Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

6 hittihoitoa, jotka poistavat iholta ikääntymisen merkkejä

11.11.2019

Joko olet kuullut kiinteyttävästä plasmavalosta tai ihoon imeytettävästä BB-voiteesta? Nämä esteettiset toimenpiteet freesaavat ilmeen välittömästi, eikä palautumiseen tarvitse uhrata viikkoja.

1. Plaxpot – kiinteytystä kynällä

Plasmavalolaitteet ovat kuuminta hottia esteettisten toimenpiteiden maailmassa – myös ihan kirjaimellisesti. Plaxpot-plasmavalolaite muodostaa pienen polttavan plasmakaaren hoitokärjen ja ihon välille. Minimaalinen osa ihoa haihtuu taivaan tuuliin, solut vetäytyvät lähemmäs ja iho tiukentuu välittömästi.

Hoito tepsii erityisesti ylä- ja alaluomien kohotuksiin, huuliryppyihin, kaulan juonteisiin, luomien poistoon ja yleensä löysään ihoon. Rypyt ja suuret huokoset tasoittuvat myös mukavasti.

Puudutuksen kanssa käsittely ei satu. Iholle jää plasmasta pikkuruisia rupia, jotka irtoilevat itsekseen noin viikossa. Pari päivää on tiedossa turvotusta, ja lievää punoitusta voi ilmetä parin viikon ajan. Hoidon tulos näkyy heti mutta paranee vielä 12 viikon ajan. Usein toivotut tulokset saavutetaan jo yhdellä käsittelyllä, maksimissaan niitä tehdään kolme.

Plaxpot -plasmavalolaite on saanut lääketieteellisen sertifikaatin, ja sen plasmageneraattori on patentoitu. Toiminta ei siis perustu sähköön, kuten jotkut plasma pen -laitteet.

• Ylä- tai alaluomet 490 e ja leukalinjan kohotus 520 e, Rebelhelsinki.fi

Lue lisää: Testasimme ihoa kiinteyttävän Plaxpot-plasmahoidon

Mainos alkaa
Mainos päättyy

2. Dermapen4-mikroneulaushoito – neulaamalla nuoremmaksi

Supersuosittu mikroneulaus kaunistaa ihoa kauttaaltaan. Kyse on siitä, että iholle aiheutetaan pienellä neulalla lievä vamma, joka käynnistää ihon oman biologisen korjausprosessin. Se taas saa ihon uudistamaan itseään tehokkaasti.

Hoitolakäyttöinen Dermapen4-laite taklaa tehokkaasti erilaisia iho-ongelmia ja on kristallinkirkkaasti tehokkaampi kuin kotona tehtävä rullailu. Laite tykittää ihoon 1 920 kohtisuoraa ja hallittua reikää sekunnissa. Vertailun vuoksi: kotikäyttöisellä mikroneulausrullalla pyöritellään ihoon 200–300 reikää sekunnissa, ja joskus rullailu repii ihoa ikävästi.

Dermapen4-mikroneulaushoito tehdään aina kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Erityisen ilahduttavia tuloksia neulaamisella saadaan kuoppamaisiin arpiin. Se on unelmahoito epätasaiselle ja suurihuokoiselle iholle, joka kaipaa kuulautta, silotusta ja talinerityksen tasapainotusta. Sarjahoitona neulaus madaltaa juonteita ja jopa silmänympärysten pikkuryppyjä. Hiukan yllättäen kohtisuora mikroneulaus sopii myös couperosaiholle, sillä se tasoittaa ihon kirjavuutta. Puudutteen kanssa hoito ei tunnu juuri miltään.

• Dermapen4-mikroneulaushoito 190 e ja kolmen kerran sarja 540 e, Ihon Kevythoitoklinikka Hannamari Dietz.

Lue lisää: Testissä ihoa uudistava Dermapen4-mikroneulaushoito

3. PRX-T33®-terapia – hellävarainen happohoito

Voimakkaasti kuorivat happohoidot ovat mahtavia silloin, kun iho kaipaa kipeästi kuulautta. Hoidon aikaansaama ihon kuoriutuminen saa naaman näyttämään kuitenkin hetkellisesti karmealta. Patentoitu PRX-T33®-terapia tekee iholle keskisyvän kuorinnan ilman minkäänlaista näkyvää kuoriutumista tai palautumisaikaa. Tehokas trikloorietikkahappo eli TCA yhdistyy vetyperoksidiin, jolloin ihon uusiutuminen tapahtuu ihon sisällä dermiksessä – siis näkymättömissä. Iho silottuu ja kirkastuu sisältä ulospäin.

Kuorinta pienentää ihohuokosia, liftaa, tasoittaa ihonsävyä, vaalentaa pigmenttiläiskiä ja arpia sekä rauhoittaa tulehduksia. Välittömästi kirkastava hoito sopii yhden kerran tuhkimohoidoksi ennen juhlia ja sarjahoitona ihon sävyn ja rakenteen parantamiseen. Lisäksi se toimii esimerkiksi vartalon venymäarpien hoitoon.

• PRX-T33®-terapia noin 140 e/kerta, Prxt33.fi

4. BB-Glow – Pysyvä BB-voide

Oletko koskaan haaveillut, että ihosi näyttäisi aina siltä, kuin olisit juuri levittänyt sille kevyen meikkivoiteen? BB-Glow on juuri sitä, ja siksi se onkin Ruotsissa niin suosittu, että maahantuojat eivät ehdi toimittaa tuotteita tarpeeksi nopeasti hoitoloihin. Ei liene yllätys, että kyseinen hoito on lähtöisin ihonhoidon innovatiivisimmasta maasta, Koreasta.

Ihoon imeytetään mesoterapian avulla heleyttävä ja tehohoitava seerumi sekä nanoteknologian eli minimaalisten neulojen avulla sävyseerumi. Hyvin kevyt sävyseerumi ohjataan ihon uusiutuviin kerroksiin, joissa se sarjahoidon tuloksena tasoittaa ja hehkeyttää ihoa 3–4 kuukautta. Ajan kuluessa se poistuu ihosta normaalia reittiä.

Jo yksi hoitokerta kirkastaa, syväkosteuttaa, tasoittaa ja napakoittaa ihoa sekä supistaa ihohuokosia aivan kuin mikroneulaus. Kolmella hoidolla saadaan näkyvää sävynkorjausta ihoon. BB-Glow jakaa ihonhoidon ammattilaisten mielipiteitä, eivätkä kaikki suosittele sävyseerumin neulaamista edes ihon pintakerroksiin.

• BB-Glow kertahoito 199 e ja kolmen kerran sarja 530 e, Rebelhelsinki.fi.

Lue myös: Testissä hypetetty BB-Glow-hoito: mitä, miten ja missä?

5. Neauvia Zaffiro Broad Band Infrared -hoito – nuorentava valo

Led-valohoitoja on tehty iät ajat, mutta uusinta uutta on laajakirjoinen infrapuna. Tämä valohoitojen tehopakkaus kohdistuu ihossa veteen: se siis kuumentaa kudosta, kunnes kollageeni kutistuu ja iho tiukentuu. Iholle aiheutettu lievä vamma aktivoi kollageenia myös pidemmän päälle.

Infrapuna ei laserin tavoin tuhoa ihon pintaa lainkaan, vaan muutokset tapahtuvat ihon pinnan alla. Niinpä hoidon jälkeen iholla voi ilmetä hetken punoitusta ja turvotusta, mutta palautuminen ei vie päivä- tai viikkokausia.

Infrapunaa kannattaa harkita silloin, kun toiveissa on ihon tiukentaminen, ryppyjen ja huokosten minimointi sekä lehahtelevan punoituksen vähentäminen. Se myös hajottaa pigmenttiläiskiä, mutta ei poista niitä kokonaan.

Kasvoille vaaditaan yleensä 2–4 hoitokertaa ja vartalolle 3–6.

• Neauvia Zaffiro Broad Band Infrared -hoito kasvoille 400–500 e, pienet alueet 100 e, LaPlume Aesthetics.

6. Radiesse™-ruiske – kestävää muotoilua

Jos haluat korostaa poskipäitä, mutta et jaksa aloittaa aamujasi kasvoja muokkaavalla contouring-meikillä, saattaa tässä olla hoito juuri sinulle. Kalsium-mikropartikkeleita sisältävällä täyteaineella voi muotoilla poskipäitä ja muita piirteitä meikkiä pysyvämmin. Radiesse™-täyteaine ei pullista ihoa kuten suositut hyaluronihappopistokset, vaan se täyteläistää maltillisemmin ja on omiaan luonnolliseen kohotukseen. Käytännössä kalsium auttaa elimistöä muodostamaan kollageenia, joka puolestaan muotoilee kasvoja esimerkiksi silottamalla hoidettavan alueen rypistynyttä ihoa.

Hoito sopiikin erityisesti kasvojen onttojen kohtien täyteläistämiseen. Esimerkiksi nasolabiaalijuonteet, poskien alaosa, poskipäät ja hiukan lösähtänyt leukalinja ovat ihanteellisia hoitoalueita. Myös miehen leukaa on helppo jykevöittää pistoksilla. Yksi ruiske riittää yleensä yhden alueen käsittelyyn, ja lopputulos kestää pitkään, jopa yli vuoden. Pistokset toimivat hienosti myös ryppyisten tai luisevien kädenselkien kaunistamiseen.

• Radiesse™-ruiske 580 e / 1,5 ml, Nordicshape.fi

Pro-vinkit:

Reilu C-vitamiinilisä on hyvä idea aina esteettisen hoidon jälkeen, sillä se lisää kollegeenin muodostusta.

Tekijöitä ja laitteita on monenmoisia, joten ota aina selvää hoitolasta ennen kuin teetät ihon alle menevän hoidon.

Lue myös:

Gua sha, kasvoharja ja jaderulla – testasimme ihonhoitolaitteet

Maria Veitola: ”Mesoterapian ansiosta pigmenttiläiskäni haalenivat”

6 x Helsingin paras kauneushoitola

teksti Satu Varjonen
kuvat Imaxtree ja Adobe Stock
Tilaa Elle

Seuraa Elleä