Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Testissä ihoa uudistava Dermapen4-mikroneulaushoito

16.09.2019

ELLEn kauneustoimittaja Satu Varjonen kokeili Dermapen4-mikroneulaushoitoa, jonka luvataan uudistavan ihoa tehokkaasti.

Mistä Dermapen4-mikroneulaushoidossa on kyse?

Dermapen4-mikroneulaushoito on jo tutuksi tullutta mikroneulausta, mutta tehokkaimmalla mahdollisella laitteella.

Mikroneulaus saa ihon uudistamaan itseään tekemällä siihen mikroskooppisen pientä traumaa. Niinpä iho alkaa itse pistämään vipinää kollageenin muodostukseen. Neulaus on toimiva hoito esimerkiksi kuoppamaisiin arpiin, epätasaiseen ihoon, pigmenttiläiskiin, suurentuneisiin huokosiin, ryppyihin ja talinerityksen tasapainottamiseen.

Kohtisuoraa ja hallittua neulausta tekevä Dermapen4-laite sopii myös couperosa-iholle sekä silmänympärysten hoitoon. 1920 reikää sekunnissa lataava laite on tulokseltaan tehokkaampi ja varmempi kuin kotona tehtävät rullailut. Kotikäyttöisellä mikroneulausrullalla voi helposti repiä ihoa. Syvyyttä ja painetta on hankala hallita, ja rulla tekee vain noin 200300 reikää sekunnissa.

Minulle hoidon teki plastiikkakirurginen sairaanhoitaja Hannamari Dietz, joka on työskennellyt esteettisen kirurgian yksityissairaaloissa ja on eniten Dermapen-mikroneulauksia tehnyt sairaanhoitaja Suomessa.

Miltä Dermapen4-hoito tuntui?

Mikroneulaus on tehokas ja suoraviivainen käsittely, ei mikään hemmotteluhoito. Ensin iho putsattiin ja desinfioitiin kunnolla. Hannamari levitti puudutusaineen, joka sai vaikuttaa vartin verran.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sitten alkoi neulaus. Dermapen4 on mekaanista kynää muistuttava laite, jota Hannamari liikutti iholla tehokkain vedoin. Samalla ihoon imeytettiin hoitavaa seerumia, jossa on muun muassa hyaluronihappoa.

Käsittely ei sattunut, mutta ajoittain se raapi hiukan ja otsassa sekä luisilla alueilla tuntui vaimeaa ”hakkausta”. Kasvot, kaula ja dekoltee käsiteltiin kaikki huolella. Neulanpituudet vaihtelevat käsiteltävillä alueilla, esimerkiksi silmänympäryksiä hoidetaan lyhyemmilla neuloilla kuin poskia tai kaulaa.

Nakutuksen loputtua kasvot desinfioitiin jälleen ja niille levitettiin suojaava ja rauhoittava voide, joka tasoitti myös punoitusta saman tien. Hoidon jälkeen kotiin saa yleensä lähteä melko normaalin näköisenä, vaikka itselläni turvotus alkoi pian ja huokoset näyttivät äkkiä laajoilta ja turpeilta. Muuten ihoni oli vain aavistuksen punakka.

Lopputulos

Kun puudutus haihtui, iho tuntui aralta ja kuumottavalta. Seuraavana päivänä iho oli punainen kuin auringossa pahasti palanut. Pieni turvotus korosti ihon epätasaisuuksia, eivätkä kasvot olleet esittelykunnossa.

On yksilöllistä, kauanko hoidosta palautuminen kestää. Herkkä ihoni alkoi näyttää normaalilta kolmen päivän päästä, pientä hilseilyä lukuun ottamatta. Viikon kuluttua iho oli ihana: kauttaaltaan kuulaampi, tasaisempi ja napakamman oloinen. Huokoset supistuivat selvästi.

Jo yksi hoito tuo hipiään sellaista tasapainoa, että uskoisin kolmen kerran sarjan tekevän jopa juonteille näkyviä tuloksia. Hoidossa on jotain todella koukuttavaa, ja ottaisin hoitosarjan pari kertaa vuodessa, jos vain varat sallisivat.

Dermapen4-mikroneulaushoidon hinnat:

  • kertahoito 190 euroa
  • kolmen kerran sarja 540 euroa

Lisätietoja: Ihon Kevythoitoklinikka Hannamari Dietz Oy 050 306 9160

Lue myös:

Gua sha, kasvoharja ja jaderulla – testasimme ihonhoitolaitteet

Botox – Käytätkö sinäkin kohta pistoshoitoja?

6 x Helsingin paras kauneushoitola

teksti Satu Varjonen
kuva Imaxtree
Tilaa Elle

Seuraa Elleä