Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kaupallinen yhteistyö

Marja Hintikka avoimena arjestaan: ”Keskinkertainen versio minusta riittää”

11.12.2019

Marja Hintikka on onnistunut siinä, mikä on monelle utopiaa: kovatahtisen työn ja lapsiperhearjen yhdistäminen. Hän myös tanssii, joogaa, juoksee – ja rauhoittaa mielensä älyteknologian avulla.

– Olin jo lapsena sellainen, että mulla oli sata rautaa tulessa. Mulle se on luontainen ominaisuus. Haluan tehdä paljon ja innostun helposti, kertoo toimittaja ja juontaja Marja Hintikka.

Hintikan ura alkoi radiosta, ja nykyään hän on yksi maan tunnetuimmista tv-juontajista. Tämän lisäksi Hintikka toimii Huawein uuden Watch GT 2 -älykellon brändilähettiläänä. Kello edustaa tyylikästä, puettavaa älyteknologiaa, joka lupaa auttaa käyttäjäänsä parantamaan elämänlaatuaan. Älykellolla isketään kuumaan trendiin, hyvinvointiin, joten jututimme ruuhkavuosiaan elävää Hintikkaa aiheesta.

Kaikki lähtee itsetuntemuksesta

– Hyvinvoinnissani kaikki lähtee siitä, että olen tosi rehellinen itselle omista tunnoistani. Eli jaksan tehdä paljon, jos palaudun hyvin. Kuuntelen tosi tarkasti kehoani, koska se on viisas – usein viisaampi kuin mieli. Esimerkiksi alaselkäkivut ja migreeni voivat olla signaali stressistä, Hintikka muistuttaa.

Hänellä on myös tapana merkata kalenteriin ruksilla päiviä, joille ei ota töitä. Näin tasapaino säilyy, vaikka yksi viikko olisikin toista kiireisempi. Yrittäjän tuleekin korostetusti pitää huoli työn ja vapaan tasapainosta ja mahdollisuudestaan palautua.

– Olen herkkä aisteiltani ja tässä työssä tulee paljon informaatiota. Se tekee palautumisesta entistäkin tärkeämpää.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös kolmen lapsen syntymät lyhyen ajan sisällä on ollut opettavainen kokemus omien voimavarojen kannalta.

– Mun jaksaminen, hyvä ja huono olo näkyvät suoraan lapsissa. Ennen lapsia vedin tukka putkella, koska silloin ei tarvinnut vastata kuin itselle ja puolisolleen. Suurin oivallus lasten saamisessa oli se, etten jatkuvasti etsi arjessa huippusuoritusta vaan tasapainoa. Sellainen keskinkertainen versio minusta riittää.

– ”Be the best version of yourself” on mielestäni tämän ajan virheellinen mantra. Olen luopunut sellaisesta ajattelusta ja se on konkreettisesti sitä armollisuutta, mistä koko ajan puhutaan. Eli hyväksyt itsesi tasan niillä voimavaroilla mitä sulla kunakin päivänä on, Hintikka summaa.

Treenaa, nuku ja löydä intohimosi

Marja Hintikka tunnistaa hyvinvointinsa avaimet. Entinen aikatauluoptimisti ei sovi enää tapaamisiaan vieri viereen, vaan sallii pienen joutilaisuuden näkyä myös kalenterissaan. Älykellostaan ja siihen kuuluvasta sovelluksesta hän seuraa stressitasojaan, untaan ja treenejään.

– Data kertoo, mitä mihinkin aikaan päivästä on tapahtunut ja miten keho reagoi siihen kaikkeen. Olen ollut huojentunut, kun olen huomannut, että en olekaan niin stressaantunut kuin luulin! Sillä voikin olla rauhoittava vaikutus, kun vähän tarkkailee arkeaan ja huomaa, että kaikki onkin ihan ok.

– Kannattaa seurata arkeaan vähän pidempään, esimerkiksi kuukauden ajan. Stressaantunut ihminen saattaa huomata, että täällähän onkin vain viikon kestänyt stressaava jakso eli ei mitään hätää. Tee havaintoja ja ota onkeesi, että mihin kannattaa kiinnittää huomiota. Muu on turhaa huolta.

Hintikalle liikunta on tärkein keino ylläpitää hyvinvointia. Hän lisäisi mielellään liikuntaa, vaikka se vaatii nytkin kalenterointia. Suurinta panostusta vaatii tällä hetkellä kuitenkin uni.

– Nukun tosi huonosti. Se on mun erityistarkkailun aihe ja olen huomannut, että nipistän helposti yöunista ja syvän unen määrä on katkonaista.

Entä työuupumus? Miksi useampi uupuu jo alle kolmekymppisenä? Uupuminen on hänelläkin ollut lähellä, mutta silloin hän on onneksi havahtunut huomattuaan, että “nyt menee punaiselle”. Korjausliikkeeksi on riittänyt kalenterin tyhjennys ja lepo.

– Työ ei voi olla koko elämä vaan osa sitä. Olen vierestä nähnyt ja itsekin kokenut, että mitä vahvemmin on ankkuroitunut muualle, sitä paremmin voi myös työssään.

Hintikka ehdottaa, että intohimo kannattaa siis löytää muualtakin kuin työstä. Jos työ on elämäntapa ja ainoa paikka, missä saa arvostusta tai kokee merkityksellisyyden kokemusta, sen rooli kasvaa liian isoksi, hän toteaa.

Vihdoinkin kaunista älyteknologiaa!

Marja Hintikka pääsee työnsä puolesta usein meikkituoliin ja stailattavaksi. Hänen oma tyylinsä on pelkistetty ja sporttinen. Siksi Watch GT 2 -älykellon muotoilu ja ulkonäkö miellyttää Marjaa.

– Kello näyttää vaan niin hyvältä! Se sopii kaikkien asujen, myös iltapuvun kanssa. Jos kello ei ulkonäöltään miellytä, niin sithän sä riisut sen ja aktiivisuus ei tallennu mihinkään.

Hintikka kertoo juuri juontaneensa gaalaa kello ranteessaan. Ruusukultaisena se käykin korusta. Hän pohtii, että puettavan älyteknologian haaste lienee juuri se, että miten saadaan ihmiset käyttämään sitä koko ajan. Älykellon käyttö on osoittanut, mitkä asiat häntä rentouttavat ja mitkä tuottavat stressiä. Uran alkuvaiheilla moni työtehtävä tuotti valtavia paineita ja vanha mielikuva onkin istunut tiukassa.

– Nykyään olen kuvitellut jännittäväni tiettyjä tilanteita, mutta olenkin ollut aivan rentoutunut lavalla. On ollut mahtava huomata, että ihminen voi kehittyä. Joskus vanhat uskomukset itsestä voivat pitää otteessaan ja älyteknologia auttaa ehkä muuttamaan niitä. Aina voi kasvaa ja kehittyä.

Huawei Watch GT 2 -älykello pähkinänkuoressa

– Tyylikäs design-kello, jonka avulla on helppo ilmaista omaa tyyliä ja seurata kokonaisvaltaista hyvinvointia arjessa. Siromman, 42 mm kellotaululla varustetun mallin saa ruskealla nahkarannekkeella tai ruusukultaisella rannekkeella. Kellon suositushinnat ovat 229-279 €.

Älykellon avulla voi seurata unta ja palautumista, stressin- ja paineenhallintaa, urheilu- ja liikuntasuorituksia sekä henkilökohtaisen suorituskyvyn kehittymistä.

Watch GT 2 mahdollistaa myös musiikintoiston ja sen akku kestää yhtäjaksoisesti jopa viikon. Kello on sekä Android- että iOS-yhteensopiva.

– Älykellossa on monipuoliset urheilu- ja harjoittelutoiminnot, joita on kehitetty yhteistyössä suomalaisen Firstbeat Technologies Oy:n kanssa. Kello on yhteensopiva 15 eri lajin, muun muassa avovesiuinnin, kiipeilyn ja polkujuoksun kanssa.

Osallistu arvontaan ja voita kaunis Watch GT 2 -älykello!

Arvonta on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille!

Tilaa Elle

Seuraa Elleä