Tämä sivu käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
OK

Taika Mannilan taikamaailma

30.09.2016

DJ ja kuvittaja Taika Mannilan vaatekaapissa yhdistyvät Mick Jagger ja pitsibodyt. Yhtään käytännöllistä villapaitaa siellä ei ole.

”Jos eläisin 1970-luvulla, pukeutuisin viittoihin ja festariasuihin koko ajan. Niin tekivät tyyli-idolini Mick Jagger, Jimi Hendrix ja Cher. Vaatekaappini onkin aika hassu: sieltä löytyy glitteriä, paljettia, erilaisia kaapuja ja perusvaatteitani, eli mustia korkeavyötäröisiä farkkuja ja kasa bodyja.

Minulle pukeutuminen ja vaatteet ovat tarinankerrontaa, jolla voi ilmaista itseään, tyyliään ja arvomaailmaansa. Rakastan muotilehtiä. Haen inspiraatiota catwalkeilta ja ihanien naisten, muusikko Kim Gordonin ja Alexa Chungin kirjoista. Näyttelijä Chloë Sevignyn Instagramiin eksyn lähes päivittäin. Välillä kysyn itseltäni peilin edessä, mitä Chloë tekisi.

Vaikka olen kiinnostunut muodista, olen laiska. Siksi pukeutumisen pitää olla helppoa. Parasta olisi ensin juhlia yömyöhään silkkisessä yöpuvussa, sen jälkeen nukkua se päällä ja aamulla lähteä samassa asussa liikkeelle ja silti näyttää tyylikkäältä.

Pukeutuminen saa olla kokeilevaa leikkimistä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän tosissani olen pukeutumisen kanssa. Uusin juttuni on nakuilu. Yhdistän vaalean bodyn tai läpinäkyvää pitsiä mustiin farkkuihin ja nahkatakkiin.

Joskus julistin iskulauseekseni ’pukeudu niin hyvin, että voit käyttäytyä huonosti’. Tavoitteenani on, että voin mennä samoilla vaatteilla juhlimaan ja seuraavana päivänä syömään vanhempieni kanssa.”

Univormun voima

Musta haalari on Marimekon kesämallistosta. Olimme DJ-keikalla heidän tapahtumassaan, ja saimme pitää esiintymisvaatteet. Tykkään haalareiden univormumaisuudesta. Ne ovat turvavaatteita, joissa tulee voittamaton olo. Kuvan kengät ovat Puman ja suosikkikorvakoruni Glitterin.

David Bowiet jalassa

H&M:n lempikenkäni pelastavat jokaisen asun ja toimivat juhlissa keskustelunavaajina. Kun kerron, että nämä ovat David Bowie -kenkäni, juttu lähtee luistamaan. Hapsutakki on H&M:n ja korkeavyötäröiset farkut Monkista.

 

Kimonomania

Jos voisin, pukeutuisin aina silkkiin ja luksuspyjamiin. Aamutakki on lempivaatteeni, ja aina kun näen kauniin sellaisen, on vaikea poistua paikalta ostamatta. Kimononi löytyi Ilosaaren-reissulta Joensuun juna-aseman pop up -kirpparilta.

Tärkeät alusvaatteet

Minusta on huvittavaa, jos ihmiset katsovat kaukaa, että apua, tuolla tytöllä ei ole vaatteita, mutta huomaavat lähempää, että päälläni on ihonsävyinen pitsibody. Jos minulla oli rahaa, ostaisin Agent Provocateurin vaatteita ja kulkisin niissä. Valkoinen silkkialusmekko on Calvin Kleinin, mintunväriset rintsikat & Other Storiesilta ja pitsibody H&M:n.

Luottopurnukat

Glam Glown kosteuttava naamio pelastaa tilanteen, jos olet kohdellut ihoasi huonosti. KC Professionalsin Color Mask Paint -hiusnaamiot sopivat tällaiselle hiuksilla leikittelijälle. Olen kokeillut myös muita sävyjä, mutta pinkki taitaa olla luonnollinen sävyni. Chloén tuoksu on suosikki, johon palaan aina.

Harakan laukkumaku

Stella McCartneyn laukku oli ensimmäinen kallis ostokseni. Laukku on vegaaninahkaa, ja se on kestänyt hyvin käyttöä. Glitterlaukku osui harakan silmään vintagekaupan ikkunassa, ja kimalteleva pussukka löytyi berliiniläisestä pikkukaupasta. Pinkki laukku on kokoelmasta, jonka Martin Margiela suunnitteli H&M:lle.

Playboyt ja polaroidit

Rakastan lehtiä ja kirjoja, ja löydän niistä ideoita pukeutumiseeni. ID, Dazed and Confused ja Gentlewoman ovat suosikkejani, mutta 1970-luvun Playboy-lehtien kuvissa on taikaa ja tyyliä. Näpsin polaroideja kaikkialla mutta tykkään myös kertakäyttökamerasta, jota käytän keikoilla.

 

Teksti
Kuvat Fabian Björk
Tilaa Elle

Seuraa Elleä