Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kuivaharjaus – pelkkää puhetta vai täyttä totta?

25.04.2019

Kuivaharjaus tekee iholle ihmeitä - vai tekeekö? Toimittaja testasi kuukauden ajan, millaisia tuloksia harjauksella oikeasti saadaan aikaan.

Kuivaharjaus kuorii ja pehmentää ihoa, estää ihohuokosia tukkeutumasta ja vilkastuttaa verenkiertoa. Lisäksi sen sanotaan vähentävän näkyvästi selluliittia. Kuivaharjaus tulisi tehdä päivittäin ja kuollut ihosolukko olisi hyvä huuhtoa pois lämpimässä suihkussa. Jotta iho pysyy tarpeeksi kosteutettuna, pitäisi lopuksi vielä levittää kosteusvoidetta vartalolle.

Näin kuivaharjaat:

  1. Valitse pehmeäharjaksinen kuivaharja.
  2. Aloita harjaus jalkateristä ja etene kohti sydäntä.
  3. Älä käytä liikaa voimaa. Harjauksen kuuluu tuntua, muttei sattua.
  4. Ole hellävarainen ihon herkemmillä alueilla.
  5. Käy lopuksi lämpimässä suihkussa.

Toimittajan vinkit kuivaharjaukseen:

  1. Valitse harja, jossa on leveä harjasosa ja varsi. Näin yletyt paremmin myös selkään.
  2. Älä harjaa liian voimakkaasti. Vaikka harja on tarkoitettu iholle, silläkin saa aikaan ikävää jälkeä.
  3. Jos suihkussa seisominen minuutteja ilman valuvaa vettä tuntuu oudolta, laita lämmin vesi valumaan. Näin pysyt lämpimänä ja harjauskin tuntuu mukavammalta.
  4. Lisää eteerisiä öljyjä tai niiden seoksia harjaukseen. Minttu tuo pirteän herätyksen aamuun ja laventeli rauhoittaa stressaantuneenkin mielen.

Tulokset

1. viikko

“Vihaan harjaamista. Ihoni ei ole valmis näin intensiiviseen harjaamiseen ja hieman liian kuumiin suihkuihin. Vartalovoiteen käyttökin on uuvuttavaa. Olen tuplannut voiteiden ja öljyjen käytön, silti huomaan vain pieniä muutoksia, mutten mitään raportoinnin arvoista. Olen lähes luovuttamassa ”

2. viikko

“Harjaus alkaa olla osa aamurutiineitani. Selluliitti ei ole taianomaisesti kadonnut, mutta iho tuntuu kosteutetummalta. Tämä on tervetullut keino rentoutua. Kuivaharjauksen sanotaan olevan tapa herätä ja virkistyä, mutta minulle se sopii paremmin rentoutumiseen.”

3. viikko

“Alan epäillä, että harjaaminen on iholleni turhan voimakas toimenpide. Harjaanko liian kovaa? Harjaanko liian usein? Mitään jälkiä ei näy, mutta jalkojen iho ei tunnu hyvältä. Päätän antaa iholle hieman aikaa levätä ja harjaan vain kahdesti viikossa.”

4. viikko

“Sain lisäoppia harjaamiseen ammattilaiselta, ja nyt oikeasti nautin siitä. En harjaa saadakseni täysin uutta ihoa, vaan mukavan tunteen. Kaikki riippuu oikeanlaisesta tekniikasta!”

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kannattaako kuivaharjaus?

“Pidän harjaamisesta, mutten usko ottavani sitä pysyvästi aamutoimiini. Rasvaan ihoani muutenkin hyvin tunnollisesti, joten harjaus ei ehkä ole minulle välttämätöntä. Suosittelin kuivaharjaamista kuitenkin ystävälleni samaan aikaan kuin itse aloitin. Ystävääni vaivasi keratosis pilaris, eli pienet näpyt, joita voi esiintyä esimerkiksi käsivarsissa ja reisissä. Hän sai harjaamisesta apua niihin. Jos kärsit samanlaisista pienistä näpyistä, etsit luonnollista apua selluliitin vähentämiseksi tai haluat vain vaihtelua aamuihin, kannattaa kuivaharjaamiselle ehdottomasti antaa mahdollisuus.”

Lähde: ELLE

Lue myös:

Gua sha, kasvoharja ja jaderulla – testasimme ihonhoitolaitteet

Keittiön kaapeista löytyy lähes kaikki tarvittava ihonhoitoon – listasimme parhaat vinkit

Vuoden paras shampoo, ripsiväri ja 12 muuta kosmetiikkahittiä

teksti Ida Suntio
kuvat Fotolia
Tilaa Elle

Seuraa Elleä