Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Hiuspohja kuntoon – 9 parasta vinkkiä hoitoon ja ennaltaehkäisyyn

13.01.2020

Kuorinta, seerumi ja naamio – hiuspohjaa kannattaa hoitaa kuin kasvojen ihoa. Hyvinvoiva hiuspohja ei kutise tai kiristä ja on lisäksi avain vahvoihin, kiiltäviin ja tuuheisiin hiuksiin.

1. Hankkiudu eroon tuotejäämistä

Hiuslakan ja muiden tuotteiden rippeet voivat saada hiuspohjan tukkoon. Riski kasvaa etenkin, jos käytössä on huonolaatuinen lakka (tunnistat sen siitä, että hiuksiin jää harjatessa valkoista hartsia). Pese hiukset kerran viikossa syväpuhdistavalla shampoolla. Monien kampaajien suosikki on tämä turkoosi tehopakkaus, sillä se on puhdistavuudestaan huolimatta hellä.

MALIBU C Un-do-goo, 30 e.

2. Valitse pesu hiuspohjan mukaan

Blondatuille, kärsineille vai kiharille – shampoo tulee melkein aina tulee valittua hiustyypin mukaan, mutta mitäpä jos valitsisit sen hiuspohjaasi ajatellen? Pipokaudella suosikkimme on Wellan Aqua Pure -shampoo. Se jättää freesin tunteen ja kuorii ihoa hedelmähappojen avulla.

WELLA Aqua Pure Purifying Shampoo, 17 e.

3. Löydä oikea kuivashampoo

Monet kuivashampoot tukkivat ja kuivattavat hiuspohjaa, etenkin jos niitä käyttää liikaa. Briogeo-hiustenhoitosarjan kuivashampoo paitsi raikastaa myös hoitaa ja rauhoittaa. Se sopii kuivaihoiselle, sillä siinä ei ole kuivattavaa talkkia.

BRIOGEO Scalp Revival Charcoal + Biotin Dry Shampoo, 23 e.

4. Kuori kuntoon

Muotoilutuotteiden lisäksi muun muassa tali ja kuollut ihosolukko kuormittavat hiuspohjaa ja voivat saada sen ärtymään ja kutisemaan. Ota siksi tavaksi säännöllinen hiuspohjan kuorinta. Kérastasen kuorinnasta on saatavilla kaksi vaihtoehtoa: rauhoittava geeli herkälle hiuspohjalle, virkistävä suolakuorinta rasvoittuvalle. Kokeile myös saman merkin kampaamossa tehtävää Fusio Scrub -hiuspohjahoitoa.

KÉRASTASE Scrub Énergisant, 46 e.

 

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vinkki: Shampoopesujen harventaminen ja hiusten pesu pelkällä hoitoaineella ovat isoja trendejä, mutta ne eivät sovi kaikille. Seurauksena voi olla kutiseva tai ärtynyt hiuspohja. Vinkkimme kuuluu: pese hiukset juuri niin usein kuin hyvältä tuntuu, vaikka se tarkoittaisi suihkuttelua joka aamu ja ilta. Kun valitset tarpeeksi hellän shampoon ja hoitavan hoitoaineen, eivät latvat pääse kuivumaan.

 

5. Levitä hoitoaine koko päähän

Muistatko ajan, jolloin hoitoaineet lätistivät hiusten tyven littanaksi? Moni levittää hoitoaineen suotta vain latvoihin, vaikka tuotteet ovat 20 vuodessa kehittyneet merkittävästi. Kokeile jos et usko – se yksinään saattaa riittää viemään kiristävän tunteen hiuspohjasta. Esimerkiksi KMS Moistrepairin voi kammata koko päähän, eikä sitä pestä pois.

KMS Moistrepair Revival Cream, 30 e.

6. Testaa täsmäseerumia

Kun hiuspohja on kuorittu vastaanottavaiseksi, ota apuun seerumit. Esimerkiksi Goldwell-sarjalta löytyy täsmäseerumit niin kuivalle ja herkälle, rasvoittuvalle ja hilseilevälle kuin hiusten ohenemisesta kärsivälle päälle.

GOLDWELL Kerasilk Revitalize Nourishing Serum, 68 e.

7. Hae balanssia naamiolla

Kokeile kerran ja ihastu: Sisleyn savipohjainen naamio tasapainottaa hiuspohjaa, pitää hiukset puhtaana pidempään ja suojaa hiuksia ulkoisilta rasitteilta, kuten saasteilta. (Kyllä, samat saasteet, jotka rasittavat kasvoja, kertyvät myös hiuspohjaan.) Jos pelkäät tahmeaa fiilistä, ei hätää: tämä naamio levitetään hiuspohjaan ennen shampoopesua.

HAIR RITUEL BY SISLEY Pre-Shampoo Purifying Mask, 87 e.

 

Vinkki: Syyhyävä tunne saa raapimaan ihoa, mikä taas johtaa helposti tulehduksiin. Ennaltaehkäise kutinakierre kuorimalla hiuspohjaa säännöllisesti. Hiuspohja alkaa oireilla monilla juuri loka–marraskuussa, samaan aikaan kun keskuslämmitykset käynnistetään ja huoneilma kuivuu.

 

8. Ihastu öljyyn

Tämä vinkki on sinulle, joka rakastat kasvoöljyillä läträämistä. Lempparimme hiuspohjakäyttöön on ihoa tehokkaasti uudistava moringaöljy. Sen hyvien ominaisuuksien lista on niin pitkä, että suosittelemme jokaista toteamaan ne itse.

BALMYOU Pure Moringa Oil, 25 e.

9. Jos aikaa vain yhteen

Hiuspohjan hoitovedet ovat vähän kuin kasvovedet: kerran testanneet eivät niistä luovu. Monet hoitovedet sisältävät ravitsevia, kosteuttavia ja virkistäviä ainesosia: ne siis stimuloivat samalla hiustenkasvua. Jos aikaa on vain yhteen hiuspohjatuotteeseen, suosittelemme Phyto-sarjan hoitonestettä. Kerran viikossa käytettävä täsmätuote levitetään 20 minuuttia ennen pesua. Tee odotellessa kevyt päänahkahieronta vaikkapa trendikästä gua sha -kampaa käyttäen.

PHYTO Polléine Scalp Treatment, 34 e.

Lue myös:

Hiuspohjan kuorinta kannattaa ottaa osaksi rutiineja

Kuivashampoo – harmiton hiusten raikastaja vai hiuspohjan pahin vihollinen?

Tuuheat hiukset hetkessä! 10 käytännön vinkkiä

teksti anni nissi
kuvat fabian björk ja imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä