoaa mahdollisuuden yöpyä aasialaisessa tai afrikkalaisessa kylässä ja elää hetken yhteisön arkea. Matkalaiset voivat esimerkiksi osallistua viljelyyn ja muihin töihin. 60 prosenttia matkan tuotoista menee kyläläisille. Lisätietoja: duaratravels.com

Los Angeles

Matkusta suoralla lennolla sinne, missä tähdet asuvat.

3. Suora lento lempikohteeseen: Los Angeles

Los Angeles on yksi Ellen suosikkipaikoista: kyseessä on paitsi legendaarinen matkakohde täynnä nähtävyyksiä, myös yksi parhaista lokaatioista rantamuotikuvien ottamiseen. Siksi ilahduimme kuultuamme, että Finnair aloittaa suorat lennot kolmesti viikossa Helsingistä Los Angelesiin 31. maaliskuuta. Kiitos Helsingin oivan maantieteellisen sijainnin, matka-ajaksi jää vain 11 ­tuntia.

Arctic Treehouse

Arctic Treehouse -hotellin jokaisessa huoneessa on panoramaikkuna, josta avautuu näkymä pohjoiselle taivaalle.

4. Vain viikonloppu aikaa: Kotimaanmatkailu

Ajanpuute ja ilmastoahdistus, kuulostaako tutulta? Ei ole ihme, että kotimaanmatkailun suosio kasvaa jatkuvasti. Tänä vuonna hyödynnämme viikonloput ja lähdemme minilomalle Suomeen. Trendikäs hakeutuu Lapin luontoon ja pitää taukoa sosiaalisesta mediasta. Varaa huone esimerkiksi Rovaniemeltä Arctic Treehouse -hotellista ja keskity maiseman kauneuteen – tulevalla työviikolla pursuat energiaa. Lisätietoja: arctictreehousehotel.com

Mainos alkaa
Mainos päättyy

 

Huoli ympäristöstä ja tietoisuus ilmastonmuutoksesta heijastuu matkailutrendeihin.

 

5. Vastuullisuus: Kestävä matkailu

Vaikka huoli ympäristöstä kasvaa, ihmiset matkustavat koko ajan aiempaa enemmän. Siksi on yhä tärkeämpää tehdä tietoisesti kestäviä valintoja. Loma ei ole syy lepsuilla periaatteista: kuormita luontoa mahdollisimman vähän ja minimoi hiilijalanjälkesi. Vältä vaihtolentoja, valitse polkupyörä tutustuessasi uuteen kaupunkiin ja suosi hotelleja, joille on myönnetty ympäristösertifikaatti.

matkailu

6. Ryhdy tutkimusmatkailijaksi: Seikkailu alkakoon

Booking.comin tutkimuksen mukaan liki puolet matkailijoista haluaa vuonna 2019 olla aiempaa seikkailuhenkisempiä kohteen valinnassa ja matkustaa paikkoihin, joissa heidän kaverinsa eivät ole käyneet. Vinkki: Unohda ylimääräiset älysovellukset ja valmiiksi pureskellut matkavinkit – pääset parhaiten seikkailun makuun, kun oppaanasi on pelkkä kartta. Lataa puhelimeesi ilman nettiyhteyttä toimiva Google Mapsin off-line-kartta ja anna intuition johdattaa.

Ittoqqortoormiit

Ittoqqortoormiit on noin 450 asukkaan pikkuruinen saari Grönlannissa ja yksi vuoden trendikkäimmistä kohteista.

