Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Mistä tuli idea yhdistää joogastudio ja vegaaniruoka, Johannes Laine?

15.12.2017

Johannes Laine lähti maailmanympärysmatkalle etsimään jotain uutta Suomen ruokaskeneen. Balilla hän ymmärsi, ettei kahvilan tarvitse tarjoilla pullaa ja pannukahvia.

Johannes Laine,28, on raakakakkuihin erikoistuneen GreenStreetin luova johtaja. Lisäksi Johannes omistaa Roots Helsinki -vegaanikahvilan ja on osakkaana Rupla-kahvilassa ja marokkolaisravintola Mo Cafessa.

Miten innostuit raakakakuista?

”Innostuin raakakakuista viitisen vuotta sitten. Hyvän maun lisäksi pidin siitä, että ne ovat laadukkaista raaka-aineista valmistettuja energiapommeja. Aloimme järjestää ystävieni kanssa raakasuklaakursseja. Pian muutin Jyväskylästä Helsinkiin, mistä aloin etsiä liiketilaa omalle kahvilalle. Raakakakut ovat kulkeneet mukana siitä lähtien.”

Mistä tuli idea yhdistää joogastudio ja vegaaniruoka?

”Lähdin maailmanympärysmatkalle Helsinkiin muuton jälkeen ja ihastuin Balilla kahvilaan, jossa yhdistyivät tatuointistudio ja surffikauppa. Innostuin siitä, että saman katon alle voi yhdistää toisiaan tukevia ideoita. Kaverini löysi Kalliosta liiketilan, jonka takuuvuokraan rahani riittivät juuri ja juuri. Kotiuduttani avasimme Ruplan, jossa toimi myös matalan kynnyksen taidegalleria. Myöhemmin perustin kavereideni kanssa Roots Helsinki -vegaanikahvilan, jonka yhteydessä toimii ystäväni pyörittämä joogasali.”

Kuinka tehdä näyttävä raakakakku edullisesti?

”Raakakakku on helppo tehdä, mutta hyvä raakakakku vaatii hieman osaamista. Moni unohtaa maistella tekovaiheessa. Hintavat pähkinät voi korvata kookos-hiutaleilla, rusinoilla ja erilaisilla siemenillä. Syötävillä kukilla, tuoreilla yrteillä ja kakun reunalta valuvalla raakasuklaakastikkeella saa kakkuun helposti näköä.”

Miten huomioida ruokarajoitteiset juhlavieraat?

”Menu kannattaa miettiä niin, että liha toimii erillisenä lisukkeena. Raakakakut ovat suosittuja tarjoiltavia, sillä ne sopivat lähes kaikille, varsinkin jos korvaa pähkinät muilla aineilla. Juhlava leipä syntyy helposti ilman gluteenia.”

Katso myös Johanneksen reseptisuositukset jouluun: Vegaaninen jouluruoka – katso herkulliset reseptit

Vinkkisi joulupöytään?

”Juhlissa on tärkeää, että ruokaa on riittävästi ja sitä on helppo syödä. Suosin itse sellaista, mitä ei tule syötyä joka päivä. Silloin saadaan juhlista juhlat! Toisaalta en tykkää hifistellä liikaa. Piparit raakasuklaalla, glögi eri mausteilla ja kookosriisipuuro toimivat aina.”

Mitä aiot seuraavaksi?

”Tammikuussa avaamme yhdessä hyvinvointikauppa Ruohonjuuren kanssa Tukholman keskustaan kahvilan. Toivon, että parin vuoden päästä bisnes pyörii ilman minua ja voin jäädä eläkkeelle. Vaikka tuskin pystyn olemaan erossa töistä.”

Lue myös:

PS Olen vegaani -kanavan perustajat: ”Suurin osa seuraajistamme on sekasyöjiä”

Gluteenitonta ruokaa helposti – ruokabloggaaja Tuulia Talvio jakaa parhaat vinkkinsä

Puurolan perustaja Eveliina: ”Tutustuin mieheeni työni kautta, sillä hänellä oli hodaripyörä”

 

teksti Henna Koste
kuvat Mari Lahti
Tilaa Elle

Seuraa Elleä