Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

YSL:n kauneuslähettiläs Celine Bernaerts: ”Leikkikää meikeillä ja nauttikaa väreistä”

07.02.2019

Hollantilainen meikkitaiteilija Celine Bernaerts julkaisee joka päivä Instagramissa itsestään uuden lookin, koska hän haluaa tietää, mitä mieltä muut ovat hänen kokeiluistaan.

Jos meikkitaiteilija Celine Bernaerts olisi ollut teknisesti näppärämpi, hänestä olisi tullut valokuvaaja. Mutta 18-vuotiaana aloitetut taidekoulun opinnot tuntuivat jo puolen vuoden jälkeen väärältä valinnalta.

”Tajusin, että en halua kuvata ihmisiä vaan haluan meikata heidät kuviin. En edes tiennyt aikaisemmin, että meikkaaminen on oikea ammatti”, 28-vuotias Celine kertoo.

Kymmenen vuotta myöhemmin Celinestä on tullut tunnettu nimi kotimaassaan ja myös YSL:n kauneuslähettiläs, joka reissaa maasta toiseen kouluttamassa toisia ammattilaisia, bloggaajia ja kauneustoimittajia.

”Ydinviestini on, että leikkikää meikeillä ja nauttikaa väreistä. Kasvot ovat kuin kangas taidemaalarille, niillä voi kertoa tarinan”, hän yllyttää.

Helsingin-käynnillään Celine arvioi, että suomalaiset meikkaavat samaan tyyliin kuin hollantilaisetkin, eli luonnollisesti. Viimeiset pari vuotta vallalla ollut no make up -meikkityyli on kuitenkin hänen mukaansa jo väistymässä.

”Katsokaa vaikka näytösmeikkejä – niissä käytetään paljon glitteriä ja todella visuaalisia, näkyviä meikkityylejä. Sieltä kannattaa ottaa mallia.”

Silti Celine myöntää, että Hollannissakin räikeä tai kiiltävä silmämeikki katsotaan helposti huomiohakuiseksi. Uutta meikkiä voi opetella pienillä askelilla.

”Jos käytät silmänrajauksia, vaihda rajaus kokeeksi värikkääseen. Tai käytä huulipunaa myös poskipunana tai luomivärin pohjustukseen – meikkihän on vain pigmenttiä tietyssä muodossa, ja useimpia meikkituotteita voi käyttää kaikkialle kasvoihin.”

Taravamerkkinä graafiset silmämeikit ja kalju

Celinen omat tavaramerkit ovat vahvat graafiset silmämeikit ja kalju. Niillä hän on kerännyt yli satatuhatta seuraajaa Instagram-tililleen. Celine ajoi hiukset 17-vuotiaana, eikä haaveile niiden kasvattamisesta. Riittää, kun siistii kaljun kerran viikossa kotikoneella ja käyttää päänahkaan kasvovoidetta ja aurinkosuojaa.

Meikki onkin sitten toinen juttu. Työpäivinä se hoituu parissakymmenessä minuutissa, mutta vapaapäivinä Celine panostaa. Hänellä on idea päivän lookista jo aamulla. Se tarkoittaa sekä asua että meikkiä.

”Perfect match, ehdottomasti. Jos olen päättänyt pukeutua seitkytlukulaisesti, myös meikin on oltava samanhenkinen. Teen kaikkiin asuihin erilaisen meikin.”

Lopputuloksen hän postaa Instagramiin. Celine on julkaissut kuvan itsestään Instassa joka päivä vuodesta 2013.

”Olen onnekas, koska saan pääasiassa positiivista palautetta. Ainoat negatiiviset kommentit saan yhä kaljustani.”

Lue myös:

5 x huippumeikkaajan vinkit näyttävään meikkiin

Huippumeikkaaja Piia Hiltunen: ”Meikki-idolini on Marilyn Manson”

Meikkaaja Miika Kemppainen paljastaa näytöslavojen parhaat meikkivinkit

teksti taina risto
kuva Écoute Chérie
Tilaa Elle

Seuraa Elleä