Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Mamma Mia -tähti Amanda Seyfried palkkaeroista: ”Kieltäydyin roolista, kunnes olin tyytyväinen tarjoukseen”

26.10.2018

Mamma Mia -musikaalielokuva teki Amanda Seyfriedistä supertähden, mutta palkkaneuvotteluissa se ei näkynyt. Tähti paljastaa, että kun jatko-osasta neuvoteltiin, tuotantoyhtiöstä vihjattiin, että Sophien rooliin voitaisiinkin valita joku toinen näyttelijä.

”Todellako? Enkö ole teille tärkeä? Johtuuko tämä siitä, että olen nainen, kysyin”, Amanda Seyfried, 28, kertoo Ellen haastattelussa.

Jatko-osa, Mamma Mia: Here we go again, tuli elokuvateattereihin kesällä. Molemmilla kerroilla Amandan vastanäyttelijä oli Dominic Cooper. Amanda sai vastanäyttelijältään vahingossa kuulla, että tälle maksettiin paremmin ensimmäisestä elokuvasta. Se oli liikaa tähdelle.

”Raivostuin ja ajattelin, että nyt riittää. Päätin, että tästä en aio olla hiljaa. Dominic on ihana, mutta se ei ollut reilua minua kohtaan, vaikka hän olikin vielä siihen aikaan hieman minua tunnetumpi.”

Niinpä uuden roolin palkkaneuvotteluissa Amanda valitsi oman taktiikkansa.

”En uskonut, että minut pystyttäisiin korvaamaan. Päätin kieltäytyä roolista, kunnes olin tyytyväinen tarjoukseen”, hän kertoo.

 

Minun täytyy puolustaa oikeuksiani tyttäreni vuoksi. Uskon, että se kannattaa. Haluan ansaita hänen kunnioituksensa.

 

Voimaa #metoo-kampanjasta ja äitiydestä

Amanda puhuu Ellen haastattelussa siitä, miten #metoo- ja Time’s Up -liikkeet ovat muuttaneet maailmaa. Elokuva-alalla ne ovat selvästi vahvistaneet naisten valtaa Hollywoodissa. Pelkoja on vähemmän.

”Mehän haluamme vain tehdä työtämme ja säilyttää maineemme. Nyt voimme olla varmoja, ettei ketään vihata sen vuoksi, että puhuu ääneen.”

Myös äidiksi tulo on muuttanut Amandan omaa asennetta työhön ja naisen oikeuksiin vaatia tasa-arvoista kohtelua työelämässä. Maaliskuussa 2017 Amandasta tuli äiti, kun hän ja hänen puolisonsa, näyttelijä Thomas Sadoski saivat tytön.

”Minun täytyy puolustaa oikeuksiani tyttäreni vuoksi. Uskon, että se kannattaa. Haluan ansaita hänen kunnioituksensa”, hän sanoo.

Amanda Seyfried

Amanda on kolmekymppinen , ja se tuntuu hyvältä. ”Nyt minuun uskotaan työasioissa enemmän. Ihan hullua, enhän ikinä esimerkiksi myöhästynyt nuorempanakaan.”

Ahdistuneisuutta kannattaa lääkitä

Amanda tunnetaan harvinaisen välittömänä ja suorapuheisena Hollywood-tähtenä. Hän on puhunut avoimesti myös pakko-oireneuroosistaan OCD:stä ja ahdistuneisuushäiriöstään. Hän on saanut lääkitystä oireisiinsa 19-vuotiaasta lähtien.

”Annokseni on pienin mahdollinen. Lääkitys auttaa hyvin ahdistuneisuus­häiriössä. ­Tosin väitetään, että kolmekymmentä prosenttia on lääkkeen ansiota, seitsemänkymmentä omaa työtä”, hän kertoo.

Yksi äitiyden tuomia suurimpia yllätyksiä Amandalle oli, että raskaus tuntui helpottavan ahdistuneisuutta. Odotusaikana Amanda alkoi käydä uudelleen kognitiivisessa käyttäytymisterapiassa, jotta tiedostaisi paremmin, jos vointi huononee.

”Mutta sainkin huomata, että en lapsen saatuani ehdi enää huolehtia asioista niin paljon enkä suhtautua mihinkään niin pakkomielteisesti. On niin rauhoittavaa ja todellista tajuta, että lapseni on minusta täysin riippuvainen.”

Lue myös:

”Milloin tulet kotiin, äiti?”

Salakuvauksen uhri: ”Häpeän tunne oli sietämätön”

Jessica Alba: ”Minusta tuli näyttelijä, koska en viihtynyt omissa nahoissani”

 

Teksti
Toimittanut Taina Risto
tyyli Gillian Wilkins
kuvat Sebastian Faena
Tilaa Elle

Seuraa Elleä