Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Pro-vinkit kulmien muotoiluun – näillä ohjeilla onnistut!

30.07.2019

Kulmien muotoiluun on tarjolla valtava määrä erilaisia tuotteita. Valitse sopiva tuote omien kulmiesi ja halutun lopputuloksen perusteella. Ja muista: kulmakarvasi eivät ole identtiset kaksoset – useimmilla meistä eivät edes siskokset.

Kulmien muotoilu on muutakin kuin nyppimistä, vahaamista tai lankaamista. Oleellista on myös, miten ja millä tuotteilla kulmat meikataan. Kulmakarvoille on olemassa perinteisiä ja vahamaisia kulmakyniä, voidemaisia kulmavärejä, geelejä sekä puuterimaisia tuotteita. Jos oma luottotuotteesi on vielä löytämättä, näillä vinkeillä pääset jo askeleen lähemmäs täydellisiä kulmia.

1. Kulmakynä

Mihin tarkoitukseen? Kulmien muotoiluun paras ja helpoin tapa on kulmakynä. Mikäli kulmien nyppiminen karkasi käsistä, kynällä voit pelastaa tilanteen siihen saakka kunnes karvat taas kasvavat takaisin.

Pro-vinkki: Erityisesti ohutkärkisellä kynällä saat aikaan skarpit kulmat, huolittelet kulmien ulkoreunat tai täytät karvattomat kohdat. Terävällä kynällä on mahdollisuus myös feikata karvoja, jos kulmasi ovat luonnostaan harvat. Kun olet hahmotellut kulmillesi kynällä muodon, harjaa ne huolella, jotta väri levittyy tasaisesti. Harjaamalla saat kulmasi näyttämään siltä kuin karvoja olisi enemmän.

Tom Fordin kulmakynässä on viistopäinen kärki, jolla saat tehtyä ohuita ja teräviä sekä paksuja vetoja. Leveän terän avulla kulmat on helppo muotoilla ja täyttää. Kynässä on mukana harja sekä teroitin. Tom Ford, Brow Sculptor -kulmakynä, 50 e.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yves Saint Laurentin kulmakynässä on niin ohut kärki, että voit piirtää sillä jopa yksittäisiä karvoja. Kynä on vedenkestävä, joten lopputulos kestää koko päivän eikä tahriinnu. Yves Saint Laurent, Couture Brow Slim -kulmakynä, 27 e.

 

Max Factor tarjoaa edullisemman version tarkkakärkisestä kynästä. Tiheällä harjalla saat värin levittymään luonnollisesti. Max Factor, Brow Sharper -kulmakynä, 11 e.

2. Kulmageeli

Mihin tarkoitukseen? Kulmageeli on paras vaihtoehto kulmien viimeistelyyn. Geelejä on olemassa kirkkaita ja värillisiä. Jos haluat karvoille vain kevyen loppusilauksen, lisää geeliä pieni määrä. Mikäli tavoittelet tuuheaa, karvamaista lopputulosta, kannattaa käyttää värillistä geeliä ja lisätä sitä useampi kerros.

Pro-vinkki: Geelin käyttö ei vaadi niin paljon tarkkuutta ja taitoa kuin esimerkiksi kulmakynien. Jos käytät enimmäkseen kulmageeliä, kiinnitä huomio siihen, että valitset vedenkestävän geelin. Se kestää koko päivän varisematta eikä tee lopputuloksesta liian kirkasta tai kovaa. Sävytetyt kulmageelit soveltuvat hyvin myös vaaleammille kulmille, sillä ne värjäävät vain karvat – eivät ihoa. Ennen geelin laittamista voit käyttää muita kulmatuotteita normaalisti, kunhan et levitä geeliä liian voimakkain ottein, jotta alle laitettu tuote pysyy paikoillaan. Levitä geeli pienin vedoin alhaalta ylöspäin, jotta saavutat luonnollisen tuuhean lopputuloksen.

Jos ihosi ärsyyntyy helposti meikkituotteista, kokeile herkälle iholle suunnatun Cliniquen kulmageeliä. Se pitää karvat halutussa muodossa ja on täysin hajusteeton. Clinique, Just Browsing Brush On Styling Mousse -kulmageeli, 20 e.

L’Oréalin kulmageeli sisältää pieniä kuituja, jotka tekevät kulmakarvoistasi tuuheammat. Harjaa kulmat keskeltä ulospäin. Enemmän volyymia saat, kun lisäät useamman kerroksen. L’Oréal Paris, Brow Artist Plumper -kuitugeeli, 10 e.

Vinkki: Jos kulmakarvasi eivät kaipaa kuin kevyttä muotoilua tai haluat vain viimeistellä jo toisella tuotteella loihditut kulmasi, valitse kirkas kulmageeli.

Lancômen kirkkaassa kulmageelissä on normaalia pyöreämpi harja, jolla saat levitettyä geeliä tarkemmin esimerkiksi aivan kulmien alkuosaan. Tällä tuotteella kulmasi pysyvät muodossaan koko päivän! Lancôme, Sourcil Styler -kulmageeli, 29 e.

Kirkkaan kulmakarvageelin edullisempi versio löytyy Lumenelta. Kierteisen kuituharjan ansiosta geeliä levittyy juuri sopiva määrä. Lumenen kulmageeliä saa värittömänä sekä kahdessa luonnollisessa sävyssä. Lumene, Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel -kulmageeli, 10 e.

3. Voidemainen kulmaväri

Mihin tarkoitukseen? Voidemaisella kulmatuotteella luot skarpit ja viimeistellyt kulmat ja saat kulmiisi sekä väriä että volyymia. Voidemaiset tuotteet ovat kaikkein pitkäkestoisimpia.

Pro-vinkki: Voidemaisella, niin sanotulla pomadella ja ohutkärkisellä siveltimellä voit feikata kulmiisi karvoja lisää. Näin saat kulmistasi tuuheat mutta huolitellut. Kannattaa olla varovainen, sillä väriä tulee helposti liikaa, eikä sen korjailu ole helpoimmasta päästä. Jos olet vasta-alkaja kulmien muotoilussa, kehotamme upottamaan siveltimen pomaden sijaan ensin puuterimaiseen tuotteeseen.

Armanin kulmaväri on meikkaajan monitoimituote! Se soveltuu kulmien lisäksi myös silmien rajaukseen ja on vedenkestävä. Armani, Eye and Brow Maestro -kulmaväri, 40 e.

Kulttimaineen saavuttanut Anastasia Beverly Hillsin voidemainen kulmatuote on vedenkestävä. Tuotteesta on jopa yksitoista eri sävyä, joista löydät varmasti itsellesi sopivan. Anastasia Beverly Hills, Dipbrow Pomade, 27 e.

NYX Professional Makeupin voidemainen kulmaväri on edullisempi vaihtoehto Anastasian hittituotteelle. Tästäkin tuotteesta on tarjolla viisi eri sävyä vaaleasta lähes mustaan. NYX Professional Makeup, Tame & Frame Tinted Brow Pomade, 8 e.

4. Puuterimainen kulmaväri

Mihin tarkoitukseen? Puuterimainen kulmatuote on paras silloin, kun kulmasi kaipaavat vain kevyttä huolittelua, mutta et kärsi suuremmista kulmaongelmista.

Pro-vinkki: Jos kulmiesi muoto hipoo luonnostaan täydellisyyttä, mutta kulmasi tuntuvat harvoilta, valitse puuterimainen tuote. Saat sillä tasaisemman lopputuloksen kuin kulmakynällä. Puuterimaisella tuotteella ei ole tarkoituskaan luoda skarppia kulmalookia, vaan värittää kulmat. Saat sillä aikaan kevyen värin, jota voit halutessasi kerrostaa ja tummentaa – ja virheiden korjailukin on helpompaa!

Bobbi Brownin puuterimaisessa kulmaväripaletissa on siveltimen lisäksi pinsetit. Kätevä tuote siis myös mukaan matkalle! Paletissa on kaksi sävyä, joiden avulla loihdit luonnolliset kulmat. Bobbi Brown, Brow Kit -kulmapaletti, 53 e.

Pixin puuterimaisen paletin kaikki sävyt ovat mattaisia, joten ne sopivat käytettäviksi sekä kulma- että luomiväreinä. Paletin sävyskaala ulottuu täysin vaaleasta lähes mustaan. Pixi, Brow Powder Palette Shades of Brows, 24 e.

IsaDoran puuterimaista kulmatuotetta voit myös kostuttaa, jolloin lopputuloksesta tulee intensiivisempi. Tässä kulmapaletissa on kaikki, mitä kulmillesi tarvitset: pinsetit, kulmaharja ja kaksipäinen sivellin – huokeaan hintaan! IsaDora, Perfect Brow Kit Duo Compact Powder -kulmaväri, 17 e.

Lähde: ELLE

Lue myös:

Microblading vie kulmat aivat uudelle tasolle – toimittaja testasi

Näin saat täydelliset kulmakarvat – markettimerkkien 5 parasta

5 x huippumeikkaajan vinkit näyttävään meikkiin

teksti Ida Suntio
kuvat Imaxtree ja valmistajat
Tilaa Elle

Seuraa Elleä