Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Extreme-matkailija, ota suunnaksi Namibia – 4 vinkkiä

06.02.2020

Toisenlaisen elämyksen kaipaava matkailija patikoi autiomaassa ja telttailee Afrikan taivaan alla. Se on mahdollista Namibiassa, maailman kahdeksanneksi harvimmin asutussa maassa.

1. Patikointia autiomaassa

Namibiassa riittää täysin luonnontilassa olevaa autiota maata. Lyhyt päivävaellus maisemassa, jota ympäröivät valtavat kalliomuodostelmat ja polkuja reunustavat pensaat, on irtiotto kaikesta tutusta. Esimerkiksi vartin ajomatkan päässä pääkaupungista Windhoekista on useita hienoja kohteita kuten Ludwigsdorf. Suurten kallioiden välissä puhelinyhteys ei välttämättä kanna, joten eksyä ei kannata.

2.  Rallia dyyneillä

Maan länsirannikolla sijaitsevalle Namib-aavikolle järjestetään autoretkiä, joilla pääsee ottamaan tuntumaa upeisiin hiekkadyyneihin. Maisemat ovat hulppeita ja meri-ilma raikasta. Jos kuskin kaasujalka painaa, dyynien jyrkissä, joka päivä uusiksi muovautuvissa rinteissä kurvailu on kuin vuoristoradalla ajaisi. Vahva suositus. Muista pitää ikkunat kiinni, sillä hiekkapölyä riittää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

3.  Kaikki irti merestä

Namibian rantaviivaa riittää 1600 kilometrin pituudelta. Matkailijalle se tarjoaa ohjatun sukellusmatkan ja kirkasta merivettä Swakopmundin rantakaupungissa 300 kilometrin päässä pääkaupungista. Samalla reissulla voit bongata värikkäitä flamingoja ja rantaviivalla aurinkokylpyä ottavia hylkeitä. Surffaaja hylkää snorkkelin ja nauttii rannikon mahtavista aalloista.

4. Yö tähtitaivaan alla

Unohda hotelli edes yhdeksi yöksi ja suuntaa leirintäalueelle. Esimerkiksi Spitzkoppen alueelta voit vuokrata teltan ja saat kaupan päälle hulppeat maisemat. Patikoi päivällä läheisillä kallioilla ja illalla nauti, kun telttojen ylle laskeutuu uskomattoman hieno tähtitaivas. Telttaan kantautuu luonnon ääniä, mutta älä päästä mielikuvitusta laukkaamaan.

Sään puolesta Namibiaan kannattaa suunnata touko-syyskuussa, jolloin ei juurikaan sada ja lämpötila on miellyttävä. Qatar Airwaysilla matka kulkee Dohan kautta ja hintaa menopaluulle kertyy noin 800 euroa.

teksti ja kuvat Jere Viinikainen
Tilaa Elle

Seuraa Elleä