7. Maailman syrjäisin kohde: Ittoqqortoormiit

Unohda Tokio ja New York. Tämä vaikeasti lausuttava saari löytyy Itä-Grönlannista. Ittoqqortoormiit sijaitsee keskellä ei mitään, eli on täydellinen kohde kaupungin hälinää pakenevalle. Yövy kenties maailman syrjäisimmässä hotellissa ihastellen leiskuvia revontulia ja hulppeita jäävuoria.

helsinki

8. Staycation + lomahyggeily: Lomalla Helsingissä

Staycation tarkoittaa omilla kotikulmilla lomailua. Tutustu kotikaupunkiisi turistin silmin: yövy hotellissa ja nauti paikallisista palveluista (teet samalla hyvää ilmastolle ja työllistät paikallisia). Staycationiin voi yhdistää helposti myös toisen matkailutrendin eli lomahyggeilyn. Voit hyvällä omallatunnolla lomailla ilman suunnitelmia ja mennä fiiliksen mukaan – täydellistä vastapainoa jatkuvalle suorittamiselle.

Yasuragi

Yasuragissa viehättävät karun kaunis arkkitehtuuri ja huoneista avautuvat näkymät. Vieraat pukeutuvat visiitin ajan yhtenäisiin yukatoihin.

9. Spa-lomailu: Japanilainen kylpy Tukholmassa

Tukholman liepeillä sijaitseva karunkaunis japanilainen kylpy(lä)hotelli on täydellinen lomakohde ­silloin, kun aikaa on yksi yö ja tavoitteena rentoutua. Saat saapuessasi uikkarin, släbärit ja aamutakkia muistuttavan yukatan, muita vaatteita et vierailun aikana tarvitse (kyllä, jopa illallinen syödään yukatassa). ­Yasuragissa peseydytään pikkujakkaroilla istuen, kylvetään kuumissa ulkoaltaissa, joogataan, meditoidaan ja haahuillaan sokkeloisilla käytävillä. Koska kuvaaminen on isossa osassa hotellia kielletty, pidät puolivahingossa myös someloman.

 

Japanilaisessa kylpylässä pidät huomaamatta myös someloman, sillä kuvaaminen on kielletty lähes kaikkialla hotellissa.

 

10. Kokemukset kunniaan: Olutkylpy Islannissa

Vuosi 2019 tullaan muistamaan vuotena, jolloin ikimuistoiset kokemukset ja laadukkaat palvelut syrjäyttivät materian. Tietynlaisen mielentilan saavuttaminen on tärkeämpää kuin matkalaukkuun sullottavat tuliaiset. Valitse siis kohteesi sen mukaan, mitä haluat kokea. Vinkki elämysmatkailijalle: Islannissa voi pulahtaa rauhoittumaan tynnyrilliseen olutta. Kylpytynnyrissä oleva lämmin olut hemmottelee ihoasi (ja tuopissa tarjoiltava huurteinen kenties mieltäsi). Lisätietoja: bjorbodin.is/eng

Matkakohdevinkit seikkailunjanoisille:

Ouarzazate, Marokko

Kaupunki tunnetaan porttina Saharaan, jossa voi ihastella marokkolaisarkkitehtuuria ja intensiivisiä ­auringonlaskuja.

Bacalar, Meksiko

Seitsemän sinisen sävyn järvenä tunnetun Bacalarin kristallinkirkas vesi on ideaali snorklaamiseen ja rannat lekotteluun. Myös merenantimet ovat Bacalarin bravuuri.

Leeuwarden, Alankomaat

Leeuwarden on kulttuurimatkaajan unelma – se valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2018. Vieraile mielenkiintoisissa museoissa, kiipeä Leeuwardenin kaltevaan torniin ja lumoudu 1500-luvun arkkitehtuurista.

Nusa Penida, Indonesia

Turistimassat eivät ole vielä löytäneet Balin salaista naapurisaarta. Henkeäsalpaavista ja lähes koskemattomista maisemista voi toistaiseksi nauttia rauhassa.

Lue myös:

Välimeren-risteily yhdistää kaupunkiloman ja pakettimatkan parhaat puolet

Meksikon Puerto Vallarta: lomakohde jokaiselle paratiisista haaveilevalle

Ota suunnaksi trendikäs Melbourne – 9 vinkkiä unelmien roadtripille

 

teksti Rebekka Silvennoinen
kuvat Duara Travels, Finnair, Artic treehouse hotel ja fotolia
Tilaa Elle

Seuraa Elleä