Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Matilda Morelius: ”Nukuin vauvana kangasrullien päällä äidin ateljeessa”

22.02.2018

Suomalainen Matilda Morelius, 21, kulkee Andiata-vaatemerkin perustaneen äitinsä jalanjäljissä. Pariisitar on seurannut muotialaa lähietäisyydeltä lapsesta asti.

”Yksityisyrittäjä-äitini, Andiata-vaatemerkin perustaja Tarja Rantanen ei tuntenut pitkiä äitiyslomia. Nukuin vauvana kangasrullien päällä äidin ateljeessa. Kaikki lapsuuteni vaatteet ostettiin Pariisista. Äiti puki minut tummansinisiin kiiltonahkakenkiin ja harmaaseen villakangastakkiin, vaikka itse ihailin räikeitä värejä. Vanhempana ymmärsin, kuinka erinomainen värisilmä äidilläni on. Hänellä on kyky valita useasta beigen sävystä juuri se oikea. Olen oppinut häneltä paljon vaatteen istuvuudesta sekä yksityiskohtien tärkeydestä: niitä ei saa olla liikaa yhdessä vaatteessa.

Muutin kolme vuotta sitten Pariisiin opiskelemaan muodin markkinointia. Opiskelun ohella saan käytännön kokemusta vaatealasta työskennellessäni Andiatalla – olin esimerkiksi mukana ideoimassa ja kehittämässä tuoretta Andiata Basics -mallistoa.

Aikuistuin kertaheitolla muutettuani Pariisiin, mikä näkyi myös pukeutumisessani. Tyylini muuttui entistä klassisemmaksi. En aiemmin ymmärtänyt, kuinka tärkeitä ovat vaatekaapin kulmakivet ja materiaalien tuntu iholla.

Panostan eniten takkeihin. Niiden laadun tunnistaa tutkimalla kankaan pintaa, sisätyötä, vuorikangasta ja tikkauksia. Suosin villakankaan ja kašmirin sekoitetta. Takeissa beige ja musta ovat lempivärejäni, sillä ne täydentävät modernin naisellisen lookin ja sopivat kaiken kanssa. Luulen ajattelutapani johtuvan suomalaisuudestani – takithan ovat olennainen osa pukeutumistamme suurimman osan vuodesta.”

Suomalainen pariisitar

Suomalaisuus näkyy tyylini minimalistisuudessa sekä hyvissä luonnonmateriaaleissa. Suosin kašmiria, puuvillaa, silkkiä ja villaa. Vältän tekokuituja paitsi eettisistä syistä myös siksi, etten pidä siitä, miltä ne tuntuvat ihollani.

Täydellinen yhtälö

Rakastan yhdistellä eri beigen tai pastellien sävyjä. Tämän hetken suosikkini on Chloén Faye-laukku yhdistettynä Andiatan neuleisiin.

Matilda morelius

Monitoimivaate

Hyvin istuvat jakut ovat vaatekaappini punainen lanka – ne menevät päivällä tennareiden ja farkkujen kanssa tai illalla yhdistettynä silkkipaitaan ja avokkaisiin.

Luksusta ja vintagea

Korvakorut ovat 60-luvun vintagea ja aurinkolasit Saint Laurentin. Käytän paljon Chanelin kosmetiikkaa.

Metallifiksaatio

Pakkomielteeni on käyttää joko kultaa tai hopeaa. Jos laukussa on hopeinen yksityiskohta, pitää takin nappien, sormusten ja korvakorujen olla samaa sävyä. Tämä laukku on Guccin Dionysus.

Cocon jalanjäljissä

Lempituoksuni on Chanelin Coco Noir. Ylellinen tuoksu viimeistelee asukokonaisuuden hienostuneeksi.

Korurakkauksia

Sain äidiltäni 20-vuotislahjaksi Cartierin kellon ja siihen kuuluvan rannekorun. Ne ovat helppo yhdistää eri asukokonaisuuksiin.

Matilda morelius

Varman päälle

Takuuvarma valintani on Andiatan hyvin räätälöity, musta Le Smoking -jakku. Poolon lisäksi pidän sitä usein valkoisen puuvillaisen t-paidan ja farkkujen kanssa. Korvakorut ovat Kenzon.

Matilda morelius

Sovittamisen juhlaa

Vaatteiden sovittaminen on minulle elämys. Asun täytyy istua kunnolla etenkin olkapäiden, rinnan ja lantion alueilta. Vaatteistani arvatenkin 97 prosenttia on Andiatan mallistosta.

Lue myös:

Pihla Hintikka: ”Olen aina tiennyt kuuluvani Pariisiin”

Peppi Puljujärvi: ”Vaatekokoni rajoittaa edelleen shoppailua Suomessa”

Leena Oravainio: ”Maustan nörttityyliäni epäkäytännöllisillä korkkareilla”

teksti Vivian Lindholm
kuvat Eeva Suutari
Tilaa Elle

Seuraa Elleä