Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Luksusmeikkejä pikkurahalla – näillä pro-vinkeillä säästät kosmetiikassa

03.05.2019

Miksi kolmen euron meikkikynä on joskus yhtä hyvä kuin kahdenkympin? Selvitimme, mistä laatukosmetiikan tunnistaa (ja vastaus ei ole hintalappu).

1. Silkkinen koostumus

Kun kyse on puuterimaisista tuotteista, kuten poskipunista ja luomiväreistä, laadun tunnistaa silkkisestä koostumuksesta. Tee testi käden iholle: hyvä tuote levittyy unelmankevyesti ja tasaisesti. Mitä hienojakoisempi koostumus, sen helpompaa se on myös levittää kasvoille ja saada sulautumaan ihoon. Heikkolaatuisempi tuote tuntuu karhealta, eikä siitä synny sileää ja tasaista jälkeä.

Milani Baked Blush -poskipuna

Milani Baked Blush -poskipuna koostuu superohueksi pilkotuista väripigmenteistä, jotka saavat lopputuloksen tuntumaan lähes voimaisen sileältä. 11 e.

2. Liukuhihnalta

Joitakin meikkituotteita on vaikea valmistaa. Esimerkiksi kynsilakat ja meikkikynät vaativat niitä valmistavalta tehtaalta kallista teknologiaa ja koneistoa, joka soveltuu vain yhteen tarkoitukseen, kun taas esimerkiksi puuterin valmistuslinjalta syntyvät yhtä lailla poskipunat, varjostusvärit ja highlighterit. Siksipä hankalien tuotteiden valmistus onkin keskittynyt vain muutamaan tehtaaseen, joilta meikkimerkit tilaavat erikoistuotteensa. TJEU: riippumatta merkistä ja hinnasta, meikkikynäsi on luultavasti peräisin Saksassa, josta tulee suurin osa Euroopassa myytävistä kynistä.

 

Cien-meikkikynä

Cien-meikkikynä kisaa laadussa kymmenen kertaa kalliimpien tuotteiden kanssa. 3 e.

Kicksin rajauskynä

Kicksin rajauskynän sävy on intensiivinen ja kestää luomilla siinä missä kalliimmat kilpailijansakin. 9 e.

3. Klassikko syystä

Osa tuotteen hintalapusta muodostuu sen kehittely- ja tutkimuskuluista. Vaikka meikkien tuotekehitys ei ole yhtä kallista kuin ihonhoitotuotteiden, on uutuuksien hinnassa aina lisä, jolla katetaan luomistyön kulut. Mitä kauemmin tuote on markkinoilla, sen edullisemmaksi se muuttuu. Klassikot ovatkin takuuvarmoja löytöjä, sillä niiden vuodesta toiseen kestävä suosio kertoo laadusta, mutta hintalappu ei enää huimaa päätä.

Max Factorin ikoninen Pan Stik

Max Factorin ikoninen Pan Stik -puikkomeikkivoide on ihastuttanut kuluttajia jo vuosikymmeniä. 15 e.

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

 

Varmin tapa löytää laatua? Malta testata tuotetta kaupassa äläkä sorru ostoksille vain kauniin pakkauksen tähden.

 

4. Paljon pigmenttiä on parempi

Ammattimeikkaajat työskentelevät meikkisarjoilla, joiden tuotteissa on runsaasti pigmenttiä. Tämä antaa mahdollisuuden luoda monipuolisia lookeja, kun taas hailakat tuotteet vaativat valtavasti työtä ja kerrostusta, jotta lopputulos on halutunlainen. Nykyään monet brändit kehittävät ammattisarjoistaan myös kuluttajaversioita. Kun tuotteet on tarkoitettu ammattikäyttöön, on niiden värikylläisyys ja kesto takuulla kohdallaan.

Pretty by Flormar

Pretty by Flormar -sarjan erittäin hienojakoiseen luomiväriin on leivottu paljon pigmenttiä, kimalteita ja huikea kestävyys. 6 e.

5. Yksinkertainen pakkaus

Mitä enemmän tuotteessa on krumeluuria, sitä enemmän se maksaa. Pakkauksen painatukset, kohokuviot ja värit ovat jokainen oma tuotantovaiheensa, puhumattakaan itse tuotteen pintaan tehdyistä logoista ja muista erikoisratkaisuista. Johtopäätös: jos et halua maksaa rasiasta tai hylsystä, valitse yksinkertainen pakkaus.

Lumene Nordic Seduction -huulipun

Lumene Nordic Seduction -huulipunan ylellinen koostumus on pakattu yksinkertaiseen hopeanväriseen hylsyyn. 16 e.

6. Nettilöydöt

Verkkokaupan nousu ja valmistusmenetelmien kehitys ovat tuoneet markkinoille lukuisia brändejä, joiden ideana on alusta alkaen ollut edullisuus. Kun yritys ei käytä rahaa erikoisiin pakkauksiin, hyllytilaan kaupassa, mainontaan tai mittavaan tuotekehitykseen, on lopputuotteen hinta edullinen. Haasteena on tietää, mistä kaikesta on tingitty. Testaamatta ostettu luomiväri saattaa olla erittäin pigmenttinen mutta levittyä huonosti. Puuteri taas voi olla täydellisen hienojakoinen mutta sävyvalikoimaltaan pieni. Jos olet valmis tekemään selvitystyötä, voit löytää nettibrändeistä todellisia helmiä!

The Ordinaryn seerumimeikkivoide

Edullisen nettibrändin The Ordinaryn seerumimeikkivoide on noussut loistavan hinta-laatusuhteensa ansiosta verkkokauppa Elevenin myydyimmäksi meikkivoiteeksi. 9 e.

7. Täydellinen sävy

Mitä enemmän sävyjä sarjan valikoimassa on, sitä enemmän ne vievät tilaa kaupan hyllyssä – ja hyllymetrit maksavat. Siksi valmistajat vähentävät sävyjen määrää säästösyistä. Sävydilemman ratkaisuksi ovat nousseet paletit, joissa pieneen tilaan on pakattu runsaasti sävyjä ja samalla runsaasti vastinetta rahoille.

E.L.F.

Kulttimainetta nauttiva E.L.F. on kehittänyt edullisia laatumeikkejä jo 20 vuotta. Näppärä paletti sopii varjostukseen ja korostukseen. 9 e.

8. Valmistusmaalla ei (ehkä) ole väliä

Kaikki EU:ssa myytävät meikit käyvät läpi saman laadunvarmistusprosessin riippumatta siitä, missä ja kuka ne on valmistanut. Se, tuleeko rajaustussi Ranskasta vai Romaniasta, ei kerro laadusta mitään. Sekä edulliset, uudet kosmetiikkamerkit että vanhat tutut brändit tuovat tuotteita maista, joissa valmistus on edullisempaa. Laatu ja turvallisuus ovat näissä yhtä korkeita kuin lähellä tuotetuissa meikeissä, kysymys on ennemminkin eettisestä valinnasta.

Paese Makeupin Rice Powder -irtopuuteri

Eurooppalaista suosiva voi testata esimerkiksi puolalaisen Paese Makeupin Rice Powder -irtopuuterin. 18 e.

9. Menestystuotteen kopiot

Joskus meikki saavuttaa niin suuren suosion, että muut firmat haluavat kilvan tuottaa sille oman vastineensa. Aivan kuten muotiviikkojen vaatteista tehdään versioita edullisempiin ketjumyymälöihin, on meikkimaailmassakin mahdollista löytää halvempia vaihtoehtoja hittituotteille. Jos kukkaronnyörit eivät anna myöden ostaa selektiivistä suosikkia, googlaa tuotteen nimi ja lisää perään sana ”dupes”, siis kaksoiskappaleet tai kopiot. Hakutulokset tarjoavat edullisempia vaihtoehtoja suosikillesi.

Physicians Formula

Suomeen helmikuussa rantautunut amerikkalaissarja Physicians Formula valmistaa luksusvalmistajilta tutuksi tullutta, värikkäistä helmistä koottua korostuspuuteria edullisesti. 17 e.

10. Älä pihistä tässä!

Jos johonkin meikkituotteeseen kannattaa panostaa, niin ripsiväriin. Hyvässä ripsarissa moni asia on kohdallaan: koostumus joka ei paakkuunnu, varise tai leviä, massa joka antaa sekä volyymia että pituutta ja harja joka sopii juuri omille ripsille. Laadukkaammat raaka-aineet, kuten kuidut, pigmentit, vahat ja polymeerit, auttavat vastaamaan näihin vaatimuksiin, mutta ne myös kasvattavat tuotteen hintaa. Valmistaja, jonka valikoimassa on sekä edullisia että selektiivisiä brändejä, pystyy helpommin hyödyntämään uusinta teknologiaa myös edullisemmissa tuotteissaan.

Maybellinen Snapscara

Maybellinen Snapscara-uutuusmaskara hyödyntää teknologiaa, jonka ansiosta sen voi pestä pois 38-asteisella vedellä. 14 e.

Lue myös:

Testasimme edulliset huulipunat – löydä uusi suosikkisi alle 10 eurolla!

Parhaat shoppailuvinkit ketjuliikkeisiin – näitä et halua ohittaa

Hyvä ja halpa meikkivoide – tässä parhaat alle 10 eurolla

Teksti
kuvat Fabian Björk ja Ricardo simal
Tilaa Elle

Seuraa Elleä