Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Kasvojen kaksoispuhdistus – miksi sinun tulisi kokeilla sitä?

03.04.2019

Ensin meikit pois, ja sitten syväpuhdistus – kaksoispuhdistus on tämän hetken ihonhoitohitti.

Mitä tarkoittaa kaksoispuhdistus?

Ovatko kuplivat kasvonaamiot ja LED-laitteet jo sinulle tuttuja ihonhoitorutiineja? Hyvä, mutta entä se tärkein, kasvojen pesu? Monilla se on unohtunut uusien kauneusrutiinien viedessä mukanaan.

Nyt emme puhu puhdistusliinalla pyyhkimisestä, koska puhdistus on enemmän kuin meikkien poisto. Kasvojen huolellinen puhdistus on erityisen tärkeää illalla. Päivän aikana iholle kertyy bakteereita ja ilmansaasteita, ja mikäli niitä ei huolellisesti pestä pois, ne vauhdittavat ihon ikääntymistä ja pigmenttimuutoksia sekä jättävät epäpuhtauksia. Paras tapa näiden haittapuolien ehkäisyyn on tuplata puhdistus.

Vaihe 1

Kun otat kaksoispuhdistuksen iltarutiiniksi, saat ihon näyttämään kuulaalta ja täyteläiseltä. Ensimmäinen vaihe poistaa iholta meikin ja lian, toinen vaihe syväpuhdistaa ja poistaa kuolleet ihosolut samalla kirkastaen ihoa.

Aloita käyttämällä öljypohjaista puhdistustuotetta ja poista ensin meikki ja rasvaliukoinen lika. Ihoa tulisi hieroa niin kauan, ettei meikkiä enää irtoa. Jos käytät paljon meikkiä, tämä voi vaatia jopa neljäkin puhdistuskertaa. Jos sinulla on aikaa laittaa meikkiä, kannattaa myös käyttää aikaa sen huolelliseen puhdistamiseen.

Vaihe 2

Siirry puhdistuksen toiseen vaiheeseen, vesipohjaiseen puhdistustuotteeseen, joka tarkoittaa ihon syväpuhdistamista ja näin huokosten tukkeutumisen ja epäpuhtauksien ehkäisemistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tämäkin vaatii hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Moni käy kasvot läpi nopeasti puhdistusaineella, mutta kasvoja tulisi hieroa vähintään minuutin ajan, jotta tuotteesta ja sen ainesosista saa kaiken hyödyn.

Veden lämpötila on tärkeää. Liian kuuma vesi voi ärsyttää ihoa. Mikäli kärsit aknesta tai ruusufinnistä, kasvot punoittavat muutenkin helposti, joten vesi ei saa olla liian kuumaa.

Mitä hyötyä kaksoispuhdistuksesta on?

Paksun meikkikerroksen poistamiseen kaksoispuhdistus on ainoa keino varmistaa, ettei iholle jää mitään ylimääräistä. Pikainen pesu ei poista kasvoista kaikkea meikkiä ja likaa, jotka yön aikana tukkivat ihoa. Ihon solut eivät toimi tällöin normaalisti, mikä tarkoittaa, ettei iho pysy yhtä täyteläisenä ja kirkkaana.

Tuplaputsauksen jälkeen myös seerumista ja voiteesta saa enemmän irti, aktiiviaineet pääsevät helpommin ihoon ja saavat yön aikaa näyttää, mihin pystyvät.

Voiko ihoa puhdistaa liikaa?

Kaksoispuhdistusta ei tarvitse välttämättä tehdä aamuisin, sillä ihon pitää myös antaa levätä. Käytä aamuisin vain vesipohjaista puhdistustuotetta, joka valmistelee ihosi päivävoiteelle. Säästä öljyputsari iltaan.

Liika kasvojen pesu voi kuivattaa ihoa ja aiheuttaa ärsytystä. Puhdistustuote tulisi olla sopiva omalle ihollesi, jottei se poista iholta sen luonnollisia öljyjä. Ihoa ei myöskään tulisi hieroa liian voimakkaasti. Jos epäilet, että olet puhdistanut ihoa turhan paljon, älä luovuta kokonaan, vaan kokeile ensin tasapainottavia ja hellävaraisempia tuotteita.

Ärsytys iholla syntyy silloin, kun ihon oman suojakerroksen toiminta menee sekaisin esimerkiksi saippuan vaikutuksesta. Tällöin ihon pH ei ole tasapainossa.

Lähde: ELLE

Lue myös:

Korealainen lasi-iho on tämän hetken suurin kauneustrendi – näin onnistut siinä

Trendinä meikitön meikki – neljä askelta virheettömään ihoon

Muotinäytöskonkari Suzanna Gembege jakaa vinkkinsä hehkuvaan ihoon

Teksti
kuva Imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä