Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Korealainen lasi-iho on tämän hetken suurin kauneustrendi – näin onnistut siinä

18.02.2019

Kaikki haluavat nyt heleän ja kuultavan lasi-ihon, mutta miten sen voi saavuttaa? Kauden trendikkäin look on vain kolmen askeleen takana.

Hehkuva. Kirkas. Kuultava.

Heleän ihon tavoittelu yltyi viime vuonna aivan uudelle tasolle, kun Koreasta lähtöisin oleva glass skin -trendi jalkautui toden teolla pohjoiseen. Trendin tavoite on saada kuultavan tasainen – nimensä mukaisesti kuin lasinen – iho keinolla millä hyvänsä. Päätin selvittää, mitä keinot ovat ja miten ne toimivat.

Kirkastavien tuotteiden kirjo kosmetiikkaosastoilla on päätähuimaava, ja se saa kuvittelemaan, että trendi-ihon saamiseksi on hankittava matkalaukullinen tuotteita. Kosmetiikan parissa vuosikaudet työskennelleenä tiedän kuitenkin, että on olemassa vain kolme tapaa saada iholle kirkkautta: ihon pinnan tasoittaminen, ihon kosteuttaminen ja valoa heijastavien tuotteiden käyttö.

Kaikkien keinojen taustalla on sama juju. Kun iho heijastaa valoa juuri halutulla tavalla, se näyttää kirkkaalta. Näin yksinkertaista se on!

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

On kolme tapaa saada iholle kirkkautta: ihon pinnan tasoittaminen, ihon kosteuttaminen ja valoa heijastavien tuotteiden käyttö.

 

Askel 1: Silota pinta kiiltäväksi

Korealaiseen glass skin -aamurituaaliin kuuluu askelia enemmän kuin työpaikkani tornitalon rappusten kapuamiseen. Siksi lasi-ihoa tavoittelevan ensimmäinen sääntö kuuluu: varaa runsaasti aikaa.

Kaikki alkaa narskuvan puhtaasta naamasta, joten ensimmäinen askel on tuplapuhdistus: ensin tali pois ihon pinnalta öljypuhdistajalla, sitten syväpuhdistus vesipohjaisella geelillä huokosia myöten.

Osaa putsareista markkinoidaan kirkastavina. Se tarkoittaa, että ne kirkastavat tasoittamalla ihon sävyvirheitä. Osa niistä on kuorivia, eli ne vievät ihon pinnalta kuolleen ihosolukon. Toiset puolestaan luottavat ihon sävyä tasoittavien aktiiviaineiden voimaan eli ne lupaavat esimerkiksi häivyttää pigmenttiläiskiä. Tosin epäilen, mahtaako ihon pinnalla vain nopeasti käyvä puhdistusaine pystyä moiseen, vaikka se sisältäisi kuinka paljon tehoaineita. Tavoite on joka tapauksessa toimintamekanismista riippumatta saada ihon pinta mahdollisimman tasaiseksi sekä pinnaltaan että väriltään.

Kaksi puhdistusainetta myöhemmin vuorossa on kasvovesi, joka lupaa sulattaa viimeisetkin epäpuhtaudet kasvoiltani. Työn tekevät kasvoveden sisältämät glykoli- ja maitohapot. Kyseessä ei ole siis mikä tahansa vetinen kasvovesi, vaan toden teolla ihon pintaa kuoriva ja kirkastava tuote. Rasvoittuva ihoni kestää käsittelyn hyvin ja tuntuu yllättäen jopa kosteutetulta perusteellisen pesun jälkeen. Toisin sanoen ihoni on valmis vastaanottamaan hoitotuotteiden tehoaineet.

Askel 2: Kerrosta vesihuntu

Korealaiseen cocktailiin kuuluu, että puhtaalle iholle levitetään useita tuotteita ennen varsinaista kosteusvoidetta. Erilaiset hoitotiivisteet, suihkeet ja tehotipat vaikuttavat jännittäviltä, mutta tarkempi ainesosalistojen tutkiminen paljastaa nopeasti, että kyse on oikeastaan vain kokoelmasta ihoa eri tavoilla kosteuttavia tuotteita.

Tämä käy järkeen: kun olen ensin tehokkaasti tasoittanut ihon pinnan, se pitää seuraavaksi saada pullean ja kostean näköiseksi, jotta valo heijastuu sen pinnalta. Tämä onnistuu parhaiten, kun käyttää sekä ihon syvempiä että pintakerroksia kosteuttavia tuotteita. Tuotteita kuuluu kerrostaa päällekkäin niin, että lopputuloksena on ihon pinnalle jäävä vesihuntu.

Tässä kohtaa joudun kuitenkin hetken miettimään, missä järjestyksessä tuotteita pitäisi kasvoille laittaa. Purkkeja, pumppupulloja, ampulleja ja suihkeita kun on häkellyttävä määrä. Alan toivoa, että niiden mukana olisi tullut opaskirja. Nopea googlaus kertoo, että tarkoitus on aloittaa kevyimmästä, eli juoksevimmasta koostumuksesta ja jatkaa vähitellen paksuimpaan, eli kosteusvoiteeseen. Voide sitoo tehoaineet iholleni. Alan kuuliaisesti töpsötellä tuotteita kasvoille.

 

Kasvoihin ei tee oikeastaan mieli koskea, ettei niihin jäisi sormenjälkiä! Nyt ymmärrän, miksi trendiä kutsutaan lasi-ihoksi.

 

Yleensä tehotuotteiden, kuten seerumien, tulokset näkyvät vasta noin kuukauden kuluessa, mutta välittömiä insta(nt)-tuloksia hakevalle löytyy nykyään koko joukko kosteuttavia tuotteita, joiden vaikutus näkyy saman tien. Esimerkiksi Mádaran ampullien tulosten luvataan näkyvän jo tunnin jälkeen! Ja ihan totta: ampullit tuovat nopeasti kosteutta, kiinteytystä ja kuultoa niitä kaipaaville ihoalueille. Nurja puoli on se, että tulokset eivät ole pysyviä. Osaa tuotteista onkin tarkoitus taputella poskipäille pitkin päivää hunajaisen kostean lopputuloksen säilyttämiseksi.

Myös tuotteiden valintaan liittyy haaste: pelkkä lupaus kirkkaudesta ja hehkusta ei takaa tuloksia, sillä erilaiset ihotyypit tarvitsevat eri tavoin kirkastavia tuotteita.

Opin nopeasti, että rasvoittuva ihoni ei kestä voimakkaasti hoitavia ja sheavoilla kyllästettyjä kirkastavia tuotteita ollenkaan vaan lopputuloksena on muhkurainen ja rasvaisen tuntuinen naama. Sen sijaan ihastun keveisiin, kirkastaviin seerumeihin, jotka hyaluronihapon avulla täyttävät hienoja juonteita. Ne sopivat kolmenkympin ylittäneelle iholleni täydellisesti ja tasoittavat silmänräpäyksessä ihoni. Pigmenttiläiskistä en kärsi, mutta ihoni punoittaa helposti. Kirjavuuteen auttaa, kun hoksaan hakea sävyn tasoitusta vaalentavien tuotteiden sijasta rauhoittavien ja punoitusta hillitsevien tehoaineiden kirjosta.

Askel 3: Meikkaa lasikiilto

Kahta ampullia, kolmea seerumia ja yhtä kosteusvoidekerrosta myöhemmin ihoni tuntuu raikkaalta ja sen pinta kiiltelee juuri halutulla tavalla. Kasvoihin ei tee oikeastaan mieli koskea, ettei niihin jäisi sormenjälkiä! Nyt ymmärrän, miksi trendiä kutsutaan lasi-ihoksi.

Meikkivoidetta ei kasvoille kuulu levittää, ja puuteriin päin en vilkaisekaan. Sen sijaan tarkoitus on vetää kuulto aivan överiksi, joten viimeistelen kasvot vielä himmeästi hohtavalla tuotteella, joka mukailee ihon sävyä ja antaa pinnalle kerroksen valoa heijastavia pigmenttejä. Lisäksi sipaisen vielä poskipäilleni, kulmaluulle ja nenänvarteen hehkutippoja, jotta kasvonpiirteet saavat muotoa. Poskeltani voi nyt melkein peilata kuvaansa.

Olen tyytyväinen peilikuvaani, mutta yhtä aikaa tiedostan, että tässä trendissä ei ole oikotietä onneen. Vaikka kaikki käyttämäni tuotteet periaatteessa toimivat vain kolmella tavalla – tasoittaen, kosteuttaen ja valoa heijastaen – on trendikkään kostean ihon salaisuus huolellinen esityö ja monen kosteutta ja kirkkautta tuovan tuotteen kerrostaminen päällekkäin. Vaiva on melkoinen jokapäiväiseksi ihonhoitorutiiniksi, sillä siihen kuluu kerralla kevyesti parikymmentä minuuttia. Päätänkin suhtautua trendiin ennemmin meikkilookina kuin uutena ihonhoitorituaalinani. Glass skin pääsee vaihtoehdoksi smokey eyen ja kissarajausten tilalle. Tämä look vain luodaan ihonhoitotuotteilla perinteisen värikosmetiikan sijaan.

Riikka söderlund

Riikan suosikit:

 

Lidlissa myytävän Cien Aquarich -puhdistusgeelin kuorivat bambuhelmet tasoittavat ihon pinnan sileäksi. 1,70 e.

Lieracin geelimäinen kasvovesi kosteuttaa ihoa ja vetää pois viimeisetkin epäpuhtauksien rippeet. 28 e.

Syksyllä Suomeen rantautuneen korealaisen kulttibrändin Tonymolyn etanaemulsio silottaa kasvoja ja antaa välittömästi hehkua. 50 e.

Hyaluronihappoa sisältävät Mádaran Boost-ampullit lupaavat tuloksia jo tunnin jälkeen. 30 e.

Lumenen Tehokosteuttava seerumi luottaa kotimaisen koivumahlan voimaan. 25 e.

Kora Organicsin energisoiva kasvosuihke sopii kosteuden palauttamiseen kasvoille pitkin päivää. 35 e.

Korealainen Leegeeham Grow kosteusvoide on kehitetty vartavasten glass skin -lookin luomiseksi. 37 e.

Shiseidon heleyttäjä Synchro Skin antaa iholle juuri oikeanlaista, hienostunutta kuultoa 40 e.

Kocostarin kirkastava ja kosteuttava naamio auttaa ylläpitämään lasi-ihon kuntoa. 5 e.

Lue myös:

Valitsimme parhaat päältä: 10 korealaisen kosmetiikan hittiä

Muotinäytöskonkari Suzanna Gembege jakaa vinkkinsä hehkuvaan ihoon

Meikkitaiteilija Ida Ekman on kosteuttamisen MacGyver

teksti Riikka Söderlund
kuvat Fabian Björk ja Imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä