Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Alkuperäiskulttuuria ja luontoelämyksiä – kokosimme parhaat matkavinkit Namibiaan

04.07.2019

Namibia on täydellinen läpileikkaus siihen, mitä Afrikalla on turistille tarjottavanaan. Lyhyet välimatkat mahdollistavat sen, että lomallaan ehtii nähdä niin safarin villieläimet kuin rannikon hiekkadyynit.Matkavinkit namibia, safari

Matkavinkit namibia, safari

1. Koe villieläinsafari

Omarussa sijaitsevassa Erindin luonnonsuojelualueella pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä villieläimiin. Safariajelulla vastaan voivat tulla leijonat ja virtahevot, ja alueella majoittuessa takapihallesi saattaa leiriytyä yön ajaksi norsuperhe sekä muutama kirahvi. Ota siis kiikarit mukaan ja nauti hetki upeasta, koskemattomasta luonnosta.

Matkavinkit namibia

Matkavinkit namibia,

Mainos alkaa
Mainos päättyy

2. Tutustu alkuperäiskulttuuriin

Namibiassa asuu edelleen muutamia alkuperäiskansoja, joista tunnetuimpia ovat sanit. Maan väestöstä noin kolme prosenttia lukeutuu tähän alkuperäiskansaan, jonka tulevaisuus on kuitenkin globalisaation takia vaakalaudalla. Monet sanit jakavat turisteille mielellään elämäänsä ja ylläpitävät näin perinteitään. Tutustumiskierroksella pääset vierailemaan paitsi heimolaisten leiriin myös näkemään, miten villieläinten metsästys tapahtuu ilman aseita tai miten vatsakipu hoidetaan ilman länsimaista lääketeollisuutta.

Matkavinkit namibia,

Matkavinkit namibia,

Matkavinkit namibia,

3. Yövy Spitzkoppen leirintäalueella

Mikäli villieläimiä kiikaroimalla et pääse mielestäsi tarpeeksi liki koskematonta luontoa, vietä yö Spitzkoppen leirintäalueella. Kiipeile hulppeille kalliomuodostelmille ja ihastele tähtitaivasta leirinuotion äärellä. Yöpyä voit joko asuntovaunussa tai teltassa makuupussissa – muista kuitenkin, että lämpötila saattaa laskea öisin jopa nollaan.

Matkavinkit namibia, aavikko

Matkavinkit namibia, aavikko

Matkavinkit namibia, aavikko

4. Seikkaile aavikolla tai nautiskele rannikosta

Walvis Bayn satamakaupunki on tunnettu kalastuksen lisäksi hulppeista rannoistaan ja rantaviivalta alkavasta Namib-aavikosta. Rauhallisemmasta menosta nauttiva viettää päivänsä rannan tuntumassa flamingoja ja hylkeitä ihastellen, hurjapäisempi autolla hiekkadyyneillä seikkaillen. Kohde sopii erinomaisesti myös auringossa pötköttelyyn.

Matkavinkit namibia, aavikko

5. Ihastu afrikkalaiseen ruokakulttuuriin

Namibialainen ruokakulttuuri on sanalla sanoen lihaisaa, ja monet paikat tarjoavatkin toinen toistaan mehukkaampia liha-annoksia. Kanaruokien lisäksi listoilta löytyy muun muassa seepraa ja krokotiiliä (joka muuten maistuu kanan ja kalan välimuodolta). Oiva tapa päästä tutustumaan paikalliseen ruokakulttuuriin on piipahtaa Windhoekissa sijaitsevassa, legendaarisessa Joe’s Beerhouse -ravintolassa.

Luontokuvauksesta kiinnostuneelle Namibia toimii täydellisenä läpileikkauksena afrikkalaisiin maisemiin.

+ Pro-vinkit onnistuneisiin matkakuviin: 

  1. Kuvaa laajakulmalla, niin mahdutat kuviin enemmän ympäröivää luontoa.
  2. Tee kuvistasi mielenkiintoisempia kokeilemalla rohkeasti eri kuvakulmia.
  3. Vastavaloon kuvaamalla saat kuviin upeita siluetteja.
  4. Zoomilla pääset helposti lähelle eläimiä.
  5. Tue puhelimesi hyvin, kun kuvaat pimeällä.

Jutun kuvat otettu Huawein P30 Pro -puhelimella.

Lue myös:

Pakkaa kuin pro! 10 tärkeintä tuotetta matkalle

Matkavinkit muodikkaaseen Milanoon

Lapin-matka on uusi surffiloma

Teksti ja kuvat Jere Viinikainen
Tilaa Elle

Seuraa Elleä