Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Tuoksufriikkinäkin tunnettu Hanna Gullichsen luottaa tuoksun valinnassa ensifiilikseen

10.05.2019

Kuinka löytää oma tuoksu? Uuden tuoksun etsintä on Hanna Gullichsenin mielestä kuin viinin valinta: siitä joko pitää tai ei pidä.

1. Kokeile jakaa tuoksu

Valtaosa tuoksuistani on yhteisiä mieheni kanssa, mutta ne tuoksuvat ihoillamme erilaiselta. Meillä on paljon yhteisiä vaatteita, joten tuntuu hyvin luontevalta jakaa myös tuoksuja. On jännittävää huomata, miten yhteinen parfyymimme tuoksuu molempien käyttämässä kaulahuivissa hänen jäljiltään ihan eriltä kuin minun jäljiltäni.

Agonist-merkin parfyymi Dark Saphir on yhteinen mieheni kanssa. Pidän siitä, miten tuoksuraaka-aineet listataan pullon kyljessä.

Diptyquen Tempo on toinen yhteinen suosikkimme ja yksi uusimmista ostoksistani Petit St Louis -tuoksumyymälästä Lahdesta.

2. Ota koko paletti käyttöön

En rajoita hajuaistiani vain yhteen käyttöön, vaan hyödynnän tuoksuja myös esimerkiksi sisustamisessa. Olen haaveillut, että saisin kotiimme avotulen jossain muodossa, mutta koska se ei ole onnistunut, luon mielikuvan sellaisesta savuisen tuoksukynttilän avulla. Saman mielikuvan avulla olen löytänyt myös kiinnostavia, synkkiä ja savuisia parfyymeja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Diptyquen tuoksukynttilä Feu de Bois on suosikkini, sillä se tuoksuu elävältä tulelta ja luo kotiin todella rauhoittavan tunnelman.

 

”En koskaan lisää tuoksua päivän mittaan, vaan käytän niitä ainoastaan suihkun jälkeen puhtaalle iholle.”

 

3. Luota ensifiilikseen

Minua miellyttävät samat asiat niin lautasella ja lasissa kuin parfyymeissa: pidän esimerkiksi sitruksisista, yrttisistä tai savuisista tuoksuista. Kun etsin itselleni uutta tuoksua, suhtaudun asiaan yhtä mutkattomasti kuin viinin valintaan: joko pidän siitä tai sitten en – siinäpä se. Loppujen lopuksi kyse on vain siitä, miten itse koet tuoksun, eikä asiaa kannata ylianalysoida.

Byredon Eleventh Hour on kevyempi kuin monet muut tuoksuni ja tuo mieleen palaneen sokerin ja crème brûléen.

Lue myös:

Ethän säilytä hajuvettä kylpyhuoneessa ja 9 muuta tuoksuvinkkiä

Helsingin ensimmäinen niche-tuoksumyymälä on parfyymifriikin taivas

Stailisti Mikko Vainio: ”Käytännössä näytän lähinnä pultsarilta”

teksti Anni Nissi
kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä