Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Noora Shingler vinkkaa parhaat luonnonkosmetiikan hiustuotteet

05.12.2019

Toimittaja ja tuottaja Noora Shingler valitsee kylppärinkaappiinsa vain toimivaa luonnonkosmetiikkaa.

“Ekologisuus on minulle tärkein arvo tuotteiden valinnassa, mutta haluan silti käyttää vain toimivia tuotteita”, Noora Shingler sanoo.[/caption]

1. Hennahurahdus

Olen värjännyt hiuksiani hennalla kymmenen vuoden ajan. Käyn joko kasviväreihin erikoistuneessa ekokampaamossa tai värjään kotona Santen tai Cultivatorsin mustalla hennahiusvärillä.

2. Vaihtuvat shampoot

Käytän hyvin vaihtelevasti eri luonnonkosmetiikkasarjojen shampoita ja hoitoaineita. Pidän siitä, että markkinoille on tullut teknisempiä tuotteita, jotka toimivat tiettyyn ongelmaan: esimerkiksi Hair Lustin pesutuotteet ovat hyvät vaurioituneille hiuksille. Lisäksi minua miellyttää zero waste -ajattelu, jossa minimoidaan muovijätteen määrä. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi pahviin pakattua palashampoota. Famo-sarjan pöllöshampoolla pestyt hiukset tuntuvat puhtailta ja ilmavilta.

Hair LUST Growth & Repair -shampoo, 24 e, Protein Reconstructor -hiusnaamio, 30 e. Famo-shampoopala, 13 e.

3. Keittiön kaapista

Tykkään käyttää yhtä raaka-ainetta moneen tarkoitukseen, sillä en halua kotiini loputonta määrää purkkeja. Käytän esimerkiksi kookosöljyä paitsi ruuanlaittoon ja keittiön tason öljyämiseen myös kosteuttavana hiusnaamiona kerran kuussa. Annan öljyn vaikuttaa hiuksissa puoli tuntia.

Urtekram-kookosöljy, 7,30 e.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

4. Piitä tukkaan

Ekologisten hiustenmuotoilutuotteiden löytäminen on haastavaa, enkä ole vieläkään löytänyt hyvää ekosertifioitua hiuslakkaa. Suosikkini muotoiluun on Less is More -sarjan piivaha. Hiilenharmaa vaha on todella hyvä lyhyille hiuksille: se ei jätä tahmeaa tunneta tai lätistä hiusten kuohkeutta.

Less is More Kieselwax -piivaha, 25 e.

Lue myös:

Ihonhoitoguru paljastaa: nämä väitteet luonnonkosmetiikasta ovat harhaluuloja

Miksi meidän kaikkien pitäisi suosia luonnonkosmetiikkaa?

Onko luonnonkosmetiikasta klassikkotuotteiden haastajaksi?

 

teksti Anni Nissi
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä