Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Seerumi on ihonhoidon ihmeaine – mutta miksi sitä tulisi käyttää?

22.07.2019

Vaikka monivaiheinen ihonhoitorutiini ei olisikaan sinun juttusi, on puhdistustuotteen ja kosteusvoiteen lisäksi kolmas tuote, jota ei missään nimessä tulisi unohtaa: seerumi.

Mikä on seerumi?

Seerumi sisältää aktiiviaineita, jotka hoitavat iholla tiettyä ihohuolta tai -ongelmaa. Seerumeissa näitä aktiiviaineita on enemmän kuin voiteissa ja niiden molekyylikoko on huomattavasti pienempi, eli ne imeytyvät ihoon paremmin.

Päivä- tai yövoiteen pääasiallinen tehtävä on aina kosteutus, vaikka sillä olisi muitakin vaikutuksia. Iholle tuotteet tulisi laittaa kevyimmästä rasvaisimpaan, eli pohjalle kaikkein vesimäisin ja pinnalle öljyisin. Seerumi laitetaan puhdistetulle iholle ennen voidetta, mutta jos käytössäsi on hoitoneste eli essence, tulee se laittaa ennen seerumia. Seerumi tarvitsee lähes aina päällensä vielä kosteusvoiteen, joka lukitsee sen sisältämät aktiiviaineet iholle ja tuo kosteutuksen. Mikäli käytössäsi on öljyseerumi yhdessä kevyemmän kosteusvoiteen kanssa, voit joko sekoittaa ne keskenään ennen levittämistä tai laittaa öljyseerumin vasta kosteusvoiteen päälle.

Seerumeja on monia erilaisia, joten on tärkeää valita ihotyypillesi sopiva seerumi. Vääränlainen seerumi voi saada aikaan ärsytystä ja epäpuhtauksia tai kuivattaa ihoa. Listasimme sopivat seerumit erilaisiin tarpeisiin.

Seerumit herkälle iholle:

Herkkä iho kaipaa rauhoittavia ja tasapainottavia ainesosia, jotka lievittävät ihoärsytystä ja punoitusta. Usein herkkäihoisilla on taipumusta myös ihon kuivuuteen, joten hyvä kosteutus on tarpeen.

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vain kahta hamppukasvista peräisin olevaa ainesosaa sisältävä, erittäin ravitseva öljyseerumi rauhoittaa ihoa ja vähentää sen punoitusta. Seerumin voi myös sekoittaa kasvovoiteeseen. Bybi Beauty, CBD Booster, 17 e.

 

Hoitolasarja Dermalogican seerumi vähentää ihoärsytystä ja punoitusta sekä tehostaa ihon suojakerroksen toimintaa. Se ei sisällä lainkaan hajusteita tai väriaineita. Dermalogica, Ultracalming Serum Concentrate, 80 e.

Ihon kuivuuteen:

Kuiva iho vaatii syvemmällä ihossa vaikuttavia, kosteuttavia aineita sekä ihon pintaa kosteuttavia aineita. Kuiva iho kärsii pintakerroksen rasva-aineiden puutteesta, jolloin ihon luonnollinen kosteus haihtuu nopeammin. Öljyseerumit sopivat kuivaihoiselle, sillä öljykerros ihon pinnalla estää veden haihtumisen ihosta.

 

Lumenen intensiivisesti kosteuttava seerumi on hajusteeton ja sopii sekä kuivalle että herkälle iholle. Se sisältää kaura-, mustikka- ja rypsiöljyä. Seerumi toimii hyvin lämpötilojen vaihteluista aiheutuneeseen kuivuuteen ja suojaa ihoa pakkaselta – siis erityisen hyvä talviaikaan! Lumene, Arktis Tehokosteuttava & Rauhoittava Öljyseerumi, 33 e.

Tehokkaasti kosteuttava seerumi on tarkoitettu yökäyttöön. Se sisältää eteerisiä öljyjä, jotka rauhoittavat myös mieltä. Kiehl’s, Midnight Recovery Concentrate, 40 e. 

Kosteuttavat seerumit:

Vaikka iho olisikin pääsääntöisesti hyväkuntoinen, kevyesti kosteuttavat seerumit sopivat hyvin normaali-ihoiselle, joka ei kaipaa apua suurempiin iho-ongelmiin. Vuodenaikojen vaihtelut, erityisesti lämpötila ja ilman kosteus vaikuttavat myös ihon tarpeisiin. Seerumeja voikin käyttää tarpeen vaatiessa myös kuuriluontoisesti.

Patykan geelimäinen seerumi ei jätä ihoa rasvaiseksi mutta kosteuttaa tehokkaasti. Se parantaa ihon luonnollista kosteustasapainoa. Patyka, Hydra-Booster Serum, 35 e. 

Syväkosteuttavaa seerumia voi käyttää aamuin illoin ja se imeytyy nopeasti. Sen voi myös lisätä naamion joukkoon tuomaan lisäkosteutusta. Biotherm, Aquasource Aura Concentrate, 55 e. 

Epäpuhtauksille:

Epäpuhdas iho on taipuvainen huokosten tukkeutumiseen, finneihin ja usein myös rasvaisuuteen, joten öljyisiä seerumeja tulisi käyttää harkiten. Epäpuhtaalle iholle suunnatut seerumit hillitsevät talineritystä ja ovat antibakteerisia, jotta uusia epäpuhtauksia ei pääsisi syntymään.

Epäpuhtaalle iholle tarkoitettu kosteuttava seerumi ehkäisee finnien puhkeamista ja hoitaa jo syntyneitä epäpuhtauksia. Sitä voi käyttää myös täsmähoitona puhdistetulle iholle. Mizon, Acence Blemish Spot Solution Serum, 24 e. 

Luonnonkosmetiikkasarja Evolven epäpuhtauksille tarkoitettu seerumi sopii myös pintakuivalle iholle. Sitä voi käyttää koko kasvoille, T-alueelle tai täsmätuotteena epäpuhtauksille. Evolve, Rainforest Rescue Blemish, 30 e. 

Kirkastamaan ja tasoittamaan sävyä:

Samea iho kaipaa tehokasta kosteutusta ja ihoa kirkastavia ainesosia. Valitse seerumi, joka sisältää vitamiineja ja ravitsee ihoa. Yksi tehokkain ainesosa ihon kirkastamiseen on askorbiinihappo eli C-vitamiini. Pigmenttimuutoksiin paras apu on ennaltaehkäisy ja jo syntyneistä pigmenttihäiriöistä on vaikea päästä kokonaan eroon. Niiden vaaleneminenkin vaatii kärsivällisyyttä, tehokkaita tuotteita ja säännöllistä käyttöä.

Mossan seerumi hoitaa sekä ennaltaehkäisee pigmenttimuutoksia. Se jättää ihon pehmeäksi ja kirkastaa ihon sävyä. Mossa, Glow Cocktail Illuminating Anti-Pigmentation Serum, 13 e. 

Huxleyn seerumi häivyttää pigmenttimuutoksien lisäksi myös epäpuhtauksien jälkeensä jättämiä sävyvirheitä. Seerumi sisältää niasiiniamidia, joka kirkastaa ihoa. Huxley, Secret of Sahara Essence; Brightley Ever After, 43 e.

Seerumit juonteisiin ja ryppyihin:

Ensimmäinen asia, jota ikääntyvä iho kaipaa on kosteus. Kuivalla iholla juonteet ja rypyt vain korostuvat, joten pidä huoli hyvästä kosteutuksesta. Ikääntyvälle iholle on tarjolla useita erilaisia seerumeja, jotka häivyttävät juonteita ja ryppyjä. Seerumikaan ei tee ihmeitä yhdessä yössä, joten ole kärsivällinen, äläkä luovuta.

Yökäyttöön tarkoitettu seerumi on pakattu kapselimuotoon. Se sisältää kahta ihon juonteita tehokkaasti häivyttävää ainesosaa: retinolia ja keramidia. Lisäksi seerumi kirkastaa ihon sävyä. Elizabeth Arden, Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum -kapselit, 58 e.

Tämä seerumi pitää pintansa vielä vuosienkin jälkeen. Se vähentää juonteita ja ryppyjä sekä tehokosteuttaa ihoa yön aikana. Iho näyttää ja tuntuu sileämmältä – oikeasti. Estée Lauder, Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II, 115 e. 

Seerumin teho perustuu siihen, että se hyödyntää ihon omia kasvutekijöitä ja vaikuttaa näin juonteisiin ja ryppyihin niitä häivyttäen. Se palauttaa myös ihon luonnollisen kosteustasapainon. Seerumi sisältää vain seitsemän ainesosaa. Bioeffect, EGF Serum, 135 e. 

Lue myös:

Ihonhoitotuotteet, jotka muuttavat elämäsi

Hoitoneste on hehkuvan ihon salaisuus – testasimme 5 suosituinta!

Gua sha, kasvoharja ja jaderulla – testasimme ihonhoitolaitteet

teksti Ida Suntio
kuvat Imaxtree ja valmistajat
Tilaa Elle

Seuraa Elleä