Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Juulia: ”Hyvä itsetuntoni on rakentunut kokemusten kautta”

18.01.2018

Juulia, 29, on laulaja ja lauluntekijä, jolle on tärkeää se, että nainen saa elää koko elämänsä tyytyväisenä itseensä ja vartaloonsa.

”Kärsin univaikeuksista: minun on vaikea pysyä unessa monta tuntia kerrallaan, ja heräilen useita kertoja yössä. Usein nousen ylös aamuviideltä, olin nukkunut tai en. Unettomuus on iso osa elämääni, ja sen myötä olen taipuvainen alakuloisuuteen. Minulla on luonnostaan vähän synkkä mieli, mutta olen oppinut elämään demoneideni kanssa. Synkistä ajatuksista pääsee parhaiten irti huumorilla. Jos mieli meinaa painua alas, vedän hiukset nutturalle ja raivotanssin Bob Marleyn tahdissa.

 

Olen oppinut elämään demoneideni kanssa.

 

Ystäväni tutustutti minut jokin aika sitten Jodel-sovellukseen, jossa ihmiset voivat lähettää toisilleen anonyymisti viestejä. Se oli reality check, kuinka paljon ihmiset ruotivat toisiaan. Joku oli napannut eräästä naisbloggaajasta kaupassa kuvan suttuisen näköisenä, hiukset pystyssä ja likaiset verkkarit jalassa. Voin hyvin pissattaa koirani ulkona meikittä ja tukka pystyssä, mutta se kuva laittoi miettimään miten ahdistava nykymaailma sosiaalisen median takia on. Lopulta poistin sovelluksen ja päätin unohtaa koko asian.

Äitini on kauneusidolini. Hän on täydellinen vastakohtani: hänellä on korkkarit jalassa kotonakin, ja olen vain harvoin nähnyt häntä ilman meikkiä. Hän laittaa ripsaria ja huulikiiltoa, vaikka veisi vain roskat. Toivon, että näytän vanhempana yhtä tyylikkäältä kuin hän.

 

Toivon, että näytän vanhempana yhtä tyylikkäältä kuin äitini.

 

Pidän ulkonäössäni eniten paksuista hiuksistani. Asian ikävä puoli on se, että karvoitus on luonnollisesti tuuheaa muuallakin, ja sitä saa olla koko ajan pitämässä kurissa.

Laihduin joitakin vuosia sitten kymmenen kiloa, minkä jälkeen rintanikin pienenivät, ja painovoima teki tehtävänsä. Sitä ennen rintani olivat mielestäni paras asia vartalossani. Voisin käydä rintojen kohotusleikkauksessa tai ottaa silikonit, mutta mietin asiaa vasta mahdollisen lapsen saannin ja imetyksen jälkeen. Minulle on tärkeää, että nainen saa elää koko elämänsä tyytyväisenä itseensä ja omaan vartaloonsa.

Roikkuvat rinnat eivät kuitenkaan syö itsetuntoani. Voin ottaa paidan pois milloin tahansa häpeilemättä. Rakastan sitä, että olen sinut kroppani kanssa. Näin ei ole aina ollut. Kun olin kymmenen kiloa painavampi, silloinen poikaystäväni kyseli, miksi pukeudun telttoihin. Tein painonnousustani vitsin. Itse hyväksyin kiloni, mutta jälkeen päin tajuan, että huomauttelevat kommentit tekivät minusta silloin epävarman. Poikaystäväni mainitsi myös ihannenaisekseen laihat blondit – minulla taas oli reittä ja rintoja. Koko suhteen ajan minulla oli tunne, että minun pitäisi olla jotain muuta. Lienee sanomattakin selvää, ettemme ole enää yhdessä.

 

Rakastan sitä, että olen sinut kroppani kanssa.

 

Nykyinen mieheni pitää isommista naisista, mutta minä olen löytänyt ihanneminäni, ja se on tämän kokoinen kuin nyt olen. Harrastin nuorena voimistelua, ja se on jättänyt kipeitä kehoon liittyviä muistoja: lajissa vartalo on voimakkaan arvostelun kohteena, mikä on varsinkin murrosikäiselle rankkaa. Minulla oli maskuliininen vartalo: sixpack, eikä lainkaan rintoja. Lopetin voimistelun ysiluokan paikkeilla, enkä sen jälkeen harrastanut aktiivisesti liikuntaa moneen vuoteen. Nykyäänkin käyn kuntosalilla vain kunnon ylläpidon vuoksi. Liikunnan jälkeinen hyvänolontunne on minulle edelleen vieras käsite.

 

Liikunnan jälkeinen hyvänolontunne on minulle edelleen vieras käsite.

 

Musiikki on ollut osa elämääni aina, mutta parikymppisenä elin uskossa, että minulla pitää olla jokin turvallisempi ammatti. Opiskelin Oulussa kauppatieteitä ja työskentelin taloushallinnossa. Minulla oli koko ajan fiilis, että autan muita ihmisiä saavuttamaan unelmansa, mutta en toteuta omaani. En ollut onnellinen ja oivalsin, että vain minä voin vaikuttaa siihen. Palasin takaisin musiikin pariin, tällä kertaa tosissani. Sain levytysdiilin, ja ensimmäinen sinkkuni julkaistiin pari vuotta sitten.

Hyvä itsetuntoni on rakentunut kokemusteni kautta. Epävarmoja hetkiä on tietysti aina. Niinä aamuina, kun tunnen olevani jumissa, tartun siihen missä olen hyvä.”

Seuraa laulajan arkea Instagramissa @oonjuulia.

Lue myös:

Miksi inhoan vartaloani?

Mia Munini: ”Lyhyt tukka edustaa itsevarmuutta”

Tubetähti Mariieveronica: ”En enää vertaa itseäni muihin”

 

teksti Jaana Forsberg
kuva Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä