Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Hiuspohjan kuorinta kannattaa ottaa osaksi rutiineja

08.09.2019

Hiuspohjan säännöllinen kuorinta auttaa moneen vaivaan kuivasta hiuspohjasta hiusten ohenemiseen – haittaa siitä tuskin on kenellekään.

Moni ajattelee hiuspohjan kuorimisen olevan vain kiva lisä hiustenhoidossa, ja niin mekin ajattelimme ennen. Kun hiuspohja on puhdas, hiukset voivat paremmin ja sekä näyttävät että tuntuvat tuuheammilta. Mikä tärkeintä: myös uudet, kasvuvaiheessa olevat hiukset voivat paremmin!

Hiusten ja hiuspohjan hoito ovat eri asioita

Hiukset ja hiuspohja vaativat erilaista hoitoa. Jos sinulla on tapana käyttää paljon muotoilutuotteita, tiedät varmasti syväpuhdistavan shampoon merkityksen. Se poistaa muotoilutuotteet hiuksista, mutta hiuspohja vaatii puhdistuakseen kuorinnan. Huomioi tuotteiden valinnassa siis molemmat.

Hiuspohjan hilseily

Kun hiuspohja pääsee kuivumaan, se alkaa hilseillä – aivan kuten ihollekin tapahtuu sen kuivuessa. Tällöin ei kyse ole oikeasta hiivan aiheuttamasta hilseestä, vaan kuivuudesta, joka ei vaadi hilseshampoota. Kokeile pöllyävään hiuspohjaan kuorintaa kerran viikossa tai kahdessa. Niin sanottu oikea hilse esiintyy useimmiten rasvaisessa hiuspohjassa ja se vaatii aina hoidoksi hilseshampoon.

Hiuspohjan kuorinta kannattaa tehdä hellävaraisesti

Kuori hiuspohjaa yhtä pehmein ottein kuin kasvojasikin, älä hinkkaa liian tarmokkaasti. Hiero kuorinta hiuspohjaan kevein, pyörivin liikkein. Se vilkastuttaa verenkiertoa, ja veren mukana hiuspohja saa ravintoaineita voidakseen paremmin. Näin myös hiukset kasvavat terveempinä.

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

KC Professional, Back To The Roots, kuoriva shampoo, 14 e.

Wella SP, Clear Scalp Shampeeling, kuoriva shampoo, 28 e.

Budgie, The Apple Cider Scrub, hiusten ja hiuspohjan kuorinta, 15 e.

Suosi tiettyjä raaka-aineita

Sinkki on superainesosa hiuspohjan puhdistuksessa. Se rauhoittaa hiuspohjaa, ja sitä käytetään myös monissa hilsetuotteissa. Hiuspohjan hoitoon muita hyviä raaka-aineita ovat kupari, magnesium, eteeriset öljyt sekä keratiini. Keratiini vahvistaa hiuksia ja auttaa uusia hiuksia kasvamaan terveempinä, sillä juuri keratiini on proteiini, josta hiukset koostuvat.

Hellitä muotoilutuotteiden kanssa

Kuivashampoo ja muotovaahto ovat hiuspohjan pahimpia vihollisia. Ne kerrostuvat hiuspohjaan nopeasti, ja tukkivat hiustupet. Jos hiuspohjasta ei huolehdi kunnolla ja muotoilutuotteet pääsevät kerrostumaan, ajan saatossa hiukset voivat tuntua ohuemmilta, sillä niiden kasvu estyy hiljalleen. Kun hiustupet pienenevät, hiuksia pääsee kasvamaan vähemmän. Tämä on yleinen syy hiusten ohenemiseen.

Hoida hiuspohjaa kuin kasvoja

Mieti asiaa näin: meikkaat aamulla, tulet kotiin illalla ja käyt nukkumaan poistamatta meikkejä. Seuraavana aamuna lisäät meikkiä edellisen kerroksen päälle. Tätä menoa kasvojen iho samenee vauhdilla ja epäpuhtauksia ilmestyy nopeasti. Hiuspohja kestää muotoilutuotteita muutaman päivän, mutta muista puhdistaa se huolellisesti – tällöin hiuksetkin voivat paremmin.

Lähde: ELLE

Lue myös:

Kuivashampoo – harmiton hiusten raikastaja vai hiuspohjan pahin vihollinen?

Testissä parhaat hoitoaineet kuiville ja rasittuneille hiuksille

Hiustenpesu voi vaurioittaa hiuksia – näin se tulisi oikeasti tehdä

teksti Ida Suntio
kuvat Imaxtree ja valmistajat
Tilaa Elle

Seuraa Elleä