Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Happokuorinta onnistuu kotonakin – nämä asiat siitä tulee tietää

20.04.2019

Näppyjä ja epäpuhtauksia vai ryppyjä ja juonteita? Nyt on aika siirtää rakeiset kuorintavoiteet syrjään, tilalle on astunut uusi pelastaja: happokuorinta.

Happohoito eli happokuorinta luo helposti mielikuvan tulehtuneesta ihosta ja hieman turvonneista kasvoista, mutta siihen se ei todellakaan ole syypää. Viimeisten vuosien aikana kemialliset kuorintatuotteet ovat nauttineet suursuosiota, etenkin jos päämääränä on hyvinvoiva, kaunis iho. Happokuorinta ei siis ole vain kosmetologien suorittama hoito – sen voi tehdä myös kotona.

Kuinka happokuorinta toimii?

Kuulostaa monimutkaiselta, mutta sitä se ei suinkaan ole. Olet varmasti kuullut AHA- ja BHA-hapoista, molemmat näistä kuorivat ja kirkastavat ihoa. Ne poistavat kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia ihon pintakerroksesta, jolloin ihosta tulee kirkkaampi ja terveemmän näköinen. Happokuorinta perustuu ainesosien kemialliseen toimintaan eikä mekaaniseen kuorintaan, kuten fysikaalisten kuorintojen.

Miten AHA- ja BHA-hapot eroavat?

AHA- eli alfahydroksihapot ovat ratkaisu elottomalle, kuivalle ja ikääntyvälle iholle. Ne uudistavat ja pehmentävät ihoa tehokkaasti. Koska ihon uusiutumisprosessi hidastuu iän myötä, iho alkaa menettää kirkkauttaan ja näyttää samealta. AHA-hapot nopeuttavat tätä ihon uusiutumisprosessia ja vaikuttavat juonteisiin ja ryppyihin, tehden ihosta täyteläisemmän. Glykoli- ja maitohappo ovat yleisimmin kosmetiikassa käytettyjä AHA-happoja.

BHA- eli betahydroksihapot ovat valinta epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle. BHA-hapot kontrolloivat ihon omaa talin tuotantoa ja auttavat laajentuneiden ja tukkeutuneiden ihohuokosten, epäpuhtauksien sekä näppyjen hoidossa. Kuivaihoisen ei kannata ensimmäisenä turvautua BHA-happoihin, sillä ne kuivattavat ihoa. Yleisimmin käytetty BHA-happo on monesta kasvojenpuhdistusaineestakin löytyvä salisyylihappo, jota käytetään myös aknen hoidossa. Lisäksi näillä hapoilla on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia – saatat siis välttyä myös uusilta epäpuhtauksilta.

Kemiallinen vai fysikaalinen kuorinta?

Fysikaalinen, eli kuorintarakeita sisältävä mekaaninen kuorinta pehmentää ja kirkastaa ihoa, se poistaa ihon pinnalta kuollutta solukkoa ja epäpuhtauksia. Fysikaalisesti kuorivissakaan tuotteissa ei tarvitse valita saastuttavaa mikromuovia sisältävää kuorintaa. Mikromuovin käyttö onkin vähentynyt kosmetiikkatuotteissa huimasti ja muovia on korvattu luonnollisilla, mekaanisesti kuorivilla ainesosilla. Fysikaalinen kuorinta on kuitenkin iholle usein käytettynä turhan raskas, tässä vaiheessa kemiallinen happokuorinta astuu kuvioon.

Ihonhoidossa tavoitellaan nyt kirkasta ja kuulasta ihoa, johon kemiallisilla kuorinnoillakin tähdätään. Happohoidon lisäksi entsyymikuorinta on toinen ihoa ilman mekaanista rasitusta kuoriva hoito. Riippuen kuorinnan koostumuksesta ja happojen pitoisuuksista, niitä voidaan käyttää jopa lähes päivittäin. Ilman hankaavaa ominaisuutta, kemiallinen kuorinta on iholle oikein käytettynä hellävarainen, mutta silti tehokas. Herkkäihoisen kannattaa kuitenkin kysyä neuvoa ammattilaiselta, jotta liialta ihorasitukselta voidaan välttyä.

Toisinaan kuorinnat ovat kemiallisesti ja fysikaalisesti kuorivien ainesosien seoksia. Oikein käytettynä ja yhdistettynä muuhun ihonhoitorutiiniin voidaan saada suuriakin muutoksia aikaan. Jos kiinnostuit happokuorinnasta, kokeile esimerkiksi näitä tuotteita:

 

 

The Ordinaryn AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution -kuorintanaamiossa yhdistyvät kirkastavat AHA-hapot, epäpuhtauksia ehkäisevät BHA-hapot sekä kosteuttava hyaluronihappo, 10 e.

 

Tata Harperin Resurfacing Mask -geelinaamio sisältää vain luonnollisia ainesosia. Tällä naamiolla kadotat kasvojen sameuden hetkessä, sitä voi käyttää myös yön yli täsmähoitona epäpuhtauksille, 65 e.

 

Lumenen Valo Glow Reveal Peeling Mask -naamio tuo energiaboostin kasvoillesi. AHA-happojen lisäksi tuote sisältää kirkastavaa C-vitamiinia, 15 e.

Pixin Peel & Polish -kuorintavoide kirkastaa ihoa tehokkaasti, se sisältää maitohapon lisäksi ihoa kuorivia hedelmäentsyymejä, 36 e.

 

Caudalien Glycolic Peel on glykolihappoa sisältävä kuorinta, joka kuorii tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Se sopii kaikille ihotyypeille, 29 e.

 

Lähde: ELLE

Lue myös:

Korealainen lasi-iho on tämän hetken suurin kauneustrendi – näin onnistut siinä

Gua sha, kasvoharja ja jaderulla – testasimme ihonhoitolaitteet

Kasvojen kaksoispuhdistus – miksi sinun tulisi kokeilla sitä?

teksti ida suntio
kuvat Imaxtree ja valmistajat
Tilaa Elle

Seuraa Elleä