Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kiira Korpi-Borges ja Petra Wettenranta: ”Puhumme kaikesta paitsi seksijutuista”

08.01.2019

Elle tapasi Kiira Korpi-Borgesin ja Petra Wettenrannan ja kysyi, miten yhdessä asuminen on muuttanut heidän sisaruussuhdettaan.

Sisarukset, hyvinvointibloggaaja Petra Wettenranta ja psykologianopiskelija Kiira Korpi-Borges muuttivat kämppiksiksi New Yorkiin, ja samalla heidän sisarussuhteensa sai uusia sävyjä. Kiiran kilpaluisteluvuosien aikaan heillä ei ollut tapana soitella mitä kuuluu -puheluita tai lähetellä tekstareilla hymynaamoja.

”Jos Kiira soitti, hänellä oli yleensä jotain asiaa, kuten että ’kone laskeutuu kuudelta, mistä saan avaimen teille?’”

Petra ja Kiira ovat viettäneet suurimman osan aikuisiästään eri maissa, ja samassa kaupungissakin he asuivat viimeksi 10 vuotta sitten. Nyt he jakavat yhteisen vuokra-asunnon New Yorkin Tribecassa yhdessä kumppanien Markku Wettenrannan ja Arthur Borgesin kanssa.

Yhdessä asuessa sisarusten kommunikaatio on muutenkin muuttunut aiempaa välittömämmäksi. Nykyään he voivat puhua käytännössä mistä vain, kuten kuukautisista, parisuhderiidoista ja uusimmista tieteellisistä tutkimuksista liittyen hyvinvointiin.

”Oikeastaan puhumme kaikesta paitsi seksijutuista. Ei minun tule kysyttyä Petralta, että arvaatko, mitä me kokeilimme Arthurin kanssa”, Kiira naurahtaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sievistelijöitä näistä kahdesta ei silti saa tekemälläkään. Kiiran mukaan Petra on tosielämässä somekuvaansa ronskimpi – asennemimmi, joka kiroilee ja puolustaa rohkeasti näkemyksiään. Petran lempikirosana on perkele, ja se pääsee usein iloisen naurun saattelemana, kun nelikko istuu illallispöytänsä ääressä ja puhuu päivän tapahtumista. Myös Kiira on siskonsa mukaan paljon hassumpi kuin mitä hänen julkisuuskuvansa perusteella voisi kuvitella.

”Kiiralla ja Arthurilla on aina toisilleen jotain eläinaiheisia lempinimiä, jotka vaihtuvat niin usein, että niistä on vaikea pysyä perillä.”

 

Myös tyttöjen on tärkeää hakea rajojaan, vaikka sitten fyysisesti. Olen todella monta kertaa hakenut pakkasesta hernepussin Kiiran mustelmia varten.

 

Korven tytöt eivät olleet lapsuudessakaan mitään prinsessoja. Tampereen Aarikkalankadulla asuessaan he leikkivät autoilla, pukeutuivat siniseen ja kokeilivat nyrkkejään toisiinsa. Kiukku-Kiirana tunnettu pikkusisko oli uhmakkaampi, ujolla Petralla taas oli ikänsä vuoksi voima puolellaan.

”Myös tyttöjen on tärkeää hakea rajojaan, vaikka sitten fyysisesti. Olen todella monta kertaa hakenut pakkasesta hernepussin Kiiran mustelmia varten”, Petra muistelee.

Petra Wettenranta ja Kiira Korpi-Borges

Siskokset Kiira (takana) ja Petra ovat asuneet viimeiset vuodet eri maissa, ja ikävä oli suuri. ”Somen kautta voi seurata hieman toisen elämää, mutta eihän se kerro läheskään kaikkea”, Kiira sanoo.

Maailman kaunein sisko

Kiira Korpi-Borges aloitti syksyllä psykologian opinnot The New School -yliopistossa ja nauttii arjen lisäksi siitä, ettei kenelläkään ole hänestä ennakko-odotuksia. Aina välillä jollekin opiskelukaverilla tai opettajalle selviää, että omg, Kiira on Olympian. Tittelillä on Yhdysvalloissa valtava painoarvo.

”Sellaisina hetkinä saatan hymähdellä mielessäni, että tietäisittepä vain. Että oletteko koskaan miettineet, moniko olympiaurheilija on oikeasti onnellinen? Ja kuinka moni vain yrittää täyttää jotain sisällään olevaa aukkoa.”

Kiira on aina saanut valtavasti huomiota paitsi suoristuksistaan luistelijana, myös ulkonäöstään. Edelleen Kiiraa verrataan hänen omalla Wikipedia-sivullaan Grace Kellyyn, ja hänet on ränkätty kansainvälisellä listauksella Nicole Kidmania ja Scarlett Johanssonia viehättävämmäksi. Petra Wettenranta on saanut seurata vierestä Kiiran ulkonäöstä kertovia juttuja siitä saakka, kun pikkusisko oli 16-vuotias.

”Toinen kilpaili yhdessä maailman vaikeimmista lajeista, ja asia, jota kommentoidaan, on hänen ulkonäkönsä. Sitä oli välillä turhauttavaa seurata.”

Sittemmin myös Petra (ja hänen ulkonäkönsä) on saanut huomiota jopa siinä määrin, että hänen julkaisema Instagram-kuva saattaa riittää ylittämään uutiskynnyksen. Kiira Korven kaunis Petra-sisko esittelee tiukan treenin tuloksia. Ohhoh mikä kuva!

Juttu on julkaistu kokonaisuudessaan Ellen vuodenvaihteen tuplanumerossa 12–01/18–19.

Lue myös:

Kiira Korpi painonsa tarkkailusta: ”Kehoni näytti hyvältä vaikka olin oikeasti rääkätty”

teksti Anni Nissi
kuvat Juha Mustonen
tyyli Sofia Oksanen
Tilaa Elle

Seuraa Elleä