Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Luonnollinen meikkipohja takaa onnistuneen meikin – muista nämä 6 vinkkiä

02.03.2019

Kun hallussasi on oikea tekniikka sekä sopivat tuotteet, meikkipohja ei näytä meikiltä – se näyttää täydelliseltä iholta.

Luonnollinen meikkipohja ei todellakaan synny helpolla; se vaatii paljon muutakin kuin hyvän meikkivoiteen. Tässä kuusi vinkkiä, jotka kannattaa pitää mielessä, kun seuraavaksi nappaat meikkivoidepurkin käsiisi.

  1. Valmistele iho

Kosteutus ja kuorinta ovat ykkösjuttu. Jos et hoida pohjatöitä kunnolla, meikkivoide levittyy iholle epätasaisesti ja meikkipohjastasi tulee helposti epäsiisti – lopputulos ei imartele hyväkuntoistakaan ihoa.

  1. Tuotepohja kuntoon

Meikkivoiteen alle kerrostetaan usein muita tuotteita, tyypillisesti ainakin päivävoide ja primeri. Jotta tuotteet kerrostuvat iholle tasaisen kauniisti, tulisi niissä olla sama pohja. Jos käytät vesipohjaista meikkivoidetta, kannattaa kasvoöljy hylätä suosiolla, muutoin lopputulos voi olla epäsiisti eikä yhtä pitkäkestoinen. Kokkareisen tai huonosti kestävän meikin syynä ei siis välttämättä ole huono meikkivoide, vaan keskenään yhteensopimattomat tuotteet.

  1. Vältä meikkimaskia

Meikin levittäminen kannattaa aloittaa kasvojen keskiosasta. Usein juuri nenän ympäristöön, otsaan ja leukaan halutaan peittävin lopputulos. Se syntyy helposti tiivisharjaisella, lähes tasapäisellä siveltimellä. Hiusrajaa ja leukaluuta kohden meikki saa keventyä, jotta saat aikaan luonnollisen lookin ja vältät tasapaksun lopputuloksen. Meikki on helppo keventää ja häivyttää kostealla meikkisienellä. Jos tarvitset lisää peittävyyttä joihinkin kohtiin, voit lisätä sitä peiteaineella.

  1. Vähemmän on enemmän

Jos ihosi on suhteellisen hyvässä kunnossa, voit kokeilla käyttää meikkivoidetta tai peiteainetta ainoastaan kasvojen epätasaisiin kohtiin. Luonnollinen hehku on nyt in ja se saa näkyä!

Mainos alkaa
Mainos päättyy
  1. Kevennä meikkivoideöverit

Jos meikkivoiteen laitto meni liiallisuuksiin ja meikkipohja näyttää liian tuhdilta, lisää kasvosuihketta. Se keventää lookin hetkessä!

  1. Viimeistely minimiin

Viimeistele puuterilla vain kasvojen eniten kiiltävä, eli T-alue. Jätä loput kasvoista puuteroimatta. Näin iho näyttää hehkuvalta ja kuulaalta.

Lähde: ELLE 

Lue myös:

5 x huippumeikkaajan vinkit näyttävään meikkiin

Bloggaajat suosittelevat: meikkivoiteet, joita haluat testata

Vuoden paras shampoo, ripsiväri ja 12 muuta kosmetiikkahittiä

Teksti
Kuva Fotolia
Tilaa Elle

Seuraa Elleä