Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kestävä suihkurusketus – näillä vinkeillä lopputulos hipoo täydellisyyttä

08.07.2019

Jotta suihkurusketus tarttuu tasaisesti ja näyttää hyvältä pidempään, vaatii se tarkkaa pohjatyötä ja huolellista hoitoa.

Kaipaatpa ihoosi hieman lisää hehkua tai haluat välttyä UV-säteilyn vaaroilta, suihkurusketus on hyvä idea. Vaaleaihoisenkaan ei tarvitse pelätä muuttuvansa juustonaksuksi – jollei sitä halua. Suihkurusketusaineita on erilaisia, joten lopputuloskaan ei ole aina samanlainen. Tärkeää on kuitenkin muistaa myös rusketusta ylläpitävä kotihoito.

Ennen suihkurusketusta tee nämä…

Ei varmasti tule yllätyksenä, että huolellinen kuorinta on valmisteluista tärkein. Se kannattaa kuitenkin suorittaa suihkurusketusta edeltävänä päivänä, ei muutamia tunteja ennen operaatiota. Tällöin ihohuokoset saavat aikaa sulkeutua kunnolla, eikä rusketuksesta tule pilkullinen.

Kuorinta yhdessä ihon kosteutuksen kanssa tulisi hoitaa vuorokautta ennen suihkurusketusta. Näin kuollut ihosolukko saadaan pois, huokoset ehtivät sulkeutua ja iho saadaan kosteutettua kunnolla. Kun nämä valmistelut hoidetaan huolella, rusketukselle saadaan hyvä pohja. Myös sheivaus kannattaa hoitaa edellisenä päivänä, ja vielä parempi olisi poistaa ihokarvat sokeroinnilla. Höylääminen ei pidä sääriä sileänä yhtä pitkään kuin sokerointi ja se kuluttaa rusketusta.

…mutta vältä näitä

Sheivaus, kuorinta ja hyvä kosteutus on hoidettu, mutta vielä muutama juttu tulee ottaa huomioon. Koska ruskettavat aineet ovat vesipohjaisia, tulee ennen suihkurusketusta välttää öljymäisten tuotteiden käyttöä. Ne estävät rusketuksen tarttumisen ja imeytymisen. Pidä siis huoli, ettei sinulla ole suihkurusketukseen mennessäsi hajuvettä, deodoranttia tai voiteita.

Jos haluat välttää rusketuksen jättämiä näkyviä tahroja vaatteissasi, kannattaa välttää vaaleita vaatteita. Lopuksi kaikkein vaikein välteltävä juttu: hikoilu ja kastuminen. Jokainen suihkurusketusta tarjoava paikka antaa tarkemmat ohjeet siitä, kuinka monta tuntia rusketusoperaation jälkeen tulee odottaa suihkussa käyntiä. Suihkussa laita vesi lämpimälle ja käytä saippuaa vain, jos se on välttämätöntä. Kuivaa ihosi kevyesti pyyhkeellä painelemalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Muista kosteutus!

Osalla meistä on käsitys, että kosteusvoiteita tulisi välttää suihkurusketuksen jälkeen. Ei missään nimessä! Jotta iho pysyisi parhaassa mahdollisessa kunnossa ja rusketus säilyisi pitkään, kosteusvoiteen käyttö on suotavaa. On kuitenkin tärkeää valita oikeanlainen voide.

Valitse voide, joka sisältää kookosöljyä tai jojobaöljyä. Lisää voide heti suihkun jälkeen ihon ollessa vielä hieman kostea, sillä näin öljy lukitsee kosteuden ihoon. Öljyt jättävät ihosi pehmeäksi, edesauttavat rusketuksen säilymistä kauniina pidempään ja ennaltaehkäisevät jokaisen keinorusketuksen ystävän pahinta painajaista: laikkuja. Kosteusvoiteen lisäksi myös suihkusaippua kannattaa vaihtaa kosteuttavaan versioon.

Avuksi asteittain ruskettavat kosteusvoiteet

Rusketuksen ylläpitämiseksi ja sen epätasaisen kulumisen ehkäisemiseksi ota käyttöön itseruskettava kosteusvoide. Se kosteuttaa ihoa ja ylläpitää saatua rusketusta – tai ainakin saa sen haalistumaan kauniimmin. On normaalia, että kasvojen iholta suihkurusketus häviää nopeimmin. Sitä voi ylläpitää kasvoille tarkoitetuilla ruskettavilla tuotteilla.

Lähde: ELLE

Lue myös:

Aurinkovoide, joka toimii myös meikin alla – tässä viisi suosikkiamme

Kuivaharjaus – pelkkää puhetta vai täyttä totta?

Tyylikkäät bikinit ja uikkarit kurvikkaalle vartalolle – valitsimme plus-mallistojen parhaat

teksti Ida Suntio
kuva Fotolia
Tilaa Elle

Seuraa Elleä