Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Brasilialainen vahaus – tämä kaikki sinun tulee siitä tietää

15.07.2019

Jos brasilialainen vahaus eli brassi kiinnostaa, lue tämä viimeistään ennen ajan varaamista.

Ensimmäiset itse hankitut alusvaatteet, ensimmäiset kuukautiset ja ensimmäiset ostetut meikit ovat osa kasvutarinaamme aikuisiksi naisiksi. Myöhemmällä iällä mukaan saattaa astua vielä yksi vähintäänkin yhtä jännittävä, jopa pelon väristyksiä aiheuttava toimenpide: brasilialainen vahaus.

Mikä brasilialainen vahaus on?

On olemassa bikinirajan vahaus, jolloin ihokarvoja poistetaan bikinialueen sivuilta sekä yläpuolelta. Ja sitten on brasilialainen vahaus, jossa kaikki genitaalialueen karvat poistetaan häpykummulta pakaravakoon saakka. Jos et halua täysin karvattomaksi, voit tietenkin halutessasi pyytää, että osa karvoista jätetään ja niistä muotoillaan pieni kiitorata tai kolmio.

Sattuuko brasilialainen vahaus?

Kun ihokarvoja poistetaan karvatupesta asti, se tuntuu aina epämiellyttävältä. Säännöllisesti suoritettuna vahaus sattuu kerta toisensa jälkeen vähemmän. Lyhyiden ihokarvojen poisto tuntuu ikävämmältä, erityisesti, jos olet aiemmin sheivannut. Kun ensimmäisen vahauksen jälkeen karvat kasvavat samaa vauhtia, on seuraavalla kerralla niiden poisto jo kivuttomampaa.

Vaha vai vahaliuskat?

Vahaliuskat tarttuvat karvojen lisäksi myös ihoon. Kun liuska vedetään pois, se nappaa mukanaan myös solukkoa ihon pintakerroksesta ja tuntuu siksi kivuliaalta. Se aiheuttaa iholla punoitusta, arkuutta ja ärsytystä. Brasilialaisessa vahauksessa ei käytetä liuskoja. Vaha tarrautuu vain karvoihin, joten toimenpide on hellävaraisempi iholle.

Miten brasilialaiseen vahaukseen voi valmistautua?

Vältä sheivaamista ja malta kasvattaa karvasi tarpeeksi pitkiksi, se tekee operaatiosta siedettävämmän. Ota mukaasi puhtaat alushousut, ne on mukavampi pukea jalkaan vahauksen jälkeen. Nappaa ennen vahausta särkylääke, sekin helpottaa hieman. Vahaamalla karva kasvaa pehmeämpänä ja tasaisesti, joten älä sheivaa vahauskertojen välissä, sillä se vie homman aina takaisin lähtöpisteeseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Voiko kuukautisten aikana käydä vahauksessa?

Kuukautisten aikaan iho on yleensä vielä tavallista herkempi, joten kannattaa välttää vahausta silloin. Toki se onnistuu, kunhan huolehdit hygieniasta ja käytät vahauksen aikana tamponia. Mutta muista, että koska iho on herkimmillään menkkojen aikaan, et todennäköisesti välty kivulta.

Kuinka kauan iho pysyy sileänä?

Iho pysyy sileänä jopa kolmesta neljään viikkoa. Olemme kaikki erilaisia, joten karvojen takaisinkasvu on täysin yksilöllistä. Malta kuitenkin odottaa tarpeeksi kauan ennen seuraavaa vahausta; se helpottaa sekä sinun tuskaasi että vahaajan työtä.

Kuinka vahattua aluetta tulisi hoitaa?

Vältä hikoilua, auringolle altistumista, uima-altaita ja suihkua sekä petipuuhia heti vahauksen jälkeen. Alue on tärkeä kuoria usein. Hyvä väli kuorinnalle on joka toinen päivä. Muista valita hellävarainen kuorinta-aine, sillä iho genitaalialueella on herkkä. Kuorinta poistaa ihoalueelta kuollutta solukkoa ja ehkäisee karvatuppien tukkeutumista sekä karvojen sisään kasvamista.

Lähde: ELLE

Lue myös:

Kuivaharjaus – pelkkää puhetta vai täyttä totta?

Gua sha, kasvoharja ja jaderulla – testasimme ihonhoitolaitteet

Vuoden paras shampoo, ripsiväri ja 12 muuta kosmetiikkahittiä

teksti Ida Suntio
Kuva Fotolia
Tilaa Elle

Seuraa Elleä