Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Tuoksuguru Sylvia Sene: ”Tuoksuja voi vaihdella kuin asustetta, tai valita yhden elämänkumppanin”

17.05.2019

Pr-strategisti Sylvia Sene perusti vuosi sitten tuoksuseura Helsinki Perfume Societyn saattaakseen yhteen hajuvesiin hurahtaneita ihmisiä.

1. Mieti, ketä ihailet

Omaa tuoksumakuaan voi olla vaikea sanallistaa, eikä kaikille tuoksuille ole edes olemassa sanastoa. Tee siksi vähän pohjatyötä ennen kuin lähdet hajuvesiostoksille. Mieti vaikka ihmistä, jota fanitat ja pohdi, miltä hän voisi tuoksua. Tuoksuisiko Joan Baez vaikkapa nuotiolta ja metallikoruilta? Kun menet tällaisen abstraktin mielikuvan kanssa tuoksuliikkeeseen, ammattitaitoinen myyjä osaa auttaa eteenpäin.

Olo Fragrances -merkin parfyymi Victory Wolf tuoksuu tervalle, nuotiolle ja lämmölle. Se on siis täydellinen talvituoksu – ja voisi löytyä myös Joan Baezin kylpyhuoneesta, ainakin kuvitelmissani.

 

” Jos et halua tuoksua voimakkaasti, kokeile lisätä hajuvettä ihon sijaan hiuksiin tai vaatteisiin.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy

 

2. Päätä, etsitkö asustetta vai kumppania

Tuoksuja voi käyttää monella tapaa. Niitä voi vaihdella kuin asustetta, tai sitten voit valita yhden elämänkumppanin, jossa pysyttelet. Jos päätät käyttää tuoksuja asusteena, voit vähän leikitellä valinnallasi ja kokeilla rohkeasti omien mieltymystesi ulkopuolelta. Jos taas haluat signature-tuoksun, josta sinut tunnistetaan heti, valitse tuoksu, josta et saa nenääsi irti.

Byredon tymäkkä Baudelaire on minulla iltakäytössä, ja tulee varmasti olemaan monia, monia vuosia.

Frédéric Mallen En Passant on asustetuoksuni, joka on kuin sukellus syreenipuskaan. Se on täydellinen tuoksu ohi kiitävään kevääseen.

3. Laajenna yli rajojen

Jos kartat vahvoja hajusteita ja etsit liki huomaamatonta ominaistuoksua, laajenna etsinnät muualle kuin klassisiin EdP- tai EdT-tuoksuihin. Ne jäävät iholle pitkäksi aikaa, joten kevyemmän ja raikkaamman tuoksun ystävälle Eau de Cologne voi olla hyvä valinta. Myös eteeriset öljyt ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät halua tuoksua voimakkaasti.

Eteerisistä öljyistä koostuva Frantsilan öljyparfyymi Aura on täysin luonnollinen, eikä tuoksu ole liian voimakas.

Hermèsin Citron Noir on raikas mutta yllättävän syvä Eau de Cologne, joka haihtuu pikkuhiljaa iholta.

Lue myös:

Toukokuun puhutuimmat: Japania Ikeasta ja luomukosmetiikkaa marketista

Parfymööri Max Perttula: ”Kun näytän hyvältä, työvireeni on parempi”

Ethän säilytä hajuvettä kylpyhuoneessa ja 9 muuta tuoksuvinkkiä

teksti Anni Nissi
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä