Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Taiteilija Taika Mannila: ”Tuoksut ovatkin minulle yhdenlaista terapiaa”

04.06.2019

Taika Mannila rakastaa jutella ihmisten kanssa tuoksuista. Tuoksuelämyksien jakaminen ja niistä keskusteleminen auttaa ymmärtämään ihmisluontoa ja pysäyttää aistimaan elämää.

1. Ihastu muiden tuoksuihin

Kun olen kylässä tai reissussa hyväntuoksuisen ihmisen kanssa, käyn salaa tämän tuoksukaapilla. Toisten tuoksuja kokeilemalla voi oppia uusia puolia omasta maustaan. Olen löytänyt vuosien varrella monta tuoksua lainaamalla poikakaverien tuoksuja, enkä ole jälkikäteen ollut enää varma, olenko alun perin ihastunut ihmiseen vai hänen tuoksuunsa.

Comme Des Garçonsin tuoksut löysin kymmenen vuotta sitten ystävän kaapilla käytyäni, ja Floriental on ollut pitkään yksi suosikeistani.

2. Älä koskaan sano ei koskaan

Mieti, miltä et ainakaan halua tuoksua – ja sitten kokeile sitä silti. Vältin makeita ja vaniljaisia tuoksuja vuosia, sillä kuvittelin, että ne liittyivät vaiheeseen, jonka elin läpi yläasteella. Huomasin ihan vahingossa, että makea Juicy Couturen hajuvesi teki minut onnelliseksi – kyse ei ollutkaan vaiheesta vaan yhdestä puolesta itsessäni. Tunnen oloni seksikkääksi, kun spreijaan ylleni millenniumista muistuttavaa prinsessatuoksua.

 

”Rakastan jutella ihmisten kanssa tuoksuista. Tuoksuelämyksien jakaminen ja niistä keskusteleminen auttaa ymmärtämään ihmisluontoa ja pysäyttää aistimaan elämää.”

 

Juicy Couturen vanhempi Viva La Juicy Gold Couture on kestosuosikkini, ja nyt opettelen pitämään merkin uudesta Viva la Juicy Bowdacious -tuoksusta.

3. Löydä terapiatuoksu

Haluan pysyä avoimena ikuiselle muutokselle ja oppia itsestäni lisää uusien tuoksujen kautta. Tuoksut ovatkin minulle yhdenlaista terapiaa. Psyykelleni tekee kuitenkin hyvää omistaa vähintään yksi tuoksu, jota en vaihda. Olen kasvanut yhteen Chloén tuoksun kanssa; muutun sen avulla itsevarmemmaksi.

Hurahdin täysin Bella Freudin Psychoanalysis-tuoksuun. Bella on Sigmundin lapsenlapsenlapsi, ja tuoksu kolahti minuun jo ennen kuin olin päässyt haistamaan sitä.

Chloén samanniminen tuoksu on kulkenut matkassani pitkään. Vaikken itse edes enää kunnolla erota tuoksua iholtani, tiedän sen aina olevan juuri minua.

Lue myös:

Maria Veitola jakaa kylppärinkaappinsa taikatuotteet

Meikit, joista some sekosi (ja kohta myös sinä)

Huono hiuspäivä? It-tytöt vinkkaavat, kuinka siitä selviää

 

teksti Anni Nissi
Kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä