Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Miksi yli 40-vuotiaat eivät kelpaa muotikuviin, kysyy Maria Veitola

13.03.2019

Maria Veitola, 46, ihmettelee, miksi neli-viisikymppisiä ei näy missään. "Heillä on itsetuntoa, ajatuksia, vapaa-aikaa ja rahaa ostaa muotilehtien vaatteita, mutta heidän kasvonsa ja vartalonsa eivät kelpaa."

ELLE: Kerroit yllättyneesi, kun sait viestin tästä haastattelusta.

MARIA: ”Ensimmäinen ajatukseni oli, että vau – kelpaan yhä ELLEen. Ja toinen, että miksi ihmeessä ajattelen niin? Luulen sen johtuvan siitä, että meitä yli 40-vuotiaita ei näy muotikuvissa. Kuviin ja catwalkeille nostetaan nuorten naisten lisäksi upeita 70–80-vuotiaita hopeahapsisia ikäladyjä, mutta väliin jää vuosikymmenten aukko. Neli-viisikymppiset ovat itse sitä mieltä, että elävät elämänsä parasta aikaa: heillä on itsetuntoa, ajatuksia, vapaa-aikaa ja rahaa ostaa muotilehtien vaatteita, mutta heidän kasvonsa ja vartalonsa eivät kelpaa. Kai me olemme muistutus siitä, miten me kaikki vanhenemme.”

ELLE: Ehkä kyse on myös siitä, että muotiteollisuus rakastaa äärimmäisyyksiä.

MARIA: ”Kyllä, nykymaailmassa voi olla Instagram-tähti tai huippumalli vaikka puuttuisi jalka tai olisi paha pigmenttihäiriö. Erilaisuus nostetaan jalustalle, mutta se ei saisi sulkea pois sitä, että tavallisuuskin voi olla kiinnostavaa. Olin juuri Kaija K:n konsertissa ja katsoin keski-ikäisten naisten massaa. Mietin, että toivottavasti nämä ihmiset kokevat, että he kelpaavat tähän maailmaan.”

ELLE: Koetko, että itse kelpaat?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

MARIA: ”Jos olisin syntynyt perinteisen söpön kauniiksi – sellaiseksi Victoria’s Secret -mallien tyyppiseksi – ja perustanut itsetuntoni miehisen katseen varaan, voisi olla tosi vaikeaa olla tämän ikäinen ja huomata ulkonäön muuttuvan. En ole koskaan ollut se tyyppi, jonka koulukuvaaja pyytää eturiviin ja jolle annetaan prinsessaroolit.”

ELLE: Toivotaan, että joku päivä prinsessoidenkin annetaan rypistyä rauhassa.

MARIA: ”Niin, milloin ja kuka on keksinyt alkaa toistaa totuutena sitä, että ainoastaan miehet sen kuin komistuvat vanhetessaan. Heidän ryppynsä, uurteensa, arpensa ja harmaat hiuksensa kertovat eletystä elämästä, vaikeuksien voittamisesta, viisaudesta. Voisimmeko alkaa puhua samalla tavalla naisista? Että iän myötä karisma, seksikkyys ja mielenkiintoisuus vain lisääntyvät.”

Upeat muotikuvat löydät huhtikuun ELLEstä!

Maria veitola kansi

 

Lue myös:

Jasper Pääkkönen menestyksestään: ”Olen käyttänyt tähän kuusinumeroisen summan rahaa”

Aira Samulin: ”Olen yhä aika hyvännäköinen muija”

 

teksti Anni Nissi
kuvat Fabian Björk
tyyli Anna Komonen
meikki ja hiukset Miika Kemppainen
Tilaa Elle

Seuraa Elleä