Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Jasper Pääkkönen menestyksestään: ”Olen käyttänyt tähän kuusinumeroisen summan rahaa”

11.09.2018

Jasper Pääkkönen ei saanut Hollywood-menestystään hyvällä onnella vaan on pyrkinyt määrätietoisesti vuosien ajan saamaan kansainvälisen roolin.

Näyttelijä Jasper Pääkkösen kansainvälistä läpimurtoa yhdysvaltalaisen elokuvaohjaajan Spike Leen Black Klansman -elokuvassa on ehditty kutsua onnenkantamoiseksi. Jasper tekee on elokuvassa kehutun roolin valkoisen ylivaltaa kannattavana Felix Kendrickson -nimisenä mielipuolena. Elle-lehden haastattelussa Jasper Pääkkönen kuitenkin kertoo, että takana on vuosien sitkeä työ kansainvälisen roolin saamiseksi.

”Olen tiedostanut, että minulla on etäinen mahdollisuus saada joskus rooli kansainvälisessä elokuvassa”, Jasper Pääkkönen kertoo.

Viimeisten vuosien aikana Jasper on lentänyt säännöllisesti koekuvauksiin ympäri maailmaa ja hionut Yhdysvaltojen-vaihto-oppilasvuonna opitun englannin kielen täydellisen sujuvaksi. Lisäksi hän on saanut ison agenttitoimiston edistämään uraansa sekä Lontoossa että Los Angelesissa.

”Nyt ajateltuna olen käyttänyt tähän vuosia aikaa ja kuusinumeroisen summan rahaa”, hän sanoo.

Jasper Pääkkönen

Kauluspaita, housut ja solmio SAND. Loaferit THESE GLORY DAYS / VOLT. Aurinkolasit SUPER SUNGLASSES.

Hollywood-roolia edelsi kanadalais-irlantilainen historiallinen Viikingit-tv-sarja, jossa Jasper näyttelee Halvdan Musta -nimistä viikinkiä. Jasper allekirjoitti sarjaan neljän vuoden sopimuksen vuonna 2016. Sarja on tuonut Jasperille espanjan-, englannin- ja venäjänkielisiä faneja eri puolilta maailmaa.

Jasper kuittaa kuitenkin tähtipölyn olankohautuksella.

”Elokuva-alaan ja viihdeteollisuuteen liittyy paljon höpönhöpöä ja illuusiota, johon moni sortuu uskomaan. En ole itse ikinä antanut sille painoarvoa.”

Jasper Pääkkönen ottaa Ellen haastattelussa kantaa myös menestykseensä yrittäjänä. Hän ja poliitikko Antero Vartia rakennuttivat Löyly-saunakompleksin Helsingin Hernesaarenrantaan vuonna 2016. Rakennus on yksi Helsingin suosituimmista terassiravintoloista, ja siitä on kirjoitettu niin Voguessa kuin New York Timesissa. Time-lehti valitsi Löylyn yhdeksi vuoden 2018 sadasta merkittävimmästä nähtävyydestä. Tänä vuonna Löyly teki myös satojen tuhansien liikevoiton, ja hankkeelle mietitään jo laajennusta.

”Rikastumisen, kuten myöskään julkisuuden tavoittelun, ei pitäisi olla kenenkään ainoa tavoite tai itseisarvo. Moni tuntemista rikkaista ihmisistä on lopulta vähän onneton”, Jasper toteaa.

”Olen mieluummin tavallinen tyyppi kuin designvaatteissa kulkeva juppi. En ole ikinä omistanut perinteisiä statussymboleita, kuten kelloa tai autoa. Pitäisi olla itsestään selvää, että niissä ei ole mitään ihailtavaa”, hän sanoo.

Lue lisää uusimmasta Elle-lehdestä!

Lue myös:

Tässä on kaikki, mitä syksyn 2018 trendeistä pitää tietää

Näyttelijä Eero Ritala ryhtyi vegaaniksi ja laihtui 15 kiloa

Mitä voimme oppia pohjolan tyylikkäimmiltä naisilta?

Teksti
Kuvat Juha Mustonen
Tyyli Sofia Oksanen
Tilaa Elle

Seuraa Elleä