Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Testasimme ihoa kiinteyttävän Plaxpot-plasmahoidon

10.09.2019

Kuuma kynä, joka kiinteyttää ja nuorentaa – lupaus kuulosti niin uskomattomalta, että kauneustoimittaja Satu Varjonen päätti selvittää, mistä plasmahoidossa on kyse.

Mistä Plaxpot-plasmahoidossa on kyse?

Plasma pen -hoidot ovat yleistyneet tänä vuonna valtavaa vauhtia. Plasmakynälaitteita on erilaisia ja niiden laatu ja vaikutukset vaihtelevat.

Testasin Rebel Helsinki -hoitolan Plaxpot-plasmavalohoidon hoitolan toimitusjohtajan ja kokeneen sairaanhoitajan Reija Lommin käsissä. Plaxpotissa patentoitu plasmageneeraattori muodostaa aidon plasmavalokaaren ihon ja hoitopään välille. Ihoa tiukentava hoito kiinteyttää hipiää välittömästi ja vielä usean viikon ajan käsittelyn jälkeenkin.

Plaxpot-hoidolla on saatu hyviä tuloksia esimerkiksi löysään leuanaluskudokseen, kaulan juonteisiin ja ryppyihin, silmäpusseihin ja alaluomien ryppyihin, yläluomien ja kulmakarvojen kohotukseen, sibeliusryppyihin, aknearpiin ja isoihin ihohuokosiin.

Miltä Plaxpot-hoito tuntuu?

Käsiteltäväksi alueeksi minulle valittiin kulmien välissä kirkuva sibeliusryppy, silmänaluset ja posket. Kaipasin sibeliuksen madaltamista, silmänalusten kiristystä ja poskien huokosten pienentämistä. Hoidon aluksi Reija teki pienen testitäräytyksen silmäni alle, enkä tuntenut mitään. Siis hommiin!

Hoito on tehokas mutta todella simppeli. Ensin iho puudutetaan voidemaisella puudutusaineella. Puudute saa kasvot tuntumaan hiukan hassuilta, viileiltä ja jäykiltä. On kuitenkin helpottavaa tietää, että kipua ei ole tiedossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Plaxpotin kynämäinen hoitokärki tuodaan lähelle ihoa mutta ei kuitenkaan siihen kiinni, ja muodostuva plasmavalokaari haihduttaa minimaalisen osan ihoa taivaan tuuliin. Iholle jää pieni rupimainen piste. Ympärillä oleva iho vetäytyy saman tien tiukemmaksi.

Näitä pisteitä Reija saikin sitten napautella hoidettaville alueille aikamoisen määrän, ja lopulta ne muodostivat symmetrisen kuvion, kuin maorien pistetatuoinnin.

Käsittely ei tunnu juuri miltään. Kivun tunteminen on toki yksilöllistä, mutta itse en kokenut sitä lainkaan. Muutamassa kohdassa, johon puudutus oli purrut vähemmän, tuntui sekunnin sadasosan verran kuin pieni sähköisku.

Valokaaren osuessa iholle kuuluu pieni tirisevä ääni ja tuntuu hajua. Hoidossa siis tosiaan voi haistaa oman ihonsa käryävän, mutta itseäni se ei erityisemmin häirinnyt.

Vaikka ihoni oli käsittelyn lopuksi normaalin tuntuinen, näytti se hieman erikoiselta: kulmakarvojen välistä kulki suuri tatuointimainen kuvio silmänalusten kautta poskille. Punoitusta, turvotusta tai kipua ei esiintynyt.

Kokemukset hoidon jälkeen

Matkustin hoitolasta kotiin aurinkolasien suojissa, vaikka kasvoille ei tietenkään saisi laittaa mitään likaista heti käsittelyn jälkeen. Iho tuntui koko illan hyvältä, pientä kiristelyä lukuun ottamatta. Kosteutin kuuliaisesti Reijalta saamallani Plaxpotin hoitoseerumilla hoidettuja alueita.

Seuraavana aamuna alkoikin sitten palautuminen ja turvotus. Posket ja silmänaluset olivat kuin vedellä täytetyt; näytin pallokalalta. Huomattava turvotus tuntui epämukavalta, mutta kipua ei ilmennyt vieläkään. Käsitelty alue myös punoitti aika lailla.

Reija oli varoitellut turvotuksesta, joten se ei tullut minulle yllätyksenä. Olihan ihoa käräytelty suurelta alueelta. Niinpä painelin nöyrästi kasvojani viileällä ja lisäilin hoitoseerumia tiuhaan.

En suosittele sopimaan tärkeitä menoja noin viikkoon Plaxpot-käsittelyn jälkeen. Pahin turvotus laski kahdessa päivässä, mutta ruvet alkoivat irtoilla vasta viikon kuluttua hoidosta. Noin kahdeksassa päivässä suurin osa niistä oli poissa.

On haastavaa olla näpläämättä naamaa, kun se kutisee ja siitä roikkuu kymmeniä pienen pieniä rupia. Onnistuneen lopputuloksen kannalta on kuitenkin pidettävä kätensä kurissa. Suurilta osin siinä onnistunkin.

Rupien lähdettyä iho punoitti selkeästi vielä viikon verran ja haaleammin toisen. Paksussa otsan ihossa, sibeliusrypyn kohdalla, punaiset pisteet pysyivät haaleasti näkyvissä vajaan kuukauden mutta peittyivät meikillä helposti.

Entäs sitten se lopputulos?

Heti toimenpiteen jälkeen iho oli jo selkeästi tiukempi. Rupien irrottua iho oli uskomattoman siloinen ja herkkä, aivan upouusi. Lopulliset tulokset näkyivät noin parin kuukauden kuluttua hoidosta. Poskien huokoset mataloituivat ja silmänalusiho tiukentui, tosin kaikkia ilmeilyn aiheuttamia juonteita ei tämäkään hoito poistanut. Ilokseni kuitenkin nasolabiaalijuonne silottui poskien tiukentumisen ansiosta aavistuksen verran. Ihosta tuli sen näköinen kuin sitä olisi venyttänyt sormilla vähän sileämmäksi.

Sibeliusryppy oli selkeästi hankala kohde ja vaikka se hiukan madaltui, on voimakas kurttuni edelleen näkyvissä. Sitä ei kokonaan nitistäne kuin botox ja täyteaine. Kaiken kaikkiaan ihoni tuntui hoidon jälkeen muutaman vuoden nuoremmalta, vaikka en osaa tarkalleen sanoa, mikä muutoksista sen aiheutti.

Harkitsisin tätä hoitoa laserin tai muun tiukentavan käsittelyn vaihtoehtona.  Ero laseriin on se, että plasma on aineen olomuoto ja laser on vahvistettua valoa. Plaxpotissa on oma plasmageneraattori, jonka vuoksi plasman vahvuutta voidaan säädellä ja kontrolloida.  Kyseessä on siis kaksi aivan eri asiaa, vaikka lopputulos ihon käsittelyssä on samantapainen eli iho kutistuu ja uudistuu vaurioituessaan, kun sen omat korjausmkanistmit heräävät. Iho myös kiristyy molemmissa sekä pinnalta että syvemmältä.

Jo yksi hoito antaa selkeästi näkyviä tuloksia. Käsittelyjä voi tehdä kuitenkin kuukauden välein jopa kolme kertaa, jos käsiteltävä alue sitä vaatii. Hoidon lopputulos säilyy vähintään neljä vuotta, parhaimmillaan kauemminkin. Palautuminen oli epämukavaa ja olo epäviehättävä noin viikon verran, joten hoidot kannattaa ajoittaa tämä mielessä pitäen.

Plaxpot-hoitojen hinnat:

  • ylä- tai alaluomet 490 euroa
  • otsan pystyrypyt 280 euroa
  • posket 450 euroa
  • luomen poisto: 150 euroa / 1 kpl, 175 euroa / 2 kpl, 250 euroa / 35 kpl

Lisätietoja: Rebelhelsinki.fi

Lue myös:

Ihonhoitotuotteet, jotka muuttavat elämäsi

11 tapaa näyttää nuoremmalta

Parhaat kasvonaamiot ikääntyvälle iholle – näiden avulla häivytät juonteet ja epätasaisen värin

teksti Satu Varjonen
kuva Imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä