Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Zendaya Coleman: ”Ainoa tulevaisuudensuunnitelmani on olla onnellinen”

18.10.2019

Lancômen uusi kasvo näyttelijä, laulaja ja vaikuttaja Zendaya Coleman, 23, on nuorin brändilähettiläs ranskalaisyrityksen historiassa.

Zendaya Colemanin ura parrasvaloissa alkoi lapsimallina ja jatkui Disney Channelin nuortensarjoissa, välissä hän ehti julkaista musiikkia, suunnitella vaatemalliston ja kirjoittaa kirjan. Lopulta monitaituruus poiki valkokangasroolin Spider-Man-elokuvissa. Sittemmin Zendaya on lyönyt läpi myös muotipiireissä pettämättömällä tyylitajullaan. Vastikään kosmetiikkayritys Lancôme valitsi hänet keulakasvokseen Isabella Rosselinin, Julia Robertsin ja muiden ikonisten kaunotarten jatkoksi. ELLE tapasi kalifornialaissyntyisen tähden Pariisissa.

ELLE: Instagram-tililläsi on 57 miljoonaa seuraajaa. Millainen suhteesi sosiaaliseen mediaan on?

ZC: ”Suhtaudun sosiaaliseen mediaan ristiriitaisesti. Parhaimmillaan se auttaa ihmisiä kommunikoimaan, liittää heitä yhteen, ja sen avulla voi saada äänensä kuuluviin. Pahimmillaan se aiheuttaa ahdistusta ja stressiä. Se voi antaa myös väärille ihmisille mahdollisuuden päästä valtaan. Somessa tasapainoileminen vaatii luonteen lujuutta. Myös ilman somea pitää osata olla.”

ELLE: Otat suorasanaisesti kantaa koulutuksen ja tasa-arvon puolesta. Millaista on olla roolimalli?

ZC: ”Suhtaudun roolimallina olemiseen positiivisena vastuuna, se on kuin lahja. Olen onnekas, että saan olla juuri minä ja minulla on mahdollisuus vaikuttaa niin moniin ihmisiin. Yritän olla paras versio itsestäni, jotta voin auttaa muita tekemään samoin. Jokaisella on kuitenkin oma elämänpolkunsa, eikä kaikkien tule tavoitella samoja asioita kuin minä.”

Mainos alkaa
Mainos päättyy

ELLE: Missä haluat olla kymmenen vuoden päästä?

ZC: ”Ainoa tulevaisuudensuunnitelmani on olla onnellinen. Tällä hetkellä saan iloa siitä, mitä teen nyt, mutta en voi tietää mikä tekee minut onnelliseksi kymmenen vuoden päästä. Onnellisimmillani olen, kun saan viettää aikaa läheisteni kanssa. Toisaalta myös intohimoinen työskentely tuottaa minulle iloa, vaikka olisikin rankkaa.”

ELLE: Olet saavuttanut paljon monella eri alalla jo nuorena. Mistä hyvä itseluottamuksesi on peräisin?

ZC: ”Osittain se on kasvatuksen ansiota. Menestys ei kuitenkaan aina ole merkki hyvästä itseluottamuksesta. Suhde itseen voi myös muuttua elämän aikana. Elämässä parasta on juuri se: voi kehittyä, kasvaa ja oppia jatkuvasti. 50-vuotias äitini otti juuri ensimmäisen tatuointinsa, leikkasi tukkansa ja värjäsi sen platinablondiksi – hän nauttii elämästään vapautuneesti nyt, kun minä olen aikuinen ja omillani.”

ELLE: Olet Lancômen uuden Idôle-tuoksun kasvo. Mikä on lempituoksusi ja missä sitä voi haistella?

ZC: ”Lempituoksuni kuljettavat mukanaan tiettyyn aikaan ja paikkaan. Muistan hyvin, miltä isoäitini tuoksui. En tiedä, mitä parfyymia hän käytti tai mistä hänen ominaistuoksunsa syntyi, mutta tunnistaisin sen milloin tahansa. Toinen tuoksumuisto lapsuudestani on hyttysmyrkyn haju – ja sehän ei edes tuoksu hyvältä! Se muistuttaa telttaretkistä, joilla olin opettajaäitini ja hänen oppilaidensa kanssa.”

ELLE: Paljasta ELLEn lukijoille paras kauneusniksisi.

ZC: ”Minulta kysytään tätä usein! Minulla ei ole salaisia kikkoja. Luotan tylsään, vanhaan neuvoon: en koskaan mene meikit päällä nukkumaan, vaikka olisin kuinka väsynyt.”

Lue myös:

Taiteilija Taika Mannila: ”Tuoksut ovatkin minulle yhdenlaista terapiaa”

Tuoksuguru Sylvia Sene: ”Tuoksuja voi vaihdella kuin asustetta, tai valita yhden elämänkumppanin”

Mitä hajuvesiä hypetetään seuraavaksi? Löysimme tulevat tuoksuhitit

teksti Johanna Rämö
kuvat Lancôme
Tilaa Elle

Seuraa Elleä